Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#58901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

vanjki wrote:Opet ja sa pitanjima. Kako se povezuje na Unifon mrezu u gradu. Sta se ukucava za passwor a sta username?
Tvoj e-mail i šifra koju koristiš za pristup "Moj Telemach" portalu.

Uputstva za sve platforme: https://telemach.ba/Binary/332/UNIFI_upustva_.pdf

Uputstvo za android sisteme: https://telemach.ba/Binary/427/Upustvo- ... edjaji.pdf
recto-verso

#58902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by recto-verso »

dembele wrote:Ma šta 10%, najmanje 50%, da pomognemo ovu američku sirotinju.
Do sada su provajderi dodavali nove usluge i širili se u infrastrukturi što po logici stvari donosi više profita, ali zašto bi to oni radili kada imamo interesantne ekonomske opservacije tipa " ako mi ne budemo plaćali skuplju pretplatu Telemachu ugroženo im je poslovanje i neće se moći infrastrukturno i sadržajno širiti".
Ma nisu oni američki :-)
Kragujevac
chakany

#58903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Ima li kakvih novosti u vezi uvođenja Pimkića? Da li dolaze na Telemach ili ne? Baš se utišalo na svim forumima o ovoj temi, a brzo će 10. januar.
dembele

#58904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

recto-verso wrote:
dembele wrote:Ma šta 10%, najmanje 50%, da pomognemo ovu američku sirotinju.
Do sada su provajderi dodavali nove usluge i širili se u infrastrukturi što po logici stvari donosi više profita, ali zašto bi to oni radili kada imamo interesantne ekonomske opservacije tipa " ako mi ne budemo plaćali skuplju pretplatu Telemachu ugroženo im je poslovanje i neće se moći infrastrukturno i sadržajno širiti".
Ma nisu oni američki :-)
Kragujevac
Ma ja :D
I Coca- Cola je u Hadžićima a ne u Atlanti
crnivrag

#58905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Ima li kakvih novosti u vezi uvođenja Pimkića? Da li dolaze na Telemach ili ne? Baš se utišalo na svim forumima o ovoj temi, a brzo će 10. januar.
Saznaćemo šta će biti kada se uvedu u ponudu Total TV-a, to će biti između 10-15 januara.

Možda to ipak samo važi za Total TV, a SBB i Telemach BiH će ostati bez Pink kanala.

Jer Telemach se nikad nije javno izjasnio po ovom pitanju, jedino je bio odgovor ako bude bilo kakvih novosti, pravovremeno ćete saznati.
Benq

#58906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Jer Telemach se nikad nije javno izjasnio po ovom pitanju, jedino je bio odgovor ako bude bilo kakvih novosti, pravovremeno ćete saznati.
Ista situacija kao sa TotalTV , da nema onih insajdera nista se ne bi znalo do zadnjeg dana :)

Btw , pojedinci na telecom forumu sire laznu pricu kako Telemach sada naplacuje izlazak na adresu 15KM ukoliko se ispostavi da problem nije do njih nego do korisnika :lol:
crnivrag

#58907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Btw , pojedinci na telecom forumu sire laznu pricu kako Telemach sada naplacuje izlazak na adresu 15KM ukoliko se ispostavi da problem nije do njih nego do korisnika :lol:
Odgovorio sam im na tu insinuaciju :D
dembele

#58908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Osim u Total Tv, Pink kanali dolaze i u SBB, što su potvrdila dva najpoznatija insajdera u Srbiji vezano za sve što se dešava u UG.
U pitanju su @renne sa novisf.com i parapsihopatologija.com te @siniša_bg koji ima vlastiti i vrlo posjećeni blog vezan za sva dešavanja i najave u SBB.
Znači ako dolaze u Total i SBB, trebalo bi isto da bude i u Telemach.
kokikol

#58909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

a poskupljenje ,,to vas neće iznervirati nego ćete još i podržati ,zar ne nehljebovići
Benq

