Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kemal Malovčić

#58876 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

kakotakonikako wrote:Selektor ne treba dati ostavku. On mora ove kvalifikacije odraditi do kraja. Pa kada se zavrsi, onda da odluci o ostavci. A i Savez nece uraditi nista.
Je li to tvoj ili stav tvojeg prijatelja?
spacek

#58877 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by spacek »

1. Svaki normalan selektor nakon 4 odigrana kola i osvojena 2 boda bi trebao sam da podnese ostavku
2. Svaki normalan savez bi uručio otkaz selektoru koji u 4 utakmice skupi 2 boda
3. Igrači su krivi za pobjede, a selektori za uspjehe ili poraze

Ako selektor nema obraza da podnese ostavku iz moralnih razloga, onda bi bio red da mu Savez uruči otkaz. Čitam kako je Savez potpisao ugovor sa Sušićem u kojem ako mu uruče otkaz da moraju isplaćivati po ugovoru sumu do kraja isteka ugovora.
OK - ja mislm da se za tu cijenu isplati zaustaviti sunovrat reprezentacije?
Mislim da još nije kasno da mu se uruči otkaz na štetu Saveza jer eventualnim plasmanom na Euro ta šteta bi se bez problema sanirala, a ovako sigurno ne idemo na Euro s njim i štete mogu biti još pogubnije!!!
Last edited by spacek on 17/11/2014 09:02, edited 1 time in total.
OldMayor

#58878 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

phillie wrote:
Kemal Malovčić wrote:Mi ne možemo pobijediti 5/6.
Kad skontas da su tu dvije sa Andorom, onda je to 3/6, kad skontas da imas dvije domace utakmice koje ces igrati u daleko jacem sastavu nego ono sinoc sto je bilo, onda i nije tako neizvodljivo sto se naseg dijela uslova tice. Mene brinu ovi drugi, zajebace nas pizde dusmanske :D :D :D nece odigrati nerijeseno kad trebadne. :D
Mislis u sastavu sa kojim smo izgubili od Kipra?

:oops:
OldMayor

#58879 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

Ma hajde ljudi vala dosta je bilo i baraza, da jednom sa hajrom ispadnemo iz grupe.
kakotakonikako

#58880 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kakotakonikako »

phillie wrote:
Selektor ne treba dati ostavku. On mora ove kvalifikacije odraditi do kraja. Pa kada se zavrsi, onda da odluci o ostavci. A i Savez nece uraditi nista.
Pa ja, sto covjeku ne dati jos jedan milion u ruke, i jos godinu dana agonije za milion navijaca BiH. Zasluzio je jbg.
On je i donio vise od toga miliona. A ne treba dati ostavku jer je i doveo do ovoga i treba da se sada vadi. Ima on svoju viziju i neka je sprovede do kraja. Pa na kraju da se odluci.
The BEN10

#58881 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by The BEN10 »

kakotakonikako wrote:
phillie wrote: Pa ja, sto covjeku ne dati jos jedan milion u ruke, i jos godinu dana agonije za milion navijaca BiH. Zasluzio je jbg.
A ne treba dati ostavku jer je i doveo do ovoga i treba da se sada vadi. Ima on svoju viziju i neka je sprovede do kraja. Pa na kraju da se odluci.
HAHAHAHAHAHHAHAHAHHAA
HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAA
HAHAHAHAHAHAHAHHAHHAHAHHAA

:lol:
kakotakonikako

#58882 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kakotakonikako »

Kemal Malovčić wrote:
kakotakonikako wrote:Selektor ne treba dati ostavku. On mora ove kvalifikacije odraditi do kraja. Pa kada se zavrsi, onda da odluci o ostavci. A i Savez nece uraditi nista.
Opa, zar te je toliko pogodila istina u vezi derbija ?
Ovo je moj stav.
Kemal Malovčić

#58883 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

kakotakonikako wrote:
Kemal Malovčić wrote:
Opa, zar te je toliko pogodila istina u vezi derbija ?
Ovo je moj stav.
Hajde fala bogu da je tvoj.

Mada... isti vrag, ti ili prijatelj, ionako ste obojica mrtve fule.
O'zone
Globalni moderator

#58884 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by O'zone »

Podsjetimo se izjave jedno vidovitog čovjeka nakon utakmice sa Nigerijom

phillie

#58885 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

OldMayor wrote: Mislis u sastavu sa kojim smo izgubili od Kipra?

Ne, mislim da je tu i Kolasinac i Spahic i Zukanovic. Da Lulic ne mora drzati cijelu stranu, da Vedo ne mora glumiti lazno krilo, da imamo dovoljno igraca na klupi

Utakmica protiv Kipra je klasicno potcjenjivanje protivnika. Mislio je selektor da je Kipar kao i L reprezentacije, gurnuo je naprijed i Pjanica i Susica i Prcica, pored Dzeke i Ibisevica...nazad ostala dvojica igraca koji nemaju nijednu utakmicu odigranu zajedno.
OldMayor

#58886 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

Ja mislim da postoje velike sanse da on ostan na klupi.

