Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#5876 Re: Zeničani
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-ovoj-s ... /150325059
Bilo tacno ili ne, da rezimiramo za ovaj mjesec:
1.kvar- topli rezim 6 dana= 2 dana x 2= 4 dana umanjenja racuna ( minimalno )
2.kvar- 4 dana nije grijalo kako treba- 1 dan hladni radijatori x 2= 2 dana + 3 dana topli rezim= 1 dan x 2 = 2 dana ( minimalno ) = 4 dana umanjenja racuna ( minimalno ).
3.kvar koji jos nije okoncan- 2 dana hladni radijatori x 2= 4 dana umanjenja racuna
Znaci da do 25.03. u poslijepodnevnim satima imamo dosad ukupno 12 dana umanjenog racuna. Od sada ide topli rezim i dodatno umanjenje pa dokle se dodje. Ovo cisto informativno da ne bi slucajno furseta uzeli i da ih ne bi prenijelo kod obracuna za ovaj mjesec.
2.kvar- 4 dana nije grijalo kako treba- 1 dan hladni radijatori x 2= 2 dana + 3 dana topli rezim= 1 dan x 2 = 2 dana ( minimalno ) = 4 dana umanjenja racuna ( minimalno ).
3.kvar koji jos nije okoncan- 2 dana hladni radijatori x 2= 4 dana umanjenja racuna
Znaci da do 25.03. u poslijepodnevnim satima imamo dosad ukupno 12 dana umanjenog racuna. Od sada ide topli rezim i dodatno umanjenje pa dokle se dodje. Ovo cisto informativno da ne bi slucajno furseta uzeli i da ih ne bi prenijelo kod obracuna za ovaj mjesec.
- notsure
#5877 Re: Zeničani
Džaba brojiš... kao i do sada slagaće da je 4 dana grijalo 75%, dakle 4x25%= 1 dan umanjenja i 8 dana grijalo 50% = 4 dana umanjenja.channel10 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-ovoj-s ... /150325059
Ko broji procente i kako ih računa, to samo Elvir zna, mogu nas uzimati kako hoće i iništra im ne možeš. Do 15.4. kad se možeš odjaviti pa plaćati 10% grijali ne grijali. I tako svi i onda JP grijanje - goodbuye.
Hajde kod kuće ću se grijati na struju, ali šta će škole?
- Freamon Lester
#5878 Re: Zeničani
Elem ko nas pokusa otrovati jutros?
Mittal kaze da je kod njih sve redovno. 
-
kakavdanakneiskustvu
#5879 Re: Zeničani
Freamon Lester wrote:Elem ko nas pokusa otrovati jutros?Mittal kaze da je kod njih sve redovno.
kakvo trovanje?
- kamen spoticanja
#5880 Re: Zeničani
Možda je mjerna stanica konačno proradilaFreamon Lester wrote:Elem ko nas pokusa otrovati jutros?Mittal kaze da je kod njih sve redovno.
- Norm
#5881 Re: Zeničani
Ma ima Mario svojih musica ali je lik OK.phillie wrote:Mario unlike thisNorm wrote:Ja ne znam ko vas zaustavlja ali prema meni su uvijek korektni...I u RS-u i u Federaciji, za razliku od recimo prije nekih 5-6 godina, sada su bas ono, hajde da se ponovim, korektni...u Zenici, ako sam pogrijesio i platim...mada su mi x puta progledali kroz prste, sto jest, jest, mislim da je sve do nastupa i nas samih...
Moje lose iskustvo, ali bas uvijek, jeste sa policijom iz Hercegovine...nevjerovatno koliko su neljubazni i 'nadrkani', ali bas svi...
I onaj saobracajac, zaboravio sam kako se zove, golem, plav, na motoru...ne prasta
'U Mitala' je uvijek sve redovno, i kad ima benzola i kad nema, i kad ima grijanja i kad nema...samo mu platna lista podugacka...Freamon Lester wrote:Elem ko nas pokusa otrovati jutros?Mittal kaze da je kod njih sve redovno.
-
jubix
#5882 Re: Zeničani
Mislim da se taj preziva Aganhodžić, nisam siguran, više puta sam ga vidio, parkiran u srpskoj mahali i pisao kazne ko je preko onog uskog prolaza na GGM-u skretao u Srpsku mahaluNorm wrote: Ma ima Mario svojih musica ali je lik OK.
