Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Officer Crabtree

#58901 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Officer Crabtree »

Bolje gledat normalnu ekipu koja nema šanse za plasman pa uživati u igri nego se patit kao do sada razmišljajući da će ipak to biti dovoljno...

Od danas je ljepše, kako god. :D
Point.

#58902 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Point. »

Dr. Kuca wrote:
direktni wrote:MiRALEM PJANIĆ
''Igram po desnom krilu ili odmah gore iza špica, ali to mi nije pozicija koja mi odgovara. U Rimu igram potpuno drugačije. Već od početka kvalifikacija ne igram na svojoj poziciji koju sam igrao cijele kvalifikacije za SP. Ne razumijem zašto, na ovim drugim pozicijama ne mogu da se dokažem i da pomognem ekipi''.
Bitno je da u romi on odigra dobro i na krilu i u sredini, lijevo desno, nebitno. I ove foluske vise. Bolestan itd.
Nemoj ti da zajebavas, zna se gdje Pjana igra u Romi. Zabi si negdje svoj pateticni pokusaj branjenja Papeta.
bull21

#58903 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bull21 »

Point. wrote:
spacek wrote: Čitam kako je Savez potpisao ugovor sa Sušićem u kojem ako mu uruče otkaz da moraju isplaćivati po ugovoru sumu do kraja isteka ugovora.
OK - ja mislm da se za tu cijenu isplati zaustaviti sunovrat reprezentacije?
Mislim da još nije kasno da mu se uruči otkaz na štetu Saveza jer eventualnim plasmanom na Euro ta šteta bi se bez problema sanirala, a ovako sigurno ne idemo na Euro s njim i štete mogu biti još pogubnije!!!
Ja opet velim, Susic je sam rekao da su ga iz saveza maltene zajebali sa novim ugovorom jer je on naknadno vidio stavku, odnosno klazulu, gdje ga savez moze sutnuti kad hoce bez da mu isplati ostatak ugovora. Pogledaj onaj famozni intervju za --- NO LINKS --- kad se Pape pravio da nezna za Germaniju niti cime mu se rodjeni brat bavi.
Meni ne ide u glavu kako mu nisu stavili neku klauzulu u ugovor. Ne potpisuje se tako naslijepo nigdje osim kod nas. Ako ne ispuniš xx pobjeda u xx utakmica, zdra'o. A ne ovako, zavalio nas, uništio sve i zadnje šanse da odemo na Euro i onda rek'o "e možda dam otkaz". Đubre jedno.
edo_79

#58904 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by edo_79 »

Dr. Kuca wrote:
''Igram po desnom krilu ili odmah gore iza špica, ali to mi nije pozicija koja mi odgovara. U Rimu igram potpuno drugačije. Već od početka kvalifikacija ne igram na svojoj poziciji koju sam igrao cijele kvalifikacije za SP. Ne razumijem zašto, na ovim drugim pozicijama ne mogu da se dokažem i da pomognem ekipi''.
Bitno je da u romi on odigra dobro i na krilu i u sredini, lijevo desno, nebitno. I ove foluske vise. Bolestan itd.
Što ne kritikuješ tako Džeku koji uopšte nije istrčao na teren?
Iago

#58905 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

Dr. Kuca wrote:
A fakat je nevjerovatno da Pjanić, Lulić, Spahić razvaljuju u svojim klubovima, a u repki ni 20% od toga. Laik sam, ali nije sve do taktike. Jbg, Lulić bi ono zabio u Laziju, Pjanić tri pasa u utakmici, a u Serie A drugi po broju pasova. Fakat ne kontam.
It_is_a_Leclerc

#58906 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Danas zasjeda IO FSBIH.
north

#58907 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Danas zasjeda vanredna sjednica IO NSBIH...mislim da ovaj put neće biti pojeo vuk magarca, barem tako bi trebalo, samo nažalost malo prekasno...ali eto, ima još gram nade ako se dovede pravo ime i poslože stvari do marta....
Iago

#58908 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

Gledam tabele prošlih kvalifikacija (za SP).
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kvalifikac ... ometu_2014.
Trećeplasirani imali od 13 do 17 bodova. Nije sve izgubljeno. Novi selektor, 5 pobjeda i to je to.
vryzas

