Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#58826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Adrian1946 wrote:
Benq wrote:
Adrian1946 wrote: Meni je Crni vrag rekao da je Ubee jaci i bolji od Cisca a sta to nema Ubee a Cisco ima
Ubee veca brzina sto puta.
Ima neke opcije koje Ubee nema. Trenutno nemam pristup Cisco modemu , ali sam ga koristio prije Ubee modema i UI je bio bolji.

Ne zavisi brzina samo od Ubee modema , vec i od uredjaja koji koristis za pristup netu. Ako taj uredjaj podrzava samo 2,4GHz mreze , onda ce ti brzina biti oko 50Mb preko wifi-a , dok preko 5GHz ide puna brzina , naravno ako uredjaj tu vrstu mreze podrzava.

Korisnik mozda vjerovatno zeli jaci modem jer ne moze ostvariti punu brzinu putem wirells mreze.
kako mislis jaci... robusniji ili sto :skoljka:
odmor

#58827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Telemach wrote:
vanjki wrote:
diablobih wrote: Javi se @telemach, da ti ubrzaju :D

Javio se brat telemach i nadam se da ce ubrzo prikljucak. Bilo bi lijepo gledati tekme za vikend
Vikend :shock:
Ne smijemo obećati, ali potrudićemo se.
Ma slobodno obecaj! Hajde ba, ako ne stigne za ovaj stici ce za drugi. Iza jednog petka ce biti tekma za vikend :lol:
Radar71

#58828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Adrijan s onog foruma 1000% :lol:
Rugafet

#58829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

semirsar wrote: kako mislis jaci... robusniji ili sto :skoljka:
Vjerojatno je mislio na to kako se modem ponaša pri padu na čvrstu podlogu sa visine od oko dva metra
Adrian1946

#58830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

kako mislis jaci... robusniji ili sto :skoljka:[/quote]

Nije robusniji ili sta si vec ti mislio nego sam mislio na veću brzinu putem Wifi Konekcije.

'
Adrian1946

#58831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Rugafet wrote:
Vjerojatno je mislio na to kako se modem ponaša pri padu na čvrstu podlogu sa visine od oko dva metra

Mislio sam kako se ponasa sa wifijem, posto mnogi kazu da moze isporucit brzinu zagarantovanu paketom, zbog toga i kazem da je jaci i bolji, a i pri padu od 2 metra npr nece mu se nista desit, ima moj rodak taj modem/ruoter i kod njega je pao 4 5 puta i nista mu se ne desi. Tako da je sigurno da je jaci od Cisca ili ti bilo kojeg drugog Modema.
Hvala lijepo. Pozz
Cvikeras

#58832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cvikeras »

Da se i javno zahvalim svima koji pomazu na ovaj ili onaj nacin i ujedno izvinem svima koje maltretiram na private, pocevsi od Telemacha Velicanstvenog/ne, od njegovih/njenih desnih ruku Benq i Crni do ovih "obicnih smrtnika", neka to bude kategorizacija za ostale. No hard feelings. :-D

Zivite dugo i bericetno. :sax:
Telemach

#58833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Cvikeras wrote:Da se i javno zahvalim svima koji pomazu na ovaj ili onaj nacin i ujedno izvinem svima koje maltretiram na private, pocevsi od Telemacha Velicanstvenog/ne, od njegovih/njenih desnih ruku Benq i Crni do ovih "obicnih smrtnika", neka to bude kategorizacija za ostale. No hard feelings. :-D

Zivite dugo i bericetno. :sax:
:thumbup:
Rugafet

#58834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Adrian1946 wrote:

Mislio sam kako se ponasa sa wifijem, posto mnogi kazu da moze isporucit brzinu zagarantovanu paketom, zbog toga i kazem da je jaci i bolji, a i pri padu od 2 metra npr nece mu se nista desit, ima moj rodak taj modem/ruoter i kod njega je pao 4 5 puta i nista mu se ne desi. Tako da je sigurno da je jaci od Cisca ili ti bilo kojeg drugog Modema.
Hvala lijepo. Pozz
Aha. U redu ako je tako. Znači ništa mu ne bude ako više puta tresne?
Pozz
semirsar

#58835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Adrian1946 wrote:
Rugafet wrote:

Hvala lijepo. Pozz
ali @Adriane, ako mislis biti k'o @crni... odma' da ti kazem, batali se corava posla, nisi ti taj kapacitet, mnooooooogo tebi svasta nesto fali za to.
Evo u ovom primjeru, ne zna niko od nas misli citat', moras biti precizan kad pises, da te i Nail i mater njegova mogu razumjet', kuzis?! :mrgreen:
Radar71

#58836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Semire što mu rušiš snove? :-?
semirsar

#58837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Mlad je jos, oporavit' ce se :evil: :mrgreen:
problemnatravunu

#58838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by problemnatravunu »

Telemache, sta je veceras sa HD kanalima, stalno smetnje, evo upravo na Cinestar TV Premiere 2 HD ide film Greben spasenih :-) , katastrofa sa slikom
supercali

#58839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

problemnatravunu wrote:Telemache, sta je veceras sa HD kanalima, stalno smetnje, evo upravo na Cinestar TV Premiere 2 HD ide film Greben spasenih :-) , katastrofa sa slikom
Pa ako su spaseni sa grebena ljudi nisu kanali :)
crnivrag

