SDP

Post Reply
Bosnolog

#5876 Re: SDP

Post by Bosnolog »

nosara wrote:
heckler wrote:Auuuu, Pavelicevi sljededbenici ni manje ni vise .... :shock: :shock: :cry: :cry: strasno, bjezte djeco eto pavelicevaca.

Ja bih ovom "pavelicevcu" pustio da mi cuva ledja bilo koje doba dana i noci

Image

Da ga Hrvatski Vojni Odpad ne smake, sad bi i Hrvati i Bosnjaci imali entitet od Une do Drine i od Save do mora.

Ali nejse, zaigrase na pogresan adut i odose zauvijek na historijsko smece. Zadnji hroptaji mrtvaca 8-)
I ti si za hrvatsku do drine...? :-)

Nemoj se prosipat... hsp je manje zlo od hadezea samo zbog cinjenice da je slab, a ideoloski je potpuno oslonjen na nacela ustastva i naslijedje pavelica i ekipe... Idealan koalicioni partner ovakvom sdp-u koji ne zna jel' dosao ili posao...

Srpska politika je dvije deceinije oslonjena i sprovodi velikosrpsku cetnicko zlocinacko genocidnu ideologiju za koju je HSP pocetnicko amaterska i liberalno mirotvorno Gandijska stranka,....

HDZ je u velikosrpsko cetnickoj kolaiciji cijem se politickom i vojnom rukovodstvu sudi u Hagu skupa sa Dabicem i ostalim genocidasima,...

Ove dvije bolsene nacifaisticke ideologije su Bosnu devedesetih godina pretvorile u prah u pepeo i masovnu klaonicu u ime hegemomistickog velikosrpskog ceto-banovskog projekta unistenja Bosne i Bosnjaka,....

To i danas zele i cine zdruzeno,planski i sistematski,samo sto su ostali bez zuba i pogonskog goriva,..... ;-)

HSP je minorna i dokazna probosanskohercegovacka stranka koja smeta dokaznim dusmanima Bosne i Hercegovine,kako cetalja tako i njohovih saveznika herceg kamenjarskih HDZ fasita,......
nosara

#5877 Re: SDP

Post by nosara »

Bosnolog wrote: Srpska politika je dvije deceinije oslonjena i sprovodi velikosrpsku cetnicko zlocinacko genocidnu ideologiju za koju je HSP pocetnicko amaterska i liberalno mirotvorno Gandijska stranka,....

HDZ je u velikosrpsko cetnickoj kolaiciji cijem se politickom i vojnom rukovodstvu sudi u Hagu skupa sa Dabicem i ostalim genocidasima,...

Ove dvije bolsene nacifaisticke ideologije su Bosnu devedesetih godina pretvorile u prah u pepeo i masovnu klaonicu u ime hegemomistickog velikosrpskog ceto-banovskog projekta unistenja Bosne i Bosnjaka,....

To i danas zele i cine zdruzeno,planski i sistematski,samo sto su ostali bez zuba i pogonskog goriva,..... ;-)

HSP je minorna i dokazna probosanskohercegovacka stranka koja smeta dokaznim dusmanima Bosne i Hercegovine,kako cetalja tako i njohovih saveznika herceg kamenjarskih HDZ fasita,......
To je sve sto si trebao napisat... Bivsem sdp-u je ko Himalaji, ali objektivno je lezeci policajac... :D
Bosnolog

#5878 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Nisam clan nitni jedne stranke,moja stranka je drzava Bosna i Hercegovina,ali tvoje frustracije su svakodnevna terapija svakodnevnim pljuvanje po SDP-zbog HSP-a i svega pa i sarajevske magle,Reisofobija ti curi iz usiju,dok su ti HDZ i cetofasoticke stranke iz genocidnog blentiteta deveta rupa na sviralu o kojima ne pises,vjerovatno si zadovoljan sa istima,tebi je najveca mora SDP,bojim se da ce ona biti sve veca i jaca u buducnosti kao i HSP,..... ;-)

Ovi bivsi SDP-ovci su najfrustriraniji uspjehom SDP-a i sto im se nisu ispunile zelje da isti nastavi biti opozicija,....Nicija Stranka na narednim izborima ce proci jos gore od proslogodisnjih Izbora,..... :mrgreen:
rahmanjin

#5879 Re: SDP

Post by rahmanjin »

nosara wrote:
Bosnolog wrote: Srpska politika je dvije deceinije oslonjena i sprovodi velikosrpsku cetnicko zlocinacko genocidnu ideologiju za koju je HSP pocetnicko amaterska i liberalno mirotvorno Gandijska stranka,....

