Demokratska fronta Željko Komšić

dr_Evil

#58951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

kakotakonikako wrote: 20/02/2023 12:54
Bogami ti nesto onda slabo citas. Itekako postoje ovdje forumasi kojima je Zlatni ljljan Armije Republike Bosne i Hercegovine ( evo da dodam - Zeljko Komsic ) trn u oku i koji to i pisu.

Sto se tice Ademovica - za njega ja imam izuzetno pozitivno i visoko misljenje za sve sto je uradio u odbrani Drzave Bosne i Hercegovine u agresiji 92-95. To se ne zaboravlja.

Isto tako imam izuzetno pozitivno i visoko misljenje za Denisa Becirevica za sve sto radi za Drzavu Bosnu i Hercegovinu.

:bih:
Bit ce da je do mene, ja imam lose misljenje i o Ademovicu(poslije rata, o ratu ne znam puno, ali ga PM72 brani pa i meni dosta), a imam i o Becirevicu. A i o Komsi.

Nemam konstitutivnih zabluda da bi nam bilo bolje da je neko iz HDZ-a umjesto njega, sto se toga tice nek ih samo gazi. Imam jer je izdao socijaldemokratiju i prodao se za male pare trezorasu. Ali su vjerovatno ogromne pare doduse.

Kad je napravio DF ocekivao sam da to bude prva liga, jer SDP poslije Lagumdzije je bio sve osim partije, a ono jos gore. Na kraju skontas da su im isti sponzori obojici.
Spit_fire

#58952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 20/02/2023 12:55
Spit_fire wrote: 20/02/2023 12:52
Nisam pogledam :thumbup: Samo mi ustvari reci nije valjda da je prica da Dino i ostali ovo sve "relaksiraju" KOFOL da bi ga suknuli HDZu kad se najmanje nada? :mrgreen:
Naravno da ne mislim, mislim da SDP presucuje koliko je moguce da bi se uspostavila vlast i pogurali projekti, i apsolutno ne vjerujem da ce izglasati ijednu odluku koja je na stetu domovine.

Evo, vec ove sedmice cemo da vidimo jesam li upravu, da vidimo kako ce taj istocni tok Dodikov da ide. Mislim da ni na ostale odluke necemo nesto v'oma cekat.

Mozda budes ti upravu, ali obecavam svecano da cu priznati ako se to desi, a i od tebe ocekujem isto!

P.S. mislim da se ovakve stvari trebaju graditi, ali treba da se zna da je DRZAVA ta koja mora imati kontrolu nad bilo cim sta je prekogranicno. Sto ne vjerujem da je slucaj za postojece plinovode! ALi ovdje je i problem Rusije!
I sta ako izglasaju ? :mrgreen:
Onda kad nas zayebu bice prica "nismo znali da ce oni to zloupotrijebit"

Bolan nismo imali kontrolu nad aluminijom koji je "u nasem entietu"..a da imas nad necim sto ce bit pod sapom beograda na samoj granici sa njima?
Škobo Habu

#58953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Spit_fire wrote: 20/02/2023 12:37

Aha znaci zna se da je ruski al to ne smeta amerima da ga podrze? Znaci podrazat ce va sta god ti uradio?
Jeste. Dobiće Treći entitet već sutra. :lol:

Stvarno čovjek mora biti kratkovid da ne vidi svu štetu Komšićeve politike, dok mu prvi koalicioni ahbabi traže pomoć od Rusije, Kine i Vučića.
Bakirovi politički askeri su spremni staviti na kocku sudbinu bošnjačkog naroda kada je u pitanju trenutna blokovska podjela na globalnom nivou.
Tolika bezidejnost i manjak zdravog razuma među članstvom SDFA do sada nije viđen. Pa, ni Alija, u doba vehabijskih elemenata oko njega samog , nije ovako duboko bio podcjenjen od strane Amera.
Last edited by Škobo Habu on 20/02/2023 13:06, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#58954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakotakonikako »

dr_Evil wrote: 20/02/2023 12:58
kakotakonikako wrote: 20/02/2023 12:54
Bogami ti nesto onda slabo citas. Itekako postoje ovdje forumasi kojima je Zlatni ljljan Armije Republike Bosne i Hercegovine ( evo da dodam - Zeljko Komsic ) trn u oku i koji to i pisu.

