Referendum(i) u RS-u

Locked
julisiz es grant

#5876 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by julisiz es grant »

Ma lik je djikanski trol, svi su mu postovi na fonu "ko nas bre zavadi".
On je jutarnja smjena, noćna su Pedja i Ripicipi :D
Nema još Bodkina na temi, glumi na nekoj drugoj promotora slobode govora, a i neće da se do kraja razotkrije :D
neko_sa_strane

#5877 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by neko_sa_strane »

Zašto bi SDA bila sigurna na izborima? Imaju solidnu opoziciju: SBB, DF pa čak i SDP. Samo je Čović siguran u pobjedu jer opozicije nema.
neko_sa_strane

#5878 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by neko_sa_strane »

julisiz es grant wrote:Ma lik je djikanski trol, svi su mu postovi na fonu "ko nas bre zavadi".
Nema još Bodkina na temi, glumi na nekoj drugoj promotora slobode govora, a i neće da se do kraja razotkrije :D

Ako je post upućen meni, đikan te je napravio! :D
emmir1

#5879 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emmir1 »

neko_sa_strane wrote:Jedno pitanje za sve vas na forumu koji ste ostavili komentar na ovoj temi. Zašto mislite da je referendum u RS-u samo njihova ideja? Zar niste pomislili da je čitava ova igranka posljedica dogovora SNSD-a i SDA? Dogovora kako bi osigurali još 4 godine na vlasti svako u svom toru. Znate kako kažu, dogovor kuću gradi.
Većinu privrede su uništili a ono malo što je ostalo nastoje uništiti i najlakši način za skretanje pažnje javnosti je nacionalizmom. Zar nismo više to ukapirali? Kao i onomad izgradnja i rušenje krsta na Zlatištu. Sjećam se da je i tada bila izborna godina. Bakiru dan RS-a nije smetao 20 godina i baš se godinu dana prije lokalnih izbora sjetio da mu smeta a Dodik jedva dočekao. Stranke na vlasti međusobno odlično sarađuju i pomažu jedni drugima da ostanu na vlasti. Privreda ne postoji. Za svaku sitnicu uzima se kredit kod MMF, EBRD lihvara. Međusobno optuživanje putem javnih medija (koji su pod njihovom šapom) je priča za javnost.

Ništa od ovoga nema.
155_mm

#5880 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

Pedja123 wrote:
Hadzi Lojo wrote:Ja mislim da ce se na Balkanu globalno zakuhati uz pomoc Rusije, i da ce Bosnjaci i Hrvati htjeli ne htjeli pored svih razmirica ponovo stati u odbranu i Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Odbranu od koga?
Inače, Hrvati se sve više okreću saradnji sa Srbima i RS.
pa ako bosnje izbace sribe iz ustava 4 kantona vjerovatno bi saranja sa srbima bila na istom nivou. a kad bi povukli da srbi dobijaju dokumente na cirilici u skupstini mostara za sta su se bosnjaci izborili protiv volje HDZ- vjerovatno bi saradnja bila jos veca. ali kad jadni balija ne zna kako se "saradjuje" na ovim prostorima.

a odbrana ce da bude od onih koji zele da prekrse DMS. to je valjda svima jasno danas postalo. ili?
prog321

#5881 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

julisiz es grant wrote:Ma lik je djikanski trol, svi su mu postovi na fonu "ko nas bre zavadi".
Ima istine u tvojim rijecima.
Mene su prosli put banirali kada sam to rekao pa ne smijem opet :-D
Ipak je ocigledno da ima laznih "Bosanaca" koji su u biti Hr -Sr nacionalisti.
statixx

#5882 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

Sinoc ludilo na Zabranjenom forumu na PINK-u. Nazvao lik u emisiju napao ih sto prepadaju tuzlansku djecu svojim vjezbama na Drini, kaze "Sto niste zovnuli nas iz V korpusa da vjezbamo sa vama!". :D

Javi se momak iz publike, keze: "Bakir je nesposoban, otvara mostove dok se zemlja raspada...". Javila se medicinska sestra iz publike, pa veli: "Stid nek vas bude, uplasite se kad trebate dati krv, a zveckate oruzjem pred ovom djecom i igrate se njihovom krvlju...". A onaj politolog Sisic je urnebesan, samo sto nije skocio da davi one iz RS-a, kaze: "Samo pricate o bosnjackim institucijama, pa zasto nikog ne hapse zbog ovog presedana u postdejtonskoj BiH, ako su bosnjacke. Koji bosnjacki US, ko bira strane sudije, Bosnjaci ili Brisel..." itd. :D
neko_sa_strane

#5883 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by neko_sa_strane »