I onaj saobracajac, zaboravio sam kako se zove, golem, plav, na motoru...ne prasta![]()
-
channel10
#5883 Re: Zeničani
Njega kad probudis u pola noci, prve rijeci koje izgovori su "grijemo 70 posto predvidjenih za trenutnu vanjsku temperaturu". Uvijek griju 70 posto, sad otidji i pipni radijator, ako griju 20 posto od predvidjene temperature evo glave. Radijatori samo sto nisu ledeni, ali garant racunaju 70 postonotsure wrote:Džaba brojiš... kao i do sada slagaće da je 4 dana grijalo 75%, dakle 4x25%= 1 dan umanjenja i 8 dana grijalo 50% = 4 dana umanjenja.channel10 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-ovoj-s ... /150325059
Ko broji procente i kako ih računa, to samo Elvir zna, mogu nas uzimati kako hoće i iništra im ne možeš. Do 15.4. kad se možeš odjaviti pa plaćati 10% grijali ne grijali. I tako svi i onda JP grijanje - goodbuye.
Hajde kod kuće ću se grijati na struju, ali šta će škole?
Dzaba mu postotci, kad ih ebu ukupni dani negrijanja. Ono gore racunanje je na tih 70 posto kojih nisu grijali, zato je u zagradi minimalno. I svaki sabrani dan u ovom mjesecu se mnozi sa dva jer se placa 12 mjeseci. Inace, ono je rijetko vidjena seljacina i slika i prilika ovog grada. Ko nam vedri i oblaci i koji nas ebe ko sansku kozu. Sta se sve dopustilo.........
-
kakavdanakneiskustvu
#5884 Re: Zeničani
jubix wrote:Mislim da se taj preziva Aganhodžić, nisam siguran, više puta sam ga vidio, parkiran u srpskoj mahali i pisao kazne ko je preko onog uskog prolaza na GGM-u skretao u Srpsku mahaluNorm wrote: Ma ima Mario svojih musica ali je lik OK.
I onaj saobracajac, zaboravio sam kako se zove, golem, plav, na motoru...ne prasta![]()
-
Ras Al Ghul
#5885 Re: Zeničani
Srpska mahala?
- phillie
#5886 Re: Zeničani
Ulica koja "veze" Sarajevsku (GGM) sa pijacom (ugrubo objasnjeno)Ras Al Ghul wrote:Srpska mahala?
Ili ti je nejasan naziv mahale?
-
Ras Al Ghul
#5888 Re: Zeničani
Nije mi jasan naziv?phillie wrote:Ulica koja "veze" Sarajevsku (GGM) sa pijacom (ugrubo objasnjeno)Ras Al Ghul wrote:Srpska mahala?
Ili ti je nejasan naziv mahale?
-
channel10
#5889 Re: Zeničani
Ako se dobro sjecam, ovo je drugi put da pitas za srpsku mahalu u zadnjih par godina. Ne znam sta ti je cudno tu? Bosnjak sam, da ne bi slucajno pomislio sta drugo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5890 Re: Zeničani
Daleko ti je to od stadiona i staniceRas Al Ghul wrote:
Nije mi jasan naziv?U Zenici sam samo kad igra Željezničar!
-
Ras Al Ghul
#5891 Re: Zeničani
Ma samo me interesuje naziv srpska mahala, kako ste na tu ideju došli_BataZiv_0809 wrote:Daleko ti je to od stadiona i staniceRas Al Ghul wrote:
Nije mi jasan naziv?U Zenici sam samo kad igra Željezničar!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5892 Re: Zeničani
Ne vidim sta ti ima biti tu interesantno, ali fakat?Ras Al Ghul wrote:
Ma samo me interesuje naziv srpska mahala, kako ste na tu ideju došli
-
Ras Al Ghul
#5893 Re: Zeničani
Pa meni ima, zato i pitam!_BataZiv_0809 wrote:Ne vidim sta ti ima biti tu interesantno, ali fakat?Ras Al Ghul wrote:
Ma samo me interesuje naziv srpska mahala, kako ste na tu ideju došli
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5894 Re: Zeničani
Pa eto, kad si bas toliko znatizeljan, odgovoricu ti.Ras Al Ghul wrote:
Pa meni ima, zato i pitam!
