Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#5876 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

vozdra, zadnjih 5-6 godina nisam primao lovu preko paypala pa samo brzinski check od vas koji ste stalno u tome

trebam primiti neku lovu iz inostranstva, uplata je u eurima

paypal mi je vezan za KMovski racun u Raiffeisenu, visa electron debitna

paypal uzima 2.9% uplate
banka uzima 1% uplate
ima li jos nekih procenata koje nisam spomenuo?

novac legne pocetkom mjeseca sa paypala na karticu

to je to ili ima nesto novo?

hvala
Saka

#5877 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

quarterback wrote:vozdra, zadnjih 5-6 godina nisam primao lovu preko paypala pa samo brzinski check od vas koji ste stalno u tome

trebam primiti neku lovu iz inostranstva, uplata je u eurima

paypal mi je vezan za KMovski racun u Raiffeisenu, visa electron debitna

paypal uzima 2.9% uplate
banka uzima 1% uplate
ima li jos nekih procenata koje nisam spomenuo?

novac legne pocetkom mjeseca sa paypala na karticu

to je to ili ima nesto novo?

hvala
Ne uzima PayPal 2,9% već dosta više. Zavisno od zamlje iz koje ti se šalje procenat varira i ima fiksni iznos. Uglavnom u prosjeku je provizija bliža 5%.
phillie

#5878 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

Ne znam jel trebas cekati dodatnih 30 dana zbog "on hold" statusa. Kad taj period protekne, onda ili ces cekati pocetak narednog mjeseca ili uz proviziju od 5$ povuci odmah... primjer danas ti legnu pare: 9.juna ces moci povuci pare na karticu uz proviziju, 1-5 jula ti PP salje pare automatski.

Nisam ni ja koristio neko vrijeme pp ali mislim da je ovo princip....
victom

#5879 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

ovo sa čekanjem od 30 dana ubije svaku radost u čovjeku.

prije je to moglo i bez čekanja, potvrdiš ti slanje, onaj potvrdi prijem, i pare su operativne.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:52, edited 2 times in total.
quarterback

#5880 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

Hvala ljudi, cekanje nije problem ali procenti jesu jer ne zelim da placam sa svojih ledja lihvare, vidjecu da li je jeftinije na devizni racun...

Svako dobro!
phillie

#5881 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

quarterback wrote:Hvala ljudi, cekanje nije problem ali procenti jesu jer ne zelim da placam sa svojih ledja lihvare, vidjecu da li je jeftinije na devizni racun...

Svako dobro!
Banka ce ti uzeti 10KM ili 1% na veci iznos (1000KM pa nadalje, cini mi se)
vjesticanametli

#5882 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Evo suma i troskovi prije 2 mjeseca poslao mi klijent da biram kako da mi plati
Here are the charges for the amount to be sent (
2 979.66 EUR):

PayPal = 130 EUR
Western Union = 103 EUR
Bank Wire = 30 EUR

Naravno rekoh banka i klijent je platio 30 eura
quarterback

#5883 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

hvala puno, wire ce i biti, sto kazes najmanja je provizija

hvala vam puno svima, lp !
quarterback

#5884 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

trodupli
Last edited by quarterback on 09/05/2018 23:08, edited 1 time in total.
quarterback

#5885 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

dupli
red evil

#5886 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by red evil »

victom wrote:ovo sa čekanjem od 30 dana ubije svaku radost u čovjeku.

prije je to moglo i bez čekanja, potvrdiš ti slanje, onaj potvrdi prijem, i pare su operativne.
Taman se ponadaš evo para i ono kaže čekaj još 30 dana. Glupost. Može to sve za 4-5 dana da bude, ako neko ne skonta u 4-5 dana da je greškom poslao pare ili veću cifru poslao neće ni za 30 dana. Nema nikakav način da se to ubrza malo?
cyber1921

#5887 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by cyber1921 »

Samo da pitam moze li bilo koja visa electron kartica da se koristi za paypal, da mogu i primat i slat lovu ? I ima li neko da preporuci neku banku za to
phillie

#5888 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

cyber1921 wrote:Samo da pitam moze li bilo koja visa electron kartica da se koristi za paypal, da mogu i primat i slat lovu ? I ima li neko da preporuci neku banku za to
Moze, samo nek je Visa :D Ja koliko znam, Raiffeisen jos ima Visa kartice. Unicredit ih nema, a cini mi se ni Intesa...
vjesticanametli

#5889 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Ima intesa neki dan meni izdata ...fercera pp
nemezis

#5890 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

NLB Visa Electron ne može.
victom

#5891 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

nemezis wrote:NLB Visa Electron ne može.
ako je Visa Electron, ne znam zašto ne bi mogla ?!?
Last edited by victom on 01/03/2021 03:23, edited 2 times in total.
victom

