Citam cirilceRadio Sarajevo wrote:Je li to ne znaš ćirilicu ili ne razumiješ pitanje?moonca wrote:Aha- pojasni mi, sta si htio reci?
Pitao sam šta je tačno opasnost u kupovini stana? Evo najgori scenarij je da ti ga oduzmu, prodaju i namire se. Prije toga možeš pokušati sama prodati, možeš ga nekome iznajmiti, možeš pokušati naći drugi posao, uplatiti osiguranje, bla bla bla... Dakle, mnogo je koraka prije konačne propasti, ali i kod najcrnjeg scenarija opet si na istom -nemaš ništa. A nemaš ništa i ako ne kupiš nego rentaš. Tj. imaš ogromnu rupu u budžetu.
Veliko je beme imati kredit za mlade osobe sa nestabilnim ili pocetncima u svemu.
naravno da ce banka uzeti na kraju-ali i banci nije u interesu da ga vlasnik vrati- ali kupac je ipak u vecini slucajeva morao poloziti neki depozit -koji nije mali da bi dobio kredit.
Na zapadu ako ti banka oduzme kucu.stan/ tvoja kreditna istorija je na 0 znaci nikakav vise kredit pa cak ni kreditnu karticu ne mzoes dobiti za neke godine- itd . Pokusati prodati -da - no ne ide to kako se nama cini- u par dana ...
Ima jos nesto-sto je meni veliki problem- taman, kupis kucu- zasadis ljiljane, trava lijepa zelena- eto ga doselio novi komsija -- urnebes od zivota.