Sebija All about

Post Reply
zubi

#5876 Re: Sebija All about

Post by zubi »

supercali wrote:Ona cisti kriminalne doktore a dovodi nove kriminalne doktore
To je moje zapazanje
Ono do sad su nas krali varali jedni a od sad ce drugi al bitno je da su i oni i ovi "nasi"
Da.

Razlika je jedino što je sada usluga zdravstvenog sistema na koju mozemo računati, kad nam nedajbože zatreba, neusporedivo lošija i jadnija...

Jadan onaj ko se sada razboli :(
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5877 Re: Sebija All about

Post by pici »

neka je... za teHvida i mevluda se ubila
ušće

#5878 Re: Sebija All about

Post by ušće »

bersK wrote:Najjači su mi komentari tipa pa šta ima veze žena ništa nije pogrešno rekla, šta ste se uhvatili nekih montaža.

Počinjem najozbiljnije no ikad, da sumnjam u inteligenciju ovog zapička od naroda. Guzi ih Sebija, potruj ih sve, pomoći ću ti ako treba.
Napisah negdje skoro da se jedna grupa jebeno pametnih forumaša toliko osilila da svako malo pa jednom narodu prišije neki novi pogrdan naziv ,ne ulazim u tvoju mržnju prema Sebiji ali da moj narod nazoveš " zapičkom od naroda" to je previše i od sljedbenika Šešeljove ideologije,za sada ti prijavljuje post ...Ostalo nije do mene.
Dozer

#5879 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Black swan wrote:ja imam insajderske informacije da žena dobro radi
Pitanje je ko su ti insideri - njeni sljedbenici ili oni koji je ne mirisu.
Ja imam i jednih i drugih, i koliko god da je ovi "njeni" brane, ipak se na kraju sloze da je stanje gore nego prije po pitanju lijekova, materijala, itd..
Ono sto je ona, kao, uspjela malo srediti jeste taj neki red. Ali, opet se na kraju sloze da je to rezultat strahovlade, a ne dobrih radnih uslova i medjuljudskih odnosa.
A znamo da strahovlada nikad, nigdje i ni u cemu nije bila dugorocno rjesenje bilo cega, kao ni put u bilo kakav progres.
JThomas

#5880 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

Banksy wrote:
bhnapoleon1 wrote:Ovdje se jednostavno radi o ogromnoj mjeri glupih improvizacija,Neka mudra glava je skontala da podigne malo rejting Sebiji tako sto ce dati intervju , medjutim zbog pogresnih pitanja ili odgovora to se otkazuje iako je najavljeno i tada pocinju improvizacije. Nakon toga mudra glava posmatra sta se dogadja vidi da se se po internetu uglavnom proziva ismijava Sebija i da dodatno propada rejting pa odlucuje na sljedecu improizaciju. Objavii intervju sa prepravljenim odgovorima, medjutim tada imamo ovu Sebijinu gresku i posljednja improvizacija je ova izjava sa BHT.

Jednostavno da je istinita prica o losoj svjetlosti, to bi rekli nakon prvog otkazivanja medjutim tada jos nije bilo odluceno sta da se radi pa su ovi iz BHT mudro šutili.

Kada upadnes u živo blato i pokušaš se izvuci mahanjem nogama
Neka mudra glava je ona sama, ne postoji niko iza. Samo ona.
U jednu ruku, to je zastrašujuće, imati takvu, koncentriranu moć u rukama samo jedne, labilne, a agresivne i osvetoljubive osobe. S druge strane, to je i urnebesno smiješno i djetinjasto, a to će u velikoj mjeri olakšati posao opoziciji bude li im ona protukandidat. Samo bace šibicu, goriće sve do Aljaske. Skoro da priželjkujem takav rasplet i nju u kampanji. Biće velikog smijeha.
e šta je to za šta je i ona nakon pregleda rekla - možda ovo ipak nisam trebala, možda je ovo previše... :mrgreen:
Banksy

#5881 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Negdje čitam, fali desetak minuta. Lijeno mi gledati, jesu li bila ''agregatna stanja''? :D

Sve skupa, nevjerovatno poniženje, i za novinare BHT-a, i za struku, i za narod, i za cijelu zemlju. Šta nam rade, pravi smo bijednici, dno.
dobar osjecaj

#5882 Re: Sebija All about

Post by dobar osjecaj »

Banksy wrote:Negdje čitam, fali desetak minuta. Lijeno mi gledati, jesu li bila ''agregatna stanja''? :D

