The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Logovan

#5876 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Dođe epizoda bez zombija i kada se samo brinu o hrani i oružju i lijekovima. :D Iako nije bilo zombija, meni se epizoda svidjela.

Kod one tuče, pomislih da je došao trenutak da Abraham umre ili čak Rick. Nož prislonjen na vratu i krv po njemu, kontam evo ga gotov je. :D Faca Carla kada je ugledao starog bez majice i Michone. :D
Fin onaj Hilltop. Dobro ga urediše. Naši junaci će se tamo preseliti i skroz preuzeti vođenje Hilltopa.
kakavdanakneiskustvu wrote:rick ponovo pokazuje da nema autoritet nad sinom,rece mu da se spremi za polazak,malo derle rece ja ne idem
Ali dobro mu je odgovorio. Treba neko ostati i braniti Aleksandriju.
Tito_i_Partija wrote: Nisam bas najbolje skont'o one segmente sa Ibrom. Prvo kontam da je zaljubljen u Sashu na pocetku, pa onda onaj dio sa latinkom u krevetu, pa se onda raspituje za djecu u razorenom svijetu. Da li mozda latinka hoce dijete, a on nije bas siguran, il' mozda nesto drugo? I kakve onda veze Sasha ima s tim?
Možda hoće u troje. :mrgreen:
ExNihilo

#5877 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Pandakonda wrote:...

Image

A sad pogledaj naslov teme i obriši post.
last mohicans

#5878 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

Nemojte ba ove SPOILERE iz stripa iznositi.
Jbt, otvorite temu o stripu i tamo prosipajte. Ne znam koja je furka iznositi detalje iz stripa.
Dobra epizoda, situacija se raspetljava, a da se pri tome ne odugovlaci.
Rick je meni vrh, samo tren se tip okrenuo, a sasvim dovoljno da ga zakolje ko zeca.
Ima ubilački nagon samo takav, još kad ustade onakav krvav i izusti:
What`s up?
Bit ce klanja opasna. Neko ce od glavnih likova u vjecna lovista. Kandidati su mi Abraham i Glen. Abraham skroz odsutan djeluje i nimalo lucidan.Veceras je mogao zaginuti glat. Duma koju bi trebu pokupio.
Pandakonda

#5879 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

ExNihilo wrote:

Image

Pa nisam napisao da će se to 100% desit, bruku stvari se iz stripa nisu desila tako su i za Carlovo oko postavljali slike pa niko nije kukao da je spoiler jer nije bilo garancije da će to isto prenijet na seriju, tako da je ovo sve za sad samo teorija.
Pandakonda

#5880 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

ExNihilo wrote:

Image

Pa nisam napisao da će se to 100% desit, bruku stvari se iz stripa nisu desila tako su i za Carlovo oko postavljali slike pa niko nije kukao da je spoiler jer nije bilo garancije da će to isto prenijet na seriju, tako da je ovo sve za sad samo teorija.
r_faruk

#5881 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Nekako sam likove iz stripa drugacije zamisljao, abraham, isus, guverner.... Svi su mi nekako tanki... Kakav li je negan
sha_ba

#5882 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sha_ba »

dobra epizoda :mrgreen:
Pandakonda

#5883 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

r_faruk wrote:Nekako sam likove iz stripa drugacije zamisljao, abraham, isus, guverner.... Svi su mi nekako tanki... Kakav li je negan
To je AMC davno objavio :
Jeffrey Dean Morgan will portray Negan in the television series of the same name, and will first appear in the series' sixth season finale
Image
sencobih

#5884 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sencobih »

Epizode su sve kraće i kraće, bez reklama ni po sata. Mogu ovako snimati ko indijci 800 epizoda
r_faruk

#5885 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

svi metar i šeSet :), gdje moRe coek od metar i šeset bit zajeban :D
DMXallen

#5886 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

S06E11

Odlična epizoda, polako se počinje razvijati priča u pravom smjeru... Svijet se širi, vidimo masu novih likova, Negan se napokon spominje više, i nije samo tamo neki Negan. Dobivamo uvid u to kakav je ustvari to lik, kakvu nasilničku grupu ima oko sebe. A bome tek ćemo da ga upoznamo i lično.
Ova Hilltop kolonija je čisti primjer šta se dobije kada nestane municije i oružja. Postali su neko obično pleme koje radi zemljoradničke poslove za one sa većom moći. I ne samo za Negan-a, nego sada i za Rick-a u svojstvu zaštite od Negan-a.
Rick izdominirao, jednostavno zna tip da nije za razgovore, bolje da to radi neko drugi.
I opet tip krvav, kao neka zvijer i ono njegovo ''What'' hahah.
Carl donosi sam odluke i sada ih Rick poštuje, jednostavno dečko odrasta i to Rick zna.
Maggie je odličan političar, napraviti će ona sigurno dobru zajednicu.

