Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#58801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Nista novo... :mrgreen:

Nego, @Telemech, 'ce li da bidne sta za povecanje uploada... usuti mi se nesto?
Barem ovi duo net grande premium, nis' me drugo ne zanimaje, Fala unaprijed :thumbup:

P.S. Znam ja odgovor, samo pripominjem da se to sto prije rijesi pa da napokon napravim dogovor sa A.. :mrgreen:
crnivrag wrote:
semirsar wrote: meni je bio, ako nije jos uvijek, preko puta s druge strane sklonista :mrgreen:
Znači otkrili smo i tvoju poziciju :P, eto ni ti mi nisi daleko.
Ne krio se ja vala nikad, komsija :thumbup: :mrgreen:
MTV

#58802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Adrian1946 wrote:pozdrav svima novi sam u ovom svemu. Prije svega da vam kazem da izuzetno cijenim Crnog vraga i MTV zbog pomoći korisnika. Ukoliko je Telemach zauzet uvijek su tu.
I ja cu se truditi da svojim,znanjem pomognem svima kao i Crni Vrag i MtV.
Pozdrav svima
Pozz, hey, cao, zdravo, hallo... i tebi :mrgreen:
Hvala na lijepim rijecima al na ovoj temi najbolje ti mogu pomoci @Telemach, @crni vrag i @benq. Nesto ko sveto trojstvo... mada ima i drugih koji kad nesto znaju, a ove trojke nema, napisu. Al oni najdetaljnije objasne da nekazem idu do koske. :thumbup:

Ja sam od vece pomoci anamotamo kod njiha na onoj themi gdje si isto i ti pisao :wink:

Pozz
hipija wrote: Ne izlazi na kafu @crni ni za živu glavu :D
Izaci ce crni na kafu/kafu/kavu al sa svojom rajom. Nije lud da izlazi sa nama mentolima, ko sto sam ja npr. :mrgreen: :lol:
Telemach wrote:Zdravo ekipa, večeras zabavno na temi :)
Ispravka: Ovdje je vazda zabavno. :mrgreen: :thumbup:
Benq

#58803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote: Hvala na lijepim rijecima al na ovoj temi najbolje ti mogu pomoci @Telemach, @crni vrag i @benq. Nesto ko sveto trojstvo... mada ima i drugih koji kad nesto znaju, a ove trojke nema, napisu. Al oni najdetaljnije objasne da nekazem idu do koske. :thumbup:
Pusti se skromnosti , aktivniji si od mene :mrgreen:

Ja u zadnje vrijeme vise volim da citam , mrsko mi lupat po tastaturi ... :zzzz:
Adrian1946

#58804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

MTV wrote:
Adrian1946 wrote:pozdrav svima novi sam u ovom svemu. Prije svega da vam kazem da izuzetno cijenim Crnog vraga i MTV zbog pomoći korisnika. Ukoliko je Telemach zauzet uvijek su tu.
I ja cu se truditi da svojim,znanjem pomognem svima kao i Crni Vrag i MtV.
Pozdrav svima
Pozz, hey, cao, zdravo, hallo... i tebi :mrgreen:
Hvala na lijepim rijecima al na ovoj temi najbolje ti mogu pomoci @Telemach, @crni vrag i @benq. Nesto ko sveto trojstvo... mada ima i drugih koji kad nesto znaju, a ove trojke nema, napisu. Al oni najdetaljnije objasne da nekazem idu do koske. :thumbup:

Ja sam od vece pomoci anamotamo kod njiha na onoj themi gdje si isto i ti pisao :wink:

Da zaboravih i Benq pohvalit isto evo javi mi se momak u pp i zazelio mi dobrodoslicu to cjenim.

Ispravka: Ovdje je vazda zabavno. :mrgreen: :thumbup:
Benq

#58805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ja ovdje nis ne kontam , ko koga , gdje , sta.. :? :mrgreen:
MTV

#58806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote:
Pusti se skromnosti , aktivniji si od mene :mrgreen:

Ja u zadnje vrijeme vise volim da citam , mrsko mi lupat po tastaturi ... :zzzz:
Vazda bio. Al laprdam samo o kanalima pinka i Prve pa tako da i nisam od neke pomoci.