#58909 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Meho Kodro novi selektor. :oops:
Dr. Kuca

#58910 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Igra pJana i u romi i desno krilo, i iza napadaca, i ispred odbrane i lijevog i desnog veznog. Ne branim ja safeta nista, samo govorim cinjenice!
edo_79

#58911 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by edo_79 »

Iago wrote:Bitno je da u romi on odigra dobro i na krilu i u sredini, lijevo desno, nebitno. I ove foluske vise. Bolestan itd.
A fakat je nevjerovatno da Pjanić, Lulić, Spahić razvaljuju u svojim klubovima, a u repki ni 20% od toga. Laik sam, ali nije sve do taktike. Jbg, Lulić bi ono zabio u Laziju, Pjanić tri pasa u utakmici, a u Serie A drugi po broju pasova. Fakat ne kontam.[/quote]

A kome je to Pjana mog'o sinoć pružit pas .... de mi samo to reci?

Lulić se prep'o one lopte, pogrešio i jbg ....... svakom se desi pa i njemu

Spaha razvaljuje .... :pisnuo: oj hljebe .....
insaneinthebrain

#58912 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by insaneinthebrain »

ako mu danas nakon vanredne sjednice ne uruce otkaz onda ce pokazati kolika su korumpirana bagra. kakava su se svakakva govna uvukla i sjede i odlucuju
MOSALJOZE

#58913 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Ako danas Pape dobije nogu,naredni selektor mora da ima muda veličine BIH.Ne treba nama neko ko će eto samo onako biti tu,već onaj koji će se moći nositi sa pritiskom da mora pobijediti narednih 6 utakmica.Ako dodje novi selektor,sve što očekujem od njega jeste normalna formacija i da pozove ono najbolje što imamo.Nek se zahvali Tini,Avdiji,Vranješu(kad nadje klub moze),Dujkoviću,Hadziću,Kvesiću..Nek pozove Štilića,Djurića,Husića,nek ide moliti na koljenima igrače,poput Omerbašića iz Šalkea koji igra desnog beka.....
edo_79

#58914 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by edo_79 »

insaneinthebrain wrote:ako mu danas nakon vanredne sjednice ne uruce otkaz onda ce pokazati kolika su korumpirana bagra. kakava su se svakakva govna uvukla i sjede i odlucuju
Jarane moj ja živim za dan da ga više ne gledam onako ravnodušnog u šuškavoj second hand trenerci od 3 marke kraj aut linije ..... sinoć Izrael vodi 3:0, njihov selektor poplavio koliko vrišti na igrače a sajo prekrstio ruke i boli njega qrac što repka tone i što nas deru, k'o što neko reče, k'o Kuduz Bademu ....
soccerfan88

#58915 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by soccerfan88 »

insaneinthebrain wrote:ako mu danas nakon vanredne sjednice ne uruce otkaz onda ce pokazati kolika su korumpirana bagra. kakava su se svakakva govna uvukla i sjede i odlucuju
Ako ne uruce lijepo protesti ispred Nogometnog Saveza dok ne uruce. Ovo se fakat vise snositi ne moze. Pa u Tunguziji bi nakon ovoga dobio otkaz. Al kod nas sve moze. Samo hljeba i igara........
The BEN10

#58916 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by The BEN10 »

Da se citiram sa druge teme:
The BEN10 wrote:http://www.uefa.com/uefaeuro/qualifiers ... index.html
Dakle, nakon što židovi i Belgija odigraju naredno kolo, Izrael će biti prvi sa 9 bodova, a Belgija i Wales drugi sa po 8 (valjda ih . To znači da ćemo za židovima kasniti 7 bodova, a za Walesom 6 bodova.
E sad, ako dobijemo direktne rivale, Wales i židove, razlika će pasti na 4 odnosno 3 boda, u odnosu na jedne i druge.
Dalje, oni će igrati međusobno dvije utakmice do kraja, te bi tu jedan ili dva remija bili za nas pun pogodak (u toku nj prvog međusobnog susreta mi igramo sa Andorrom, i eto nas na isti broj bodova kao Wales (ako židovi pobijede), ili na 2 odnosno 1 bod razlike u slučaju remija, te na bod zaostatka za židovima u slučaju da oni zijane od Walesa).

