Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
channel10

#5876 Re: Zeničani

Post by channel10 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-ovoj-s ... /150325059

Bilo tacno ili ne, da rezimiramo za ovaj mjesec:

1.kvar- topli rezim 6 dana= 2 dana x 2= 4 dana umanjenja racuna ( minimalno )

2.kvar- 4 dana nije grijalo kako treba- 1 dan hladni radijatori x 2= 2 dana + 3 dana topli rezim= 1 dan x 2 = 2 dana ( minimalno ) = 4 dana umanjenja racuna ( minimalno ).

3.kvar koji jos nije okoncan- 2 dana hladni radijatori x 2= 4 dana umanjenja racuna

Znaci da do 25.03. u poslijepodnevnim satima imamo dosad ukupno 12 dana umanjenog racuna. Od sada ide topli rezim i dodatno umanjenje pa dokle se dodje. Ovo cisto informativno da ne bi slucajno furseta uzeli i da ih ne bi prenijelo kod obracuna za ovaj mjesec.
notsure

#5877 Re: Zeničani

Post by notsure »

channel10 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-ovoj-s ... /150325059

2.kvar- 4 dana nije grijalo kako treba- 1 dan hladni radijatori x 2= 2 dana + 3 dana topli rezim= 1 dan x 2 = 2 dana ( minimalno ) = 4 dana umanjenja racuna ( minimalno ).

3.kvar koji jos nije okoncan- 2 dana hladni radijatori x 2= 4 dana umanjenja racuna

Znaci da do 25.03. u poslijepodnevnim satima imamo dosad ukupno 12 dana umanjenog racuna. Od sada ide topli rezim i dodatno umanjenje pa dokle se dodje. Ovo cisto informativno da ne bi slucajno furseta uzeli i da ih ne bi prenijelo kod obracuna za ovaj mjesec.
Džaba brojiš... kao i do sada slagaće da je 4 dana grijalo 75%, dakle 4x25%= 1 dan umanjenja i 8 dana grijalo 50% = 4 dana umanjenja.
Ko broji procente i kako ih računa, to samo Elvir zna, mogu nas uzimati kako hoće i iništra im ne možeš. Do 15.4. kad se možeš odjaviti pa plaćati 10% grijali ne grijali. I tako svi i onda JP grijanje - goodbuye.
Hajde kod kuće ću se grijati na struju, ali šta će škole?
Freamon Lester

#5878 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Elem ko nas pokusa otrovati jutros? :lol: Mittal kaze da je kod njih sve redovno. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#5879 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Freamon Lester wrote:Elem ko nas pokusa otrovati jutros? :lol: Mittal kaze da je kod njih sve redovno. :lol:

kakvo trovanje?
kamen spoticanja

#5880 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Freamon Lester wrote:Elem ko nas pokusa otrovati jutros? :lol: Mittal kaze da je kod njih sve redovno. :lol:
Možda je mjerna stanica konačno proradila :D
Norm

#5881 Re: Zeničani

Post by Norm »

phillie wrote:
Norm wrote:Ja ne znam ko vas zaustavlja ali prema meni su uvijek korektni...I u RS-u i u Federaciji, za razliku od recimo prije nekih 5-6 godina, sada su bas ono, hajde da se ponovim, korektni...u Zenici, ako sam pogrijesio i platim...mada su mi x puta progledali kroz prste, sto jest, jest, mislim da je sve do nastupa i nas samih...
Moje lose iskustvo, ali bas uvijek, jeste sa policijom iz Hercegovine...nevjerovatno koliko su neljubazni i 'nadrkani', ali bas svi...
Mario unlike this 8-)
Ma ima Mario svojih musica ali je lik OK.
I onaj saobracajac, zaboravio sam kako se zove, golem, plav, na motoru...ne prasta :-D
'U Mitala' je uvijek sve redovno, i kad ima benzola i kad nema, i kad ima grijanja i kad nema...samo mu platna lista podugacka...
jubix

#5882 Re: Zeničani

Post by jubix »

Norm wrote: Ma ima Mario svojih musica ali je lik OK.
I onaj saobracajac, zaboravio sam kako se zove, golem, plav, na motoru...ne prasta :-D
Mislim da se taj preziva Aganhodžić, nisam siguran, više puta sam ga vidio, parkiran u srpskoj mahali i pisao kazne ko je preko onog uskog prolaza na GGM-u skretao u Srpsku mahalu
channel10