Drugacije bi bilo da je on ovdje.

Pa skontajte da on sad leti za Pariz, jebe se njega, samo ne treba citat i pratit medije, da se ne nervira. Laganica setnja Parizom, uzivancija, rostilj sa Seadom i Tinkijem do marta i Andore.
krusko1975

#58887 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by krusko1975 »

BHF ako ne izdadju u javnost sa svojim stavom po pitanju teleta gube dozivotno autoritet i odlaze u peniziju.
Svakako je vrijeme za novu navijacku skupinu.
Jer je sasvim jasno da je vrh samozvanih predstavnika navijaca reprenzetacije BiH u talu sa NS-om.
Odj...te i jedni i drugi a bogami i treći.
Last edited by krusko1975 on 17/11/2014 09:14, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#58888 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Hoce li ko iz saveza snositi odgovornost?
To bi trebalo biti glavno pitanje... na kraju će oni u očima ovaca ispasti još i heroji, ako nas riješe omraženog Sušića. A rijetko ko će postaviti pitanje njihove odgovornosti... umjesto da su već u januaru imali potpisan predugovor sa novim selektorom koji bi nas preuzeo nakon Brazila, oni su linijom manjeg otpora ostavili čovjeka koji je odavno posvađan sa glavnim igračima, a od Nigerije i sa elementarnom logikom. Onda mu je još sila udarila u glavu, pa je počeo bezobrazno forsirati svoje pulene... sila Boga ne moli, ali silu Bog ne voli, pa je od septembra ostao i bez sreće i sve je krenulo nizbrdo.
OldMayor

#58889 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

phillie wrote:

Ne, mislim da je tu i Kolasinac i Spahic i Zukanovic. Da Lulic ne mora drzati cijelu stranu, da Vedo ne mora glumiti lazno krilo, da imamo dovoljno igraca na klupi

Utakmica protiv Kipra je klasicno potcjenjivanje protivnika. Mislio je selektor da je Kipar kao i L reprezentacije, gurnuo je naprijed i Pjanica i Susica i Prcica, pored Dzeke i Ibisevica...nazad ostala dvojica igraca koji nemaju nijednu utakmicu odigranu zajedno.
Zaboravi covjece. Zaboravi Euro i kraj price.

Odigrali 4 tekme nismo dobili nijednu, a sad cemo dobit pet zaredom. Sta, proci ce jel 4 mjeseca i nesto ce se desit spektakularno. :run: Ja vidim da mi Andoru mozemo dobiti, mada mi je i to sad iskreno diskutabilno.

I btw otkud znas da ces i u martu imat sve na broju. Tako je i Sajo mislio da mu se Dzeko nikad nece povrijedit, pa vidi cuda povrijedi mu se Dzeko, Ibisevic i jos pola tima mu igra bolesno.
phillie

#58890 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

kakotakonikako wrote:
phillie wrote:
Selektor ne treba dati ostavku. On mora ove kvalifikacije odraditi do kraja. Pa kada se zavrsi, onda da odluci o ostavci. A i Savez nece uraditi nista.
Pa ja, sto covjeku ne dati jos jedan milion u ruke, i jos godinu dana agonije za milion navijaca BiH. Zasluzio je jbg.
On je i donio vise od toga miliona. A ne treba dati ostavku jer je i doveo do ovoga i treba da se sada vadi. Ima on svoju viziju i neka je sprovede do kraja. Pa na kraju da se odluci.
hahahahahahahahaha ovo kao nadrealisti hahahahahaha
phillie

#58891 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

OldMayor wrote:
phillie wrote:

Zaboravi covjece. Zaboravi Euro i kraj price.

Odigrali 4 tekme nismo dobili nijednu, a sad cemo dobit pet zaredom. Sta, proci ce jel 4 mjeseca i nesto ce se desit spektakularno. :run: Ja vidim da mi Andoru mozemo dobiti, mada mi je i to sad iskreno diskutabilno.

I btw otkud znas da ces i u martu imat sve na broju. Tako je i Sajo mislio da mu se Dzeko nikad nece povrijedit, pa vidi cuda povrijedi mu se Dzeko, Ibisevic i jos pola tima mu igra bolesno.
Ne znam, ali iskreno se nadam da ce slijedeci selektor znati naci zamjene i rjesenja za razliku od Susica i njegovog pojma selekcije igraca.
Ja sam euro prekrizio vec nakon velsa, ali eto jos je dosta bodova u igri :D :D :D :D
OldMayor

#58892 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

Image
phillie

#58893 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

hahahaha upravo tako... steta samo sto smo u grupi u kojoj nema nacionalnih netrpeljivosti a la Srbija Albanija, pa da UEFA oduzima bodove protivnicima....

