FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#5876 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Pošto na ovom forumu moraš dostaviti ispričnicu, evo moje: spuco me virus nakav :D
Čujem da smo ih razbili :thumbup: Bio sam skeptičan da ovaj igrački kadar može igrati lepršavo, ali izgleda da dolazi i to 8-)
Otkud Džeko da dođe? Kakva je bila posjeta? :evil:
elSaik

#5877 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Posjeta nako vala. Jug poluprazan. Ali je dosta tih sa juga prešlo na sjever pa su obje tribine navijale većim dijelom utakmice. Pogotovo u drugom poluvremenu. Upali Vogošću pa ćeš vidjeti.

Na terenu - uništili smo ih. Pogotovo u drugom. Nisu znali šta ih je zadesilo. Nažalost, pobjeda je mogla biti i izraženija. Gol smo bezveze primili.
LSD

#5878 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Bućan nikad nije ni bio pitar vec željovac oduvijek ;-)
Šteta samo zbog gola kojeg bezveze primismo,inace smo ih razbili posebno u drugom poluvremenu i bili zreli za petarde.
Kad smo vec kod Bućana ja nikad nisam nešto gotivio kao igraca,ali veceras je odigrao nenormalno dobro...dao dva gola :thumbup:
Na kakvim je on gudrama veceras bio :shock: pa covjek se nije smirio citavu utakmicu,trcao je ko navijen.
Citava ekipa je odlicno fizicki pripremljena ,trcali smo duplo više od njih zato ih i jesmo nadigrali totalno.
Prvo poluvrijeme su nam parirali dok su imali kuveta ,ali u drugom je došla do izražaja kondicija kada smo ih ubili trcanjem.
Uz ovoliko trcanje kako bi nam dobro došao neki igrac koji ima vic-igru tipa Štilić da ih na vrijeme upošljava i razigrava...pregazili bi citavu ligu s lakocom.
Samo se sjetimo prošlih sezona i napravimo poređenje sa ovom...pa nebo i zemlja :!:
Sjever veceras na visokom nivou :mrgreen: :thumbup: :thumbup:
s_bjelava

#5879 Re: FK Zeljeznicar

Post by s_bjelava »

Utokkha wrote:Fantastična predstava ovogodišnjeg osvajača dvostruke titule. Iz Bučana Amar uklonio sve što je imao od pitarluka u genetskom materijalu, i frajer proigrao ko lud.
Titula ovjerena na Zubanu tri kola prije kraja. Evo ruka...

I BAŠ JE DOBRO VIDJETI TE OPET!
Sta je igrao Bucan?
Ako je igrao beka da ga odmah preporucimo Papetu umjesto Dzeme, ako nista IGRA u boljem timu. :-D
:dance:
elSaik

#5880 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Trener Zrinjskog pun hvale za igru Željezničara
Jović: Bučan nas je uništio
Piše: A. Beganović
Utorak, 23.03.10. 21:25.

Tekst
JThomas

#5881 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

jebali smo im znanje. samo dakinoj usijanoj glavi i sreći mogu zahvaliti što se vraćaju bez petarde.

USTANI SJEVER!!! :D :D

ako je fakat istina da su nultrasi zapalili svoj transparent, ja nisam mogao s juga vidjeti, onda... :skoljka: :skoljka: :skoljka: :run:
elSaik

#5882 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ma baklju zapalili i usljed toga im se zapali i trans. Kad su redari htjeli da otklone to, ovi reagovali i došlo do naguravanja koje završilo tako što je 10ak redara skupilo u grupicu ultrase u gornjem desnom čošku sjeverne tribine. Napravili trokut od njih. Govori haver "vidi isto bh zastava". :mrgreen: Šega mi je bilo što specijalci nisu ni reagovali. Nije bilo potrebe, imali su redari sve pod kontrolom. :D
simonese

#5883 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

JThomas wrote:jebali smo im znanje. samo dakinoj usijanoj glavi i sreći mogu zahvaliti što se vraćaju bez petarde.

USTANI SJEVER!!! :D :D

ako je fakat istina da su nultrasi zapalili svoj transparent, ja nisam mogao s juga vidjeti, onda... :skoljka: :skoljka: :skoljka: :run:
kontam slucajno kad su bacili baklju
vidio s juga
JThomas

#5884 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

pa nisam ni mislio da su namjerno, jebiga... :D
Balawatz

#5885 Re: FK Zeljeznicar

Post by Balawatz »

Ma to oni zapalili neki transparent od pitara koji su oteli pa donijeli da ih jos vise ponize :P
bitef