To je sve sto si trebao napisat... Bivsem sdp-u je ko Himalaji, ali objektivno je lezeci policajac... :D
Ma sta se raspravljas sa Bosnologom oko HSP-a, bila je prije polemika s njim i sam je dokazao da podrzava ustastvo i fasizam.
Bosnolog

#5880 Re: SDP

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote:
nosara wrote:

Ma sta se raspravljas sa Bosnologom oko HSP-a, bila je prije polemika s njim i sam je dokazao da podrzava ustastvo i fasizam.
Ja ne podrzavan ustastvo niti fasizam,Dokazani fasisti su Dodik i njegovi etnosektaski HDZ saveznici,

Imas Hag tamo skupa kuhaju Prlic,Dabic,Praljak,Mladic i ostal ceto HDZ banda....NS gubitasi traze u HSP izgovor da kakaju po SDP- jer je pomutio clanove osovini zla Dodik-Covic,...to vas ocito iz gubitnicke frustrirane Nicije Stranke mnogo muci,..... ;-) :lol: :lol: :lol: :lol:
nosara

#5881 Re: SDP

Post by nosara »

Bosnolog wrote:Nisam clan nitni jedne stranke,moja stranka je drzava Bosna i Hercegovina,ali tvoje frustracije su svakodnevna terapija svakodnevnim pljuvanje po SDP-zbog HSP-a i svega pa i sarajevske magle,Reisofobija ti curi iz usiju,dok su ti HDZ i cetofasoticke stranke iz genocidnog blentiteta deveta rupa na sviralu o kojima ne pises,vjerovatno si zadovoljan sa istima,tebi je najveca mora SDP,bojim se da ce ona biti sve veca i jaca u buducnosti kao i HSP,..... ;-)

Ovi bivsi SDP-ovci su najfrustriraniji uspjehom SDP-a i sto im se nisu ispunile zelje da isti nastavi biti opozicija,....Nicija Stranka na narednim izborima ce proci jos gore od proslogodisnjih Izbora,..... :mrgreen:
Jeste, u pravu si... :-)
madner

#5882 Re: SDP

Post by madner »

quasar wrote:U krajnjem zalibo me za visoku politiku. Da me to zanima kupovao bih nekakve novine, gledao politicke emisije.

Zanima me hoce li mi zavuci ruku u dzep, i ako hoce, sto prvo ne pojeftine drzavni aparat, i drugo - kako ce meni od toga i kada biti bolje?

Inace, da obavjestim stovane kolege, da su sve prilike da cu od nove godine i ja postati pravi supak. Eh, sad koliki, to ne znam. :D
NVZ :D

Ako svi postanemo supci, moramo dizati granicu :D
Alfons Kauders

#5883 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
quasar wrote:U krajnjem zalibo me za visoku politiku. Da me to zanima kupovao bih nekakve novine, gledao politicke emisije.

Zanima me hoce li mi zavuci ruku u dzep, i ako hoce, sto prvo ne pojeftine drzavni aparat, i drugo - kako ce meni od toga i kada biti bolje?

Inace, da obavjestim stovane kolege, da su sve prilike da cu od nove godine i ja postati pravi supak. Eh, sad koliki, to ne znam. :D
NVZ :D

Ako svi postanemo supci, moramo dizati granicu :D
Neka, sva braca iz NVZ trebaju i moraju biti supci... :D
madner

#5884 Re: SDP

Post by madner »

Naravno, tek kada covjek ne razmislja o tome kako prezivjeti taj mjesec moze razmisljati rahat o ratu. :D
nosara

#5885 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:Naravno, tek kada covjek ne razmislja o tome kako prezivjeti taj mjesec moze razmisljati rahat o ratu. :D
U kuci mu bio... :D
heckler

#5886 Re: SDP

Post by heckler »

Ima li i koji cmar medju svim tim supcima :D
Alfons Kauders

#5887 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
madner wrote:Naravno, tek kada covjek ne razmislja o tome kako prezivjeti taj mjesec moze razmisljati rahat o ratu. :D
U kuci mu bio... :D
Naprotiv, platforma NVZ je da rat bude sto dalje, ne unosi pometnju u redove.