#58910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kokikol wrote:a poskupljenje ,,to vas neće iznervirati nego ćete još i podržati ,zar ne nehljebovići
Od nerviranja nemas apsolutno nista , ako do poskupljenja i dodje , siguran budi da ti , ja ili bilo ko drugi sa foruma ne moze nista promijeniti po tom pitanju. Imat ces 3 opcije i to da uzmes manji paket , da odjavis uslugu ili da nastavis koristiti trenutnu uslugu.
kokikol

#58911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

al zato vas pinkovi nerviraju ,kao da možete na to uticati
Reisova

#58912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reisova »

crnivrag wrote:
Reisova wrote: Koliko oni "bacaju" signal ? Jer nemam u jednoj sobi gubi.se... a nije nam bas austrijska gradnja....
Upravo kao što je @diablobih objasnio, 5 Ghz mreža daje punu brzinu ali ima manji domet, pa ja npr. na drugom kraju strana imam 1 crticu 5 Ghz mreže, a 3 crtice 2.4 Ghz mreže.
Ok hvala... kako se ulazi u ruter npr. Da li ima.mogucnost da.se.kasi preko,noci ili parental control...?
Reisova

#58913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reisova »

crnivrag wrote:
chakany wrote:Ima li kakvih novosti u vezi uvođenja Pimkića? Da li dolaze na Telemach ili ne? Baš se utišalo na svim forumima o ovoj temi, a brzo će 10. januar.
Saznaćemo šta će biti kada se uvedu u ponudu Total TV-a, to će biti između 10-15 januara.

Možda to ipak samo važi za Total TV, a SBB i Telemach BiH će ostati bez Pink kanala.

Jer Telemach se nikad nije javno izjasnio po ovom pitanju, jedino je bio odgovor ako bude bilo kakvih novosti, pravovremeno ćete saznati.
Pravo je bezveze sto je Telemah na.kablovskoj.ukinuo Cartoon Netrwork...
Sada moze ali ako uzmes.digitalni paket. Minus od mene zbog ovoga.
crnivrag

#58914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Reisova wrote: Ok hvala... kako se ulazi u ruter npr. Da li ima.mogucnost da.se.kasi preko,noci ili parental control...?
Ulazi se preko lokalne IP adrese 192.168.0.1, a postoji parental control, a inače se može gasiti preko noći isključivanjem strujnog adaptera.
odmor

#58915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Benq wrote:
kokikol wrote:a poskupljenje ,,to vas neće iznervirati nego ćete još i podržati ,zar ne nehljebovići
Od nerviranja nemas apsolutno nista , ako do poskupljenja i dodje , siguran budi da ti , ja ili bilo ko drugi sa foruma ne moze nista promijeniti po tom pitanju. Imat ces 3 opcije i to da uzmes manji paket , da odjavis uslugu ili da nastavis koristiti trenutnu uslugu.
Skoro si sve opcije nabrojao, inace po teoriji postoji i cetvrta opcija. To je da uzme veci paket :lol: ... mislim da su sad opcije u opticaju..
fusion_ba

#58916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Da dodam oko zamračivanja Dr. Housea, počeli su i na Totalu da zamračuju
dzenanalic22

#58917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzenanalic22 »

Je li i HBO GO besplatan tokom Novogodišnje čarolije?
avaks

#58918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Ne bi trebao da bude... Samo HBO kanali dok HBO GO spada u Premium koji nije naveden kao poklon.
Najbolje provjeri na 1360 ili čekaj da ti Telemach odgovori da si 100% sigurica :thumbup:
hipija

#58919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

I HBO GO je dio novogodisnje promocije.
vanjki

#58920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

crnivrag wrote:
vanjki wrote:Opet ja sa pitanjima. Kako se povezuje na Unifon mrezu u gradu. Sta se ukucava za passwor a sta username?
Tvoj e-mail i šifra koju koristiš za pristup "Moj Telemach" portalu.

