Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#5876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:ne da mi se guglati, ali jesu li kada ova dvojica ista uspjesno napisali prije got? film, seriju, nesto? kao sto prije rekoh, bez majstorovog snita, oni od sakoa prave sorc. nije kohezivno i cvrsto kao martinovo, a i dijalozi su pojeftinili.
How yes no. Benioff je prilicno renomiran u Hollywood-u, i napis'o je nekoliko uspjesnih filmova.

http://www.imdb.com/name/nm1125275/?ref_=nv_sr_3

Brothers (2009)
X-Men Origins: Wolverine (2007)
The Kite Runner (2007)
Stay (2005)
Troy (2004)
The 25th Hour (2002)

Sve u svemu nije toliko lose. Kite Runner i 25th Hour su meni licno jako dobri filmovi.
Juliuscezar

#5877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

johnlock071 wrote:I evo za ove koji misle da će zadnje 3 epizode biti beton, nek se nada da će zadnje 2 biti beton. :D

Inače je 9. epizoda svake sezone udarna, pa ako 9. i 10. ne bude dobre fakat je loša sezona..
Ma u pravu je ko rece da traileri slabo sta pokazu. Sta govori onaj divljak nema teorije da razumijem skontao sam crne vrane da spominje :D .
Šveđanin

#5878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Šveđanin »

Valja li epizoda?
omar little

#5879 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:ne da mi se guglati, ali jesu li kada ova dvojica ista uspjesno napisali prije got? film, seriju, nesto? kao sto prije rekoh, bez majstorovog snita, oni od sakoa prave sorc. nije kohezivno i cvrsto kao martinovo, a i dijalozi su pojeftinili.
How yes no. Benioff je prilicno renomiran u Hollywood-u, i napis'o je nekoliko uspjesnih filmova.

http://www.imdb.com/name/nm1125275/?ref_=nv_sr_3

Brothers (2009)
X-Men Origins: Wolverine (2007)
The Kite Runner (2007)
Stay (2005)
Troy (2004)
The 25th Hour (2002)

Sve u svemu nije toliko lose. Kite Runner i 25th Hour su meni licno jako dobri filmovi.
sta how yes no? :D ne slazes se da su bolji kada siju po snitu? nemoj samo odmah u krajnost, ne kazem da ne valja nego da su bolji u adaptiranju martinovog rada nego kada prave svoje.

brothers je odlican film, ali on to nije mogao napisati, mogao je samo adaptirati rad susanne bier. to je njen film i scenario. znam 100% jer je obozavam. the 25th hour je odlican i bila sam ubijedjena da je to spike adaptirao, eto vidis.
omar little

#5880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

bhnapoleon1 wrote:
Ma u pravu je ko rece da traileri slabo sta pokazu. Sta govori onaj divljak nema teorije da razumijem skontao sam crne vrane da spominje :D .

iron sisters would spit on me if i broke bread with a crow.
johnlock071

#5881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Šveđanin wrote:Valja li epizoda?
onako
Juliuscezar

#5882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

omar little wrote:
bhnapoleon1 wrote:

Hvala :bih: :bih: :sax:
Tito_i_Partija

#5883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote: sta how yes no? :D ne slazes se da su bolji kada siju po snitu? nemoj samo odmah u krajnost, ne kazem da ne valja nego da su bolji u adaptiranju martinovog rada nego kada prave svoje.
Eh jebiga sad, kako ne znas sta je How Yes No? Fakat sam razocaran, omarka. :D

omar little wrote:brothers je odlican film, ali on to nije mogao napisati, mogao je samo adaptirati rad susanne bier. to je njen film i scenario. znam 100% jer je obozavam. the 25th hour je odlican i bila sam ubijedjena da je to spike adaptirao, eto vidis.
Filmovi Brothers, The Kite Runner i 25th Hour su bazirani na knjigama koje je Benioff adaptir'o i za koje je napis'o scenario. Susanne Bier je pisala scenario za film "Brødre", na kojem je film "Brothers" baziran, ali ona nije radila na tom americkom remake-u.

