Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
omar little
#5876 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
krizu nije izazvala sirotinja sto je kupovala kuce nego kriminalni hostapleri kojima je zakonski dozvoljeno, stavise skojeno po njihovim snitovima, da se kockaju i da se igraju igara sa tudjim buducnostima i penzijama, posebice na nereguliranom otc. reganovski pogled na svijet kojem je sirotinja odgovorna za svoje postupke dok bogatasi nisu niti imaju tu sta biti pozivani na odgovornosti. nije kriv sistem koji su oni kreirali nego bogalji sto su uzimali kredite.
-
drastic
#5877 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
holland secondDrvenija87 wrote:
-
drastic
#5878 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dali im treba opet omoguciti da naprave isto?omar little wrote:krizu nije izazvala sirotinja sto je kupovala kuce nego kriminalni hostapleri kojima je zakonski dozvoljeno, stavise skojeno po njihovim snitovima, da se kockaju i da se igraju igara sa tudjim buducnostima i penzijama, posebice na nereguliranom otc. reganovski pogled na svijet kojem je sirotinja odgovorna za svoje postupke dok bogatasi nisu niti imaju tu sta biti pozivani na odgovornosti. nije kriv sistem koji su oni kreirali nego bogalji sto su uzimali kredite.
- uglavnomja
#5879 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
hoce trump da mexico finansira zid
sto im ne pada na pamet
sto im ne pada na pamet
- Point.
#5880 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rece Donald Tup da ce Amerika prvo podmiriti zid pa ce naplata Mexicu doci kasnije. I sad ti nekontaj kakav glupan sjedi u Bijeloj Kuci.
-
jefferson
#5881 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I stvar je u tome da trump sa svojim potpisom nije nikoga zajebao samo im je napravio uslugu[/quote]ovo je iz licnog iskustva jedno je izaci iz kuce kad imas $100k kesha u njoj, naspram $2k-$3k
Hajd otidji u eu pa kupi kucu sa $3k kesha
ali nek bude po tvom bacice puno vise para niz vodu kad budu izlazili iz istih
Nikakvu on nije njima uslugu napravio. Uopste ne spominjes da osiguranje nije nacin da se neko odvrati od "avanture." Prije nego sto dodjemo do ove stavke ima deset drugih nacina prije kupovine da se izoluju avanturisti. Neko ko radi psoteno a nema ustedjevinu za ucesce od 20K ili 100K, sta treba? Placati rentu recimo 1000 doalra ili nekretninu 1000 dolara? Oni koji imaju los kreditni rejting itd, itd, se trbaju a i mogu izolovati ranije. Da je on poostrio uslove za kupovinu tipa kreditni rejting, uslovi oko zaposljavanja itd, pa hajde. Ne oni su poostrili nesto sto dodje nakon svega toga.
S obzirom na konstanu anemicnu ekonomiju EU, ne vidim kako je EU neki primjer kako da se radi. Na kraju, nije li uber Deutsche Bank izazvala krizu nekretnina u Spaniji i ista bila upletena do guse u SAD?
Ovim potezom Trump je samo uzeo malo vise para iz dzepa onih koji u sustini se posteno bore za tu kucu.
-
jefferson
#5882 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mexico:Americki porezni obveznici 1-0!Point. wrote:Rece Donald Tup da ce Amerika prvo podmiriti zid pa ce naplata Mexicu doci kasnije. I sad ti nekontaj kakav glupan sjedi u Bijeloj Kuci.
-
jefferson
#5883 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo sto je Trump potpisao nema veze sa bankama, na ovome ce banke zaraditi kao i osiguravajuce kuce.drastic wrote:Dali im treba opet omoguciti da naprave isto?omar little wrote:krizu nije izazvala sirotinja sto je kupovala kuce nego kriminalni hostapleri kojima je zakonski dozvoljeno, stavise skojeno po njihovim snitovima, da se kockaju i da se igraju igara sa tudjim buducnostima i penzijama, posebice na nereguliranom otc. reganovski pogled na svijet kojem je sirotinja odgovorna za svoje postupke dok bogatasi nisu niti imaju tu sta biti pozivani na odgovornosti. nije kriv sistem koji su oni kreirali nego bogalji sto su uzimali kredite.
Ja se slazem da svako treba da sjedne i donese razumnu odluku. Medjutim, zivot ne funkcionise bas tako. Ja se svaki dan susrecem sa ljudima koji su nasjeli na fine rijeci, ublehe koje su ozakonjene i slicno. Najlakse je okriviti sirotinju i reci: pa u sta su gledali, dok zakon isto tako ne postupa prema onima koji izdaju kredite, bilo one za nekretnine ili studentske.