I ja nekad iskuliram od lupanja po tač skrinu :mrgreen:
Benq wrote:Ja ovdje nis ne kontam , ko koga , gdje , sta.. :? :mrgreen:
Ko koga stigne Image

@Adriane, znam da ce boliti, al ne znas kvotat :skoljka: :mrgreen:
semirsar

#58807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:Ja ovdje nis ne kontam , ko koga , gdje , sta.. :? :mrgreen:
prikunjalo se malo, nako na stranu i ode lakat sa ivice :pisnuo: :pisnuo: :mrgreen:
Benq

#58808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Haha :D
Telemach

#58809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote:Nista novo... :mrgreen:

Nego, @Telemech, 'ce li da bidne sta za povecanje uploada... usuti mi se nesto?
Barem ovi duo net grande premium, nis' me drugo ne zanimaje, Fala unaprijed :thumbup:
Kada je riječ o novitetima, potrudićemo se da ekipa "sa onog naseg malog mista" bude među prvima koji će dobiti informacije.
Za sada nemamo preciznijih informacija :)
c_g

#58810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Kako ide s tim modemima, je li se može to zamijeniti, meni već par godina stoji onaj stari cisco?!?!
Benq

#58811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

c_g wrote:Kako ide s tim modemima, je li se može to zamijeniti, meni već par godina stoji onaj stari cisco?!?!
Koji Cisco i koji paket usluga koristis ?
c_g

#58812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Benq wrote:Koji Cisco i koji paket usluga koristis ?
Najveći, premium.

Image
Benq

#58813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

c_g wrote: Najveći, premium.
Sto se modema tice , zavisi sta te zapadne , nekoga Cisco nekog Ubee. Ako imas problema sa tim modemom , prijavi Telemach-u i oni ce zamijeniti ako bude potrebno.
Telemach

#58814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

c_g wrote:Kako ide s tim modemima, je li se može to zamijeniti, meni već par godina stoji onaj stari cisco?!?!
Zašto bi mijenjali ako je tehnički ispravan?
c_g

#58815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Benq wrote: Sto se modema tice , zavisi sta te zapadne , nekoga Cisco nekog Ubee. Ako imas problema sa tim modemom , prijavi Telemach-u i oni ce zamijeniti ako bude potrebno.
Aha, je li ima neke razlike, koji je bolji i tako to? Akoje pitanje bilo prije, oprostite.
vanjki

#58816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

diablobih wrote:
vanjki wrote:Aha hvala ti puno na brzom odgovoru. Danas sam prijavio i nadak se da ce prikljucak biti u iducoj sedmici
Javi se @telemach, da ti ubrzaju :D

Javio se brat telemach i nadam se da ce ubrzo prikljucak. Bilo bi lijepo gledati tekme za vikend
Benq

#58817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

c_g wrote: Aha, je li ima neke razlike, koji je bolji i tako to? Akoje pitanje bilo prije, oprostite.
Pitanje jeste bilo X puta ali to nije razlog da ne pitas :) , nema nikakve razlike , cak je po meni Cisco i bolji jer ima neke opcije koje Ubee nema. Prednost Ubee modema je jedino u tome sto pored 2,4GHz mreze ima i 5GHz wifi mrezu.

Ovdje na forumu imas dosta slucajeva gdje su korisnici zahtijevali Cisco modem bas zbog opcija koje Ubee nema , tako da , moj savjet je da cuvas to :)
Last edited by Benq on 05/01/2018 23:38, edited 1 time in total.
Telemach

#58818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vanjki wrote:
diablobih wrote:
vanjki wrote:Aha hvala ti puno na brzom odgovoru. Danas sam prijavio i nadak se da ce prikljucak biti u iducoj sedmici
Javi se @telemach, da ti ubrzaju :D

Javio se brat telemach i nadam se da ce ubrzo prikljucak. Bilo bi lijepo gledati tekme za vikend
Vikend :shock:
Ne smijemo obećati, ali potrudićemo se.
Adrian1946

#58819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Benq wrote:
c_g wrote: Aha, je li ima neke razlike, koji je bolji i tako to? Akoje pitanje bilo prije, oprostite.
Pitanje jeste bilo X puta ali to nije razlog da ne pitas :) , nema nikakve razlike , cak je po meni Cisco i bolji jer ima neke opcije koje Ubee nema. Prednost Ubee modema je jedino u tome sto pored 2,4GHz mreze ima i 5GHz wifi mrezu.