Vrijedno je spomenuti i to da autor knjige 25th Hour je ustvari David Benioff, i da je on sam adaptir'o svoju knjigu u scenario koje je onda rezir'o Spike Lee.

Sve u svemu, mislim da je jako dobar i talentovan pisac, pogotovo sto se tice adaptacija. Mislim da je dobrim dijelom uspjeh serije njegova zasluga, jer vjeruj da nije nimalo lahko sjest i adaptirat' onolike knjige u skroz drugi medium.
johnlock071

#5884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

on the fejs of the plejs :D
DON_eARL

#5885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by DON_eARL »

swanfilter wrote:Joj, ja ocekujem borbu tipa rimske arene, kada ih ono ubacise u nekakav svinjac, a borba stvarno losa. Onaj ulazak Joraha ... Slabo to ... Al, ona scena u celijama među zarobljenicima ... Erotika ...
Pa ovo su bile samo kvalifikacije. :D "Lower pits" kako ih nazva onaj što ni kriv ni dužan ženi Deneris. :D Pobjednici iz tih borbi idu u veliku arenu...

Sem konačno skino mrak sa očiju. :thumbup:
omar little

#5886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

nisam te pitala sta znaci how yes no, nego u kom smislu mislis vezano za moj post (kako da ne ironicno ili kako da ne u smislu naravno, pisao je). u mom svijetu se how yes no koristi ironicno i u negativnom kontekstu. inace, uvredljivo je i pomisliti da neko s naseg prostora ne zna tu referencu. :D

okej, kao sto rekoh, bolji je kada adaptira, tanji kada sam pise.
cassius

#5887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

omar little wrote:
bhnapoleon1 wrote:

meni se vise ucinlio da je rekao, my ancestors would spit on me.. :roll:
omar little

#5888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

mozda je i to, nisam slusala vise od jednom, blizu je. sto rolas ocima?
Kaligrafija

#5889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kaligrafija »

Bas je epizoda dobra... Napi se ser vitez otrova i protivotrova...I tata bi sine... :D Minder hanuma zaglavi sa "sestrom", neka je pogan jedna, ko drugom jamu kopa fizicki je radnik... Kralj sisica, zavoljeh onog gadnog Joffrey-ja, poslije ovog jada, steta sto umrije... Bolji je Sansi bio od ovog ludaka... Ona sticavje hoce da zrtvuje malu... Debeli na racun vuka skinu mrak...Gusari prodadose gladijajatore... Gladijajatori s Moravu, stigose na cevape kod zmaja! Smrad ostade smrad, svjeca se ne upali...odrase babu... Mala hanumica nece kuci... Velika vrana ode u orlovo gnijezdo... Pravi kralj mora u napad, zima dolazi... Episkop neretvljansko-dubrovacki hapsi po mahali, ne gine mu vatra ili sikira...itd. :D :D :D :lol: :lol: :lol:

Pisano u nevjestim siframa za one koji nisu gledali, da nebi bio spooooooooooooiler... :lol: :lol: :lol: :lol: :D

I neko kaze da je epizoda onako, jbt, ne znam sta hocete, bas je bila sadrzajna!A ako hocete, rat pet vojski, gledajte Hobbita! :D :D :D
cassius

#5890 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

omar little wrote:mozda je i to, nisam slusala vise od jednom, blizu je. sto rolas ocima?
Rolam ocima, jer nisam ni ja siguran, ali mi to zvuci prikladno :)

Bilo bi lose da ne docekamo ishod napada na Winterfell ove sezone.
dezurni_ucenik

#5891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Ima li gif kakav za Martelku? :-)
aux

#5892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by aux »

Dobra je epizoda bila dosta se bitnih stvari izdesavalo jedina zamjerka je napravljena u odnosu na knjige da je Jon Snow poslao Sama,djevojku i djete kao i mestra do Citadele gdje je starac u putu i preminuo,sad stvarno ne znam kakva je buducnost debeljuce i kakva je uopste sad njegova uloga....ni ovaj Maloprstic mi nije nikako jasan jer izgleda da nije niti na jednoj strani nego gleda neki svoj interes
asker

#5893 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Lijepo je vidjeti da se vecina slaze da su poneke scene uradjene kao ono poslije radnog vremena kad se ekipi zuri kuci pa daj snimi na brzaka nesto da popuni minutazu.
Vjerskim fanaticima predvidjam pakao cim se neko dosjeti da su miki maus organizacija.