-
drastic
#5884 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nikakvu on nije njima uslugu napravio. Uopste ne spominjes da osiguranje nije nacin da se neko odvrati od "avanture." Prije nego sto dodjemo do ove stavke ima deset drugih nacina prije kupovine da se izoluju avanturisti. Neko ko radi psoteno a nema ustedjevinu za ucesce od 20K ili 100K, sta treba? Placati rentu recimo 1000 doalra ili nekretninu 1000 dolara? Oni koji imaju los kreditni rejting itd, itd, se trbaju a i mogu izolovati ranije. Da je on poostrio uslove za kupovinu tipa kreditni rejting, uslovi oko zaposljavanja itd, pa hajde. Ne oni su poostrili nesto sto dodje nakon svega toga.jefferson wrote:I stvar je u tome da trump sa svojim potpisom nije nikoga zajebao samo im je napravio usluguovo je iz licnog iskustva jedno je izaci iz kuce kad imas $100k kesha u njoj, naspram $2k-$3k
S obzirom na konstanu anemicnu ekonomiju EU, ne vidim kako je EU neki primjer kako da se radi. Na kraju, nije li uber Deutsche Bank izazvala krizu nekretnina u Spaniji i ista bila upletena do guse u SAD?
Ovim potezom Trump je samo uzeo malo vise para iz dzepa onih koji u sustini se posteno bore za tu kucu.[/quote]
pa ako neko ima namjeru da se upusti u tu avanturu ne vidim kakav je problem $20-$30 extra mjesecno.
-
drastic
#5885 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
gdje ja krivim sirotinju, sam sam prosao kroz sve tojefferson wrote:Ovo sto je Trump potpisao nema veze sa bankama, na ovome ce banke zaraditi kao i osiguravajuce kuce.drastic wrote:Dali im treba opet omoguciti da naprave isto?omar little wrote:krizu nije izazvala sirotinja sto je kupovala kuce nego kriminalni hostapleri kojima je zakonski dozvoljeno, stavise skojeno po njihovim snitovima, da se kockaju i da se igraju igara sa tudjim buducnostima i penzijama, posebice na nereguliranom otc. reganovski pogled na svijet kojem je sirotinja odgovorna za svoje postupke dok bogatasi nisu niti imaju tu sta biti pozivani na odgovornosti. nije kriv sistem koji su oni kreirali nego bogalji sto su uzimali kredite.
Ja se slazem da svako treba da sjedne i donese razumnu odluku. Medjutim, zivot ne funkcionise bas tako. Ja se svaki dan susrecem sa ljudima koji su nasjeli na fine rijeci, ublehe koje su ozakonjene i slicno. Najlakse je okriviti sirotinju i reci: pa u sta su gledali, dok zakon isto tako ne postupa prema onima koji izdaju kredite, bilo one za nekretnine ili studentske.
-
daddy-kool
#5886 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jack Be Nimble wrote:Mozda zavisi od regije do regije, ali sto sam ja upoznao hrvate sto ti opisujes (treca/cetvrta generacija) na podrucju San Fran - Vanc oni svi hablaju hrvatskim jezikom koda su jutros a ne jucer dosli iz Hrvatske. I nije sto svi znaju govoriti, nego svi su u nekom tamburaskom bendu, znaju svaku slavonsku pjesmu/klapu i naravno pored ispod sahovnice na lijevom ramenu imaju tetovazu BBB ili Torcida.Fudo387 wrote: Ispravka,
Ima 649 hiljada Amerikanaca ciji je pradedo u Sibeniku sjeo na osam kubika daske i dosao ovdje, i tisuca Hrvata ciji ce potomci
biti pravi pravcati Amerikanci. Nece znati ni dobar dan reci na hrvatskom jeziku.
A ako ih pitas za nacionalno jelo hrvatske: cevap i ajvar
I ja sam imao slična iskustva, začuđujuće dobro govore hrvatski.
Ovo ostalo i jeste čuvanje samo folklora, nešto kao što Irci imaju svoje tradicije.
-
jefferson
#5887 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
drastic wrote:Nikakvu on nije njima uslugu napravio. Uopste ne spominjes da osiguranje nije nacin da se neko odvrati od "avanture." Prije nego sto dodjemo do ove stavke ima deset drugih nacina prije kupovine da se izoluju avanturisti. Neko ko radi psoteno a nema ustedjevinu za ucesce od 20K ili 100K, sta treba? Placati rentu recimo 1000 doalra ili nekretninu 1000 dolara? Oni koji imaju los kreditni rejting itd, itd, se trbaju a i mogu izolovati ranije. Da je on poostrio uslove za kupovinu tipa kreditni rejting, uslovi oko zaposljavanja itd, pa hajde. Ne oni su poostrili nesto sto dodje nakon svega toga.jefferson wrote:I stvar je u tome da trump sa svojim potpisom nije nikoga zajebao samo im je napravio usluguovo je iz licnog iskustva jedno je izaci iz kuce kad imas $100k kesha u njoj, naspram $2k-$3k
Ovim potezom Trump je samo uzeo malo vise para iz dzepa onih koji u sustini se posteno bore za tu kucu.