#5886 Re: FK Zeljeznicar

Post by bitef »

nikad_izvini wrote:
Toliko ste dobro odigrali da su dva igrača zamijenjena na početku drugog poluvremena. Imali ste penal i onu šansu kada je lopta ubačena preko vašeg lijevog krila u naš peterac. To je sve što ste napravili u prvom poluvremenu ;-) Lažeš sebe a ne mene jer onakvom igrom vi nemate šanse da Želju izbacite u Kupu, osim ako vam opet ne sviraju par penala i prekinu nam par akcija pred vašim golom zbog faula u napadu ili faula za nas ;-)
Edit: toliko si realan da kažeš da Manijake nisi čuo, nijednom :D
Koga ću čuti dolje na tribini?
Utakmica sezone, Željo u najboljoj formi zadnjih 7-8 godina, nedjelja fin dan, Mostar 120 kilometara i dođe ni 200 Manijaka.
kurty

#5887 Re: FK Zeljeznicar

Post by kurty »

Prezadovoljan vidjenim...
Igra odlicna... Navijanje predobro... Sjever nikad bolji po pitanju atmosfere, ali zna se razlog...
Cudi me sto semafor nije radio...

p.s. ultrasi, zapalili dvije baklje, a drugom su zapalili svoj transprent, i situacija ispade neka
jufka developer

#5888 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

razguzili smo ih, uprkos nevidjenoj sramoti od sudjenja, momci su pokazali kako se bori za svoj tim.

naprijed Zeljo, ljubavi moja :thumbup:
johntra

#5889 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

fakat, i mene interesuje što semafor nije radio? ovako je bilo zeznuto pratiti kada je koja minuta, jer je još plus čitava tekma kasnila...
odlična utakmica, po mojoj procjeni, ispravite me ako pretjerujem, oko pet do šest milja ljudi, a i to je dosta, s obzirom na kišu...a trans fakat buknu... :D
ganjeta

#5890 Re: FK Zeljeznicar

Post by ganjeta »

:thumbup
bitef wrote:
nikad_izvini wrote:
Toliko ste dobro odigrali da su dva igrača zamijenjena na početku drugog poluvremena. Imali ste penal i onu šansu kada je lopta ubačena preko vašeg lijevog krila u naš peterac. To je sve što ste napravili u prvom poluvremenu ;-) Lažeš sebe a ne mene jer onakvom igrom vi nemate šanse da Želju izbacite u Kupu, osim ako vam opet ne sviraju par penala i prekinu nam par akcija pred vašim golom zbog faula u napadu ili faula za nas ;-)
Edit: toliko si realan da kažeš da Manijake nisi čuo, nijednom :D
Koga ću čuti dolje na tribini?
Utakmica sezone, Željo u najboljoj formi zadnjih 7-8 godina, nedjelja fin dan, Mostar 120 kilometara i dođe ni 200 Manijaka.
cuj 200...na kojoj si ti tekmi bio :thumbup:
bitef

#5891 Re: FK Zeljeznicar

Post by bitef »

ganjeta wrote: cuj 200...na kojoj si ti tekmi bio :thumbup:
Na ovoj. Možeš i brojati.
Image
jufka developer

#5892 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

dobro je ba vise s brojanjem i ko je bio gdje .. mora li se svaka tema usrat' s tim djecjim natezanjima?

iskulirajte trola, crvene mu se usi, jos bridi onaj samar u Mostaru a kako ce tek 14.04, ima da bude igranka pod Crvenim brijegom
mrtva kokoš

#5893 Re: FK Zeljeznicar

Post by mrtva kokoš »

„Grad će rekonstruisati istočnu tribinu Željinog stadiona“
http://--- NO LINKS ---/clanak/84311978193 ... f=aktuelno
samo nek se pocne praviti, naci ce se lova... :-D :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5894 Re: FK Zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

Posto je tema premijer liga zakljucna,a ovaj dio clanka se ponajvise odnosi na vasu utakmicu,jer je Belodedic komentarisao bas nju evo da postavim ovdje

Belodedić: Loši ste!

Ako su ovakve utakmice u većini slučajeva, onda se u Bosni igrala loš klupski fudbal, rekao je Belodedić

Među gledaocima na zapadnoj tribini stadiona Grbavica večeras je bio i Miodrag Belodedić, nekadašnji proslavljeni fudbaler koji je sa beogradskom Crvenom zvezdom 1991. godine osvojio titula prvaka Evrope.

Rumun u Sarajevu boravi sa kadetskom reprezentacijom svoje zemlje koja igra u elitnom krugu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo „Lihtenštajn 2010“.

Kada sam već tu, kod vas, poželio sam gledati i vaš klupski fudbal. Iskreno, nisam oduševljen. Ako su ovakve utakmice u većini slučajeva, onda se u Bosni igrala loš klupski fudbal. I teren je loš“, rekao je Belodedić nakon prve utakmice polufinala Kupa BiH u kojoj je Željezničar pobijedio Zrinjski sa 3:1.
M-16

#5895 Re: FK Zeljeznicar

Post by M-16 »

Tarabljenje zesce veceras. Mogla je petarda puknut, ali nije ni ovako lose.