Ovdje na forumu imas dosta slucajeva gdje su korisnici zahtijevali Cisco modem bas zbog opcija koje Ubee nema , tako da , moj savjet je da cuvas to :)

Meni je Crni vrag rekao da je Ubee jaci i bolji od Cisca a sta to nema Ubee a Cisco ima
Ubee veca brzina sto puta.
Benq

#58820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Adrian1946 wrote: Meni je Crni vrag rekao da je Ubee jaci i bolji od Cisca a sta to nema Ubee a Cisco ima
Ima neke opcije koje Ubee nema. Trenutno nemam pristup Cisco modemu , ali sam ga koristio prije Ubee modema i UI je bio bolji.

Ne zavisi brzina samo od Ubee modema , vec i od uredjaja koji koristis za pristup netu. Ako taj uredjaj podrzava samo 2,4GHz mreze , onda ce ti brzina biti oko 50Mb preko wifi-a , dok preko 5GHz ide puna brzina , naravno ako uredjaj tu vrstu mreze podrzava.
Adrian1946

#58821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Benq wrote:
Adrian1946 wrote: Meni je Crni vrag rekao da je Ubee jaci i bolji od Cisca a sta to nema Ubee a Cisco ima
Ima neke opcije koje Ubee nema. Trenutno nemam pristup Cisco modemu , ali sam ga koristio prije Ubee modema i UI je bio bolji.

Ne zavisi brzina samo od Ubee modema , vec i od uredjaja koji koristis za pristup netu. Ako taj uredjaj podrzava samo 2,4GHz mreze , onda ce ti brzina biti oko 50Mb preko wifi-a , dok preko 5GHz ide puna brzina , naravno ako uredjaj tu vrstu mreze podrzava.

Korisnik mozda vjerovatno zeli jaci modem jer ne moze ostvariti punu brzinu putem wirells mreze.
Benq

#58822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Adrian1946 wrote: Korisnik mozda vjerovatno zeli jaci modem jer ne moze ostvariti punu brzinu putem wirells mreze.
Wireless je svakako gratis usluga na koju utice jos dosta faktora i interferencije sa ostalim wifi signalima iz okruzenja, tako da ti niko ne moze garantovat da ces imati punu brzinu kad je rijec o wifi-u. Jedini validan test brzine je onaj kada spojis modem direktno na racunar putem UTP kabla.

Korisnik nije ni napisao sta zeli , nego cisto pitanje da li se moze zamijeniti jer koristi Cisco vec nekoliko godina. Ako mu sve radi kako treba , onda nema ni osnova za zamjenu.
Adrian1946

#58823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Benq wrote:
Adrian1946 wrote: Korisnik mozda vjerovatno zeli jaci modem jer ne moze ostvariti punu brzinu putem wirells mreze.
Wireless je svakako gratis usluga na koju utice jos dosta faktora i interferencije sa ostalim wifi signalima iz okruzenja, tako da ti niko ne moze garantovat da ces imati punu brzinu kad je rijec o wifi-u. Jedini validan test brzine je onaj kada spojis modem direktno na racunar putem UTP kabla.

Korisnik nije ni napisao sta zeli , nego cisto pitanje da li se moze zamijeniti jer koristi Cisco vec nekoliko godina. Ako mu sve radi kako treba , onda nema osnova ni za
zamjenu.

E to si svakako upravu, ali eto mnogima je vaznija Wifi konekcija nego Utp odnosno preko Kabla. Vjeruj mi imam kuci komp,od 2000 km upalim ga jednom u 2 dana, vecinom,sam spojen na wifi ili laptop ili mob i ne treba mi toliko jaka brzina za utp.
Vec za wifi ali svako sebi bira.
kemox

#58824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

Mogao bi @telemach ovdje aktivnoj raji na forumu malo podebljati brzine uploada i downloda, onako čisto zbog reklame :D isto k'o što je meni telekom podebljao upload u stanu :mrgreen: Ništa im ne fali
Adrian1946

#58825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

kemox wrote:Mogao bi @telemach ovdje aktivnoj raji na forumu malo podebljati brzine uploada i downloda, onako čisto zbog reklame :D isto k'o što je meni telekom podebljao upload u stanu :mrgreen: Ništa im ne fali

Bravo Kralju ali ne zalim se dobri su .
Locked