Prvo i osnovno pravilo bi trebalo biti ako već nekoga ne poznaješ a većina forumaša se sigurno lično ne poznaje je poštovanje osnovne kulture u komunikaciji. Nema je na ovom forumu kao ni na većini drugih foruma. Salve uvreda i etiketiranje čak i kada tema nije vezana ni za jednu etničku zajednicu u BiH su normalna pojava. Baš kao i u BH društvu. Na portalu je još gora situacija. Tobože portal klix ne odgovara za uvredljive komentare ali ih dozvoljava jer izgleda svaki klik bitan. Zaslužili su jednu dobru tužbu. Na ovom forumu pršti od netolerancije i mržnje i iskreno ću vam reći da forum po tome pitanju nimalo ne zaostaje za recimo banjalučkim forumom. Razlika je samo što na ovom forumu ima više otvorenih tema.
Ovaj pojam đikan što srećem samo na klix-u pretpostavljam označava ove sa okolnih brda za koje mi kažemo da su "šljegli". Tom prilikom bih odgovorio ovom krelcu što me isprozivao da sam đikan da je moj "đikan" iz grada koji je veći od Sarajeva.
Last edited by neko_sa_strane on 02/09/2016 09:29, edited 2 times in total.
julisiz es grant

#5884 Re: Referendum(i) u RS-u

prog321 wrote:
Uobičajena "svi smo isti" priča :D :
Postby neko_sa_strane » 02/09/2016 09:04

Kakvih standarda u društvu. Kojem društvu? Ako misliš na BH društvo tu je razlika između jednih, drugih i trećih u mržnji vrlo mala. Meni ne možeš tu šuplju prodavati. Sve sam to vidio a i doživio na svojoj koži . Odlično ja vidim i znam gdje živim. Te priče o mržnji jednih a merhametluku drugih ostavi za foruma.
rumenige_brajtner

#5885 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by rumenige_brajtner »

apsidejzi wrote: Win win je fraza koja se koristi u odnosu dvoje ljudi (grupe) kada oni nastupaju tako da su spremni popustiti kako bi obe strane izasle zadovoljne sa pregovora. http://www.thefreedictionary.com/win-win
ti baš dosadan..
dakle, iz ovoga i bošnjačke partije profitiraju, kao i srpske. rekao sam da je funkcija ovog referenduma jednaka funkciji onog krsta na zlatištu koji se pojavio prije prošlih izbora, a to je homogenizacija biračkog tijela. to će se sa srbima desiti bilo da se referendum održi ili ne, a sa bošnjacima je ista stvar. ako se referendum ne održi, smatraće se to pobjedom bakira i sda, samim tim, birači će ih nagraditi na izborima. ovo je priča bez pozitivnih likova, samo što to ljudi ne žele da vide.
KENJAC

#5886 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KENJAC »

Hej ba , 240 strana bukvalnog pljuvanja po Srbima i sta je konacni zakljucak ? Hocemo da zivimo s njima :? !!! Jebo mater , neko ovdje nije normalan !
neko_sa_strane

#5887 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by neko_sa_strane »

julisiz es grant wrote:
prog321 wrote:
Uobičajena "svi smo isti" priča :D :
Postby neko_sa_strane » 02/09/2016 09:04

Kakvih standarda u društvu. Kojem društvu? Ako misliš na BH društvo tu je razlika između jednih, drugih i trećih u mržnji vrlo mala. Meni ne možeš tu šuplju prodavati. Sve sam to vidio a i doživio na svojoj koži . Odlično ja vidim i znam gdje živim. Te priče o mržnji jednih a merhametluku drugih ostavi za foruma.
U pravu si. Mržnja vam je ista. Nema uopšte razlike. Mene lično boli neka stvar i za politikom i vašim međusobnim prepucavanjima na nacionalnoj osnovi. Priznajem kada sam bio mlađi tamo oko 18 godina i ja sam bio pomalo paljevina ali od tada sam ukopčao kako sve to fercera. Vidio sam i izbliza u jednoj stranci sa sjedištem u Sarajevu kako to iznutra funkcioniše tako da hvala ali ne hvala.
155_mm

#5888 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

KENJAC wrote:Hej ba , 240 strana bukvalnog pljuvanja po Srbima i sta je konacni zakljucak ? Hocemo da zivimo s njima :? !!! Jebo mater , neko ovdje nije normalan !
nesto kasni jutarnja smjena. bile zajebane inatrukcije u centrali izgleda.
:lol:
ze kalanga

#5889 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

KENJAC wrote:Hej ba , 240 strana bukvalnog pljuvanja po Srbima i sta je konacni zakljucak ? Hocemo da zivimo s njima :? !!! Jebo mater , neko ovdje nije normalan !
Nemojte tako, komšije su samo zabrinute kako će njihove komšije odgovoriti na pokušaj nametanja. To je patriotizam. :mrgreen:
julisiz es grant