Sto se tice Ademovica - za njega ja imam izuzetno pozitivno i visoko misljenje za sve sto je uradio u odbrani Drzave Bosne i Hercegovine u agresiji 92-95. To se ne zaboravlja.

Isto tako imam izuzetno pozitivno i visoko misljenje za Denisa Becirevica za sve sto radi za Drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Bit ce da je do mene, ja imam lose misljenje i o Ademovicu(poslije rata, o ratu ne znam puno, ali ga PM72 brani pa i meni dosta), a imam i o Becirevicu. A i o Komsi.

Nemam konstitutivnih zabluda da bi nam bilo bolje da je neko iz HDZ-a umjesto njega, sto se toga tice nek ih samo gazi. Imam jer je izdao socijaldemokratiju i prodao se za male pare trezorasu. Ali su vjerovatno ogromne pare doduse.

Kad je napravio DF ocekivao sam da to bude prva liga, jer SDP poslije Lagumdzije je bio sve osim partije, a ono jos gore. Na kraju skontas da su im isti sponzori obojici.
Mogu te shvatiti. :thumbup:

Ali meni je, sada isto kao i u periodu agresije na Drzavu Bosnu i Hercegovinu 92-95 - DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA :bih: na prvom mjestu. I po tome cijenim ljude a i politicare.

Ne moze, po meni, biti dobar covjek ko je sa nekim ko je protiv DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE :bih: , pa makar da mi je i sin rodjeni. Najvise mrzim izdajice i pobjegulje. To je jednostavno jace od mene.

Last edited by kakotakonikako on 20/02/2023 13:06, edited 1 time in total.
Spit_fire

#58955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

Škobo Habu wrote: 20/02/2023 13:04
Spit_fire wrote: 20/02/2023 12:37

Aha znaci zna se da je ruski al to ne smeta amerima da ga podrze? Znaci podrazat ce va sta god ti uradio?
Jeste. Dobiće Treći entitet već sutra. :lol:

Stvarno čovjek mora biti kratkovid da ne vidi svu štetu Komšićeve politike, dok mu prvi koalicioni ahbabi traže pomoć od Rusije, Kine i Vučića.
Bakirovi politički askeri su spremni sve staviti na kocku sudbinu bošnjačkog naroda kada je u pitanju trenutna blokovska podjela na globalnom nivou.
Tolika bezidejnost i manjak zdravog razuma među članstvom SDFA do sada nije viđen. Pa, ni Alija, u doba vehabijskih elemenata oko njega samog , nije ovako duboko bio podcjenjen od strane Amera.
Dobio je privatnog visokog predstavnika

Dobio je izborni zakon

Zasto mislis da nece i entiet?

Plus je ovo sve dobio kao 1/1 ruski covjek..
dr_Evil

#58956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 20/02/2023 13:02

Imam pencilin isti kao kad je Bakir namjerno upropastio tuzbu protiv Srbije. Mogu im samo mamu hebat na forumu.

Ko da mene iko ista pita, nego rekoh da cu ih ja prvi zbog toga prozivat, isto ocekujem od tebe da ako sve bude ok i bude se drzava postovala.

Sve treba da se gradi, sve dok se drzava postuje! Nema nista od blokada bez razloga.

Mada je ovdje ocigledan razlog, ne sad od Rusije nista. Nek prave sta drugo ako im se vec pravi.
Spit_fire

#58957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 20/02/2023 13:06

Imam pencilin isti kao kad je Bakir namjerno upropastio tuzbu protiv Srbije. Mogu im samo mamu hebat na forumu.

Ko da mene iko ista pita, nego rekoh da cu ih ja prvi zbog toga prozivat, isto ocekujem od tebe da ako sve bude ok i bude se drzava postovala.

Sve treba da se gradi, sve dok se drzava postuje! Nema nista od blokada bez razloga.

Mada je ovdje ocigledan razlog, ne sad od Rusije nista. Nek prave sta drugo ako im se vec pravi.
Ako se to ikad napravi da taman da je po zakonovom
zakonovskof zakona...to nece kmat nikakve veze sa BiH..