Sedma epizoda ipak za nijansu bolja od 5 i 6.
Stanisu treba grtalica da bar i stigne do Winterfella a sta ce tamo biti je veliko pitanje. Kako su nas navikli na :shock: nebi me iznenadilo da Ramsey sizofrenicar porazi Stanisa do nogu. Valjda necemo dugo cekati na Jona sa divljacima, za predpostaviti je da ce on napravit preokret.
Boltoni renoviraju Winterfell, prava baustela....................ako se njih pita oni ne planiraju nigdje ici.

Sto se Stanisove male tice, cini mi se da on rece da ne zeli "leaches" jer je ona njegova kcerka, znaci nece pijavice na dijetetu....................ne prica se o zrtvovanju, uzimanju zivota maloj.................il nisam cuo dobro.

Sansa zivnula, druga koka poslije snosaja :D

Ako sam bilo sta bio siguran, to je da ce Cersey zavrsit u celiji. Jel ovdje neko pominjao il sam negdje drugo procitao da postoji scena kad ona potpuno gola hoda Dubrovnikom, kao po kazni fanatika? Do zadnje sekunde je mislila da drzi sve pod kontrolom sa ISISom, kako se samo smjeskala kad je napustila Tyrellku u celiji. Ko se ISISa hvata od ISISa i gine. Mada i dalje mislim da ce ih neko razbucat vrlo brzo al i ovo je dovoljno.
NK33

#5894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NK33 »

asker wrote: Sto se Stanisove male tice, cini mi se da on rece da ne zeli "leaches" jer je ona njegova kcerka, znaci nece pijavice na dijetetu....................ne prica se o zrtvovanju, uzimanju zivota maloj.................il nisam cuo dobro.
Stanis predlaze pijavice, a crvena ocigledno hoce zrtvovat malu.
asker

#5895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

NK33 wrote:
asker wrote: Sto se Stanisove male tice, cini mi se da on rece da ne zeli "leaches" jer je ona njegova kcerka, znaci nece pijavice na dijetetu....................ne prica se o zrtvovanju, uzimanju zivota maloj.................il nisam cuo dobro.
Stanis predlaze pijavice, a crvena ocigledno hoce zrtvovat malu.
U pravu si, kaze on "there must be another way, leaches or something"...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

zanimljiva serija
u 30. minutu san pauzirao da bih citao martija misteriju kojeg sam preocitao nekoliko nputa, citao knjigu gledao dva bi pol muskarca te pratio 12 majmuna na tv 1000 i sjecao se kina za novu 1997 kad sam gledao taj film 8) to su bila vremena :( :cry: :(
omar little

#5897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ima li spekulacija ko je poklon koji littlefinger poklanja olenni? ubice svjedoka onog iz bordela, kako se zove onaj plavutan? nesto ne znam da manjak svjedoka moze zaustaviti fundamentaliste u namjeri, ali vodja onaj bi mogao biti legalista. ako nije taj plavutan, ko bi onda mogao biti i kako bi to utjecalo na razvoj situacije?

cinjenica da je sam poklonio jonu dragonglass onaj garantira da ce jon sresti walkerse.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Image

uuuhhhhhh :izet:
IcedMFEarth

#5899 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Nisam mogo nigdje da naci, da pitam ovdje:

U predzadnjoj epizodi, kad Arya ide kroz onu salu s licima, je li ona lice Septe Mordane što su stojali kraj nje dok su pricali ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

IcedMFEarth wrote:Nisam mogo nigdje da naci, da pitam ovdje:

U predzadnjoj epizodi, kad Arya ide kroz onu salu s licima, je li ona lice Septe Mordane što su stojali kraj nje dok su pricali ?

možda...ima sličnosti
Image
Image

Image
Post Reply