#5890 Re: Referendum(i) u RS-u

neko_sa_strane wrote:
U pravu si. Mržnja vam je ista. Nema uopšte razlike. Mene lično boli neka stvar i za politikom i vašim međusobnim prepucavanjima na nacionalnoj osnovi. Priznajem kada sam bio mlađi tamo oko 18 godina i ja sam bio pomalo paljevina ali od tada sam ukopčao kako sve to fercera. Vidio sam i izbliza u jednoj stranci sa sjedištem u Sarajevu kako to iznutra funkcioniše tako da hvala ali ne hvala.
Ja sam gledao izbliza četiri godine, trolčino...i gledao i osjećao komšijski blagoslov...za ostale primjere "iste mržnje" vidjeti proguglati: Višegrad-žive lomače, Tomašica, Srebrenica, Sarajevo 1600 djece, Foča-masovna silovanja...itd, itd.
Zaista ko vas ne bi vol'o nakon svega :oops:
mO k3

#5891 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

155_mm wrote:
nesto kasni jutarnja smjena. bile zajebane inatrukcije u centrali izgleda.
:lol:
bila je duga noc :)
KENJAC

#5892 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KENJAC »

Ne kontam , al vidim da nisam jedini !
mO k3

#5893 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

KENJAC wrote:Ne kontam , al vidim da nisam jedini !
kazem ti duga noc... :mrgreen:
bh.tornjak

#5894 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

"AGRESIJA JE OBUKLA CIVILNO ODJELO - RAT JE PRESTAO SAMO ZA ONE KOJI SU U NJEMU POGINULI"

ABDULAH SIDRAN
bh.tornjak

#5895 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

mO k3 wrote:
KENJAC wrote:Ne kontam , al vidim da nisam jedini !
kazem ti duga noc... :mrgreen:

to ono kad s godisnjeg dodjes u firmu pa ne znas novi raspored .... :D
Point.

#5896 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Point. »

Bh Hrvati nikad nece dobiti treci entitet jer su hinje na kvadrat i prelivode kakve istorija nije jos upoznala. I nema ih dovoljno da bi imali entitet, razgovaraju sa pogresnim ljudima (srbima) u vezi toga, no Bosnjaci su naucili lekciju iz proslog rata u vidu Jajca, srednje Bosne, hrhb i slicno da sa njima nema dogovora, jer jedno misle ujutro a drugo u podne.
Dozer

#5897 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dozer »

Navecer urade trece.
Drvosjeca iz Dejcica

#5898 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Point. wrote:Bh Hrvati nikad nece dobiti treci entitet jer su hinje na kvadrat i prelivode kakve istorija nije jos upoznala. I nema ih dovoljno da bi imali entitet, razgovaraju sa pogresnim ljudima (srbima) u vezi toga, no Bosnjaci su naucili lekciju iz proslog rata u vidu Jajca, srednje Bosne, hrhb i slicno da sa njima nema dogovora, jer jedno misle ujutro a drugo u podne.
Meni je fascinanto to kod političkih predstavnika BH Hrvata da recimo rade sve kontra onoga što radi i govori Hrvatska. Hrvatska razmjenjuje teške riječi sa Srbijom a Čović ide u BG na sastanak sa Vučićem, Hrvatska ospe po Dodiku a Čović jarani sa Dodikom, Hrvatska jasno i nedvojbeno osudi referendum u RS-u HDZ u DC Brčko podrži organizaciju referenduma...itd. Fakat mi nisu jasni! Ali ok, imaju pravo da podržavaju koga žele, valjda su se pronašli u toj politici Beograda i Dodika pa im imponuje da budu privjesak te politike.
BHCluster

#5899 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

NEMA NOVCA NI ZA KAMPANJU: Stranke iz RS nisu iz budžeta dobile ni marku u posljednja četiri mjeseca
Političke stranke iz Republike Srpske u predizbornu kampanju ulaze s manjkom novca, budući da iz budžeta RS nisu dobili ni marke za posljednja četiri mjeseca.

U većim problemima su opozicionari, dok vladajuće stranke, kao i do sada, u partijske svrhe koriste pojedine resure javnih preduzeća i institucija koje predstavljaju.

Predsjednik PDP Branislav Borenović je za „Blic“ kazao da ova stranka dobija mjesečno oko 25.000 KM iz budžeta i da uplata nije bilo posljednjih mjeseci...
Para neJma!
Dozer

#5900 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dozer »

Ne da Dodo ;)
Locked