To je mislim i tebi jasno al eto sve kontas da grisjes :mrgreen:
dr_Evil

#58958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

kakotakonikako wrote: 20/02/2023 13:05
Mogu te shvatiti. :thumbup:

Ali meni je, sada isto kao i u periodu agresije na Drzavu Bosnu i Hercegovinu 92-95 - DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA :bih: na prvom mjestu. I po tome cijenim ljude a i politicare.

Ne moze, po meni, biti dobar covjek ko je sa nekim ko je protiv DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE :bih: , pa makar da mi je i sin rodjeni. Najvise mrzim izdajice i pobjegulje. To je jednostavno jace od mene.

Postujem, ali zar Komso nije bio sa nekim ko je protiv DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE u zadnje 4 godine mandata? Zar nije bila koalicija SNSD/HDZ/SDFA?

Ne razumijem sta se s te tacke gledista promijenilo u odnosu na 2018, zar nije Bake pricao onda da treba relaksirati odnose Hrvata i Bosnjaka, da necemo u NATO bez RS-a, Dzafer-beg da je postojanje RS-a najvaznije pitanje za Bosnjake i tome slicno.

Razumijem taj narativ da godi podizanje tenzija, osjeca se covjek ponosnim, i mene to uhvati, imamo mi taj inat u sebi, ali na kraju dana sve je isto samo njega nema.

A nadam se da ce biti bolje, ako ne bude onda opet mogu da pjevam tu istu pjesmu.
palermo

#58959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 20/02/2023 13:06

B9gati zemo, sta ti to znaci sve dok se drzava postuje ? Pa ako VM donese.odluku ocito se postuje drzava.
dr_Evil

#58960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 20/02/2023 13:08

Ako se to ikad napravi da taman da je po zakonovom
zakonovskof zakona...to nece kmat nikakve veze sa BiH..

To je mislim i tebi jasno al eto sve kontas da grisjes :mrgreen:
Da ti odgovorim na prethodno.

Kome je bolje sto danas nemamo Aluminij? Mada je meni drago sto ga nema jer se moji nisu mogli vratiti u njega, ali realno nikome nije bolje, sto vise samo je gore, osjetio se taj pad u starMo i te kako

I na ovo.

Sve dok BiH ima crno na bijelo da to pripada drzavi nek grade, nek ima za medjunarodnih odnosa da BiH ima vlasnistvo na toj dijeli teritorija. A znam da nece drzava imati tu efektivnu vlast, kao sto na kraju dana nema drzava nikakvu vlast nad elektroprivedom BiH.
dr_Evil

#58961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 20/02/2023 13:11

B9gati zemo, sta ti to znaci sve dok se drzava postuje ? Pa ako VM donese.odluku ocito se postuje drzava.
vlasnistvo, sve sta ide preko grane mora biti drzavno nekim dijelom. Nek rijesavaju kako znaju i umiju sto se toga tice.

A da imam ikakvu vlast ja ne bih pristao dok Ruje ne zavrse agresiju.
tranquil

#58962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tranquil »

Ne kontam čemu ibret, čemu čuđenje zašto je Erdo pozvao Komšića, a ne predsjedavajuću ili Denisa.

Pa Erdo ima za privatnog i političkog partnera u BiH samo jednu stranku, SDA, pa je tako logično da je na razgovor zvao njihovog predstavnika u Predsjedništvu.
Spit_fire

#58963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

kakotakonikako wrote: 20/02/2023 12:41 A jeste trn u oku pojedinima Zlatni ljiljan Armije Republike Bosne i Hercegovine. :bih:
Njima je problem Komsiceva "ubleha", Covicu sto mu je jedini i najobiljniji neprijatelj onoga sto on zeli

Imaju zajednickog neprijatelja i udruzenim snagama pobjedit

Kada ga sklone..

oni nece imat tu ublehu i to je ok, taj segment nece uticat toliko na njih a covicu se iskreno za taj segment da prostis..zivo jebe

covic ce imat ono sto ce uticat ne samo na ove prve nego i na njihove unuke ako ih docekaju u ovoj drzavi....

