REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
LeonardoAC

#5876 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by LeonardoAC »

Fudo387 wrote:
LeonardoAC wrote:apsolutno ne mogu da razumijem kako jedan sekretar suda kao pojedinac, a ne sudsko vijeće, može odlučivati o ovako bitnoj stvari kao što je zahtjev za reviziju za GENOCID jedne suverene države protiv druge.
Zato sto nije samo obicni sekretar suda.
Malo prije sam pogledao koja licnost to radi, kakve su mu ingerencije, sta moze tumaciti i kakve odluke donositi.
Radi se o nekom belgijancu, a zamijenik mu je kamerunac.
Jebem im mater obojici.
nebitno je koliko je i da li je kompetentan kao ličnost... to su valjda ljudi koji su administrativni radnici, gdje to sekretar suda odlučuje o bilo čemu bitnom za postupak ? Valjda postoji raspravno vijeće koje odluči jesu li pretpostavke zadovoljene ili nisu ...

Garant je i onaj četos vučić znao za ovo dok je jučer objavio da dolazi u Sarajevo...
PM72

#5877 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

LeonardoAC wrote:
okanomalo wrote:
karanana wrote:E zbog ovog trebaju visiti. A i raja na forumu je znala godinama da treba nova odluka predsjednistva i prije 2016 kad je sake dobio pismo.
Zbog ovih lazi ih treba za muda objesit.
pismo je dobila i munira subasic jos ranije tako da softic nije jedini koji je obavjesten.
Munira i žene slične muniri koji su izgubili svoje najmilije jesu žrtve rata... ali je nedopustivo da one govore u ime žrtava...

Ta udruženja imaju velike izvore finansiranja, pa makar mogu zaposliti nekog profesionalnog i obrazovanog PR-a koji će govoriti u ime žrtava. Sve sam bliži mišljenju da su mnoga ova udruženja izgubila kompas i da postaju "zvijezde granta", poligon za politička vrbovanja, nekakve lične promocije... pa to su žene koje nemaju ni osnovnu školu, na dnevnoj bazi pregovaraju, komuniciraju sastaju se sa ambasadorima, premijerima... kakvog to više smisla ima ?

nema nikakvog.Nisu samo one žrtve rata.Nisu samo one izgubile najmilije.ja znam ženu iz sarajeva koja je u ratu protjerana iz Dobrinje,čiji je muž teško ranjen i čije je dvoje djece poginulo od granata.Pa ne krade ko Munira &co i ne trpa se u sve ko margarin.Časna i dostojanstvena u svom bolu i ništa nije dobila od države.niti traži...
Drvosjeca iz Dejcica

#5878 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

JoseMujica wrote:
LeonardoAC wrote:apsolutno ne mogu da razumijem kako jedan sekretar suda kao pojedinac, a ne sudsko vijeće, može odlučivati o ovako bitnoj stvari kao što je zahtjev za reviziju za GENOCID jedne suverene države protiv druge.

Nije ovo običan zahtjev tipa arbitražni spor, povreda teritorijalnih voda ili slična glupost... prosto ne mogu da vjerujem da svijet u kojem živimo nema mehanizme utvrđivanja odgovornosti zločina genocida, i da se ovako amaterski odnosi prema jednom narodu koji je preživio najveću patnju nakon II svjetskog rata.

Kako je moguće uopšte da se DOPISOM članu predsjedništva odbije zahtjev za presudu ? Valjda se zahtjev za reviziju odbija PRESUDOM u kojo se konstatuju razlozi odbijanja... ? Sve mi ovo miriše na amaterizam...