#5892 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

cyber1921 wrote:Samo da pitam moze li bilo koja visa electron kartica da se koristi za paypal, da mogu i primat i slat lovu ? I ima li neko da preporuci neku banku za to
ja koristim Raiffeisen Visa Electron, radi 100%.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:23, edited 2 times in total.
Hyperthalamus

#5893 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Hyperthalamus »

U NLB je po defaultu onemoguceno koristenje kartica putem interneta...morate otici u banku da vam skinu zabranu za koristenje kartice putem interneta, i tad imate 2 opcije....prva opcija je da mozete placati do onoliko novca koliko imate na kartici, a druga opcija je sa limitom do cini mi se 400 KM. Ovo govorim za debine kartice.

edit: Kako bi se onemogućila zloupotreba kartice, dnevni limit za plaćanje preko interneta Debit MasterCard / Visa Electron karticom je postavljen na 0,00 KM. Podnošenjem zahtjeva u poslovnici Banke, može se omogućiti korištenje kartice za plaćanje preko interneta, s tim da dnevni limit, u zavisnosti od želje Korisnika, može biti postavljen na 400,00 KM ili bez ograničenja što znači da je dnevni limit za plaćanje preko interneta ograničen iznosom raspoloživih sredstava na tekućem računu. Zbog ograničenja koje ima PayPal, potrebno je naglasiti da se za transakcije preko ovog servisa koristi Visa Electron kartica.
phillie

#5894 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by phillie »

Ok je to, ionako ovdje vecinom raja ce je koristiti za primanje novca. Dakle ako budes vadio ovu karticu odmah naglasis za sta ces je koristiti, pa nek je odmah "otkljucaju"
Last edited by phillie on 20/05/2018 11:43, edited 1 time in total.
hali gali halid

#5895 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hali gali halid »

Istekla mi kartica sad 05/18, dobio sam novu putem poste. Eh sad kad hocu da promijenim na paypalu datum isteka nove kartice, ne moze... Pokušam da dodam karticu izbaci mi ovo "This card is not accepted. Please use a different card." U pitanju je visa electron debitna od Raiffeisen banke... Ne znam je li neko imao ovakav ili slicnih problema?
nemezis

#5896 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

victom wrote:
nemezis wrote:NLB Visa Electron ne može.
ako je Visa Electron, ne znam zašto ne bi mogla ?!?
Ne znam, vec je pisano da ne moze a ja sam probao i ne ide.
nemezis

#5897 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

Hyperthalamus wrote:U NLB je po defaultu onemoguceno koristenje kartica putem interneta...morate otici u banku da vam skinu zabranu za koristenje kartice putem interneta, i tad imate 2 opcije....prva opcija je da mozete placati do onoliko novca koliko imate na kartici, a druga opcija je sa limitom do cini mi se 400 KM. Ovo govorim za debine kartice.

edit: Kako bi se onemogućila zloupotreba kartice, dnevni limit za plaćanje preko interneta Debit MasterCard / Visa Electron karticom je postavljen na 0,00 KM. Podnošenjem zahtjeva u poslovnici Banke, može se omogućiti korištenje kartice za plaćanje preko interneta, s tim da dnevni limit, u zavisnosti od želje Korisnika, može biti postavljen na 400,00 KM ili bez ograničenja što znači da je dnevni limit za plaćanje preko interneta ograničen iznosom raspoloživih sredstava na tekućem računu. Zbog ograničenja koje ima PayPal, potrebno je naglasiti da se za transakcije preko ovog servisa koristi Visa Electron kartica.
Ako se trazi "otkljucavanje", hoce li se na nju moci primati novac preko PayPal-a?
victom

#5898 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

nemezis wrote:
Hyperthalamus wrote:U NLB je po defaultu onemoguceno koristenje kartica putem interneta...morate otici u banku da vam skinu zabranu za koristenje kartice putem interneta, i tad imate 2 opcije....prva opcija je da mozete placati do onoliko novca koliko imate na kartici, a druga opcija je sa limitom do cini mi se 400 KM. Ovo govorim za debine kartice.

Ako se trazi "otkljucavanje", hoce li se na nju moci primati novac preko PayPal-a?
nazovi banku i pitaj.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:21, edited 2 times in total.
sandra01

#5899 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by sandra01 »

vjesticanametli wrote:Evo suma i troskovi prije 2 mjeseca poslao mi klijent da biram kako da mi plati
Here are the charges for the amount to be sent (
2 979.66 EUR):

PayPal = 130 EUR
Western Union = 103 EUR
Bank Wire = 30 EUR

Naravno rekoh banka i klijent je platio 30 eura
Ne mogu da vjerujem da je wire jeftiniji od pay pala :? :shock:
nemezis

#5900 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nemezis »

victom wrote:
nemezis wrote:

nazovi banku i pitaj.
Koja je poenta tvog posta? Pitao sam Hyperthalamus-a jer izgleda da zna detalje ili očekujem da odgovori neko ko je probao. Za to služi forum, zar ne?
Post Reply