Uputstva za sve platforme: https://telemach.ba/Binary/332/UNIFI_upustva_.pdf

Uputstvo za android sisteme: https://telemach.ba/Binary/427/Upustvo- ... edjaji.pdf

hvala po ko zna koji put crnivrag... ;-)
kindlas

#58921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kindlas »

avaks wrote:Ne bi trebao da bude... Samo HBO kanali dok HBO GO spada u Premium koji nije naveden kao poklon.
Najbolje provjeri na 1360 ili čekaj da ti Telemach odgovori da si 100% sigurica :thumbup:
Besplatan je i HBO GO, samo je trebalo aktivirati preko mojtelemach portala. Ja koristim tako da sam 100% siguran da je i on ukljucen u novogodisnju caroliju.
zateznistub

#58922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Za sve postoji prvi pri pa otud i pitanje

Ako sam se prijavio da mi račun dolazi na e-mail a isti sam dobio, da li to znaci da onaj hard Copy neće dolaziti?
kindlas

#58923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kindlas »

zateznistub wrote:Za sve postoji prvi pri pa otud i pitanje

Ako sam se prijavio da mi račun dolazi na e-mail a isti sam dobio, da li to znaci da onaj hard Copy neće dolaziti?
Meni ne dolazi hard copy, prijavio sam se e-racun mozda prije godinu dana i od tad dolaze samo na mail.
crnivrag

#58924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Neki korisnici su bili upravu za povećanje cijena usluga.

Obavijest i cijene su upravo objavljene i važe za poslovne korisnike, a cijene paketa su povećane za 3 KM.

U nastavku postavljam cijelu obavijest:
Obavještenje za korisnike BIZ NET i BIZ NET PHONE paketa Telemach

29.12.2017
Obavještenje za korisnike BIZ NET i BIZ NET PHONE paketa Telemach

Poštovani korisnici,

Naš cilj je da Vam pružimo najbolju usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, uz zadržavanje najboljeg odnosa između ponuđenih sadržaja i cijene. Proteklih smo godina u tom smislu napravili značajan iskorak.

* Implementirali smo nove usluge: TV unazad, Video klub, Pickbox, Unifi - besplatan internet na preko 500.000 lokacija u zemlji i regiji; Unifon -
aplikacija za fiksni telefon, unaprijedili EON uslugu – ljepši i jednostavniji interface, gledanje i do 7 dana unazad, kao i mogućnost da gledanje
sadržaja Video kluba započnete na jednom uređaju i nastavite tamo gdje ste stali na drugom.
* TV preko Smart aplikacije - Prvi put u regionu, uz EON je će omogućeno gledanje televizije preko Smart TV aplikacije, na televizorima najnovije
generacije
* Značajno investirali u optičku infrastrukturu, rekonstrukciju i povećanje kvalitete mreže.
* Kreirali idealna rješenja za mala i srednja preduzeća - BIZ pakete za unaprjeđenje poslovanja
* Povećavali brzine interneta i besplatne minute unutar BIZ NET i BIZ NET + PHONE paketa
* Uspostavili međunarodne veze koje Vam nude posebne opcije regionalnog i internacionalnog povezivanja sa Vašim poslovnicama i partnerima.

Danas, Telemach grupacija predstavlja vodećeg operatera kablovske i digitalne televizije, vodećeg pružatelja usluge širokopojasnog interneta i najvećeg alternativnog operatera fiksne telefonije u Bosni i Hercegovini. Naš trud u podizanju kvalitete naših usluga i dalje je konstantan i sretni smo što smo i dalje u zajedničkoj saradnji savladavajući izazove i prepreke. Trudimo se nastaviti sa programom odličnog kvaliteta i zbog toga smo pripremili niz unaprjeđenja za Vaše poslovanje.

Pa tako, od 1.2.2018. godine povećavamo brzinu interneta kako biste na još brži i kvalitetniji način obavljali sve dnevne izazove u Vašem poslovanju. Ovim unaprjeđenjem bit ćete u mogućnosti obezbijediti svojoj firmi još brži kablovski internet i naprednije usluge. Brzine će biti povećane na sljedeći način:

BIZ NET - novi standard za velika i mala preduzeća koji garantuje i dodatnu stabilnost s novim brzinama

Image

BIZ NET + PHONE Ako još niste prešli na Telemach fiksnu telefoniju, sada je idealna prilika. Pored toga što povećavamo brzinu interneta i u ovim paketima, očekuju Vas posebne akcijske pogodnosti na fiksnu telefoniju s velikim popustima. Nove brzine interneta u okviru BIZ NET + PHONE paketa:

