"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5876 Re: "Majstori" parkiranja
Samo me interesuje koliko dugo ce se ovaj zakon provoditi 
- Coppertone
#5877 Re: "Majstori" parkiranja
od sad, pa na dalje i ubuduce.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5878 Re: "Majstori" parkiranja
Mislis !? Mislis da nece dosaditi za 7 dana da se pisu kazne !?Coppertone wrote:od sad, pa na dalje i ubuduce.
- matsuda
#5879 Re: "Majstori" parkiranja
un1ted wrote:Mislis !? Mislis da nece dosaditi za 7 dana da se pisu kazne !?Coppertone wrote:od sad, pa na dalje i ubuduce.
Hvala Bogu pa su budžeti šuplji k'o glava Ekrema Jevrića. Ako se mene pita, bolje 24/7 pisati kazne za parkiranje nego kontrole brzine po Blažuju i kazne za hrđave bašlije u prvoj pomoći....
-
azdralovic
#5880 Re: "Majstori" parkiranja
gledam jucer isto poljepljene cestitke u onoj ulici od principovog pa do hotela evropa posto su ona mjesta kako vidjeh za invalide ocrtana a dio je zabranjeno parkiranje
-
goran16v
#5881 Re: "Majstori" parkiranja
Tamo su dijelili cestitke iz bez ispoistenog clana.azdralovic wrote:gledam jucer isto poljepljene cestitke u onoj ulici od principovog pa do hotela evropa posto su ona mjesta kako vidjeh za invalide ocrtana a dio je zabranjeno parkiranje
-
goran16v
#5882 Re: "Majstori" parkiranja
Tako je svugdje u vecem ili manjem intenzitetu. Pogledaj samo koliko diplomata, NATO-a, EUFOR-a, EUPM-a i ostalih parkira kako stigne samo zato sto nema sankcija, a ti isti u svojim zemljama ne bi presli ulicu van pjesackog, da ne pominjem nepropisno parkiranje, a istovremeno gledaj pojedince iz dijaspore, kad dodju ovamo k'o s lanca pusteni a tamo "gore" propise postuju disciplinovanije od "domorodaca". Nedavno se vracam sa juga i gledam kako Tuareg austrijskog SFOR-a bukvalno divlja po cesti, za volanom vojno lice. Ta to bi ga u Austriji pred voji sudi izveli.Coppertone wrote:bas je ovaj kazneni clan pokazao kako ljudi pohase bez korekcionog faktora. doduse ko voli krsiti pravila, nek placa.
-
zLatk0
#5883 Re: "Majstori" parkiranja
http://www.imgur.com/FkcfnDI.jpeg
Stara prica, staro mjesto - Mercator subotom
Stara prica, staro mjesto - Mercator subotom
- kokuz_sa
#5884 Re: "Majstori" parkiranja
al kod Bristola ima uplatnica za brisacima

- respo
#5885 Re: "Majstori" parkiranja
ja maloprije kod kina partizan parkiram kad lik cuva mjesto
i ja u rikverc
kad on kuca kaze uplaceno je mjesto vec
reko ko kaze
kad on poce nesto pricati mozes biti nesto rece al uvijek ces biti glup
rekoh al necu biti bezobrazan kao ti
ne kontam ljude koji misle da ako stanu tu da je to njihovo
ovo mi je licilo na ove sa gajbama
nema se nigdje parkirati i on cuva mjesto nekome
ma odjebi
i ja u rikverc
kad on kuca kaze uplaceno je mjesto vec
reko ko kaze
kad on poce nesto pricati mozes biti nesto rece al uvijek ces biti glup
rekoh al necu biti bezobrazan kao ti
ne kontam ljude koji misle da ako stanu tu da je to njihovo
ovo mi je licilo na ove sa gajbama
nema se nigdje parkirati i on cuva mjesto nekome
ma odjebi
-
goran16v
#5886 Re: "Majstori" parkiranja
Meni se tek par puta cuvac mjesta desio i naravno bio pomnozen sa 0. Inace jedina rezervacija je ona RAD-ova "Rezervisano" tabla sa brojem koja koliko je meni poznato kosta oko 600KM mjesecno (mislim da sam cuo takvu neku cifru). One godisnje i mjesecne naljepnice pa ni RAD-ove dozvole za parkiranje nemaju rezervaciju.
- Logovan
#5887 Re: "Majstori" parkiranja
Danas na Ciglanama, na onom platou drotovi poredali stotinu kazni.
Išli od auta do auta i zapisivali brojeve sa tablica i postavljali čestitke samo tako. Sjedio u kafiću i smijao se onim budalama što se pravdaju za nepropisno parkiranje. 
- respo
#5888 Re: "Majstori" parkiranja
ma meni se cuvac mjesta desio prvi put sto je najzalosnije izgleda kao gospodin kaput mozda nekih 60-ak godina
ala profesor neki al dzaba kad je to nas mentalitet
ala profesor neki al dzaba kad je to nas mentalitet
-
goran16v
#5889 Re: "Majstori" parkiranja
Nekad davno je vozac jednog od ambasadora sluzbenog mercedesa SA AXX-001 parkirao na Merhemica trg da popije kafu i ispuni kladionicu i ignirisao upozirenje policajca da auto ne smije tu parkirati pa mu je zandar lijepo svez'o pauka koji je deponovao merdzu 500 dalje u krug RAD-a na mostu. Izbila cijela frka kako policija nema pravo kaznjavati i dizati auto ambasadora, pozivali se na imunitet na sta je policija lezerno odgovorila da nije u pitanju nikakva kazna nego je auto smetao u pjesackoj zoni, da se vozac, koji BTW ne uziva nikakav dipl. imunitet bez ambasadora u vozilu i zastave, oglusio o upozorenje da ga makne i da su ga morali maknuti radi sigurnosti pjesaka i da svoj auto bez ikakve naknade mogu preuzeti ukrugu RAD-a.