Sve u svemu još jedna odlična epizoda...
jalijas74

#5887 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

volim ovu seriju postaje sve napetija :evil:
DMXallen

#5888 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

ZAVIRIMO U EPIZODU - Epizoda 6.12 - Not Tomorrow Yet

http://okruzen-mrtvima-novosti.blogspot ... 2-not.html
dale cooper

#5889 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Ovaj epizoda je baš imala onaj zlokoban predznak stvari koje dolaze.
irac300

#5890 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Naša vesela ekipica od grupice očajnika koja se bori za preživljavanje, postade grupa bad ass plaćenika. :mrgreen: Dobra epizoda inače, al' ono držanje za ručice Ricka i Michone, jbg, mene natjeralo na smijeh. :mrgreen: Isus cool lik, sviđa mi se, s druge strane, Brko mi je smor postao već odavno, ako neko zagine, kvota 1,01 da će on.
sizifinho

#5891 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Uh, što drug tito reče, već se osjeća Neganov efekat u zraku.

Sviđa mi se sadašnja hijerarhija. Maggy diplomata ali Rick je svejedno benevolentan diktator i nema većeg slova od njegovog. Svaka epizoda daje mu drugu dimenziju. Samo kad se sjetim onog Ricka mlakonje, plačiipizde kojeg je Shane maltretirao. Mislim da bi Shane sad već na prvu metak popio...

Najbolje scene ove epizode:
3. Isus... generalno mi se sviđa lik. Gotivim ljude koji su karizmatični pa svaki kadar traže a kad ih nema u kadru mi njih tražimo. Twd je imao nekoliko takvih likova:
Shane -http://www.youtube.com/watch?v=Gs7O1vSBFC8
Ovaj čovjek je usmjerio Ricka u ovo što je on danas.
Joe, http://youtu.be/vajFicJ-Z0k?t=26
rijetko ko ga se sjeća, ali ja mislim da je dobar lik ii šteta što je kratko trajao. Definitivno mi je karizmatičniji od Guvernera.
jedan od saviours-a https://youtu.be/dheVCVvToPE?t=4
Daryl http://youtu.be/xBjZki8W45c?t=19
Jesam li ja jedini koji smatra da Daryl ima premalo screentime-a? Daj mi jebenog lovca u jebenom lovu na nekakvu jebenu osvetu i tad on sija. Ovo ostalo... izgleda ko Carl kad odraste, sav nekakav smeten čak imaju istu frizuru.
Jesus http://www.youtube.com/watch?v=Qa6AweiiMG8
očekujem od njeg haman nešto jebeno (ne govorim o muškarcima)
Rick http://youtu.be/91OQrqWal_s?t=157
al dvije najkarizmatičnije osobe u seriji su:
carl popa Image
ii
Image
2.Rick ubija čovjeka i ustaje hladno: "
Whaaaat?
" Ko da veli:
šta vam je ljudi, klanje čovjeka je nešto najnormalnije. Kakva sam ja sranja radio, da vam je samo znati...
malii reminder:
1. Maggy i njene diplomatske sposobnosti.
Half of everything...i have leverage.
DAAAMN gurl you naaasty
kakavdanakneiskustvu

#5892 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Logovan wrote:Dođe epizoda bez zombija i kada se samo brinu o hrani i oružju i lijekovima. :D Iako nije bilo zombija, meni se epizoda svidjela.

Kod one tuče, pomislih da je došao trenutak da Abraham umre ili čak Rick. Nož prislonjen na vratu i krv po njemu, kontam evo ga gotov je. :D Faca Carla kada je ugledao starog bez majice i Michone. :D
Fin onaj Hilltop. Dobro ga urediše. Naši junaci će se tamo preseliti i skroz preuzeti vođenje Hilltopa.
kakavdanakneiskustvu wrote:rick ponovo pokazuje da nema autoritet nad sinom,rece mu da se spremi za polazak,malo derle rece ja ne idem
Ali dobro mu je odgovorio. Treba neko ostati i braniti Aleksandriju.
Tito_i_Partija wrote: Nisam bas najbolje skont'o one segmente sa Ibrom. Prvo kontam da je zaljubljen u Sashu na pocetku, pa onda onaj dio sa latinkom u krevetu, pa se onda raspituje za djecu u razorenom svijetu. Da li mozda latinka hoce dijete, a on nije bas siguran, il' mozda nesto drugo? I kakve onda veze Sasha ima s tim?
Možda hoće u troje. :mrgreen:
kako nije bilo zombija,bilo je u onoj kuci kad su spasili one isusove prijatelje
hajd sad kad je porastao pa eto i moze on nekog braniti,ali i na pocetku serije je mali srao,drzao predavanja ricku o zivotu
kakavdanakneiskustvu

#5893 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

vec sam negdje vidjao,sta znaci popa kod carlovog imena?
SanskiBiser

#5894 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

kakavdanakneiskustvu wrote:vec sam negdje vidjao,sta znaci popa kod carlovog imena?
Safet Susic PAPE, vidi PAPETA...