Srpska mahala je zapravo naziv za jednu malu ulicu u kojoj se nalazi niz privatnih kuca. Moglo bi se reci da je u sirem centru grada i spaja naselje Mokusnice sa gradskom trznicom koja se nalazi u glavnoj gradskoj ulici, Maršala Tita.
Eh ako te zanima otkud prefiks "srpska", onda to nije ideja na koju smo "mi nadosli", nego ona postoji odavno, a sve zahvaljuci cinjenici da je u Zenici prije rata zivjelo mnogo Srba i Hrvata (ovi su osnovali naselje Crkvica). A privatne kuce duz ulice Srpska mahala su uglavnom u vlasnstvu Srba i to desetljecima unazad. Toliko se sjecam iz jedne knjige. Mozda neko zna i bolje.
Tako je i u Sarajevu nekad postojao park cara Dusana, ulica Vojvode Putnika itd...itd...samo ste vi temeljitije izmijenjali nazive ulica od nas u Zenici (s obzirom na 4 godine opsade, razumljivo).
Nekako se jos uvijek nadam da ne pitas iz nacionalistickih pobuda.
-
Ras Al Ghul
#5895 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Pa eto, kad si bas toliko znatizeljan, odgovoricu ti.Ras Al Ghul wrote:
Pa meni ima, zato i pitam!
Srpska mahala je zapravo naziv za jednu malu ulicu u kojoj se nalazi niz privatnih kuca. Moglo bi se reci da je u sirem centru grada i spaja naselje Mokusnice sa gradskom trznicom koja se nalazi u glavnoj gradskoj ulici, Maršala Tita.
Eh ako te zanima otkud prefiks "srpska", onda to nije ideja na koju smo "mi nadosli", nego ona postoji odavno, a sve zahvaljuci cinjenici da je u Zenici prije rata zivjelo mnogo Srba i Hrvata (ovi su osnovali naselje Crkvica). A privatne kuce duz ulice Srpska mahala su uglavnom u vlasnstvu Srba i to desetljecima unazad. Toliko se sjecam iz jedne knjige. Mozda neko zna i bolje.
Tako je i u Sarajevu nekad postojao park cara Dusana, ulica Vojvode Putnika itd...itd...samo ste vi temeljitije izmijenjali nazive ulica od nas u Zenici (s obzirom na 4 godine opsade, razumljivo).
Nekako se jos uvijek nadam da ne pitas iz nacionalistickih pobuda.
Ma jok, nego mi interesantno fakat. Uzdravlje! A, u pravu si, u Sarajevu je to izmjenjeno, ne znam kakve je veze car Dušan i prije rata imao sa Bosnom
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5896 Re: Zeničani
Eh drago mi jeRas Al Ghul wrote:
![]()
Ma jok, nego mi interesantno fakat. Uzdravlje! A, u pravu si, u Sarajevu je to izmjenjeno, ne znam kakve je veze car Dušan i prije rata imao sa Bosnomali eto, tad su se neki drugi pitali!
Sto se tice tih predratnih naziva ulica, jbga drugi sistem bio
Slavio se svako ko se odupirao stranim okupatorima
Ali poslije rata, tj. u danasnjem Sarajevu stvarno Dusanu i Putniku nije mjesto, sto jest jest.
A eto vecina gradske raje (makar je taj pojam izgubio smisao) je ponosna sto je ostala Srpska mahala kao naziv i narocito sto ni za vrijeme najvecih sukoba crkve nisu dirane
P.S. Gdje si u Sarajevu, posto si Zeljovac, mozda smo komsije
-
Ras Al Ghul
#5897 Re: Zeničani
S Al'pašina svi smo lopovi 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5898 Re: Zeničani
Ras Al Ghul wrote:S Al'pašina svi smo lopovi
-
belfy
#5899 Re: Zeničani
ja se zbog ovakvih mitova uvijek pitam da li bi se ovi s Alipasinog dobro razumjeli sa Blatusanima._BataZiv_0809 wrote:Ras Al Ghul wrote:S Al'pašina svi smo lopovi![]()
![]()
- Oi
#5900 Re: Zeničani

Oduvijek se u Zenici ova ulica nazivala Srpska mahala. Prije rata je nosila naziv Mladena Stojanovica.