Al dzaba pricat...prica se o problemika opsantka drzave kroz prizmu necijeg nacelnika opstine...
Škobo Habu

#58964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Spit_fire wrote: 20/02/2023 13:06

Dobio je izborni zakon

Dobiće Čović i mnogo više jer smo sa Bakirom i Komšićem u defanzivi.

Čović je mudar i ne trkelja kao Zahiragić i ostali Bakirovi askeri o tome kako sudbinu Bošnjaka treba vezati za Kinu, Rusiju, Srbiju, Tursku.
Već odavno Čović ne spominje Ruse, niti gradi "strateška prijateljstva". Jedino ako ga nisi zamjenio za Milanovića.

Druga stvar, geo-politička slika se mjenja. Turska postaje kamen oko vrata NATO-u. Ameri i EU rade sve na suzbijanju - kako ruskog, tako i turskog uticaja na Balkanu. To je svima jasno osim Bakirovim i Komšićevim hardcore fanovima. I onda kukaju kako je Čović dobio izborni zakon!?

Nije Federacija pravljena u Bešikšehiru, već u Washington DC.
Last edited by Škobo Habu on 20/02/2023 13:23, edited 1 time in total.
palermo

#58965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 20/02/2023 13:15
palermo wrote: 20/02/2023 13:11

vlasnistvo, sve sta ide preko grane mora biti drzavno nekim dijelom. Nek rijesavaju kako znaju i umiju sto se toga tice.

A da imam ikakvu vlast ja ne bih pristao dok Ruje ne zavrse agresiju.
Vidio sam, Splitu si odgovorio. Pa dobro, I to ima.logike, drzavq kao provizorij a u sustini pristajanje na podjelu iliti palestinizaciju dijela drzave...

Znam da se neces sa ovim sloziti, al bogami se tadi o tome...

Ono sto je meni interesantno je kako se na forumu vec priprema teren da je prihvacanje ovih I ovakvih odluka u interesu sviju nas. Eno, I juzna konekcija je vec postala prihvatljiva, eto I ti prihvacas ovakvu odluku....sto bi se reklo, zaba je skuhana
Spit_fire

#58966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

Škobo Habu wrote: 20/02/2023 13:20

Dobio je izborni zakon

Čović je mudar i ne trkelja kao Zahiragić i ostali Bakirovi askeri o tome kako sudbinu Bošnjaka treba vezati za Kinu, Rusiju, Srbiju, Tursku.
Već odavno Čović ne spominje Ruse, niti gradi "strateška prijateljstva". Jedino ako ga nisi zamjenio za Milanovića.

Druga stvar, geo-politička slika se mjenja. Turska postaje kamen oko vrata NATO-u. Ameri i EU rade sve na suzbijanju - kako ruskog, tako i turskog uticaja na Balkanu. To je svima jasno osim Bakirovim i Komšićevim hardcore fanovima. I onda kukaju kako je Čović dobio izborni zakon!?

Nije Federacija pravljena u Bašikšehiru, već u Washingtonu.
Nije istina..Covic spominje ruse kao sto sam ti vec naveo...

Rade na suzbijanju ruskog uticaja podrzavajuci najvece ruske agente u evropi, Covica i Dodika?
palermo

#58967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 20/02/2023 13:20

Dobio je izborni zakon

Nije Federacija pravljena u Bašikšehiru, već u Washingtonu.
Mene ovo strasno podsjeca na cekanje 6 flote
tranquil

#58968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tranquil »

Spit_fire wrote: 20/02/2023 13:20 Al dzaba pricat...prica se o problemika opsantka drzave kroz prizmu necijeg nacelnika opstine...
Ovo nešto na račun Željka i njegove stare funkcije?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

sramka jednog lica u alkoholiziranom agregatnom stanju.
Spit_fire

#58970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

tranquil wrote: 20/02/2023 13:25
Spit_fire wrote: 20/02/2023 13:20 Al dzaba pricat...prica se o problemika opsantka drzave kroz prizmu necijeg nacelnika opstine...
Ovo nešto na račun Željka i njegove stare funkcije?
Naravno da ne...ovo je globalna zamjerka kratkovidnosti ljudi
dr_Evil

#58971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 20/02/2023 13:21
Vidio sam, Splitu si odgovorio. Pa dobro, I to ima.logike, drzavq kao provizorij a u sustini pristajanje na podjelu iliti palestinizaciju dijela drzave...

