Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Adrian1946

#58751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Benq wrote:Ja koristim EVW327N , sasvim solidan modem.

EDIT: Dobrodosao na forum :thumbup:

Hvala ima li prekida na tom modemu
Adrian1946

#58752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

crnivrag wrote:
Adrian1946 wrote:pozdrav svima novi sam u ovom svemu. Prije svega da vam kazem da izuzetno cijenim Crnog vraga i MTV zbog pomoći korisnika. Ukoliko je Telemach zauzet uvijek su tu.
E sad da pitam sviju posto uzimam Trio Grande Premium paket i zahtjevo sam Ubee modem model je EVW3270
E sad me zanima vase misljenje za ovaj modem da li ima prekida i slicno.
I ja cu se truditi da svojim,znanjem pomognem svima kao i Crni Vrag i MtV.
Pozdrav svima
Nažalost taj Ubee home gateway više nije u ponudi, trenutno je aktuelan model Ubee EVW32C.

Imao sam priliku da koristim obje verzije home gateway uređaja, i oba su kvalitetna po pitanju isporuke brzine putem kabla i putem 5 Ghz mreže.

Ovaj model koji ti zahtjevaš je malo estetski ugodniji oku, a inače su potpuno identični po pitanju funkcionalnosti.

Zvao sam Telemach danas pitao bas za ovaj model oni kazu da imaju na stanju
Adrian1946

#58753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Rugafet wrote:I ja ga imadem, i nikakije problema nejmam

Koliko najvise brzine moze izvuci, u mene je LG G4 model telefona i ima dobru wifi mreznu karticu pa me zanima da li moze isporuciti punih 150 megabajta
diablobih

#58754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Adrian1946 wrote:

Koliko najvise brzine moze izvuci, u mene je LG G4 model telefona i ima dobru wifi mreznu karticu pa me zanima da li moze isporuciti punih 150 megabajta
Moze do 1 gigabit/s, na 5 Ghz mrezi naravno.
Adrian1946

#58755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

diablobih wrote:
Adrian1946 wrote:

Moze do 1 gigabit/s, na 5 Ghz mrezi naravno.

Koliko je to u praksi da li mozes gledati Uhd video npr ? Ili neke Strimove kad gledas kakva je kvaliteta, sori ako sam dosadan, ali novi sam a sve me ovo zanima.
crnivrag

#58756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:
Zvao sam Telemach danas pitao bas za ovaj model oni kazu da imaju na stanju
Super ako su nabavili još ovih modela, inače može se izvući puna brzina paketa putem 5 Ghz wifi mreže i putem direktnog spajanja UTP kablom.

Ja koristim paket sa brzinom od 150/9 Mbps i evo sinoćnjeg rezultata mjerenja brzine putem 5 Ghz mreže na mobitelu:

Image
crnivrag

#58757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:
Koliko je to u praksi da li mozes gledati Uhd video npr ? Ili neke Strimove kad gledas kakva je kvaliteta, sori ako sam dosadan, ali novi sam a sve me ovo zanima.
Možeš gledati UHD streamove bez problem, jer putem 5 Ghz mreže ti se isporučuje puna brzina paketa, pogledaj ovaj moj post iznad.
diablobih

#58758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Adrian1946 wrote:Koliko je to u praksi da li mozes gledati Uhd video npr ? Ili neke Strimove kad gledas kakva je kvaliteta, sori ako sam dosadan, ali novi sam a sve me ovo zanima.
Mozes gledati naravno.
Adrian1946

#58759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

crnivrag wrote:
Adrian1946 wrote:
Možeš gledati UHD streamove bez problem, jer putem 5 Ghz mreže ti se isporučuje puna brzina paketa, pogledaj ovaj moj post iznad.

Najjaci si brate hvala ti volio bi nekad popit koju pivu ili kafu sa tobom.
Interesuje me U Tom paketu od 150,mb koji su to kanali koji nemaju u Extra paketu i po cemu se razlikuje osim po cijeni naravno
crnivrag

#58760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:
Interesuje me U Tom paketu od 150,mb koji su to kanali koji nemaju u Extra paketu i po cemu se razlikuje osim po cijeni naravno
Razlika je u sljedećem:

Premium paket sadrži ove dodatne usluge: HBO Premium paket (dodatno HBO on Demand, HBO GO usluge + Cinemax kanale), HD paket, brzina 105/9 Mbps, usluga D3 kuća (dodatni besplatni resiver sa svim kanalima koje imaš u paketu), 200 besplatnih minuta prema inostranstvu i 50 besplatnih minuta prema mobilnim mrežama.

