ma ovde neki mislijoci rekose. mi neodlucni se nikako nemeremo opredijelit dje cemogamer4ever wrote: ↑06/01/2022 16:51Ko ti je to rekao slagao te jeRtrnOfSalisbury wrote: ↑06/01/2022 16:45 ovdje nam je receno da pandemija ne postoji i ne vidi se sta ima buknuti![]()
![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
RtrnOfSalisbury
#58926 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
ja71
#58927 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tuga sta ljudi izjavebiglebovski wrote: ↑05/01/2022 16:39Kakvu bolan pandemiju? Gdje ti živiš? U Australiji? Pa koronavirusi i virusi influenze postoje milionima godina i razboljevaju milijarde ljudi godišnje, svake godine. Nose ih životinje, nose ih ljudi, prenose vijekovima. Šta se tu ima zaustaviti? Da nemamo prehlađenih više, je li to cilj? Pojačaj zdravstvo, eto vakcine džabne, svima dostupne, bocaj se, čuvaj se, izbjegavaj ljude, zatvori se, zakopaj se, i baku i sebe, jebi se više i pandemija i mjere i medijsko-farmaceutsko-politička diktatura covid-potvrdama na zapadu.
ovaj cu post replicirati svaki dan dok broj zarazenih ne krene opadati.
- Tesla Edison
#58928 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@biglebovski, SVAKA ČAST MAJSTORE!ja71 wrote: ↑06/01/2022 17:09Tuga sta ljudi izjavebiglebovski wrote: ↑05/01/2022 16:39
Kakvu bolan pandemiju? Gdje ti živiš? U Australiji? Pa koronavirusi i virusi influenze postoje milionima godina i razboljevaju milijarde ljudi godišnje, svake godine. Nose ih životinje, nose ih ljudi, prenose vijekovima. Šta se tu ima zaustaviti? Da nemamo prehlađenih više, je li to cilj? Pojačaj zdravstvo, eto vakcine džabne, svima dostupne, bocaj se, čuvaj se, izbjegavaj ljude, zatvori se, zakopaj se, i baku i sebe, jebi se više i pandemija i mjere i medijsko-farmaceutsko-politička diktatura covid-potvrdama na zapadu.![]()
POST GODINE!!!
Tačno užitak gledati ove panikbotine što pjene na porast broja prehlađenih. Nema više lockdowna, crknite od muke
Last edited by Tesla Edison on 06/01/2022 17:33, edited 1 time in total.
-
NediM17
#58929 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Rece frajer koji se "boosteris'o". 
- Tesla Edison
-
last mohicans
#58931 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tesla, malo ti je ovo licemjerno. Dva puta se bocnuti, pa i treci put na foru, ne priznajuci pri tome da si se vec bocao 2x, a sve to radi neke "prehlade" je u najmanju ruku licemjerno. Ja da nešto smatram prehladom,nikada se ne bih vakcinisao.
-
KraljicaIzJajca
#58932 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni je zasmetalo jer mu nisi obrazložio.GandalfSivi wrote: ↑06/01/2022 16:56Sve si sama napisala. Ako ne mozes skontati gdje je greska u sistemu, ja ti ne mogu pomoci...KraljicaIzJajca wrote: ↑06/01/2022 16:06
Isuse Kriste, ćemu ovoliko cerekanje
https://www.nature.com/articles/d41586-020-03324-y
Nature journals reveal terms of landmark open-access option
The journals will charge authors up to €9,500 to make research papers free to read, in a long-awaited alternative to subscription-only publishing.
Publishers of extremely selective journals, such as Nature and Science, have been trying to work out how to switch from subscriptions to OA since Plan S was announced. A large proportion of their production costs come from evaluating manuscripts that are ultimately rejected; when revenue can be collected only from the few articles that get published, the fee per article is high.
Science i Cell magazini imaju odlične članke.
Ti si odlučio da ih prestaneš čitati?