Može li neko stručno ovo da pojasni od forumaša koji se bave Međ. krivičnim pravom - siguran sam da ih ima ovdje....

ne treba biti puno stručan...kada pravno nepismen čovjek podnosi tužbu sudu uvijek nešto pogriješi, napravi proceduralnu grešku i sud to odbije.....u ovom slučaju to je tako nepismeno napravljeno da nije ni došlo do suda već je zahtjev odbio šef pisarnice :roll:

No nije ni to problematično koliko je problematična činjenica da je Softić prije godinu dana pitao sud da li je pozvan da podnese zahtjev za revizijom tužbe i oni mu fino odgovorili da mora postojati odluka nadležne institucije BiH o tome...dakle, Bakir je čitavo vrijeme svjesno lagao i ložio narod o svemu ovome :-)
Da mu *ebem rod i porod. :angry:
VjecitiStudent

#5879 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Fudo387 wrote:
VjecitiStudent wrote:Šlag na tortu
Previously, however, the Registry had received a letter from Mr. Softić, dated 25 May 2016, in which he enquired whether his appointment as the Agent of Bosnia and Herzegovina in the case concerning the Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (Bosnia and Herzegovina v. Serbia) was valid for the initiation of proceedings for revision of the Judgment of 26 February 2007 in that case. By letter dated 26 May 2016, the Registrar informed Mr. Softić that a new appointment would be required. No document attesting to the appointment of Mr. Softić for the purposes of proceedings for the revision of the 2007 Judgment has been received by the Court.

http://www.icj-cij.org/presscom/files/6/19376.pdf
Na kraju pitanje, kome i zašto je trebao ovaj politički avanturizam?
Nikakav slag na tortu.
Ako Softic za njih vise nije bio agent BiH, i ako su mu trazili novu akreditaciju, zasto su uopste preuzeli njegov zahtijev za revizijom, i na kraju
poslali pisma svakom od clana predsjednistva pojedinacno, lafo za dodatnim objasnjenjima?
Jednostavno su ga mogli odmah odbiti, no jasno je da su citavu stvar ispolitizirali.
Nisu ga preuzeli, odmah je odbijen.
zenit dozic

#5880 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

Lukavi Plan wrote:
KENJAC wrote:Bas me interesuje hoce li ova tema pridonijeti da u buduce oni koji budu imali razlicito misljenje od vecine ne budu odmah proglaseni cetnicima, saloncima, petokolonasima i sl ?
Ne jer SDA samo zna revitalizovat.
Vidi hi sto su se sastali :lol:
Duse drage :mrgreen:
Evo vam malo da parite oci
ImageImageImageImageImageImage
Fudo387

#5881 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

LeonardoAC wrote:
Fudo387 wrote:
Zato sto nije samo obicni sekretar suda.
Malo prije sam pogledao koja licnost to radi, kakve su mu ingerencije, sta moze tumaciti i kakve odluke donositi.
Radi se o nekom belgijancu, a zamijenik mu je kamerunac.
Jebem im mater obojici.
nebitno je koliko je i da li je kompetentan kao ličnost... to su valjda ljudi koji su administrativni radnici, gdje to sekretar suda odlučuje o bilo čemu bitnom za postupak ? Valjda postoji raspravno vijeće koje odluči jesu li pretpostavke zadovoljene ili nisu ...

Garant je i onaj četos vučić znao za ovo dok je jučer objavio da dolazi u Sarajevo...
On nije obicni administrativni radnik, vec sudija sa visedecenijskim iskustvom u medjunarodnom pravu.
Postoje tri odjela tog Registry klinca, legalni, tehnicki, i neki jos qrac, zaboravio sam koji a mrsko mi vise da one njuske gledam.
Drvosjeca iz Dejcica

#5882 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Fudo387 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da je donio Mujo Mujić protokol će prihvatiti dokumente te tražiti pojašnjenje kao što su tražili.
Mislis?
Pa probaj uci u tu ustanovu, ponesi nekih papira, vidi hoce li te primiti.
Pa eto sud je rekao svoje, upravo onako kako sami i rekao.
pirpa

#5883 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pirpa »

Lukavi Plan wrote: Mislio sam na hadvokate i hudnike odbrane.
ovo je samo bila prodaja na veliko bjelih bubrega pod bubrege.
samo nek narod glođe ...
Fudo387