Koliko daleko? Zavisi od balistickih i krstarecih raketa koje nabavimo... Kao i broja tankera za ratnu avijaciju, te doleta nasih strateskih bombardera.
sanaman

#5888 Re: SDP

Post by sanaman »

Optimus Prime wrote:
Corto Maltese wrote:
Te glasove neće pokupiti niko. Trenutačno stanje vodi u apatiju, koja vodi u apstinenciju. Da se sutra održe opšti izbori, svjedočili bi najnižem odzivu od "90-te na ovamo
Da, ali mandat traje 4 godine. :D

A trenutacno stanje je iskljucivo zasluga orgijanja nad budzetima u zadnjih 15 godina,
trenutne recesije i nikad veceg racuna za uvoz energenata (i to usprkos recesiji).
Za sve ove faktore SDP ne snosni ni trunku krivice, ali i pored svega navedenog se relativno dobro snalaze.

Uz malo dobre volje, (koju su itekako pokazali) BiH ekonomija ce ponovo rasti stopama od vise od 4% cim EU pocne ponovo rasti. A sanse su dobre da bas 2014 doje do novog ekonomskog boom-a. Do tada treba lagano drzati barem status quo i lagano provoditi reforme, kako bi sinergija bila sto jaca.
A usput daljno slabiti pozicije secesionista.

I pobjeda je osigurana.
A ovdje mozemo vidjeti kada i kako ce EU-ekonomija da razvije,protekcionizam, izolacija, itd. a mozda cak u depresiju :D i koje tenzije dolaze GBR vs. FRA, itd. ...mislim mozemo se praviti ludi i ignorisati, al eto nije lose znati http://edition.cnn.com/2011/12/15/busin ... index.html jer cemo se opet zaduziti samo za sta ... i nagradno pitanje kako vratiti :D
heckler

#5889 Re: SDP

Post by heckler »

Blago tebi sanaman, ti znas sta ce biti za 3 godine. Da je meni znati sta ce bar dogodine biti pa da milione uzmem, kamoli za 3 godine :D

Do juce svi govorise o garnantovanoj recesiji sa duplim dnom u americi.... pa sta bi.

Svaki dan druga vijest, cas euro propada cas ne propada. Malo recesija, malo depresija.

Blago vama sto znate, ja nikako konce da pohvatam :D
sanaman

#5890 Re: SDP

Post by sanaman »

heckler wrote:Blago tebi sanaman, ti znas sta ce biti za 3 godine. Da je meni znati sta ce bar dogodine biti pa da milione uzmem, kamoli za 3 godine :D

Do juce svi govorise o garnantovanoj recesiji sa duplim dnom u americi.... pa sta bi.

Svaki dan druga vijest, cas euro propada cas ne propada. Malo recesija, malo depresija.

Blago vama sto znate, ja nikako konce da pohvatam :D
ne znam ni ja sta ce biti, ali znam citati i informisati se i ne praviti se lud kao bice sve ok. a poredjenje sa USA je vise nego smijesno...nisam znao da smo toliko bitni pa da je drugima stalo da ne propadnemo. Elem, samo naprijed. svakako su Bosanci imuni na sve, kako rece prijasnja vlast da smo mi izvan svih svjetskih ekonomskih tokova pa nas nece pogoditi recesija (pa sto se zaduzise, valjda je nasa ekonija bika neovisna?) a vidim nova vlast se nada rastu ekonomije...kako god okrenes izgleda da svi ignorisu stvarnost.
madner

#5891 Re: SDP

Post by madner »

Mislis forumasi se nadaju?

FBiH je stabilna, sada je pitanje da li ce moci napraviti novi ciklus rasta ili ne.
nosara

#5892 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:Mislis forumasi se nadaju?

FBiH je stabilna, sada je pitanje da li ce moci napraviti novi ciklus rasta ili ne.
:-)

Znaci entitetski fiskalni sistem...!? A sta je cini stabilnom, zelje i pozdravi...? :D
madner

#5893 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:

Znaci entitetski fiskalni sistem...!? A sta je cini stabilnom, zelje i pozdravi...? :D
Primanja i rashodi, kada je to dvoje tu negdje onda je budzet stabilan. Drzavni nivo tako i tako uzima prvi, a RS neka se snadje. :D
nosara

#5894 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:

Primanja i rashodi, kada je to dvoje tu negdje onda je budzet stabilan. Drzavni nivo tako i tako uzima prvi, a RS neka se snadje. :D
Perice, ja ipak vise vjerujem struci...
Bosna i Hercegovina pred finansijskim kolapsom

Politička nestabilnost dovela je do toga da je ekonomija Bosne i Hercegovine na koljenima.

U posljednjih nekoliko mjeseci, zbog neformiranja izvršne vlasti, kreditni rejting je toliko pao da zemlji prijeti “grčki scenarij”.

