Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hercegovac_pravi

#5876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

mister-no wrote:
hercegovac_pravi wrote:
tulio wrote:
Ti si pravi argument insan. Nije čudo da mostarce poznaju po "jok eto ti ćeš" i "ta će on vidi mu glave". Zbog takvih smo na lošem glasu. Hajde kada se uozbiljiš pa normalno odgovoriš, javi se. ;-)
Nisam ja, Haški Tribunal je takav. Ja samo prenosim ono što oni kažu. Oni bolje znaju....ja sam samo "poštar"...
Hercegovac...
Ja nemam problem priznati zločine pripadnika moga naroda. I da budu pravedno osuđeni za ono što su počinili. Ali kažem pravedno. Ne ove političke fore Haškog suda. Žao mi je da nije došla svijest da ja mogu osuditi pripadnika moga naroda za počinjenje zločine.
Ali i ti moraš poći od čišćenja svoga dvorišta.
Kao i puno ovih glasnogovornika SDP-a.
Šta je pravedno? Ono što tebi odgovara ili ono što je pravedno po već utvrđenim standardima ? Ne kontam...
luckypot

#5877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

pa pravedno..pa znaš brate...ne može biti da su samo "moji" u tvorza a nisu tvoji"...kad smo konstitutivni moramo skupa i u zatvor...

:D
Vitez Koja

#5878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vitez Koja »

mister-no wrote:kako te nije sramota pisati ovako za Sarajevske Hrvate? Pitaj pokojnoe ustase Matu Bobana, Franju Tudzmana i druge fasiste iz HDZ-a koji su sikanirali sarajevske hrvate koji nisu bili za ustasku politiku HDZ-a. Dovoljno je spomenuti Stjepana Kljuica kojeg su smjenili jer je bio protiv ustasko fasiticke politike koju je HDZ sprovodio. Evo sarajevski hrvati pripadnici HVO-a su dali punu podrsku novoj vlasti i rekli da su svo vrijeme bilo zapostavljeni i ponizavani od strane HDZ-a samo zato sto nisu podrzavali njihovu fasisticku politiku. Sta cemo sa raistickom politikom HDZ-a u Mostaru kojom su oteli Velezu stadion Bijeli brijeg, pa su oteli Univerzitetu Dzemal Bijedic njegovu imovinu i napravili Hrvatsko sveuciliste koje nikad nije postojalo u BiH, a da ne spominjem da su u ratu otvarali koncetracione logore u koje su zatvarali i najbrutalnije mucili sve ne hrvate ili da spomenem Siroki brijeg gdje uglavnom zive teske ustase koje nosaju simbole Hitlera i drugih fasista.
Samo da nastavim niz:
Bugojno
Grabovica
Uzdol
Kazani
Trusina
ubojstva uTravniku
bomba u Mostaru
General Santic
logor u Jablanici,..
Trebali li dalje![/quote]

Za sve zrtve, gore navedenih zlocina, duzno postovanje. Za sve pocionice, molim sve Bogove ovog svijeta da ih stigne i ljudska i Bozija ruka pravde.
Ali, nista od ovog, sto si naveo, ne moze niti umanjiti ni opravdati zlocine koje je pocinio HVO i HZ HB u ratu. Jedino u Posavini, u kojem je dominirao HVO, nisu se desili zlocini protiv Bosnjaka. U svim ostalim prodrucijma, koje je kontrolisaoHVO, pod vodstvom Bobana, zlocini su cinjeni masovno , planski i sistemski. Na kraju, nije bez razloga sto Prlic i Praljak kompani odgovaraju u Hadu za udruzeni zlocinacki plan i sto je za njih predlozena kazna od nekih 200 i kusur godina.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

mister-no wrote:
hercegovac_pravi wrote:
tulio wrote:
Ti si pravi argument insan. Nije čudo da mostarce poznaju po "jok eto ti ćeš" i "ta će on vidi mu glave". Zbog takvih smo na lošem glasu. Hajde kada se uozbiljiš pa normalno odgovoriš, javi se. ;-)
Nisam ja, Haški Tribunal je takav. Ja samo prenosim ono što oni kažu. Oni bolje znaju....ja sam samo "poštar"...
Hercegovac...
Ja nemam problem priznati zločine pripadnika moga naroda. I da budu pravedno osuđeni za ono što su počinili. Ali kažem pravedno. Ne ove političke fore Haškog suda. Žao mi je da nije došla svijest da ja mogu osuditi pripadnika moga naroda za počinjenje zločine.
:-) :-)
convict