#5884 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Fudo387 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da je donio Mujo Mujić protokol će prihvatiti dokumente te tražiti pojašnjenje kao što su tražili.
Mislis?
Pa probaj uci u tu ustanovu, ponesi nekih papira, vidi hoce li te primiti.
Pa eto sud je rekao svoje, upravo onako kako sami i rekao.
U pravu si.
Kud tebe ne poslasmo, sve bi bolje bilo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5885 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
JoseMujica wrote:

Nije ovo običan zahtjev tipa arbitražni spor, povreda teritorijalnih voda ili slična glupost... prosto ne mogu da vjerujem da svijet u kojem živimo nema mehanizme utvrđivanja odgovornosti zločina genocida, i da se ovako amaterski odnosi prema jednom narodu koji je preživio najveću patnju nakon II svjetskog rata.

Kako je moguće uopšte da se DOPISOM članu predsjedništva odbije zahtjev za presudu ? Valjda se zahtjev za reviziju odbija PRESUDOM u kojo se konstatuju razlozi odbijanja... ? Sve mi ovo miriše na amaterizam...

Može li neko stručno ovo da pojasni od forumaša koji se bave Međ. krivičnim pravom - siguran sam da ih ima ovdje....

ne treba biti puno stručan...kada pravno nepismen čovjek podnosi tužbu sudu uvijek nešto pogriješi, napravi proceduralnu grešku i sud to odbije.....u ovom slučaju to je tako nepismeno napravljeno da nije ni došlo do suda već je zahtjev odbio šef pisarnice :roll:

No nije ni to problematično koliko je problematična činjenica da je Softić prije godinu dana pitao sud da li je pozvan da podnese zahtjev za revizijom tužbe i oni mu fino odgovorili da mora postojati odluka nadležne institucije BiH o tome...dakle, Bakir je čitavo vrijeme svjesno lagao i ložio narod o svemu ovome :-)
Da mu *ebem rod i porod. :angry:

nema se potrebe nervirati....ja sam barem prestao davno da se nerviram oko toga...sad mi je sasvim svejedno, nego mi je žao raje,kada nekada napišem kako stvari zaista stoje, što se mnogi upale i navale sa nekakvim naduravanjem

svi smo manje više stari kenjci pa je vakat da shvatite da se ovdje u politici konstantno jedno priča a drugo radi i da je jedno naša ideološka projekcija stvarnosti i stvarnost kakva jeste....štaviše često se u putu nisu srele

nego se poštedite vijesti, dnevnika i tih horora...bićete rahatniji :D
Last edited by JoseMujica on 09/03/2017 20:53, edited 1 time in total.
Fudo387

#5886 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

VjecitiStudent wrote:Nisu ga preuzeli, odmah je odbijen.
Bas?
Pa sto se sve srpsko na noge diglo da ospori Sakiba kad je zahtijev odmah odbijen cim ga je predao?
LeonardoAC

#5887 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by LeonardoAC »

JoseMujica wrote:

Na stranu sve to što ja, ti i mi ovdje i u BiH mislimo o Bakiru, podržavali ga ili ne... sasvim je nebitno i irelevantno u cijeloj ovoj priči. Bakir je ovdje zastupao interes Bošnjačkog naroda da se dokaže istina i pravda i učinio je jedino što je mogao... sve i da je znao za ove dopise - opet je ispravno postupio što je išao u ovaj postupak, pa makar to ostalo na pokušaju (igrač koji puca zabije go - koji ne puca, teško...).

Dosta je ovom narodu generala poslije bitke, ala Nikšića i Radončića - ne trebaju nam takvi lideri koji su u stanju da popljuju nešto što su jučer podržali javno i jednoglasno - drugim riječima, ovo je stvar koja je iznad politike i koja ne može imati personifikaciju ni u Bakiru ni bilo kome drugome. Ne mislim i ne vjerujem (nikad nisam glasao za tu stranku i za njega lično) da je ovo urađeno sa nekim drugim ciljem...