Sve to dovelo je do loše poslovne klime i izražene korupcije na svim nivoima, a ukoliko se ovakav trend nastavi, u narednoj godini Bosni i Hercegovini prijeti financijski kolaps, javlja RSE.

Ukupan javni dug naše zemlje iznosi oko 4,8 milijardi eura, u što nije uključeno oko milijardu eura po osnovi preuzetih obaveza za infrastrukturu, odnosno izgradnju koridora 5c.

“Najveći je problem da se skoro godinu i po apsolutno niko ne bavi problemima ekonomije, privrede i financiranja”, kaže profesor na sarajevskom Ekonomskom fakultetu Hasan Muratović.

Naredne godine BiH bi trebalo da počne da vraća i kredit Svjetske banke i MMF-a u iznosu od milijardu i 200 miliona eura. Dug je još veći problem jer u ovoj godini budžet BiH nije donesen, niti postoji fiskalni plan za 2012.
Banksy

#5895 Re: SDP

Post by Banksy »

heckler wrote:

Image
Pristupio je emigrantskoj organizaciji Hrvatskom revolucionarnom bratstvu (HRB-u), kojoj je cilj bio srušiti Jugoslaviju i obnoviti nezavisnu hrvatsku državu.

Kao član HRB-a, Blaž Kraljević je trebao sudjelovati u Bugojanskoj grupi 1972. ali je u tome ga je bila spriječila australska tajna policija ASIO.

I ono stavilo Džeminu sliku u avatar :lol: :lol: :lol:
sanaman

#5896 Re: SDP

Post by sanaman »

Vrtimo se u krug oko ovog pitanja. Ja se samo pitam kako napraviti novi ciklus rasta ako su oko tebe svi sjebani, boje se depresije...imaju svojih problema...jedni bi da odrze Euro, drugima to nije u interesu...jedni bi rado izazvali inflaciju drugi se jeze na samu pomisao, itd. Pitanje koliko ce njihove ekonomije da rastu a jos vece pitanje od njihvog rasta (ako ga bude) koliko ce nasa ekonomija profitirati. Prihodi su ove godine projecirani na 1,58 milijardi (rebalansom) ako bude losa ekonomija..a nema razloga da bude dobra naredne godine tesko da cemo dostici taj nivo 2012. O novim zaduzivanjima necu ni pricati.

Neko ce kad-tad morati vratiti pare Samo kada pogledas koliko nam je poraslo zaduzenje tj. javni dug u drzavi u zadnje tri godine...pa citava evropa se pita gdje ce talijani sljedece godine naci preko 300 milijardi da vrate prispjele obveznice? Na trzistu kapitala po kamati od preko 6,5...nema sanse. Gdje cemo mi naci nase milione kada prispiju, mmf. trezorski zapisi, obveznice?

erzanski index SASX-10 koji bi trebao da bude kakav takav pokazatelj ekonomije usvom sastvu ima koliko firmi u vlasnistvu federacije (to je retoricko pitanje) i te drzavne firme treba da generisu novi rast ekonomije...a svi neke usluge pruzaju...ili je stuja, ili telekomunikacija

Da je kako proci sa manjim zaduzivanjem ili nikako se ne zaduziti vec strukturalne reforme i revizije provesti, itd. Sad je prilika. Al kako ti sam rece, linjom manjemg otpora, godina je prosla a blize se lokalni izbori...valja ne izgubiti :) :)
nosara

#5897 Re: SDP

Post by nosara »

sanaman wrote:

Vrtimo se u krug oko ovog pitanja. Ja se samo pitam kako napraviti novi ciklus rasta ako su oko tebe svi sjebani, boje se depresije...imaju svojih problema...jedni bi da odrze Euro, drugima to nije u interesu...jedni bi rado izazvali inflaciju drugi se jeze na samu pomisao, itd. Pitanje koliko ce njihove ekonomije da rastu a jos vece pitanje od njihvog rasta (ako ga bude) koliko ce nasa ekonomija profitirati. Prihodi su ove godine projecirani na 1,58 milijardi (rebalansom) ako bude losa ekonomija..a nema razloga da bude dobra naredne godine tesko da cemo dostici taj nivo 2012. O novim zaduzivanjima necu ni pricati.

