Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ugodno iznenađen da Sa taxi više ne naplaćuje posebno korištenje gepeka. Bar mi ovaj što me neki dan vozio na autobusku nije naplatio.
(Rijetko koristim taksi, uglavnom sa aerodroma i na, i tada uvijek zovem Crveni, ali tog jutra nije bio nijedan na raspolaganju, a prilično mi se žurilo).
julisiz es grant wrote:Ugodno iznenađen da Sa taxi više ne naplaćuje posebno korištenje gepeka. Bar mi ovaj što me neki dan vozio na autobusku nije naplatio.
(Rijetko koristim taksi, uglavnom sa aerodroma i na, i tada uvijek zovem Crveni, ali tog jutra nije bio nijedan na raspolaganju, a prilično mi se žurilo).
Prevoz prtljaga je po dogovoru taksiste i mušterije. To i piše na kartici sa pravilima prevoza. U praksi, najčešće, kada vozi taksista unutar grada ili iz grada na aeroderom ili na stanicu, neće naplatiti prtljag. Ali, kada vozi sa stanice i pogotovo sa aerodroma u grad, velike su šanse da hoće naplatiti. To je za Sa-taksi. Crveni ne naplaćuje ni u jednom slučaju, barem meni do sada nisu.
julisiz es grant wrote:Ugodno iznenađen da Sa taxi više ne naplaćuje posebno korištenje gepeka. Bar mi ovaj što me neki dan vozio na autobusku nije naplatio.
Većina ih neće naplatiti, ali ako ih ne pitaš prije vožnje plaća li se prtljag, nemoj se iznenaditi da ti kaže dodatnih par KM na kraju. Jednom se opekoh, nakon toga uvijek prije vožnje pitam, i nijedan nije rekao da se plaća.
Vozilo 752 ili 792, Golf 3, zeleni. Zaustavim ga kod scc, trebam do željezničke stanice. Staje kod Alte, kaže neću, ja mislio ti ćeš do Malte. A u autu smrdi na cigare, čak mi je učinio uslugu.
Ugl, ne da im se raditi ako te neće oderati. Gori sam ja što sjedam u SaTaxi ikako..
Ciprol wrote:Vozilo 752 ili 792, Golf 3, zeleni. Zaustavim ga kod scc, trebam do željezničke stanice. Staje kod Alte, kaže neću, ja mislio ti ćeš do Malte. A u autu smrdi na cigare, čak mi je učinio uslugu.
Ugl, ne da im se raditi ako te neće oderati. Gori sam ja što sjedam u SaTaxi ikako..
Imaju oni neki Taxi 8. kako sam skontao udruzenje je isto kao i Sarajevo taxi i mahom ga čine bivši članovi SA taxija koji su isto napustili radi onog SUljagića.
Koristio sam ih par put ai bili su ok.....u rangu crvenog.
Sarajevo taxi.
Sivi metalik golf 7.
Perfektno.
Par puta sam se vozio sa istim čovjekom.
Nema šuplje priče auto novo, miriše, lijepa muzika.
Broj sa 6xx ide. Taximetar fino sve.
Od Boljakovog do Pofalica 6 maraka.
Znalo mi se desiti da nekad ista relacija bude i 5.5 ali i 8 maraka... Svako po svom.
Ima i dobrih izuzetaka.
Crveni taxi sve pohvale. Neku noć skoda oktavija nova. Sve fino. Sve pohvale.
Sinoc ulazim u taksi i govorim mehmeda spahe
Kad taksista ajd poguraj gdje je to
Rekoh mehmeda spahe? Kaze ne znam gdje je ajd poguraj
Samo sam izasao iz taksija i cekao novi
Ako ne znas ulicu u centru kako bi znao ulocu na bistriku vratniku jbt
supercali wrote:Sinoc ulazim u taksi i govorim mehmeda spahe
Bezbel' neki iz 'stocnog Saraj'va, cim koristi ovo "ajd".
Ne znam odakle je mercedes neki c klasa cini mi se nisam obratio paznju je li sa taxi posto nije imao oznake na autu tipa crveni i sl
Ne znam odakle je mercedes neki c klasa cini mi se nisam obratio paznju je li sa taxi posto nije imao oznake na autu tipa crveni i sl
Uredu to, nego vozac, on je bezbel' 'stocnjak. Treb'o si ga "pogurat" sa: "Do advokatske kancelarije Spaho, Mehmeda Spahe, u Mehmeda Spahe.".
Jesi tezak frajer Mozda je covjek tek poceo raditi, jos se uhodava. Mozda zna tacno gdje je i broj, samo da si mu pomogao da se sjeti gdje se tacno nalazi ta ulica. Bas smo tezak narod
pa sto nisi poguro frajera mozda nece da mu upali auto ako se ne gura
Da nije mlađi, pa tek počeo raditi? Kontam trema, dok se snađe, ovo, ono.