Ono sto je meni interesantno je kako se na forumu vec priprema teren da je prihvacanje ovih I ovakvih odluka u interesu sviju nas. Eno, I juzna konekcija je vec postala prihvatljiva, eto I ti prihvacas ovakvu odluku....sto bi se reklo, zaba je skuhana
Onda hajde da blokiramo i izgradu Vc-a na svim dijelovima gdje vecinski zive bosanski Hrvati i Srbi. Sve blokirat sta moze da se blokira i bila stvar. Autoputevi RS-a jel se grade preko drzavnog zemljista, jesu, imamo li preduzece na razini drzave, nemamo? Cije su vlasnistvo, pa izgleda entiteta. Da li je drzava garant iako je nigdje nema u tome, jeste? Jesu li to zemljiste drzavno upisali katastrom na entitet, jesu?

I sta cemo sad?

Jesmo li napravili elektro prenos sa odnosom drzave i entiteta, jesmo, jel to palestinizacija i getoizacija te izjednacavanje drzave sa entitetom, jeste. Hocemo li ga rusit?
Škobo Habu

#58972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 20/02/2023 13:23

I NATO bombardovanje od Prokuplja do Niša 92. godine. :lol:

Ne znam šta je gore kad osude jedan narod : ili da čekaju NATO ili milion Turaka koji su spremni život dati za BiH.

Sve miriše na onu srpsku: nas i Rusa tristo miliona.
Spit_fire

#58973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

Škobo Habu wrote: 20/02/2023 13:28
palermo wrote: 20/02/2023 13:23

I NATO bombardovanje od Prokuplja do Niša 92. godine. :lol:

Ne znam šta je gore kad osude jedan narod : ili da čekaju NATO ili milion Turaka koji su spremni život dati za BiH.

Sve miriše na onu srpsku: nas i Rusa tristo miliona.
Mi trenutno ne cekamo nista..imamo vecinu u vlasti koja se trenutno svim silama bori da budemo podanici
palermo

#58974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 20/02/2023 13:26
palermo wrote: 20/02/2023 13:21

Onda hajde da blokiramo i izgradu Vc-a na svim dijelovima gdje vecinski zive bosanski Hrvati i Srbi. Sve blokirat sta moze da se blokira i bila stvar. Autoputevi RS-a jel se grade preko drzavnog zemljista, jesu, imamo li preduzece na razini drzave, nemamo? Cije su vlasnistvo, pa izgleda entiteta. Da li je drzava garant iako je nigdje nema u tome, jeste? Jesu li to zemljiste drzavno upisali katastrom na entitet, jesu?

I sta cemo sad?

Jesmo li napravili elektro prenos sa odnosom drzave i entiteta, jesmo, jel to palestinizacija i getoizacija te izjednacavanje drzave sa entitetom, jeste. Hocemo li ga rusit?
Ne moras sve blokirati, blokiras taman toliko da se I druga/treca strana treba zamisliti je li joj to u interesu.

Uostalom, na kraju sve price ostaje jedna stvar, pobijedit ce onaj kome bude vise stalo do ovih prostora/iliti drzave.
Škobo Habu

#58975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Spit_fire wrote: 20/02/2023 13:23

Nije istina..Covic spominje ruse kao sto sam ti vec naveo...

Rade na suzbijanju ruskog uticaja podrzavajuci najvece ruske agente u evropi, Covica i Dodika?
Jedino ako je visoki predstavnik Rus onda tvoja priča ima smisla.

Niko nije nama kriv što nismo, za sve ovo vrijeme vladavine halife Izetbegovića, stvarali saveznike i na Istoku i na Zapadu.

Nama su Izetbegovići decenijama uvozili islam potpomognut petro dolarima da nam zaglupljuju narod kako bi lakše vladali, dok, eno, Vućića pozivaju u UAE na najveći sajam naoružanja na svijetu, i to uz posebnu pozivnicu.

Ne bi mi bilo mrsko da propadnemo samo da ti i takvi shvatite koliko ste u krivu sa svojim procjenama.
Post Reply