- Prekucali smo ovu ligu
- Ne postoji fizicki spremija ekipa
- Prvi put u zivotu aplaudiram Bucanu, koji je odigrao robbenovski
- Daka je za samo malo vremena pokazao o kakvom se potencijalu radi. Sljedeci Zeljin dijamant u riznici nekog jaceg evropskog kluba.
- Sjever je nacisto poludio :shock: :shock:

Nultrasa oko 30-ak. Bruka.
elSaik

#5896 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

-LIBERO- wrote:Posto je tema premijer liga zakljucna,a ovaj dio clanka se ponajvise odnosi na vasu utakmicu,jer je Belodedic komentarisao bas nju evo da postavim ovdje

Belodedić: Loši ste!
Šta bismo bez njegovog komentara. Mi jadni kontali gledamo elitni kvalitet fudbala na našim terenima. :-)
LSD

#5897 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Nek nam je Belodedić rekao,da nam nije to saopštio mi bi i dalje vjerovali da nam je liga armirani beton.
Svaka mu cast što nam na vrijeme otvori oci...a i Liberu svaka cast što se potudio da nam prenese šta Belodedić misli o nekim stvarima :-) :thumbup:
nikad_izvini

#5898 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Onda se meni čude što prozivam malene na temi PL :D Pa jedva čekaju da pljucnu, na bilo koji način :D Samo, meni se čini da će se načekati. Plava pruga je krenula :D

Zrinjski, uz sudiju i nepostojeći faul nakon kojeg je bio korner iz kojeg so primili gol ništa nije napravio osim jedne zajebane situacije kada je Kerla izbio loptu iz peterca. Nema penala, nema naših faulova u napadu :-) nema prekidanja naših akcija i sviranja faulova za nas :dance: Oni nas mogu dobiti ako im sudija svira opet penal i zabiju nam gol iz ofsajda što me ne bi ni čudilo. Polako postajem zabrinut suđenjem. Realno smo ih trebali dobit u Mostaru bez primljenog gola, realno nam na Grbavici nisu mogli zabiti bez neke čarlame. Dobili su masu prekršaja na 20-30 metara od gola, bilo sa lijeve, bilo sa desne strane. Toliko o našem uticaju na sudije i svemoćnom Nijazu :skoljka:

Loše smo odigrali prvo poluvrijeme i napravili još tri šanse(Ćulum, Bučan, Mešanović). U drugom poluvremenu, do gola je bilo vrlo zajebaTo. Nakon Alenovog gola je bilo pitanje trenutka kada ćemo zabiti i treći. Rovčanin je dokazao zašto nema veću minutažu kod Amara. Nakon onakvog prodora i samog Lazara na deset metara, umjesto da je gurne, valjda bi ono Lazar zabio, on šutira, promašuje i sad se pitamo šta će biti u Mostaru. Ne očekujem regularno suđenje. Pljačku očekujem, imajući u vidu suđenje na ove dvije utakmice.
Fizički smo mnogo jači od Zrinjskog i to je dobro. Ono što mi se svidjelo jeste reakcija navijača nakon primljenog gola :D
Eto, osam utakmica u nizu bez poraza, računajući i Kup.

Next stop: Grbavica, Slavija
Charuga
Globalni moderator

#5899 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ponavljam ovo vec ko zna koji put ovde. Fizicki nam ni jedna ekipa PL ne moze nista.
Sa 90 minuta trke, klizanja, ganjanja, pritiska, napadanja i zalaganja uspjeh ne moze da nas mimoidje. Nije bitno hoce li to biti samo izlazak u Evropu, kup ili titula bitno je da svi daju barem 90% od sebe SVAKU ali bas SVAKU utakmicu.
Druga stvar koja je pravo bitna za igru a koju sam vec spominjao je sirina igrackog kadra. Svi su igraci u par deka i u svakoj utakmici neko drugi zablista. Rovcanin kad udje unese pometnju u odbranu protivnika svojom brzinom i tehnikom, Lazo je tu da stvara prostor drugom napadacu ali on nikako ne moze igrati sam u napadu. Selimovic, Serdarevic, Spahic, Visca, Colic, Perak, Stanic .. su igraci koji juce nisu igrali a vrijede sigurno kao i ovi sto su igrali. Sve u svemu, mislim da nema "zime" za nas sto se tice izlaska u Evropu ove godine.
ludjak na slobodi

#5900 Re: FK Zeljeznicar

Post by ludjak na slobodi »

Post Reply