-
biglebovski
#58933 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Teško da će broj zaraženih opadati, ako si čitao šta u zadnje vrijeme, broj zaraženih je u ogromnom porastu, čak su i životinje zaražene, pisao sam o tome.ja71 wrote: ↑06/01/2022 17:09Tuga sta ljudi izjavebiglebovski wrote: ↑05/01/2022 16:39
Kakvu bolan pandemiju? Gdje ti živiš? U Australiji? Pa koronavirusi i virusi influenze postoje milionima godina i razboljevaju milijarde ljudi godišnje, svake godine. Nose ih životinje, nose ih ljudi, prenose vijekovima. Šta se tu ima zaustaviti? Da nemamo prehlađenih više, je li to cilj? Pojačaj zdravstvo, eto vakcine džabne, svima dostupne, bocaj se, čuvaj se, izbjegavaj ljude, zatvori se, zakopaj se, i baku i sebe, jebi se više i pandemija i mjere i medijsko-farmaceutsko-politička diktatura covid-potvrdama na zapadu.![]()
Tražio si konkretne prijedloge, dobio si konkretne prijedloge i šta sad glumiš nekog ranjenika? Da li ti očekuješ da kada svi budu vakcinisani po četiri puta da će virusi korone i gripe nestati i da ćemo moći krenuti u zatvaranje infektivnih odjela? Da li ti očekuješ da će Mr. Nauka Fauci i investitori pobijediti sezonske viruse? Da li ti očekuješ da će ljudi prestati umirati? Bato, koliko ti imaš godina?
- Tesla Edison
#58934 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bocnuo sam se da bih zaštitio sebe, a pogotovo druge, da se ne bi desilo da mi neki idiot zatraži potvrdu koju ne bi imao za ulazak u tržni centar, a imam kratak fitilj i eto problema. Tako štitim i sebe, a i njega od belaja.last mohicans wrote: ↑06/01/2022 17:37 Tesla, malo ti je ovo licemjerno. Dva puta se bocnuti, pa i treci put na foru, ne priznajuci pri tome da si se vec bocao 2x, a sve to radi neke "prehlade" je u najmanju ruku licemjerno. Ja da nešto smatram prehladom,nikada se ne bih vakcinisao.
Sad tek shvatam tu floskolu, "štitiš sebe i druge".
- GandalfSivi
#58935 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne pada mi na pamet da citam opinion pieces koje pisu ljudi koji se boje reviewa…KraljicaIzJajca wrote: ↑06/01/2022 17:50Meni je zasmetalo jer mu nisi obrazložio.GandalfSivi wrote: ↑06/01/2022 16:56
Sve si sama napisala. Ako ne mozes skontati gdje je greska u sistemu, ja ti ne mogu pomoci...
-
biglebovski
#58936 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ovako:Tesla Edison wrote: ↑06/01/2022 17:28@biglebovski, SVAKA ČAST MAJSTORE!
POST GODINE!!!
Tačno užitak gledati ove panikbotine što pjene na porast broja prehlađenih. Nema više lockdowna, crknite od muke![]()
![]()
Kliknem na ovaj novitet tj. lajk gore desno, a ono izbaci ovaj dislike crveni.
-
palermo
#58937 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ma kakvih 2000 u BiH, mnogo je veći broj, samo u HNK je danas 487 novozaraženih koji nisu uračunati u ovu statistiku jer je u pola HNK neradni dan, u samom Širokom je negdje oko 150 novozaraženih (koji nisu opet uračunati, zbog neradnog dana ), danas smo mi 3000 premašili ko jedan...gamer4ever wrote: ↑06/01/2022 16:39 Buknulo i kod nas i u komsiluku. Srbija i Hrvatska po 9000, kod nas preko 2000, u KS 360. Jedino pitanje ostaje da li je omikron, nije valjda jos delta ?
-
KraljicaIzJajca
#58938 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pff, lako je provjeriti kredibilitet. Otkud ti ideja da nemaju brdo peer reviwed radova u svom CV?GandalfSivi wrote: ↑06/01/2022 18:05Ne pada mi na pamet da citam opinion pieces koje pisu ljudi koji se boje reviewa…KraljicaIzJajca wrote: ↑06/01/2022 17:50
Meni je zasmetalo jer mu nisi obrazložio.
-
last mohicans
#58939 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od čega, od prehlade da se zaštitiš ili neugodnosti pri ulasku u objekte? Nisi konzistentan, niti dosljedan.Tesla Edison wrote: ↑06/01/2022 17:59Bocnuo sam se da bih zaštitio sebe, a pogotovo druge, da se ne bi desilo da mi neki idiot zatraži potvrdu koju ne bi imao za ulazak u tržni centar, a imam kratak fitilj i eto problema. Tako štitim i sebe, a i njega od belaja.last mohicans wrote: ↑06/01/2022 17:37 Tesla, malo ti je ovo licemjerno. Dva puta se bocnuti, pa i treci put na foru, ne priznajuci pri tome da si se vec bocao 2x, a sve to radi neke "prehlade" je u najmanju ruku licemjerno. Ja da nešto smatram prehladom,nikada se ne bih vakcinisao.