Na Extra paketu imaš: HBO paket (HBO kanale u HD rezoluciji), nemaš HD paket, imaš brzinu 120/7 Mbps, nemaš uslugu D3 kuća, imaš 100 besplatnih minuta prema inostranstvu i 30 besplatnih minuta prema mobilnim mrežama.
cenecimoveocino

#58761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

Hvala za Viasat Epic Drama,ukucani neprebacuju ovaj kanal :thumbup:
Benq

#58762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ovome bi i respo pozavidio :mrgreen:
Adrian1946

#58763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

crnivrag wrote:
Adrian1946 wrote:
Razlika je u sljedećem:

Premium paket sadrži ove dodatne usluge: HBO Premium paket (dodatno HBO on Demand, HBO GO usluge + Cinemax kanale), HD paket, brzina 105/9 Mbps, usluga D3 kuća (dodatni besplatni resiver sa svim kanalima koje imaš u paketu), 200 besplatnih minuta prema inostranstvu i 50 besplatnih minuta prema mobilnim mrežama.

Na Extra paketu imaš: HBO paket (HBO kanale u HD rezoluciji), nemaš HD paket, imaš brzinu 120/7 Mbps, nemaš uslugu D3 kuća, imaš 100 besplatnih minuta prema inostranstvu i 30 besplatnih minuta prema mobilnim mrežama.

Pa znaci ne razlikuju se puno od Extre sa tim sto volim zivkat prihatelje pa imam,vise tih minuta i naravno kompletan HD PAKET KAO I Cinemax kanale, isplati se uzeti onda?
Adrian1946

#58764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Benq wrote:Ovome bi i respo pozavidio :mrgreen:

Ja stvarno ne znam,sta da kazem ljudima je samo u cilju da nekog ismijavaju ili ti ga podj... a nije u cilju da nekom pomognu ili nesto tako slicno, meni je u cilju da budem,svakome od pomoci kao i Crni Vrag i MTV, a ove koji ismijavaju i ostalo zamolio bi da me se prodju.
crnivrag

#58765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:
Pa znaci ne razlikuju se puno od Extre sa tim sto volim zivkat prihatelje pa imam,vise tih minuta i naravno kompletan HD PAKET KAO I Cinemax kanale, isplati se uzeti onda?
Na tebi je da odlučiš, ako nemaš namjeru koristiti usluge HBO OD, HBO GO te gledati Cinemax kanale u HD rezoluciji te HD paket: https://telemach.ba/televizija/kanali (klikni na HD paket tab, da vidiš koji su HD kanali dio ovog paketa), a naravno ako ne zoveš puno mobilne mreže, onda ti se isplati taj paket.
vanjki

#58766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

Pozdrav

Kakva je snimalica na Telemach tj. da li je stabilna i koji kanali se mogu pregledavati unazad
Benq

#58767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Adrian1946 wrote:

Ja stvarno ne znam,sta da kazem ljudima je samo u cilju da nekog ismijavaju ili ti ga podj... a nije u cilju da nekom pomognu ili nesto tako slicno, meni je u cilju da budem,svakome od pomoci kao i Crni Vrag i MTV, a ove koji ismijavaju i ostalo zamolio bi da me se prodju.
Nista ti nisi shvatio i samim tim vjerovatno nisi duze vrijeme na forumu pa da znas ko je respo odnosno nas kolega supercali :)

Inace , ja sam ovdje samo da ismijavam i podj.... ljude i nikada nikome nisam pomogao, to si u pravu :thumbup:
diablobih

#58768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

vanjki wrote:Pozdrav

Kakva je snimalica na Telemach tj. da li je stabilna i koji kanali se mogu pregledavati unazad
Ne steka uopste.

https://telemach.ba/televizija/kanali

I tu otvaraj pakete koje zelis, i vidis koji kanali podrzavaju vracanje unazad, ima ona mala ikonica iznad svakog. Na EONu mozes sve moguce kanale vracati unazad 7 dana, dok na resiveru te odabrane 3 dana unazad.
Adrian1946

#58769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Benq wrote:
Adrian1946 wrote:

Nista ti nisi shvatio i samim tim vjerovatno nisi duze vrijeme na forumu pa da znas ko je respo odnosno nas kolega supercali :)

Inace , ja sam ovdje samo da ismijavam i podj.... ljude i nikada nikome nisam pomogao, to si u pravu :thumbup:

Ja se onda izvinjavam, nisam od prije na forumu zbog toga sto nisam ni znao da postoji danas ukucao telemach da vidin za paket i izbaci mi ovaj forum i hajde registrovao sam se i citavih 4,5 sata sam potrosio citajuci komentare.
Pozdrav za Respu onda
vanjki