Da podvučemo: židovima i Walesu ostaju još 4 utakmice mimo nas i međusobnog susreta - s tim da židovi igraju do kraja 2 protiv Belgije, 2 protiv Walesa, i po jednu sa nama, Andorrom i Kiprom. Neka dobiju Andoru i Kipar, te jednu Wales, to je 18 bodova.
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html
Wales: do kraja igraju 2 puta sa židovima (pobjeda i poraz: 3 boda), i sa svim ostalim ekipama po jednu. Tu je realno da izgube od Belgije i nas, i da protiv Andore i Kipra uzmu recimo 6 bodova. Dakle, još 9 ukupno, to je 17 bodova.
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html
Mi bi uz poraz sa Belgijom do kraja trebali imati 17 bodova, isto kao i Wales na trećem mjestu, s tim da se gledaju slj. kritariji: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_ ... iebreakers
If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the following tie-breaking criteria are applied:[10]

Higher number of points obtained in the matches played between the teams in question;
Superior goal difference resulting from the matches played between the teams in question;
Higher number of goals scored in the matches played between the teams in question;
Ni za jednu od nas tri ekipe koje se borimo za 2-3 mjesto ne računam bodove protiv Belgije do kraja - mada, Wales je sinoć isčupao bod tamo.

U principu, bez obzira što smo sinoć zijanili, možda je ovo dobro za nas - konačno se riješiti Sušića, te da na nj mjesto dođe neko ko zaista zna šta i kako.
SSemir

#58917 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

rusi su odustali od capela...ne predlazem nista, samo onako spominjem..
:D
Altsa

#58918 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Altsa »

kakotakonikako wrote:Selektor ne treba dati ostavku. On mora ove kvalifikacije odraditi do kraja. Pa kada se zavrsi, onda da odluci o ostavci. A i Savez nece uraditi nista.
slazem se. treba ga nabiti nogom u guzicu i da se vise nikad ne vrati.
edo_79

#58919 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by edo_79 »

Altsa wrote:
kakotakonikako wrote:Selektor ne treba dati ostavku. On mora ove kvalifikacije odraditi do kraja. Pa kada se zavrsi, onda da odluci o ostavci. A i Savez nece uraditi nista.
I to Pjanke da ga o'šarafi špicokom :lol:
MOSALJOZE

#58920 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

SSemir wrote:rusi su odustali od capela...ne predlazem nista, samo onako spominjem..
Mase daj da raji kazemo pravi info,nemoj biti takav :D
soccerfan88

#58921 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by soccerfan88 »

edo_79 wrote:
Altsa wrote:
I to Pjanke da ga o'šarafi špicokom :lol:
E jesi i naso bolesnog Pjanica da ga osarafi spicokom :D :D Ma samo Begovica. Odletio bi on bez aviona u Pariz. Ekspresno. Svakako ga je naljutio sinoc. :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58922 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pici »

17.11.2014. u 10:06

Vanredna sjednica IO NS BiH, Sušić broji posljednje dane na selektorskoj klupi
ode pape
Herr Flick

#58923 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Herr Flick »

Svejedno je hoce li ostati ili otici,i onako smo izgubili sanse za EP i to kad se nikad nije bilo lakse plasirat
soccerfan88

#58924 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by soccerfan88 »

pici wrote:
17.11.2014. u 10:06

Vanredna sjednica IO NS BiH, Sušić broji posljednje dane na selektorskoj klupi
ode pape
Odoh janje da kupim i okrenem :kiss: :bih: :bih:
SSemir

#58925 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

MOSALJOZE wrote:
SSemir wrote:rusi su odustali od capela...ne predlazem nista, samo onako spominjem..
Mase daj da raji kazemo pravi info,nemoj biti takav :D
neka mosa ;-) nismo se nikad kurcili informacijama iz prve ruke, pa necemo ni sad reci da ce mnogi ostati iznenadjeni kad se objavi kakav na strucnjak dolazi na klupu :bih:
Locked