-
biglebovski
#58940 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo kolega Ti71, evo šta se dešava, pogledaj ovo:
Britanski turisti koji su rezervisali luksuzno novogodišnje krstarenje po Karibima na okeanskom brodu Queen Mary 2 proveli su putovanje u izolaciji u svojim kabinama nakon masovnih izbijanja Covida na brodu.
Putnici su platili do 5.000 funti po jedinici za krstarenje čuvenim brodom Cunard iz Sautemptona koji je isplovio 13. decembra koji je trebao sletjeti u New York, a zatim se zaustaviti oko Kariba prije nego što se vrati ovog vikenda.
Ali u vrijeme kada su prešli Atlantik na prvoj etapi putovanja, na brodu je bilo zaraženih Covidom i uprkos tome što je deset putnika koji su do tada bili pozitivni na testu napustili brod u New Yorku, broj se zarazio i među putnicima i među posadom nastavio da raketira.
Christine Martin, 66, iz Angmeringa u West Sussexu i njen suprug okulist Richard, 70, oboje su bili pozitivni krajem decembra uprkos tome što su dobili trostruki ubod i poduzeli sve mjere opreza.
Par, koji je platio 9.860 funti za svoje putovanje, imao je malo simptoma, ako ih uopšte ima, ali su ostali frustrirani što su danima bili zatvoreni bez ikakvih obaveza.
Gospođa Martin je rekla za Mail Online: „Bili smo pozitivni na Covid u utorak 28. decembra i od tada smo u izolaciji. Bilo je prilično jadno. Imamo balkon za svjež zrak, ali uopće nemamo gdje vježbati.
„Teško je tačno znati koliko je ljudi pozitivno na testu jer nam to nisu rekli, ali prijatelji kojima je i dalje dozvoljeno da koriste trpezarije kažu nam da su poprilično prazne.
„Kapetan se redovno obraća putnicima, ali nikada ne spominje nas – pozitivne putnike – čak ni sretnu Novu godinu. Osjećamo se kao gubavci.'
Eto kolega, pa ti sada objasni smisao života u kojem te u svakom momentu odlukom nekog poludjelog političara i naučnika željnog slave i osjećaja bitnosti (konačno su postali bitni) mogu pravog-zdravog testirati nekakvim testom i sjebati ti putovanje života, posao, obrazovanje, posrati ti se kako u krupne stvari tako i u sitnice koje život znače.
Britanski turisti koji su rezervisali luksuzno novogodišnje krstarenje po Karibima na okeanskom brodu Queen Mary 2 proveli su putovanje u izolaciji u svojim kabinama nakon masovnih izbijanja Covida na brodu.
Putnici su platili do 5.000 funti po jedinici za krstarenje čuvenim brodom Cunard iz Sautemptona koji je isplovio 13. decembra koji je trebao sletjeti u New York, a zatim se zaustaviti oko Kariba prije nego što se vrati ovog vikenda.
Ali u vrijeme kada su prešli Atlantik na prvoj etapi putovanja, na brodu je bilo zaraženih Covidom i uprkos tome što je deset putnika koji su do tada bili pozitivni na testu napustili brod u New Yorku, broj se zarazio i među putnicima i među posadom nastavio da raketira.
Christine Martin, 66, iz Angmeringa u West Sussexu i njen suprug okulist Richard, 70, oboje su bili pozitivni krajem decembra uprkos tome što su dobili trostruki ubod i poduzeli sve mjere opreza.
Par, koji je platio 9.860 funti za svoje putovanje, imao je malo simptoma, ako ih uopšte ima, ali su ostali frustrirani što su danima bili zatvoreni bez ikakvih obaveza.
Gospođa Martin je rekla za Mail Online: „Bili smo pozitivni na Covid u utorak 28. decembra i od tada smo u izolaciji. Bilo je prilično jadno. Imamo balkon za svjež zrak, ali uopće nemamo gdje vježbati.
„Teško je tačno znati koliko je ljudi pozitivno na testu jer nam to nisu rekli, ali prijatelji kojima je i dalje dozvoljeno da koriste trpezarije kažu nam da su poprilično prazne.
„Kapetan se redovno obraća putnicima, ali nikada ne spominje nas – pozitivne putnike – čak ni sretnu Novu godinu. Osjećamo se kao gubavci.'
Eto kolega, pa ti sada objasni smisao života u kojem te u svakom momentu odlukom nekog poludjelog političara i naučnika željnog slave i osjećaja bitnosti (konačno su postali bitni) mogu pravog-zdravog testirati nekakvim testom i sjebati ti putovanje života, posao, obrazovanje, posrati ti se kako u krupne stvari tako i u sitnice koje život znače.