Kako može biti nepismeno napravljeno i sastavljeno kad smo do prije par dana pričali da imamo vrhunski pravni tim ? Ništa mi ovdje nije jasno...

Nije mi jasno, koliko moći može biti u jednoj ličnosti sekretara suda da ovako važno pitanje odbije jednim dopisom ? mislim... who is ju ba ?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5888 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

Lukavi Plan wrote:
pirpa wrote:
Lukavi Plan wrote: Mislio sam na hadvokate i hudnike odbrane.
ovo je samo bila prodaja na veliko bjelih bubrega pod bubrege.
samo nek narod glođe ...
Pa dobro to se znalo od početka, ali ko je uzeo lovu?

e to uz veliku magiju Izmetbey nikada nećeš saznati :lol: :lol: :lol:
daddy-kool

#5889 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by daddy-kool »

Teška stvar, onemogućeno je BiH i Bošnjacima da svoja prava traže putem suda.
Ostalo je samo oko za oko, zub za zub.
sportman1

#5890 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sportman1 »

PM72 wrote:Ja fino napisah :
by PM72 » 04/03/2017 22:20

Ne treba biti vidovita Džemila. ;-) Biće ono što nas nekoliko (poput Drvosječe ili Alfonsa) trubi već odavno.A nismo ni izdajnici ni defetisti ni antipatriote nego iskusni ljudi koji su se dovoljno puta opekli o obećanja naših političara.Ja Bakiru i njegovoj "borbi za Bosnu" ne vjerujem ni kad bi sjedao golom guzicom na vrelu peć.
I opet ću ponoviti.Veće zlo od Alije,politike SDA i MM nije nas moglo snaći.Alija založio ljude 1992 - 1995 a sin Bakir ih 26.02.2017 zatrpao po drugi put.I sredio Srbima ausvajs kako su čisti ko vojska spasa jer ih NEMOŽEŠ više tužakati.

Ko je valjo u to vrijeme po tebi?
VjecitiStudent

#5891 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Fudo387 wrote:
Bas?
Pa sto se sve srpsko na noge diglo da ospori Sakiba kad je zahtijev odmah odbijen cim ga je predao?
Jer i jedni i drugi i treći ne znaju za bilo kakvu drugu politiku osim politiku kupljenja jeftinih nacionalnih poena, u pauzama između dvije krađe.
PM72

#5892 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Lukavi Plan wrote:
PM72 wrote:
nema nikakvog.Nisu samo one žrtve rata.Nisu samo one izgubile najmilije.ja znam ženu iz sarajeva koja je u ratu protjerana iz Dobrinje,čiji je muž teško ranjen i čije je dvoje djece poginulo od granata.Pa ne krade ko Munira &co i ne trpa se u sve ko margarin.Časna i dostojanstvena u svom bolu i ništa nije dobila od države.niti traži...
Muki je tu samo da uzima lovu i pita imali šta konkretno, kao i 99% boračkih udruženja, kada SDA pritisne dugme svi ko jedan skaču jer ako se ne odazovu zavrne se PIPA.
E zato bi ja to sve ukino i rastjero brezovom metlom.Čitam neki dan u jednom oglasu (oko stipendija djeci u srednjoj školi) kako djeca "šehida i poginulih boraca" imaju dodatnih 20 bodova...pa koji više šehid i poginuli borac ima djete koje ide u srednju školu- 22 godine iza rata? Kome više bacaju ublehe?
pirpa

#5893 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pirpa »

zenit dozic wrote:ImageImageImage
je li ovo ona zastava pod kojom su se mnogi zakleli i svoje zivote polozili da bi je kasnije oni "nasi" zamjenili(prihvatili) ikar zastavu...pa kad dodze taj momenat kad prihvatise ikar zastavu, izadje hrvat ciji je sin poginuo pod zastavom ljijana pa zapali ikar zastavu pred vijecnom vatrom a murija ga uhapsi.
JThomas

#5894 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JThomas »

LeonardoAC wrote:sve i da je znao za ove dopise - opet je ispravno postupio što je išao u ovaj postupak, pa makar to ostalo na pokušaju (igrač koji puca zabije go - koji ne puca, teško...).
e otprilike je tako tome i pristupljeno, ne ni kao bih premijer ligi, već kao bracinom turniru u skenderiji...