Ne vidim ni ja kakav je problem da je ostalo onako kako jeste? Mozes isto tako reci: pa u cemu je problem dizati 20-30 dolara, nije neka para.pa ako neko ima namjeru da se upusti u tu avanturu ne vidim kakav je problem $20-$30 extra mjesecno.
-
jefferson
#5888 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma OK, nije sirotinja, regualran svijet, tako se eto kaze.gdje ja krivim sirotinju, sam sam prosao kroz sve to
Najgore je sto oni koji staradju su obicno vojska i slicno, gdje te institucije idu isto muhe na govno zbog GI Bill's, itd, itd.
Evo sad samo da DeVos bude potvrdjena pa kad se University of Phoenix, DevRy, CTU i slicni razmasu.
-
daddy-kool
#5889 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ne, naknadno je čovjek objasnio da će "naplatiti" kroz povećane takse prema Mexico.jefferson wrote:Mexico:Americki porezni obveznici 1-0!Point. wrote:Rece Donald Tup da ce Amerika prvo podmiriti zid pa ce naplata Mexicu doci kasnije. I sad ti nekontaj kakav glupan sjedi u Bijeloj Kuci.
Sljedeće na redu je ponovno pregovaranje NAFTA, čime će sigurno Mexico izaći u lošijem položaju nego do sada.
-
omar little
#5890 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
da se igraju financijskog inzinjeringa bez regulacije i kontrole? sirotinja je kalemila rizik na rizik i pumpala financijski sistem rakom? nezaposleni krezubasi sjedili povzdan ispred kuce i okrestrirali sheme za credit default swaps. jah.drastic wrote:Dali im treba opet omoguciti da naprave isto?omar little wrote:krizu nije izazvala sirotinja sto je kupovala kuce nego kriminalni hostapleri kojima je zakonski dozvoljeno, stavise skojeno po njihovim snitovima, da se kockaju i da se igraju igara sa tudjim buducnostima i penzijama, posebice na nereguliranom otc. reganovski pogled na svijet kojem je sirotinja odgovorna za svoje postupke dok bogatasi nisu niti imaju tu sta biti pozivani na odgovornosti. nije kriv sistem koji su oni kreirali nego bogalji sto su uzimali kredite.
-
drastic
#5891 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Izgleda da je ipak veliko cim se toliki potencijalni kupci ne mogu kvalifikovati, znaci da su i bez toga na limitu mogucnostijefferson wrote:jefferson wrote:ovo je iz licnog iskustva jedno je izaci iz kuce kad imas $100k kesha u njoj, naspram $2k-$3kNe vidim ni ja kakav je problem da je ostalo onako kako jeste? Mozes isto tako reci: pa u cemu je problem dizati 20-30 dolara, nije neka para.pa ako neko ima namjeru da se upusti u tu avanturu ne vidim kakav je problem $20-$30 extra mjesecno.
-
jefferson
#5892 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ja, naplatit ce.daddy-kool wrote:Ma ne, naknadno je čovjek objasnio da će "naplatiti" kroz povećane takse prema Mexico.jefferson wrote:Mexico:Americki porezni obveznici 1-0!Point. wrote:Rece Donald Tup da ce Amerika prvo podmiriti zid pa ce naplata Mexicu doci kasnije. I sad ti nekontaj kakav glupan sjedi u Bijeloj Kuci.
Sljedeće na redu je ponovno pregovaranje NAFTA, čime će sigurno Mexico izaći u lošijem položaju nego do sada.
Da li ce Meksiko ziaci u losijem polozaju ili ne je nevazno. Onos to je vazno je u kakvom ce polozaju SAD izaci. Mexico je 3 trgovinski partner SAD. Nije to bas put u jednom smjeru.
-
jefferson
#5893 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Oni koji se diskvalificiraju se diskvalificiraju prije ovog koraka. Ovo sto je urajdno je da se izmuze jos malo novca.Izgleda da je ipak veliko cim se toliki potencijalni kupci ne mogu kvalifikovati, znaci da su i bez toga na limitu mogucnosti
Kao neko ko je u biznisu rentanja, srednja klasa, ili oni koji su ispod srednje klase su najbolje musterije jer su najredovnije platise. Za te ljude nema zajebancije hocel platiti ili ne, oni sve ucine da plate svoju rentu.