#5880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by convict »

tulio wrote:Inače, zna li tko gdje će SDP nakupiti 6 delegata u Domu naroda? Hoće li babina mala uletiti?
Nisi ti gledao vijesti zadnjih dana? Završena priča! Ako sad HDZovi i pošalju delegate mogu samo usporavati donošenje Zakona što bi bilo besmisleno jer je većina zakona na ovom nivou tehničkog i operativnog karaktera, ne dotiče se mnogo nacionalnih pitanja.
hajducka travica

#5881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

Nevjerujem ja da bi ti svoje ikako sudio,prije bi ti njima dodijelio,kako se ono zovu vasa odlikovanja,neki kotar,pleter,sahovnica,odlikovanja.
Komrad

#5882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

mister-no wrote: Hercegovac...

Nije li Prlic legitmini predstavnik? Kao i ovi ostali politicki duznosnici HBa
luckypot

#5883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

Komrad wrote:
mister-no wrote: Hercegovac...

Nije li Prlic legitmini predstavnik? Kao i ovi ostali politicki duznosnici HBa
koliko se ja sjećam demokratski izabran i prije rata, a i nakon rata (bio ministar vanjskih poslova iz reda adz-a)
tulio

#5884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

luckypot wrote:koliko se ja sjećam demokratski izabran i prije rata, a i nakon rata (bio ministar vanjskih poslova iz reda adz-a)
Nakon rata, izašao iz HDZ-a i osnovao stranku PROENS koja je okupljala najviše Bošnjake. Prlić bi danas Lagumdžiji dobro došao jer je puno pametniji od mesara i zubara, a spreman za svakakve koalicije.
Komrad

#5885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

tulio wrote:
1gorstak wrote:. Ako Ustavni sud donese odluku da su prekrsena pravila i da treba ponoviti formiranje vlasti to ce se zavrsiti za par sati a ako HDZ nastavi sa blokadom imenovanja delegata iz preostalih kantona, vladajuca koalicija ce uvaziti odluku Ustavnog suda, a ponavljanje formiranja vlasti odgadjati sve dok HDZ ne prekine sa blokadama.
Ako Ustavni sud kaže kako je nelegalno rađeno hoće li Lagumdžija i ekipa kazneno odgovarati, tj. misliš li da bi to bilo pravilno i logično? Također, odakle koaliciji 6 ruku u Domu Naroda? Je li to sigurno da će ih biti 6?
Nece niko odgovarati nego ce se postupak ponoviti kada se izaberu svi delegati :)
Odakle koaliciji 6 ... pa imat ce naravno osim ako HDZ ne kupi jos nekog delegata kao sto su uradili u ZDK i pokusali u SBK :)
ivannn

#5886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ivannn »

Pera Trta wrote:Joj, sad čuh ovo "Glavni stan HDZ-a", pa me neodoljivo podsjeti na Glavni Poglavnikov stan :roll:
Kao što neki dan na vijestima glasnogovornik policije iz Livna upotrijebi rieč "samokres" za pištolj...
ne koristi HDZ te termine već HSP, malo si pomiješao

http://hsp-bih.ba/hr/

aj dobro za termine, imaju i oni nečije biste i portrete po svojim stanovima, a nisu titine
Last edited by ivannn on 24/03/2011 22:47, edited 1 time in total.
Komrad

#5887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

tulio wrote:
luckypot wrote:koliko se ja sjećam demokratski izabran i prije rata, a i nakon rata (bio ministar vanjskih poslova iz reda adz-a)
Nakon rata, izašao iz HDZ-a i osnovao stranku PROENS koja je okupljala najviše Bošnjake. Prlić bi danas Lagumdžiji dobro došao jer je puno pametniji od mesara i zubara, a spreman za svakakve koalicije.
Jel on legitimni predstavnik ili pripadnik?
tulio

#5888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

Komrad wrote:pa imat ce naravno osim ako HDZ ne kupi jos nekog delegata
Pa dobro, kupovina delegata i ostalih političara nije strana ni SDP-u. No, to nije bitno. Pitam gdje će SDP dobiti još jednoga? Koliko znam, HSP-ovci, u Kantonu 10 nisu baš spremni glasovati kako Jurišić kaže.
luckypot