- respo
#5890 Re: "Majstori" parkiranja
problem tih diplo auta je sto su vozaci vecinom domaci
pa je on kabadahija kao i ovi sa dzipovima pa i veci jer oni imaju te diplo tablice nabijem ih na svaki kurac u bih koji postoji
pa je on kabadahija kao i ovi sa dzipovima pa i veci jer oni imaju te diplo tablice nabijem ih na svaki kurac u bih koji postoji
-
goran16v
#5891 Re: "Majstori" parkiranja
Meni se povraca od nekog lika iz neke od arapskih ambasada sto svoj srebreni Hyundai terenac (mislim da je Hyundai) uredno nabije na trotoar u Mis Irbinoj iza BBI-a. Ako zna citati sa usana ili mu je prozor bio otvoren neki dan je od mene iz neposredne blizine dobio jasnu poruku dok sam se provlacio izmedju auta i zida.
- respo
#5892 Re: "Majstori" parkiranja
lik sto vozi malezijce ili sta su vec u toyoti cini mi se je papak da ne moze veci biti
idem trotoarom kad lik pravo na trotoar i tu parkira ispod znaka zabrane
i govorim mu imas znak nemoj ga tu ostavljati kad on u stilu ma ko te jebe ne mogu meni nista i ode s tim azijatima
kasnije kontam kakvu on sliku daje tim azijatima i njihovim gostima koji dodju
to je ona prica o nasem podanickom mentalitetu
krsit cu ako treba i zakon da bi njima udovoljio
ponekad zalim sto nisam u ratu otisao vani pa da se nikad ne vratim u bih
i govorim mu imas znak nemoj ga tu ostavljati kad on u stilu ma ko te jebe ne mogu meni nista i ode s tim azijatima
kasnije kontam kakvu on sliku daje tim azijatima i njihovim gostima koji dodju
to je ona prica o nasem podanickom mentalitetu
krsit cu ako treba i zakon da bi njima udovoljio
ponekad zalim sto nisam u ratu otisao vani pa da se nikad ne vratim u bih
- drndalo
#5893 Re: "Majstori" parkiranja
Hm, imam par sardina na lageru... Mogao bih ono ulje reciklirati...
- punta
#5894 Re: "Majstori" parkiranja
pa dobro ti je reko sta je tebe brigarespo wrote:lik sto vozi malezijce ili sta su vec u toyoti cini mi se je papak da ne moze veci biti
vec ga slikas a kad on tebi kaze sta slikas e onda ti njemu odbrusi
ja nikad ne bi zapoceo razgovor kao imas znak i slicno
to je njegova kultura i ko zna odakle je dosljak a sa dosljacima se ni ne pozdravljam niti volim da slusam njihove price i slicno
samo izbadis aparat i slikas pa nek se on pita sto slikas a ti ga samo ignorisi kao da ne postoji
- respo
#5895 Re: "Majstori" parkiranja
sta je ba dobro rekao ako mi ti kazes nemoj tu ostavljati prolaz ili nesto vratio bi se u auto i trazio drugo mjesto jer si valjda mjestanin znas gdje je sta i gdje smetapunta wrote:pa dobro ti je reko sta je tebe brigarespo wrote:lik sto vozi malezijce ili sta su vec u toyoti cini mi se je papak da ne moze veci biti
i govorim mu imas znak nemoj ga tu ostavljati kad on u stilu ma ko te jebe ne mogu meni nista i ode s tim azijatima![]()
![]()
vec ga slikas a kad on tebi kaze sta slikas e onda ti njemu odbrusi
ja nikad ne bi zapoceo razgovor kao imas znak i slicno
to je njegova kultura i ko zna odakle je dosljak a sa dosljacima se ni ne pozdravljam niti volim da slusam njihove price i slicno
samo izbadis aparat i slikas pa nek se on pita sto slikas a ti ga samo ignorisi kao da ne postoji
nije mi se jednom desilo da kazem gospodjo gospodine nemojte tu na trotoar invalidi prolaze zene sa kolicima neki pocnu pricati ali valjda skontaju da smetaju pa se pomaknu a neki bez pogovora se maknu al jok papak sta te briga ne mogu meni nista imam diplo table
ja bi mu zapalio vozacku a azijati da su pametni odmah da ga otpuste s posla cim se tako ponasa
-
goran16v
#5896 Re: "Majstori" parkiranja
Pa kad hodas trotoarom i on ti na meter ispred tebe nagura auto da ne mozes proci ti ne zapocinji razgovor nego ga uslikaj, provuci se ispod auta i bez rijeci nastavi dalje.punta wrote: ja nikad ne bi zapoceo razgovor kao imas znak i slicno
Last edited by goran16v on 24/03/2013 11:21, edited 1 time in total.
- BiHusrcu88
#5897 Re: "Majstori" parkiranja

u Konjicu milicija
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#5898 Re: "Majstori" parkiranja
Ne treba fokus samo na policiju bacati. Eto taj prvi ispred suprotno parkiran, treci isto.BiHusrcu88 wrote:
u Konjicu milicija
- respo
#5899 Re: "Majstori" parkiranja
ja za ova policijska sve mislim mozda su u zurbi ovako onako pa na neki nacin uzimam njihovo kabadahijsko parkiranje s rezervom
- insomnia78
#5900 Re: "Majstori" parkiranja
Sreca za njihrespo wrote:ja za ova policijska sve mislim mozda su u zurbi ovako onako pa na neki nacin uzimam njihovo kabadahijsko parkiranje s rezervom
s' moje sokocalo