Oni koji se kvalificiraju da kupe prvu kucu ce sve uciniti da je zadrze, a ovo je samo nizak udarac takvim ljudima, a ne nekim avanturistima. Stura ce im uzeti ACA, ponuditi neku alternatvu koja ce dici NYSE par stotina poena jer se zna ko ce profitirati tu.
- uglavnomja
#5894 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
predsjednik mehika je fino rekao da oni nece placati gradnju zida.daddy-kool wrote:Ma ne, naknadno je čovjek objasnio da će "naplatiti" kroz povećane takse prema Mexico.jefferson wrote:Mexico:Americki porezni obveznici 1-0!Point. wrote:Rece Donald Tup da ce Amerika prvo podmiriti zid pa ce naplata Mexicu doci kasnije. I sad ti nekontaj kakav glupan sjedi u Bijeloj Kuci.
sta je trumpovina poslije objasnjavala nije bilo na tv
jedino je rekao da ce zid donijeti vise koristi mehiku nego usa jer ce se sprijeciti sverc oruzja
-
daddy-kool
#5895 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koliko sam ga ja pročitao, on sve dealove vidi kao zero sum game, tako da svakako računa da će USA izaći u boljem položaju.jefferson wrote:
Ma ja, naplatit ce.
Da li ce Meksiko ziaci u losijem polozaju ili ne je nevazno. Onos to je vazno je u kakvom ce polozaju SAD izaci. Mexico je 3 trgovinski partner SAD. Nije to bas put u jednom smjeru.
Svakako ovi potezi nisu "moja šoljica čaja", ali što se tiče finansijske strane mislim da priča, pogotovo oko NAFTA i TPP ima smisla - vidjećemo.
-
jefferson
#5896 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Izgradnja nekretnina (kuca) u SAD je vec dobro usporila zbog nedostatka radne snage. Ovdje gdje sam ja otprilike je nedostatak 20-25% jer je imigracija iz Meksika napsram 90-tih pala sa 586,000 godinsje, na oko 140,000 godisnje.predsjednik mehika je fino rekao da oni nece placati gradnju zida.
jedino je rekao da ce zid donijeti vise koristi mehiku nego usa jer ce se sprijeciti sverc oruzja
Sva ova prica da imigranti rade poslove koje bi amerikanci radili mozes macku o rep okaciti. Ovdje posla preko galve, a nigdje amerikanaca da rade.
-
daddy-kool
#5897 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma neće oni prebaciti x milijardi Americi na račun, nego će im ovi spucat poreze i carine na proizvode koji se dole prave, pa će na taj način, indirektno, reći da je Mexico "platio" zid.uglavnomja wrote:
predsjednik mehika je fino rekao da oni nece placati gradnju zida.
-
jefferson
#5898 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma on to vidi kao zadovoljavanje svoje glasacke baze. Davno se skontalo da on veze nema kako se auta prave i slicno. On bukvalno konta da je postao CEO neke kompanije.daddy-kool wrote:Koliko sam ga ja pročitao, on sve dealove vidi kao zero sum game, tako da svakako računa da će USA izaći u boljem položaju.jefferson wrote:
Ma ja, naplatit ce.
Svakako ovi potezi nisu "moja šoljica čaja", ali što se tiče finansijske strane mislim da priča, pogotovo oko NAFTA i TPP ima smisla - vidjećemo.
Medjutim danas razmisljam da ovdje konce fakat vuce Steve Bannon a ovaj ko tele slusa jer sam ne zna sta bi.
-
jefferson
#5899 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mexico ce isto uraditi americi i eto ti recesije.daddy-kool wrote:Ma neće oni prebaciti x milijardi Americi na račun, nego će im ovi spucat poreze i carine na proizvode koji se dole prave, pa će na taj način, indirektno, reći da je Mexico "platio" zid.uglavnomja wrote:
predsjednik mehika je fino rekao da oni nece placati gradnju zida.
-
daddy-kool
#5900 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Objašnjavam njihovu logiku, ali je ne opravdavam, i jasno da se ekonomija ne može tako gledati.jefferson wrote:
Mexico ce isto uraditi americi i eto ti recesije.
Trump jeste presidency shvatio tako kao da je postao CEO of USA inc, čovjek jednostavno nije dorastao odgovornosti i poziciji na kojoj se našao.
http://nymag.com/daily/intelligencer/20 ... adman.html
The president is a 70-year-old child whose TV time must be closely monitored — because any news story that upsets his ego will trigger a temper tantrum followed by irrational demands that his indulgent, overwhelmed guardians will be helpless to refuse.
Or so Donald Trump’s aides keep confiding to the nearest available reporter.
On Sunday, one of the president’s confidantes told Politico that his staffers have to “control information that may infuriate him,” a task made difficult by the fact that the leader of the free world “gets bored and likes to watch TV.”
That same day, some Trump aides provided the New York Times with a portrait of the president as a moody adolescent.