da dopunim samo..Corto Maltese wrote:Ta priča "Uvijek je pravo vrijeme za pravu stvar!" je dobra za spomenare, za stvarni život je nedovoljna. U stvarnom životu nije dovoljno imati dobru namjeru, moraš imati i dobru pamet, znanje i vještinu da tu namjeru provedeš. Ako se ti uslovi ne slože, ode namjera u helać, što se ovom priliko i desilo. Ne bilo primljenjeno, ali posjeća me na naše pokušaje deblokade Sarajeva u ljeto '95-te. Svi uslovi se stekli. Mi napaljeni, srca ko u lavova, jaja ko u bikova i hormona na bacanje... pravo vrijeme za pravu stvar. Jedini problem je bio što su nas levati vodili. Pa je završilo kako je završilo. Tamo gdje akciju nisu pripremali levati, nego npr. Dudaković, završilo je potpuno drukčije.Adriatic wrote: Odluka može biti pogrešna ili prava.
Za pravu odluku uvijek je vrijeme.
Samo je pitanje imaš li muda.
Ljudi nisu glasali za SDP (promjene) da bi se išlo linijom manjeg otpora.
Ako ovo ne mogu izgurati, gdje je očita diskriminacija djece, kako li će sutra nešto drugo?
Sa ovom bagrom treba se tući, i za to trebaju fajteri.
Ništa ova bagra neće prepustiti dobrovoljno.
E još ako im se ide niz dlaku, onda......
Dakle, odluka o prmjeni načina ocjenjivanja je pala. Levatski je pripremljena i neće je u život vratiti saopštenja NS, koliko god ona uhu milo zvučala. S tim, da je NS u ugodnoj poziciji, istoj onoj u kojoj je bio SDP do nedavno. Naša Stranka može do mile volje uopšteno podržavati, načelno kuditi, i baviti se svome što opoziciji pristoji. Kad si na vlasti, taj luksuz ti nije dopušten. Umjesto načelnih stavova traže se precizni rezultati. A u ovom slučaju, rezultata nema. Nije zgoreg ponoviti da, koliku god frku digli i Reis i Kardinal, oni nisu poništili Suljagićevu odluku, nit' bi je mogli poništiti da je donesena kako treba i kada treba. Odluku je poništila vlada KS, jednoglasno.
Tako da ta pitanja, uključujući i ona o mudima, trebaju biti postavljena Musiću, kao predsjedniku te vlade.
Ta priča može da prođe u zemljama u kojima postoje dvije stranke i kojima je moguće dobiti nadpolovičnu većinu i furati svoj fazon..
U zemlji kakva smo mi, gdje i kad bi dobio polovičnu većinu, imaš entiteske većine, nacionalne kvote je prosto nemoguće postići bilo šta bez KOMPROMISA..
A kod nas nema kompromisa nikako..primjer stalno cjepanje istih političkih grupacija..