- jeza u ledja
#58941 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Solidarisimo se sa putnicima luksuznog broda. U znak solidarnosti pusticu vodu dva put.
-
Dead Man Walking
#58942 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jos ih i raketirali

- GandalfSivi
#58943 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vec ti rekoh, ako neces da shvatis, ja ti ne mogu pomoci…KraljicaIzJajca wrote: ↑06/01/2022 18:15Pff, lako je provjeriti kredibilitet. Otkud ti ideja da nemaju brdo peer reviwed radova u svom CV?GandalfSivi wrote: ↑06/01/2022 18:05
Ne pada mi na pamet da citam opinion pieces koje pisu ljudi koji se boje reviewa…
- Tesla Edison
#58944 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od policije zbog potencijalne marisane na ulazu. Vakcina zaista štitilast mohicans wrote: ↑06/01/2022 18:18Od čega, od prehlade da se zaštitiš ili neugodnosti pri ulasku u objekte? Nisi konzistentan, niti dosljedan.Tesla Edison wrote: ↑06/01/2022 17:59
Bocnuo sam se da bih zaštitio sebe, a pogotovo druge, da se ne bi desilo da mi neki idiot zatraži potvrdu koju ne bi imao za ulazak u tržni centar, a imam kratak fitilj i eto problema. Tako štitim i sebe, a i njega od belaja.
-
biglebovski
#58945 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Solidarišimo se sa investitorima, Pfizerom i njegovim dioničarima i primajmo vakcine svake tri sedmice. Možda se neko i ne zarazi nakon vakcine, moramo probati.
-
adsubzero
#58946 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hoce da kaze on neki opasan lik, pa da ne zaplati neki jadni zastitarlast mohicans wrote: ↑06/01/2022 18:18Od čega, od prehlade da se zaštitiš ili neugodnosti pri ulasku u objekte? Nisi konzistentan, niti dosljedan.Tesla Edison wrote: ↑06/01/2022 17:59
Bocnuo sam se da bih zaštitio sebe, a pogotovo druge, da se ne bi desilo da mi neki idiot zatraži potvrdu koju ne bi imao za ulazak u tržni centar, a imam kratak fitilj i eto problema. Tako štitim i sebe, a i njega od belaja.
-
Blitz1
#58947 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od prehladeTesla Edison wrote: ↑06/01/2022 17:59Bocnuo sam se da bih zaštitio sebe, a pogotovo druge, da se ne bi desilo da mi neki idiot zatraži potvrdu koju ne bi imao za ulazak u tržni centar, a imam kratak fitilj i eto problema. Tako štitim i sebe, a i njega od belaja.last mohicans wrote: ↑06/01/2022 17:37 Tesla, malo ti je ovo licemjerno. Dva puta se bocnuti, pa i treci put na foru, ne priznajuci pri tome da si se vec bocao 2x, a sve to radi neke "prehlade" je u najmanju ruku licemjerno. Ja da nešto smatram prehladom,nikada se ne bih vakcinisao.
- jeza u ledja
#58948 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Takoe, solidarisimo se sa naftnim kompanijama, manufakturom, i svim ostalim multinacionalkama koje gube pare zbog lockdowna, a koje koriste naivan norod da bi pravili pritisak na vlasti.biglebovski wrote: ↑06/01/2022 19:12 Solidarišimo se sa investitorima, Pfizerom i njegovim dioničarima i primajmo vakcine svake tri sedmice. Možda se neko i ne zarazi nakon vakcine, moramo probati.
Imas AZ vakcinu koja ne radi za profit. Niko te ne tjera na Fajzer.
- Point.
#58949 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ZajebaT lik pravo.adsubzero wrote: ↑06/01/2022 19:19Hoce da kaze on neki opasan lik, pa da ne zaplati neki jadni zastitarlast mohicans wrote: ↑06/01/2022 18:18
Od čega, od prehlade da se zaštitiš ili neugodnosti pri ulasku u objekte? Nisi konzistentan, niti dosljedan.![]()
-
KraljicaIzJajca
#58950 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne shvatam, jer si ovdje stavljao linkove svega i svačega, bez provjeravanja kredibiliteta izvora (par puta sam to tebi komentirala, ali si ignorirao). Danas tvrdiš nešto što nisi prakticirao.GandalfSivi wrote: ↑06/01/2022 19:07Vec ti rekoh, ako neces da shvatis, ja ti ne mogu pomoci…KraljicaIzJajca wrote: ↑06/01/2022 18:15
Pff, lako je provjeriti kredibilitet. Otkud ti ideja da nemaju brdo peer reviwed radova u svom CV?