Nego:
"U posljednjih sedam dana smo detaljno analizirali BiH i shvatili kojim igračima trebamo posvetiti više, a kojim manje pažnje. Odlično smo se spremili mentalno i fizički za utakmicu, a mnogo su nam pomogli i navijači koji su nas zdušno bodrili i nosili nas do pobjede. Međutim, ništa još nije gotovo. Prava je šteta što sljedeću utakmicu ne igramo za nekoliko dana nego tek u martu. Imamo jako tešku grupu, ali se nadamo najboljem" izjavio je Guttman.
Shupci. jel smiju oni ovako nas analizirati? Imamo li argumenata za tuzbu UEFA-i protiv njih. Mi smo gospoda za njih, mi nikoga nit spijuniramo nit analiziramo, mi igramo napadacki jer ne znamo drugacije (nije bas da treba da se hvalimo onim sta ne znamo, al moze nam se). I kako imaju obraza izjaviti da nekim nasim igracima treba obratiti MANJE paznje? Jel to hoce da im nasi igraci haturaju? ne valja im pos'o nikako....al izrael je to, nisu oni mi!

Crni humor.
Last edited by phillie on 17/11/2014 09:32, edited 1 time in total.
shake69

#58894 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

Bio sam pritajeni optimista do jucer popodne, ali kad sam pogledao pres konferenciju u Haifi gdje slavni Muhamed Bikic odusevljeno gladi selektorska muda pricom kako ga sve neodoljivo podsjeca na put u Kopenhagen nekad davno, "kad smo bili prezaljeni pa razvalili Dance", pomislio sam, nece ovo na dobro nikako izaci!
OldMayor

#58895 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

shake69 wrote:Bio sam pritajeni optimista do jucer popodne, ali kad sam pogledao pres konferenciju u Haifi gdje slavni Muhamed Bikic odusevljeno gladi selektorska muda pricom kako ga sve neodoljivo podsjeca na put u Kopenhagen nekad davno, "kad smo bili prezaljeni pa razvalili Dance", pomislio sam, nece ovo na dobro nikako izaci!
Joj fakat onaj Bikic, pa sta je ono onako iritantno da bog sacuva. Tacno ima onu nosurdu za uvlacenje u pakas.
iPod

#58896 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iPod »

Begić i još nekoliko ljudi u vrhu Saveza su izrazito korumpirane osobe, stoga nisam ubjedjen da ce dati otkaz Susicu.
sinuhe

#58897 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sinuhe »

Ma covjek bez nekog profesionalnog ponosa nasao zemlju u kojoj nikad niko nizasta nije odgovarao, od vadiona se ne zna ni gdje prica pocinje.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#58898 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

direktni wrote:MiRALEM PJANIĆ
''Igram po desnom krilu ili odmah gore iza špica, ali to mi nije pozicija koja mi odgovara. U Rimu igram potpuno drugačije. Već od početka kvalifikacija ne igram na svojoj poziciji koju sam igrao cijele kvalifikacije za SP. Ne razumijem zašto, na ovim drugim pozicijama ne mogu da se dokažem i da pomognem ekipi''.
Hajd što Sušić ne gleda tudje igrače ali on pojma nema izgleda ni njegovi šta igraju... :roll: sinošnja formacija se ubila da Višča bude starter. U svom klubu, momak igra na DESNOM krilu. Kod nas i kad udje, igra lijevo, a i na toj poziciji je u svim utakmicama do ove u najmanju ruku iznenadio solidnim nastupima one koji to od igrača iz turskog drugoligaša to nisuočekivali. I kako te Safet nagradi za to? Pozove ti igrača preko noći i gurne ti ga pod nos da igra na tvojoj poziciji... :-)
Sa Safetom sam znao kako ćemo na kraju završiti,. ali ovo šta nam se dešava, ni u najcrnjim pesimističnim predviđanjima nisam mogao zamisliti...
Dr. Kuca

#58899 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

direktni wrote:MiRALEM PJANIĆ
''Igram po desnom krilu ili odmah gore iza špica, ali to mi nije pozicija koja mi odgovara. U Rimu igram potpuno drugačije. Već od početka kvalifikacija ne igram na svojoj poziciji koju sam igrao cijele kvalifikacije za SP. Ne razumijem zašto, na ovim drugim pozicijama ne mogu da se dokažem i da pomognem ekipi''.
Bitno je da u romi on odigra dobro i na krilu i u sredini, lijevo desno, nebitno. I ove foluske vise. Bolestan itd.
Point.

#58900 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Point. »

spacek wrote: Čitam kako je Savez potpisao ugovor sa Sušićem u kojem ako mu uruče otkaz da moraju isplaćivati po ugovoru sumu do kraja isteka ugovora.
OK - ja mislm da se za tu cijenu isplati zaustaviti sunovrat reprezentacije?
Mislim da još nije kasno da mu se uruči otkaz na štetu Saveza jer eventualnim plasmanom na Euro ta šteta bi se bez problema sanirala, a ovako sigurno ne idemo na Euro s njim i štete mogu biti još pogubnije!!!
Ja opet velim, Susic je sam rekao da su ga iz saveza maltene zajebali sa novim ugovorom jer je on naknadno vidio stavku, odnosno klazulu, gdje ga savez moze sutnuti kad hoce bez da mu isplati ostatak ugovora. Pogledaj onaj famozni intervju za source.ba kad se Pape pravio da nezna za Germaniju niti cime mu se rodjeni brat bavi.
Locked