Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
quarterback
#5876 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
vozdra, zadnjih 5-6 godina nisam primao lovu preko paypala pa samo brzinski check od vas koji ste stalno u tome
trebam primiti neku lovu iz inostranstva, uplata je u eurima
paypal mi je vezan za KMovski racun u Raiffeisenu, visa electron debitna
paypal uzima 2.9% uplate
banka uzima 1% uplate
ima li jos nekih procenata koje nisam spomenuo?
novac legne pocetkom mjeseca sa paypala na karticu
to je to ili ima nesto novo?
hvala
paypal uzima 2.9% uplate
banka uzima 1% uplate
hvala
-
Saka
#5877 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne uzima PayPal 2,9% već dosta više. Zavisno od zamlje iz koje ti se šalje procenat varira i ima fiksni iznos. Uglavnom u prosjeku je provizija bliža 5%.quarterback wrote:vozdra, zadnjih 5-6 godina nisam primao lovu preko paypala pa samo brzinski check od vas koji ste stalno u tome
paypal uzima 2.9% uplate
banka uzima 1% uplate
hvala
- phillie
#5878 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne znam jel trebas cekati dodatnih 30 dana zbog "on hold" statusa. Kad taj period protekne, onda ili ces cekati pocetak narednog mjeseca ili uz proviziju od 5$ povuci odmah... primjer danas ti legnu pare: 9.juna ces moci povuci pare na karticu uz proviziju, 1-5 jula ti PP salje pare automatski.
Nisam ni ja koristio neko vrijeme pp ali mislim da je ovo princip....
Nisam ni ja koristio neko vrijeme pp ali mislim da je ovo princip....
- victom
#5879 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ovo sa čekanjem od 30 dana ubije svaku radost u čovjeku.
prije je to moglo i bez čekanja, potvrdiš ti slanje, onaj potvrdi prijem, i pare su operativne.
prije je to moglo i bez čekanja, potvrdiš ti slanje, onaj potvrdi prijem, i pare su operativne.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:52, edited 2 times in total.
-
quarterback
#5880 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala ljudi, cekanje nije problem ali procenti jesu jer ne zelim da placam sa svojih ledja lihvare, vidjecu da li je jeftinije na devizni racun...
Svako dobro!
Svako dobro!
- phillie
#5881 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Banka ce ti uzeti 10KM ili 1% na veci iznos (1000KM pa nadalje, cini mi se)quarterback wrote:Hvala ljudi, cekanje nije problem ali procenti jesu jer ne zelim da placam sa svojih ledja lihvare, vidjecu da li je jeftinije na devizni racun...
Svako dobro!
- vjesticanametli
#5882 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo suma i troskovi prije 2 mjeseca poslao mi klijent da biram kako da mi plati
Here are the charges for the amount to be sent (
2 979.66 EUR):
PayPal = 130 EUR
Western Union = 103 EUR
Bank Wire = 30 EUR
Naravno rekoh banka i klijent je platio 30 eura
2 979.66 EUR):
PayPal = 130 EUR
Western Union = 103 EUR
Bank Wire = 30 EUR
-
quarterback
#5883 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hvala puno, wire ce i biti, sto kazes najmanja je provizija
hvala vam puno svima, lp !
hvala vam puno svima, lp !
-
quarterback
#5884 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
trodupli
Last edited by quarterback on 09/05/2018 23:08, edited 1 time in total.
-
quarterback
- red evil
#5886 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Taman se ponadaš evo para i ono kaže čekaj još 30 dana. Glupost. Može to sve za 4-5 dana da bude, ako neko ne skonta u 4-5 dana da je greškom poslao pare ili veću cifru poslao neće ni za 30 dana. Nema nikakav način da se to ubrza malo?victom wrote:ovo sa čekanjem od 30 dana ubije svaku radost u čovjeku.
-
cyber1921
#5887 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Samo da pitam moze li bilo koja visa electron kartica da se koristi za paypal, da mogu i primat i slat lovu ? I ima li neko da preporuci neku banku za to
- phillie
#5888 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moze, samo nek je Visacyber1921 wrote:Samo da pitam moze li bilo koja visa electron kartica da se koristi za paypal, da mogu i primat i slat lovu ? I ima li neko da preporuci neku banku za to
- vjesticanametli
#5889 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ima intesa neki dan meni izdata ...fercera pp
-
nemezis
#5890 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
NLB Visa Electron ne može.
- victom
#5891 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ako je Visa Electron, ne znam zašto ne bi mogla ?!?nemezis wrote:NLB Visa Electron ne može.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:23, edited 2 times in total.
- victom
#5892 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ja koristim Raiffeisen Visa Electron, radi 100%.cyber1921 wrote:Samo da pitam moze li bilo koja visa electron kartica da se koristi za paypal, da mogu i primat i slat lovu ? I ima li neko da preporuci neku banku za to
Last edited by victom on 01/03/2021 03:23, edited 2 times in total.