Poppa = tata,babo, pape....

Kako kaze ona Oliverova
"Oprosti mi pape,
sve te grube riči
i moj život sada
na tvoj život sliči.
Oprosti mi pape,
sad razumim tebe,
gledam tvoju sliku
gledajući sebe."

Mozes tumaciti kao da je Karl tatin sin i da mu ne treba tata govoriti sta da radi... :lol:

Poppa je inace referenca na ovaj video :mrgreen: :

Daryl Dixon

#5896 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Tito_i_Partija wrote:Dobra epizoda, vec se uveliko osjeti Neganov uticaj i da ce bit' jebena borba za opstanak/vlast. Onu scenu sa klanjem nisam ocekiv'o, Rick nema vise strpljenja ni za sta, prosto ga boli kurac za sve. :D

Nisam bas najbolje skont'o one segmente sa Ibrom. Prvo kontam da je zaljubljen u Sashu na pocetku, pa onda onaj dio sa latinkom u krevetu, pa se onda raspituje za djecu u razorenom svijetu. Da li mozda latinka hoce dijete, a on nije bas siguran, il' mozda nesto drugo? I kakve onda veze Sasha ima s tim?
voli bi ga ibro zabiberiti sashi :izet: :-D
Daryl Dixon

#5897 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

last mohicans wrote:Nemojte ba ove SPOILERE iz stripa iznositi.
Jbt, otvorite temu o stripu i tamo prosipajte. Ne znam koja je furka iznositi detalje iz stripa.
Dobra epizoda, situacija se raspetljava, a da se pri tome ne odugovlaci.
Rick je meni vrh, samo tren se tip okrenuo, a sasvim dovoljno da ga zakolje ko zeca.
Ima ubilački nagon samo takav, još kad ustade onakav krvav i izusti:
What`s up?
Bit ce klanja opasna. Neko ce od glavnih likova u vjecna lovista. Kandidati su mi Abraham i Glen. Abraham skroz odsutan djeluje i nimalo lucidan.Veceras je mogao zaginuti glat. Duma koju bi trebu pokupio.
potpisujem. :thumbup:
Tito_i_Partija

#5898 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Daryl Dixon wrote:
Tito_i_Partija wrote:Dobra epizoda, vec se uveliko osjeti Neganov uticaj i da ce bit' jebena borba za opstanak/vlast. Onu scenu sa klanjem nisam ocekiv'o, Rick nema vise strpljenja ni za sta, prosto ga boli kurac za sve. :D

Nisam bas najbolje skont'o one segmente sa Ibrom. Prvo kontam da je zaljubljen u Sashu na pocetku, pa onda onaj dio sa latinkom u krevetu, pa se onda raspituje za djecu u razorenom svijetu. Da li mozda latinka hoce dijete, a on nije bas siguran, il' mozda nesto drugo? I kakve onda veze Sasha ima s tim?
voli bi ga ibro zabiberiti sashi :izet: :-D
Im'o je bijelu zenu, ima sad trebu latinku, a hoce da opali i crnku. Ibro je najbolji primjer tolerancije u post-apokalipticnom svijetu. :D

Eh, samo jos da dodje kakva kineskinja, bilo bi:

Image
Korisničkoime

#5899 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Korisničkoime »

Mislim da traze cepa guzici, sta ce se izlagati i traziti belaja, povuci se, naoruzaj se, suti, izvidi i saznaj koliko mozes kad nalete na tebe da budes spreman. Cackaju mecku sa Neganom (jel tako bjese) al eto ne bi bilo ko na filmu sto nas narod kaze. Slicno kao u prosloj kad su nasli kamion pun hrane, ono treba ti ko oci ali hajmo mi se jos malo s njim vozikat o postapokaliticnom svijetu ali hajd ta cemo.
Ne bi volio da Glen zagine.
Neka osnovna ekipa mi je bas draga i bilo bi mi zao bilo koga od njih.
Rick, naravno, djeca mu, nova mu treba Mishon zatim ona luda stara baba sto ucmeka ono opiceno djete, Daryl, Glenn i Magie, tu spada i General kako ga zovete i onaj pametnjakovic njih dvojica su tandem iz snova. Mada mislim da ce jedan od njih dvojice zaginuti. Puste nekog lika da dugo vreme pozivi da se naviknemo na njega ali da ipak nije dio te neke izvorne ekipe i onda taj lik zagine ono nije ti svejedno ali hajd ipak su se glavni nekako izvukli.
tarikBA

#5900 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by tarikBA »

Imam osjecaj da ce Nigan sa ekipom napasti alexandriju (dojava iz hiltopa) istovremeno kad ekipa napadnje njega
Post Reply