Image

Povećanje brzine interneta je jedna od novina koje će Vam biti dostupne u narednom periodu. Ako u Vašem objektu koristite našu digitalnu televiziju, bit ćete sretni s obzirom da smo uveli dodatne TV kanale koje pored standardnog TV prijemnika možete gledati kada god želite i putem naše usluge EON. Pripremili smo i novi paket, za kafiće i restorane DUO bar WiFi koji je kreiran isključivo kako biste ponudili Vašim gostima superbrzi WiFI i UNIFI internet, odličan filmski, muzički i sportski sadržaj a Vi dobili još više gostiju i istovremeno optimizirali svoje troškove. U sklopu DUO bar WiFI paketa dostupno je i preko 150 TV kanala iz ponude D3 digitalne telvizije. Brzina interneta je 40/3 Mbps te dodatno dobijate potpuno besplatno WiFI router za bežični internet u cijelom kafiću, kao i UNIFI internet koji je Telemach korisnicima dostupan na čak 500.000 lokacija a Vaš objekat postaje dio ove velike mreže. Cijena paketa bit će 39,9 KM mjesečno.

Veliko nam je zadovoljstvo što Vas imamo kao našeg korisnika, i vjerujemo da cijenite naše konstantne napore da ispunimo Vaša očekivanja. Posljednjih godina uspijevali smo zadržati postojeće cijene internet usluga uz evidentno stalno povećanje troškova poslovanja u BiH. Zbog svega navedenog, ovim pismom željeli smo Vam poslati formalno obavještenje da će cijena određenih BIZ NET paketa biti prilagođena, počevši od 1.2.2018. godine Mjesečna naknada BIZ NET Professional S PAKET bit će 33 KM, BIZ NET Professional M 48 KM te BIZ NET Professional L 63 KM, što u konačnici znači da su cijene navedenih paketa povećane za 3 KM mjesečno. Izmjene koje se odnose na BIZ NET + PHONE pakete su sljedeće: Mjesečna naknada za dodatnu opciju usluge INTERNETA u BIZ NET + PHONE paketima Professional S PAKET bit će 31 KM, BIZ NET Professional M 45 KM te BIZ NET Professional L 58 KM, što u konačnici znači da su cijene navedenih paketa povećane za 3 KM mjesečno. Cijena ostalih BIZ NET i BIZ NET + PHONE paketa, ostaje nepromijenjena. I dalje bez dodatne naknade, nastavljate koristiti OSNOVNI TV paket kablovske televizije u Vašim prostorijama kao što je to bilo do sada. Nadamo se da predstojeće promjene cijene neće utjecati na Vaše povjerenje u kvalitet naših usluga.

Za sve prijedloge i sugestije poboljšanja naše ponude, kao i podršku koja se odnosi na komponentu Vašeg poslovanja javite nam se na broj 1360.

Novi Cjenovnik usluga dostupan je na web stranicama www.telemach.ba, www.hkb.ba, www.hs-ktv.ba.

Shodno Uslovima poslovanja Telemach-a, pretplatnici na koje se odnosi povećanje cijena, imaju pravo odabrati drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo ili raskinuti važeći pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid, najkasnije do 28.02.2018. godine.

Kompanija HKB net i kompanija Telemach, odnosno kompanija HS i kompanija Telemach na tržištu nastupaju udruženo gdje je prije svega u interesu zadovoljstvo svih korisnika. HKB-net odnosno HS je nosilac dozvole za distribuciju AV sadržaja i dozvole za pružanje usluge pristupa internetu i dozvole za obavljanje djelatnosti javnih elektronskih komunikacijskih mreža, te shodno tome davalac usluge analogne I digitalne televizije i interneta. Telemach je nosilac dozvole za pružanje fiksnih javnih telefonskih usluga, te shodno tome davalac usluge Telefonije.
https://telemach.ba/a33255/podrska/vije ... emach.html
zateznistub

#58925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Maloprije me zove momak da vidi da li je sve u redu sa uslugom jer je bilo nekih problemcica koji su otklonjeni haman momentalno!
profesionalnost na nivou!

Image
Locked