čuj sve i da je znao...pa dragi ljudi...
Drvosjeca iz Dejcica

#5895 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Fudo387 wrote: U pravu si.
Kud tebe ne poslasmo, sve bi bolje bilo.
Pročitaj moj prvi post na ovu temi pa će ti možda biti jasno, mada sumnjam. Ti i dalje možeš tražiti uzroke zašto se ovo desilo, kriviti pojedince iz administracije suda, tražiti neku skrivenu zavjeru, tabiriti njihova porodična stabla i slične gluposti ali ti sve to neće biti od koristi dok se ne odmakneš od tog drveta koje si tako snažno prigrlio. Čekamo tvoje iduće nebulozno pitanje. :oops: :zzzz:
PM72

#5896 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

sportman1 wrote:
PM72 wrote:Ja fino napisah :
by PM72 » 04/03/2017 22:20

Ne treba biti vidovita Džemila. ;-) Biće ono što nas nekoliko (poput Drvosječe ili Alfonsa) trubi već odavno.A nismo ni izdajnici ni defetisti ni antipatriote nego iskusni ljudi koji su se dovoljno puta opekli o obećanja naših političara.Ja Bakiru i njegovoj "borbi za Bosnu" ne vjerujem ni kad bi sjedao golom guzicom na vrelu peć.
I opet ću ponoviti.Veće zlo od Alije,politike SDA i MM nije nas moglo snaći.Alija založio ljude 1992 - 1995 a sin Bakir ih 26.02.2017 zatrpao po drugi put.I sredio Srbima ausvajs kako su čisti ko vojska spasa jer ih NEMOŽEŠ više tužakati.

Ko je valjo u to vrijeme po tebi?
probrali smo,po običaju,najgore.Što je najtužnije,tog istog Aliju nije izabrao narod za Predsjednika i do sada mi nije jasno kako je premuntao Fikreta...
KENJAC

#5897 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

zenit dozic wrote:
Lukavi Plan wrote:
KENJAC wrote:Bas me interesuje hoce li ova tema pridonijeti da u buduce oni koji budu imali razlicito misljenje od vecine ne budu odmah proglaseni cetnicima, saloncima, petokolonasima i sl ?
Ne jer SDA samo zna revitalizovat.
Vidi hi sto su se sastali :lol:
Duse drage :mrgreen:
Evo vam malo da parite oci
ImageImageImageImageImageImage
Moj Zenite , Zenite moj ! Dobar si ti glasač .
Fudo387

#5898 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

VjecitiStudent wrote:
Fudo387 wrote:
Bas?
Jer i jedni i drugi i treći ne znaju za bilo kakvu drugu politiku osim politiku kupljenja jeftinih nacionalnih poena, u pauzama između dvije krađe.
Mozes ti to bolje.
VjecitiStudent

#5899 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Lukavi Plan wrote:
VjecitiStudent wrote:
ja sam bio uvjeren da dok traje ova frtutma ode Bh telekom al izgleda propade im lutrija.
Netačno, dobili su Skaku.
Da nisu bili zauzeti osvajanjem Centra i Grada, ko zna ...
Drvosjeca iz Dejcica

#5900 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Fudo387 wrote:
Bas?
Jebi ga, tako se to radi, sve se digne i razjebe se stvar. Eto ti si tipičan primjer minder efendije ibretiš se nekim stvarima k'o djete u vrtiću. :oops:
Post Reply