#5883 Re: Zeničani

Post by channel10 »

notsure wrote:
channel10 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-ovoj-s ... /150325059

Džaba brojiš... kao i do sada slagaće da je 4 dana grijalo 75%, dakle 4x25%= 1 dan umanjenja i 8 dana grijalo 50% = 4 dana umanjenja.
Ko broji procente i kako ih računa, to samo Elvir zna, mogu nas uzimati kako hoće i iništra im ne možeš. Do 15.4. kad se možeš odjaviti pa plaćati 10% grijali ne grijali. I tako svi i onda JP grijanje - goodbuye.
Hajde kod kuće ću se grijati na struju, ali šta će škole?
Njega kad probudis u pola noci, prve rijeci koje izgovori su "grijemo 70 posto predvidjenih za trenutnu vanjsku temperaturu". Uvijek griju 70 posto, sad otidji i pipni radijator, ako griju 20 posto od predvidjene temperature evo glave. Radijatori samo sto nisu ledeni, ali garant racunaju 70 posto :roll: .
Dzaba mu postotci, kad ih ebu ukupni dani negrijanja. Ono gore racunanje je na tih 70 posto kojih nisu grijali, zato je u zagradi minimalno. I svaki sabrani dan u ovom mjesecu se mnozi sa dva jer se placa 12 mjeseci. Inace, ono je rijetko vidjena seljacina i slika i prilika ovog grada. Ko nam vedri i oblaci i koji nas ebe ko sansku kozu. Sta se sve dopustilo.........
kakavdanakneiskustvu

#5884 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

jubix wrote:
Norm wrote: Ma ima Mario svojih musica ali je lik OK.
Mislim da se taj preziva Aganhodžić, nisam siguran, više puta sam ga vidio, parkiran u srpskoj mahali i pisao kazne ko je preko onog uskog prolaza na GGM-u skretao u Srpsku mahalu

:thumbup:
Ras Al Ghul

#5885 Re: Zeničani

Post by Ras Al Ghul »

Srpska mahala?
phillie

#5886 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ras Al Ghul wrote:Srpska mahala?
Ulica koja "veze" Sarajevsku (GGM) sa pijacom (ugrubo objasnjeno) :D

Ili ti je nejasan naziv mahale?
Mustang1

#5887 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma nije mu jasan naziv :D
Ras Al Ghul

#5888 Re: Zeničani

Post by Ras Al Ghul »

phillie wrote:
Ras Al Ghul wrote:Srpska mahala?
Ulica koja "veze" Sarajevsku (GGM) sa pijacom (ugrubo objasnjeno) :D

Ili ti je nejasan naziv mahale?
Nije mi jasan naziv? :D U Zenici sam samo kad igra Željezničar!
channel10

#5889 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ako se dobro sjecam, ovo je drugi put da pitas za srpsku mahalu u zadnjih par godina. Ne znam sta ti je cudno tu? Bosnjak sam, da ne bi slucajno pomislio sta drugo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5890 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ras Al Ghul wrote:
Daleko ti je to od stadiona i stanice :D
Ras Al Ghul

#5891 Re: Zeničani

Post by Ras Al Ghul »

_BataZiv_0809 wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Daleko ti je to od stadiona i stanice :D
Ma samo me interesuje naziv srpska mahala, kako ste na tu ideju došli :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5892 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ras Al Ghul wrote:
Ne vidim sta ti ima biti tu interesantno, ali fakat? :-)
Ras Al Ghul

#5893 Re: Zeničani

Post by Ras Al Ghul »

_BataZiv_0809 wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Ne vidim sta ti ima biti tu interesantno, ali fakat? :-)
Pa meni ima, zato i pitam!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5894 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ras Al Ghul wrote:
Pa eto, kad si bas toliko znatizeljan, odgovoricu ti.

Srpska mahala je zapravo naziv za jednu malu ulicu u kojoj se nalazi niz privatnih kuca. Moglo bi se reci da je u sirem centru grada i spaja naselje Mokusnice sa gradskom trznicom koja se nalazi u glavnoj gradskoj ulici, Maršala Tita.