Neko ce kad-tad morati vratiti pare Samo kada pogledas koliko nam je poraslo zaduzenje tj. javni dug u drzavi u zadnje tri godine...pa citava evropa se pita gdje ce talijani sljedece godine naci preko 300 milijardi da vrate prispjele obveznice? Na trzistu kapitala po kamati od preko 6,5...nema sanse. Gdje cemo mi naci nase milione kada prispiju, mmf. trezorski zapisi, obveznice?

erzanski index SASX-10 koji bi trebao da bude kakav takav pokazatelj ekonomije usvom sastvu ima koliko firmi u vlasnistvu federacije (to je retoricko pitanje) i te drzavne firme treba da generisu novi rast ekonomije...a svi neke usluge pruzaju...ili je stuja, ili telekomunikacija

Da je kako proci sa manjim zaduzivanjem ili nikako se ne zaduziti vec strukturalne reforme i revizije provesti, itd. Sad je prilika. Al kako ti sam rece, linjom manjemg otpora, godina je prosla a blize se lokalni izbori...valja ne izgubiti :) :)
Ako narodni neprijatelj ne dobije snaznu poruku na lokalnim izborima, ova drzava ce nestat u kaljuzi kriminala, nerada i nepotizma...
nosara

#5898 Re: SDP

Post by nosara »

Banksy wrote:
heckler wrote:

Image
Pristupio je emigrantskoj organizaciji Hrvatskom revolucionarnom bratstvu (HRB-u), kojoj je cilj bio srušiti Jugoslaviju i obnoviti nezavisnu hrvatsku državu.

Kao član HRB-a, Blaž Kraljević je trebao sudjelovati u Bugojanskoj grupi 1972. ali je u tome ga je bila spriječila australska tajna policija ASIO.

I ono stavilo Džeminu sliku u avatar :lol: :lol: :lol:
Omaklo se u trudnoci... :D
Banksy

#5899 Re: SDP

Post by Banksy »

ReD aka Socijalista wrote:
Banksy wrote:
ReD aka Socijalista wrote:
Braniti drzavu od onih krokodila znaci skrenuti u desno?

Nisam znao da sam desnicar :lol:
Odbrana do posljednje fotelje.

U SDP BiH rekli su da čekaju da predsjednik HDZ BiH Dragan Čović pošalje prijedlog o raspodjeli pozicija u Vijeću ministara BiH zajedno s pozicijama u svim državnim agencijama.

"Nema mogućnosti postizanja konačnog dogovora ako u okviru dogovora o eventualnom sastavu Vijeća ministara ne bude precizirana raspodjela u agencijama", rekao je Damir Hadžić, potpredsjednik SDP BiH.

Dodao je da je SDP na stajalištu onoga što je bilo na sastanku u Brčkom, a to je da HDZ BiH i HDZ 1990 dobiju sva hrvatska mjesta, i to predsjedavajućeg Vijeća ministara i dva ministarstva, stranke iz RS tri, a stranke platforme četiri ministarstva.

"Ako ne bude dogovora o svim agencijama, onda tražimo pet ministarstava i predsjedavajućeg Vijeća ministara", poručio je Hadžić.

Pa s pravom traze te pozicije treba da i vise traze, ipak im je narod dao glas da budu na tim pozicijama. Druze.
Naravno, jasno, pa tako i treba.

Samo ne razumijem čime i kako brane državu od krokodila?
madner

#5900 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:
nosara wrote: :-)

Perice, ja ipak vise vjerujem struci...
Bosna i Hercegovina pred finansijskim kolapsom

Politička nestabilnost dovela je do toga da je ekonomija Bosne i Hercegovine na koljenima.

U posljednjih nekoliko mjeseci, zbog neformiranja izvršne vlasti, kreditni rejting je toliko pao da zemlji prijeti “grčki scenarij”.

Sve to dovelo je do loše poslovne klime i izražene korupcije na svim nivoima, a ukoliko se ovakav trend nastavi, u narednoj godini Bosni i Hercegovini prijeti financijski kolaps, javlja RSE.

Ukupan javni dug naše zemlje iznosi oko 4,8 milijardi eura, u što nije uključeno oko milijardu eura po osnovi preuzetih obaveza za infrastrukturu, odnosno izgradnju koridora 5c.

“Najveći je problem da se skoro godinu i po apsolutno niko ne bavi problemima ekonomije, privrede i financiranja”, kaže profesor na sarajevskom Ekonomskom fakultetu Hasan Muratović.

Naredne godine BiH bi trebalo da počne da vraća i kredit Svjetske banke i MMF-a u iznosu od milijardu i 200 miliona eura. Dug je još veći problem jer u ovoj godini budžet BiH nije donesen, niti postoji fiskalni plan za 2012.
Jaka struka koja
a) Ne zna da 2013 stize tek transa za odplatu
b) Nisu povucene druge transe of MMF pa nije dug za odplatu 1.2

Ali srecom niko ne pravi bombasticne naslove.
Post Reply