#58840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

problemnatravunu wrote:Telemache, sta je veceras sa HD kanalima, stalno smetnje, evo upravo na Cinestar TV Premiere 2 HD ide film Greben spasenih :-) , katastrofa sa slikom
U okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu ne postoje problemi sa slikom na kanalu Cinestar Premiere 2 HD, i film ide u HD rezoluciji bez ikakvih smetnji.
vanjki

#58841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

sta da kazem nego veliko hvala @telemach.juce predao zahtjev i danas momci me nazvali u 17 sati i sve zavrsili u roku od dva sata.
stvarno momci ljubazni kulturni i sve zavrsili za cistu desetku.nakon patnji sa logosoft konacno da me obraduju utalmice na sport klubovima,N1 ,njemacki ntv..sve super.

samo jedno pitanje za snimalicu. kako se vraca na zadnja tri dana i na eon ne mogu trenutno pronaci hayat iako mi je namjesteno na SVI kanali?

Jos jednom VELIKO HVALA i imate jos jednom zadovoljnog korisnika!
crnivrag

#58842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

vanjki wrote:sta da kazem nego veliko hvala @telemach.juce predao zahtjev i danas momci me nazvali u 17 sati i sve zavrsili u roku od dva sata.
stvarno momci ljubazni kulturni i sve zavrsili za cistu desetku.nakon patnji sa logosoft konacno da me obraduju utalmice na sport klubovima,N1 ,njemacki ntv..sve super.

samo jedno pitanje za snimalicu. kako se vraca na zadnja tri dana i na eon ne mogu trenutno pronaci hayat iako mi je namjesteno na SVI kanali?

Ako ti je resiver D3 v2.0 ili PDS3 onda imaš malo polukružne plave strelice na kanalima koji imaju tu funkcionalnost, pa onda klikneš OK na daljinskom kad otvoriš EPG za taj kanal koji ima vraćanje unazad i onda možeš vratiti sadržaj do 3 dana unazad.

Ako ti je dat resiver PDS2, onda ga moraš spojiti UTP kablom sa modemom na port 4 da bi dobio tu funkcionalnost kao i opciju Video Kluba.

Ako ti je donešen D3 Mini resiver, on nažalost ne podržava ove dvije gore navedene opcije.

Inače Hayat je zabranio emitiranje svih svojih kanal putem EON-a zbog toga što oni imaju online servis "Hayat Play" i žele da korisnici njima plaćaju za propuštene emisije.
c_g

#58843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Sad sam mjerio brzinu preko mobitela, kapak na 50mbps, ured crko mobitel. :lol:
Dajte vamo Ubee, ionako koristim sve živo preko wifi.
crnivrag

#58844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Sad sam mjerio brzinu preko mobitela, kapak na 50mbps, ured crko mobitel. :lol:
Jesi li siguran da ti mobitel podržava 5 Ghz mrežu, koji model mobitela koristiš?
c_g

#58845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

crnivrag wrote:Jesi li siguran da ti mobitel podržava 5 Ghz mrežu, koji model mobitela koristiš?
Samsung S6.
supercali

#58846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

crnivrag wrote:
c_g wrote:Sad sam mjerio brzinu preko mobitela, kapak na 50mbps, ured crko mobitel. :lol:
Jesi li siguran da ti mobitel podržava 5 Ghz mrežu, koji model mobitela koristiš?
Nisi ti njega skonto izgleda
Preko sadasnjeg maximalno je 50 zato trazi ubee da ima vise na 5ghz
crnivrag

#58847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:
crnivrag wrote:Jesi li siguran da ti mobitel podržava 5 Ghz mrežu, koji model mobitela koristiš?
Samsung S6.
Taj model podržava 5 Ghz mrežu, i mogao bi putem Ubee home gateway uređaja ostvariti punu brzinu.
crnivrag

#58848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

supercali wrote: Nisi ti njega skonto izgleda
Preko sadasnjeg maximalno je 50 zato trazi ubee da ima vise na 5ghz
Shvatio sam šta je htio reći, međutim rekoh da provjerimo slučajno da li mu mobitel podržava uopšte 5 Ghz mrežu, da džabe ne traži Ubee home gateway uređaj, pa da se na kraju opet ne bude morao spajati samo na 2.4 Ghz mrežu.
vanjki

#58849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

crnivrag wrote:
vanjki wrote:sta da kazem nego veliko hvala @telemach.juce predao zahtjev i danas momci me nazvali u 17 sati i sve zavrsili u roku od dva sata.

Ako ti je resiver D3 v2.0 ili PDS3 onda imaš malo polukružne plave strelice na kanalima koji imaju tu funkcionalnost, pa onda klikneš OK na daljinskom kad otvoriš EPG za taj kanal koji ima vraćanje unazad i onda možeš vratiti sadržaj do 3 dana unazad.

Ako ti je dat resiver PDS2, onda ga moraš spojiti UTP kablom sa modemom na port 4 da bi dobio tu funkcionalnost kao i opciju Video Kluba.

Ako ti je donešen D3 Mini resiver, on nažalost ne podržava ove dvije gore navedene opcije.

Inače Hayat je zabranio emitiranje svih svojih kanal putem EON-a zbog toga što oni imaju online servis "Hayat Play" i žele da korisnici njima plaćaju za propuštene emisije.

Ok. Hvala ti. Jos mi treba brzinski password za xxx kanale.. Hehhe
semirsar

#58850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

vanjki wrote: ...
Ok. Hvala ti. Jos mi treba brzinski password za xxx kanale.. Hehhe
ko i na loli jbg ti :mrgreen:
Locked