Eh ako te zanima otkud prefiks "srpska", onda to nije ideja na koju smo "mi nadosli", nego ona postoji odavno, a sve zahvaljuci cinjenici da je u Zenici prije rata zivjelo mnogo Srba i Hrvata (ovi su osnovali naselje Crkvica). A privatne kuce duz ulice Srpska mahala su uglavnom u vlasnstvu Srba i to desetljecima unazad. Toliko se sjecam iz jedne knjige. Mozda neko zna i bolje.

Tako je i u Sarajevu nekad postojao park cara Dusana, ulica Vojvode Putnika itd...itd...samo ste vi temeljitije izmijenjali nazive ulica od nas u Zenici (s obzirom na 4 godine opsade, razumljivo).

Nekako se jos uvijek nadam da ne pitas iz nacionalistickih pobuda. :bih:
Ras Al Ghul

#5895 Re: Zeničani

Post by Ras Al Ghul »

_BataZiv_0809 wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Pa eto, kad si bas toliko znatizeljan, odgovoricu ti.

Srpska mahala je zapravo naziv za jednu malu ulicu u kojoj se nalazi niz privatnih kuca. Moglo bi se reci da je u sirem centru grada i spaja naselje Mokusnice sa gradskom trznicom koja se nalazi u glavnoj gradskoj ulici, Maršala Tita.

Eh ako te zanima otkud prefiks "srpska", onda to nije ideja na koju smo "mi nadosli", nego ona postoji odavno, a sve zahvaljuci cinjenici da je u Zenici prije rata zivjelo mnogo Srba i Hrvata (ovi su osnovali naselje Crkvica). A privatne kuce duz ulice Srpska mahala su uglavnom u vlasnstvu Srba i to desetljecima unazad. Toliko se sjecam iz jedne knjige. Mozda neko zna i bolje.

Tako je i u Sarajevu nekad postojao park cara Dusana, ulica Vojvode Putnika itd...itd...samo ste vi temeljitije izmijenjali nazive ulica od nas u Zenici (s obzirom na 4 godine opsade, razumljivo).

Nekako se jos uvijek nadam da ne pitas iz nacionalistickih pobuda. :bih:

Ma jok, nego mi interesantno fakat. Uzdravlje! A, u pravu si, u Sarajevu je to izmjenjeno, ne znam kakve je veze car Dušan i prije rata imao sa Bosnom :D ali eto, tad su se neki drugi pitali!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5896 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ras Al Ghul wrote:

Ma jok, nego mi interesantno fakat. Uzdravlje! A, u pravu si, u Sarajevu je to izmjenjeno, ne znam kakve je veze car Dušan i prije rata imao sa Bosnom :D ali eto, tad su se neki drugi pitali!
Eh drago mi je :) :bih:

Sto se tice tih predratnih naziva ulica, jbga drugi sistem bio :D

Slavio se svako ko se odupirao stranim okupatorima :evil:

Ali poslije rata, tj. u danasnjem Sarajevu stvarno Dusanu i Putniku nije mjesto, sto jest jest.

A eto vecina gradske raje (makar je taj pojam izgubio smisao) je ponosna sto je ostala Srpska mahala kao naziv i narocito sto ni za vrijeme najvecih sukoba crkve nisu dirane :thumbup:

P.S. Gdje si u Sarajevu, posto si Zeljovac, mozda smo komsije :thumbup:
Ras Al Ghul

#5897 Re: Zeničani

Post by Ras Al Ghul »

S Al'pašina svi smo lopovi :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5898 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ras Al Ghul wrote:S Al'pašina svi smo lopovi :D
:lol: :lol: :run:
belfy

#5899 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
Ras Al Ghul wrote:S Al'pašina svi smo lopovi :D
:lol: :lol: :run:
ja se zbog ovakvih mitova uvijek pitam da li bi se ovi s Alipasinog dobro razumjeli sa Blatusanima. :D jako slicni vaze i za jedne i druge... :izet:
Oi

#5900 Re: Zeničani

Post by Oi »

Image

Oduvijek se u Zenici ova ulica nazivala Srpska mahala. Prije rata je nosila naziv Mladena Stojanovica.
Post Reply