I meni je bilo sumnjivo, ali rekoh da na sljedećem mijenjam filter goriva šta god da kaže automehaničar. Niti je skup niti ga je teško mijenjati, lako je dostupan. Valjda gledali da manje novca potrošim ili im je bilo mrsko.preludezalude wrote: ↑08/06/2026 19:23Gledao sam u knjizici kako fabrika preporucuje zamjenu filtera na Mercedesu. Potpuno suludi intervali za nase korisnicke navike. A nasi ovlasteni servisi se pridrzavaju tih intervala.Laplace wrote: ↑08/06/2026 19:0590 KM sa ugradnjom, ali ne isplati se štedjeti na tome. Što je još gore, od ta četiri servisa tri su bila u ovlaštenom.noviclan wrote: ↑08/06/2026 18:38
ma kralju dundjer majstori cuj svaka Ćetiri servisa filter nafte ja sam cuo svaki drugi opet jbg koliko ko prelazi kilometara godisnje ili u dvije godine nije zlatan a vise od petobanke ne bi trebao biti osim ako je neki OEM, a sto se tice selne moguce da su majstori prilikom popravke jednog kvara napravili drugi jer nisu dotegli selnu ili zakacili crijevo malo je postenih majstora koji kad prave nesto drugo jbg ne bih rekao namjerno nego slucajno zajebu slome ali ne prijave da su sjebali nesto karine od ljudi
Glavni su mi bili u ovlaštenom: kažu da su ga otvorili, vidjeli da je čist i zaključili da ne treba mijenjati.