#58770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

Aha hvala ti puno na brzom odgovoru. Danas sam prijavio i nadak se da ce prikljucak biti u iducoj sedmici
Adrian1946

#58771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

crnivrag wrote:
Adrian1946 wrote:
Na tebi je da odlučiš, ako nemaš namjeru koristiti usluge HBO OD, HBO GO te gledati Cinemax kanale u HD rezoluciji te HD paket: https://telemach.ba/televizija/kanali (klikni na HD paket tab, da vidiš koji su HD kanali dio ovog paketa), a naravno ako ne zoveš puno mobilne mreže, onda ti se isplati taj paket.

Ma odlucio sam danas otisso raspito se i kazu sljedece hefte ce doci neko da zamjeni modem i telefon.
A naravno da cu koristiti te pogodnosti u paketu Cinemax gledam, citavih ovih mjesec dana sam gledao i predobar je kanal, a odlucio sam bas zbog toga sto u Extra paketu nema Cinemax i nema sve hd kanale a Premium ima. I naravno zbog Interneta sam isto odlucio. A i Telefona jer volim razgovarati puno sa kolegama sa Faksa i Razmjenivat iskustva itd.
Uglavnom hvala ti i najbolji si uvijek tu na usluzi. I
ja cu se potruditi da i ja isto budem tu uvijek na usluzi
semirsar

#58772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Adrian1946 wrote:
Benq wrote:
Adrian1946 wrote:

Ja se onda izvinjavam, nisam od prije na forumu zbog toga sto nisam ni znao da postoji danas ukucao telemach da vidin za paket i izbaci mi ovaj forum i hajde registrovao sam se i citavih 4,5 sata sam potrosio citajuci komentare.
Pozdrav za Respu onda
e sad ocekuj poziv za kafu od doticnog :mrgreen:
semirsar

#58773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Adrian1946 wrote:
crnivrag wrote:
Adrian1946 wrote:

Ma odlucio sam danas otisso raspito se i kazu sljedece hefte ce doci neko da zamjeni modem i telefon.
A naravno da cu koristiti te pogodnosti u paketu Cinemax gledam, citavih ovih mjesec dana sam gledao i predobar je kanal, a odlucio sam bas zbog toga sto u Extra paketu nema Cinemax i nema sve hd kanale a Premium ima. I naravno zbog Interneta sam isto odlucio. A i Telefona jer volim razgovarati puno sa kolegama sa Faksa i Razmjenivat iskustva itd.
Uglavnom hvala ti i najbolji si uvijek tu na usluzi. I
ja cu se potruditi da i ja isto budem tu uvijek na usluzi
a jebote, ma... A.M. jes to ti bolan nebio :shock: :lol:
crnivrag

#58774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

vanjki wrote:Pozdrav

Potpuno je stabilno i svi kanali koji imaju opciju TV unazad vraćaju sadržaje do 3 dana unazad bez problema i ikakvih štekanja, a imaš mogućnost da spojiš i eksterni HDD pa da sam snimaš ostale kanale koji nisu podržani ovom opcijom, a inače svi kanali iz ponude se mogu putem EON vraćati do 7 dana unazad.

Evo lista kanala koji se mogu vraćati putem resivera:

1. N1 - SD
2. BHT 1 - SD
3. FTV
4. RTRS
5. Pink BH
6. OBN
7. Al Jazeera Balkans
8. SK 1 - SD
9. SK 2 - SD
10. SK 3 - SD
11. Eurosport - SD
12. Eurosport 2 - SD
13. Fox Life - SD
14. Fox Crime - SD
15. AXN
16. FOX - SD
17. TV 1000
18. CineStar
19. Cinestar Action & Thriller
20. Fox Movies - SD
21. Discovery
22. Viasat History
23. Animal Planet - SD
24. Mini Ultra
25. Face TV - SD
26. Hayat - SD
27. HBO - HD
28. HBO 2 - HD
29. HBO 3 - HD
30. Cinemax - HD
31. Cinemax 2 - HD
32. TVSA
33. TV1
34. HRT 1
35. RTL HR
36. RTS 1
37. Comedy Central Extra
38. Cinestar Fantasy
39. History Channel - SD
40. National Geographic - SD
diablobih

#58775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

vanjki wrote:Aha hvala ti puno na brzom odgovoru. Danas sam prijavio i nadak se da ce prikljucak biti u iducoj sedmici
Javi se @telemach, da ti ubrzaju :D
Locked