#5889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

tulio wrote:
nije - prvo bio adz ministar tokom rata cijelog, pa nakon toga...kad je izbačen onda proens...

da se ne pravimo ludi - znaš koliko stenograma ima njegovih razgovora s tudjmanom i ercegovačkom kompanijom, sve legitimni do legitimnog (nisu valjda za tudjmana glasali većinom bošnjaci :D )...

e franjo je tek onako legitimno znao da oplete ...
madner

#5890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

tulio wrote:
Pa dobro, kupovina delegata i ostalih političara nije strana ni SDP-u. No, to nije bitno. Pitam gdje će SDP dobiti još jednoga? Koliko znam, HSP-ovci, u Kantonu 10 nisu baš spremni glasovati kako Jurišić kaže.
Pa nema problema, kada se formira Dom Naroda mozemo pricati o tome :D
plain vanilla

#5891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Ako Ustavni sud proglasi vladu nelegalnom, jel to znaci da nemamo proracun i da nema mirovina 5.4. i placa za proracunske korisnike?
Komrad

#5892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

tulio wrote:
Ostaje da vidimo ... ocekujemo u kantonu 10 ... i naravno babinu kao 7
Nass

#5893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Eh, veceras Veso Vegar na BHT napokon priznaje: Da se ovdje radi o necemu sto se ne spominje puno u javnosti. A radi se o kljucnom trenutku za BiH, odnosno o njenom preuredjenju, gdje se narodi pozicioniraju za ustavne promjene (ovo sve parafraziram).

Dakle, ako nama na forumu ne vjerujete, evo vam je vas dragi HDZ-ovac sam objasnio situaciju.
mahalik

#5894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mahalik »

Meni politička situacija u BiH ne miriše na dobro
Mislim da će bomba tek eksplodirati
plain vanilla

#5895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

a evo sta kaze Bakir Sorry
Na pitanje šta i kako dalje, kako saznati ko je u pravu - SDP ili dva HDZ-a, član Predsjedništva BiH je odgovorio kako će se sada čekati odluku Ustavnog suda da se vidi ko je u pravu.

“Mislim da su pogriješili što su napravili blokadu koja je trajala pet mjeseci. Trebalo je pustiti da se formira vlast i dva HDZ-a su trebala prihvatiti ponudu SDP-a. Nikada niko od nas neće biti 100 posto zadovoljan situacijom. Nisu ni trebali tražiti sto posto. Ovo je normalno moje gledanje na situaciju kao bošnjačkog političara. Možda su dva HDZ-a u nekim stvarima u pravu, ali ovo je moje viđenje stvari“, kazao je izetbegović.

Odgovarajući na pitanje kako vidi odnos Sarajeva i Zagreba u ovom trenutku, Izetbegović je kazao: "Mislim da će ova situacija baciti izvjesnu sjenu, ali ne bih rekao da će okrenuti smjer odnosa između Zagreba i Sarajeva. Taj smjer znači popravljanje odnosa, dogovore, suradnju…ne bih rekao da će sadašnja kriza pretjerano utjecati na naše odnose.“

Na upit VoA-e smatra li da se službeni Zagreb miješa u unutarnje stvari u BiH, Izetbegović odgovara: "Daje svoje mišljenje i svoje stavove. Ne bih rekao da se nešto osobito miješa. Za sada.“
:skoljka:
don vito

#5896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by don vito »

Nije mi jasno kako niko nije primijetio ovaj detalj u odluci CIK-a:
Današnje odluke CIK je donio prostom većinom prisutnih članova - sa četiri glasa za i jednim protiv. Protiv je glasao Mile Kudić, koji smatra da Komisija nije nadležna za preispitivanje odluka zakonodavnih organa, već Ustavni sud. Opravdano odsutni sa današnje sjednice bili su Suad Arnautović i Vedran Hadžović.
Da podsjetim one koji ne znaju: Dvojica "opravdano odsutnih" su vrlo bliski Silajdzicevi puleni !! Imamo li obraza prigovarati Hrvatima iz HDZ-a da su licemjerni ako imamo guju u vlastitim njedrima koja vec pola godine radi u savrsenoj koordinaciji sa razbijacima drzave. Kriminalno-zlocinacka organizacija Stranka za BiH pokazuje da se moze biti ljigaviji i od oba HDZ-a zajedno.
Oni "prihvataju odlazak u opoziciju", ali podrzavaju one koji blokiraju formiranje vlasti.
Njihov medijski servis (TV1) "pruza sansu svima da objasne stavove", ali udaraju po strankama potpisnicama platforme, a hvale Dodika i Covica.
Isto kao sto je njihov stranacki sef bio "protiv entitetske privatizacije", ali zato drzavu nije pitao kada je po federaciji prodavao firme "sve za marku".
Arnautovic i Hadzovic, koje je nekad Slobodna Bosna zvala "Silajdzicevim tamburasima" u CIK-u, pokazali su pravu stranu ljigave politike SBiH. Svjesni da bi njihov suzdrzan ili glas za ponistenje izbora bio negativno protumacen u javnosti, a isto tako da bi sacuvali koordinaciju sa Dodikom i Covicem uz pomoc kojih trebaju sacuvati kontrolu nad elektronergetskim sektorom nasli su idealno rjesenje - "opravdano odsutni".
Aferim Harise !
Nass