- Hyperthalamus
#5893 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U NLB je po defaultu onemoguceno koristenje kartica putem interneta...morate otici u banku da vam skinu zabranu za koristenje kartice putem interneta, i tad imate 2 opcije....prva opcija je da mozete placati do onoliko novca koliko imate na kartici, a druga opcija je sa limitom do cini mi se 400 KM. Ovo govorim za debine kartice.
edit: Kako bi se onemogućila zloupotreba kartice, dnevni limit za plaćanje preko interneta Debit MasterCard / Visa Electron karticom je postavljen na 0,00 KM. Podnošenjem zahtjeva u poslovnici Banke, može se omogućiti korištenje kartice za plaćanje preko interneta, s tim da dnevni limit, u zavisnosti od želje Korisnika, može biti postavljen na 400,00 KM ili bez ograničenja što znači da je dnevni limit za plaćanje preko interneta ograničen iznosom raspoloživih sredstava na tekućem računu. Zbog ograničenja koje ima PayPal, potrebno je naglasiti da se za transakcije preko ovog servisa koristi Visa Electron kartica.
edit: Kako bi se onemogućila zloupotreba kartice, dnevni limit za plaćanje preko interneta Debit MasterCard / Visa Electron karticom je postavljen na 0,00 KM. Podnošenjem zahtjeva u poslovnici Banke, može se omogućiti korištenje kartice za plaćanje preko interneta, s tim da dnevni limit, u zavisnosti od želje Korisnika, može biti postavljen na 400,00 KM ili bez ograničenja što znači da je dnevni limit za plaćanje preko interneta ograničen iznosom raspoloživih sredstava na tekućem računu. Zbog ograničenja koje ima PayPal, potrebno je naglasiti da se za transakcije preko ovog servisa koristi Visa Electron kartica.
- phillie
#5894 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ok je to, ionako ovdje vecinom raja ce je koristiti za primanje novca. Dakle ako budes vadio ovu karticu odmah naglasis za sta ces je koristiti, pa nek je odmah "otkljucaju"
Last edited by phillie on 20/05/2018 11:43, edited 1 time in total.
-
hali gali halid
#5895 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Istekla mi kartica sad 05/18, dobio sam novu putem poste. Eh sad kad hocu da promijenim na paypalu datum isteka nove kartice, ne moze... Pokušam da dodam karticu izbaci mi ovo "This card is not accepted. Please use a different card." U pitanju je visa electron debitna od Raiffeisen banke... Ne znam je li neko imao ovakav ili slicnih problema?
-
nemezis
#5896 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne znam, vec je pisano da ne moze a ja sam probao i ne ide.victom wrote:ako je Visa Electron, ne znam zašto ne bi mogla ?!?nemezis wrote:NLB Visa Electron ne može.
-
nemezis
#5897 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ako se trazi "otkljucavanje", hoce li se na nju moci primati novac preko PayPal-a?Hyperthalamus wrote:U NLB je po defaultu onemoguceno koristenje kartica putem interneta...morate otici u banku da vam skinu zabranu za koristenje kartice putem interneta, i tad imate 2 opcije....prva opcija je da mozete placati do onoliko novca koliko imate na kartici, a druga opcija je sa limitom do cini mi se 400 KM. Ovo govorim za debine kartice.
- victom
#5898 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nazovi banku i pitaj.nemezis wrote:Ako se trazi "otkljucavanje", hoce li se na nju moci primati novac preko PayPal-a?Hyperthalamus wrote:U NLB je po defaultu onemoguceno koristenje kartica putem interneta...morate otici u banku da vam skinu zabranu za koristenje kartice putem interneta, i tad imate 2 opcije....prva opcija je da mozete placati do onoliko novca koliko imate na kartici, a druga opcija je sa limitom do cini mi se 400 KM. Ovo govorim za debine kartice.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:21, edited 2 times in total.
-
sandra01
#5899 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne mogu da vjerujem da je wire jeftiniji od pay palavjesticanametli wrote:Evo suma i troskovi prije 2 mjeseca poslao mi klijent da biram kako da mi plati
2 979.66 EUR):
PayPal = 130 EUR
Western Union = 103 EUR
Bank Wire = 30 EUR
-
nemezis
#5900 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koja je poenta tvog posta? Pitao sam Hyperthalamus-a jer izgleda da zna detalje ili očekujem da odgovori neko ko je probao. Za to služi forum, zar ne?victom wrote:nazovi banku i pitaj.nemezis wrote:Ako se trazi "otkljucavanje", hoce li se na nju moci primati novac preko PayPal-a?Hyperthalamus wrote:U NLB je po defaultu onemoguceno koristenje kartica putem interneta...morate otici u banku da vam skinu zabranu za koristenje kartice putem interneta, i tad imate 2 opcije....prva opcija je da mozete placati do onoliko novca koliko imate na kartici, a druga opcija je sa limitom do cini mi se 400 KM. Ovo govorim za debine kartice.