#5897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Komrad wrote:
tulio wrote:
Ostaje da vidimo ... ocekujemo u kantonu 10 ... i naravno babinu kao 7
Komrad, ako se popuni DN, moze li nova platformska vlast normalno donositi zakone sa min. 1/3 u svakom klubu naroda, ili HDZ-ovi delegati mogu blokirati odredjene zakone (cak i ako ih bude 10-11)?
plain vanilla

#5898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

don vito wrote:Nije mi jasno kako niko nije primijetio ovaj detalj u odluci CIK-a:
Današnje odluke CIK je donio prostom većinom prisutnih članova - sa četiri glasa za i jednim protiv. Protiv je glasao Mile Kudić, koji smatra da Komisija nije nadležna za preispitivanje odluka zakonodavnih organa, već Ustavni sud. Opravdano odsutni sa današnje sjednice bili su Suad Arnautović i Vedran Hadžović.
Da podsjetim one koji ne znaju: Dvojica "opravdano odsutnih" su vrlo bliski Silajdzicevi puleni !! Imamo li obraza prigovarati Hrvatima iz HDZ-a da su licemjerni ako imamo guju u vlastitim njedrima koja vec pola godine radi u savrsenoj koordinaciji sa razbijacima drzave. Kriminalno-zlocinacka organizacija Stranka za BiH pokazuje da se moze biti ljigaviji i od oba HDZ-a zajedno.
Oni "prihvataju odlazak u opoziciju", ali podrzavaju one koji blokiraju formiranje vlasti.
Njihov medijski servis (TV1) "pruza sansu svima da objasne stavove", ali udaraju po strankama potpisnicama platforme, a hvale Dodika i Covica.
Isto kao sto je njihov stranacki sef bio "protiv entitetske privatizacije", ali zato drzavu nije pitao kada je po federaciji prodavao firme "sve za marku".
Arnautovic i Hadzovic, koje je nekad Slobodna Bosna zvala "Silajdzicevim tamburasima" u CIK-u, pokazali su pravu stranu ljigave politike SBiH. Svjesni da bi njihov suzdrzan ili glas za ponistenje izbora bio negativno protumacen u javnosti, a isto tako da bi sacuvali koordinaciju sa Dodikom i Covicem uz pomoc kojih trebaju sacuvati kontrolu nad elektronergetskim sektorom nasli su idealno rjesenje - "opravdano odsutni".
Aferim Harise !
Negdje procitah da je Hadzovic odsutan zbog smrtnog slucaja, cini mi se.
don vito

#5899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by don vito »

plain vanilla wrote:
don vito wrote:Nije mi jasno kako niko nije primijetio ovaj detalj u odluci CIK-a:
Aferim Harise !
Negdje procitah da je Hadzovic odsutan zbog smrtnog slucaja, cini mi se.
Znaci da je Bogic Bogicevic 1991. godine imao smrtni slucaj, ne bi se imali kome zaliti sto je JNA uvela vanredno stanje, a tenkovi iscrtali granice Velike Srbije od Triglava do Djevdjelije?
ivannn

#5900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ivannn »

Nass wrote:
Komrad, ako se popuni DN, moze li nova platformska vlast normalno donositi zakone sa min. 1/3 u svakom klubu naroda, ili HDZ-ovi delegati mogu blokirati odredjene zakone (cak i ako ih bude 10-11)?
u klubu se odlučuje većinom, 2/3 su potrebne za pokretanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa
Locked