Sve skupa, nevjerovatno poniženje, i za novinare BHT-a, i za struku, i za narod, i za cijelu zemlju. Šta nam rade, pravi smo bijednici, dno.
Da, bila su. U tom smislu je govorila je da su promijenili agregatno stanje prešavši u Opću bolnicu ili druge ustanove gdje su po njenim riječima prešli raditi, kao i prelascima između sekundarnog i tercijarnog nivoa u nastavku te misli o agregatnim stanjima. Makar koliko se ja sjećam, ne bih ponovo gledala.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5883 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:Negdje čitam, fali desetak minuta. Lijeno mi gledati, jesu li bila ''agregatna stanja''? :D

dobro došla u linearni svijet nabijen amorfnom masom napačenih Prošnjaka

ЖИВЕО ДОН НЕОНКО!
Dozer

#5884 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Fudo Bosna wrote:U idealnom zdravstvemo sistemu gdje je u UKCS sve "dobro" ferceralo 20 godina dok ne dodje Sebija i dok nam Avaz i FACE tv ne "otvorise oci"... :izet:

P.S.
Ovo gorenapisano o predhodnim menadzerima je " samo ruzan san", sve je do dolaska Sebije na UKCS, bilo poput bajke ... :D
S mozgovima poput tvog je vrlo tesko komunicirati, Fudo... Naprosto jer imas selektivan mentalni sklop koji uzima samo sta mu odgovara, a totalno ignorise sve ostalo... Da li je ovo namjerno ili slucajno, to ti najbolje znas.
Kazes - ljudi je pljuju, a niko ne daje nikakve argumente... A samo ja sam ti ovdje ponudio kamaru ARGUMENATA, lako provjerljivih i bez ikakvih problema dokazivih. Problem je sto ti i slicni tebi ciljano i namjerno, vjerovatno iz stranacke centrale, ili naprosto jer ste zaludjeni SDA fanovi, to spinujete i zaobilazite.

Ali, nije meni mrsko, pa cu ti opet dati neke od argumenata o tome koliko tvoja ljubljena Sebi-ja-SDA laze i petlja.

1. Prije 3-4 mjeseca je bila prica da je vratila 85 miliona KM duga. Ni tada, a ni danas, nikada nije rekla kome, od cega i kako je to "vratila".
A da je ovo bila ocita laz, potvrdjuje u nedavna izjava po kojoj je "vratila" 65 miliona duga. I opet bez ikakve info o tome kome, kako i od cega. Primijetis li ikakvu razliku u ovim podacima, a koje je ona licno iznijela i ponudila javnosti? Razliku od, recimo, 20 miliona KM...? Ili ces se opet napraviti corav i blesav, i nastaviti svoje spin-based trabunjanje...?

2. Od njenog dolaska na UKCS cijela vojska doktora i drugog osoblja su napustili tu ustanovu. Neki jer su otjerani, drugi jer nisu mogli ili htjeli trpiti njene budalastine. Ti ces reci "jer nisu mogli raditi na dva mjesta", a ja ti kazem da i sada njeni doktori rade isto to, i ovo ce ti potvrditi svako ko je i sada u UKCS, ukljucujuci i "njene" sljedbenike. Dakle, nista ona tu nije popravila, nego je samo jedne, koji nisu bili njeni poslusnici, zamijenila drugima, tj. svojim poslusnicima.

3. Od njenog dolaska stanje s lijekovima i ostalim materijalom na UKCS se drasticno pogorsalo, i doslo se dotle da su pacijenti sami morali i moraju kupovati i lijekove (ukljucujuci i citostatike) i sve ostale materijale, ukljucujuci i donosenje posteljine, a onda ih je sve upucivala da traze refundaciju od ZO. Zar ovo nije maltretiranje pacijenata? Sta ce oni koji rade za minimalce i kroz to uplacuju i ZO, ili su penzioneri, pa onda nemaju da plate 1.500 KM za te npr. citostatike? Oni, po tvojoj dragoj Sebiji, mogu slobodno i krepati. Da ne pricamo o tome da se sve te pacijente u nabavku uredno salje u apoteku Dina, koja je, gle cuda, vlasnistvo njenog kolege iz UO, kao i njegove zene koja je njena dobra haverka...
A ja glavu dajem da je ona sve te citostatike i druge lijekove prikazala i u svojim knjigama, a onda od ZO povukla pare za njih, iako ih nije ni nabavila, ni platila, a ni potrosila.

4. Kazes da je stanje prije nje bilo isto. OK, slazem se da nije bilo bajno, ali, cinjenicno - nije bilo ovako grdno kao danas.
S druge strane, opet su njene stranacke kolege upravljaje tim UKC 90% poslijeratnog vremena, a ona je, zamisli cuda - bila dio tih struktura!
I danas upravo ona prica kako nije imala pojma ni o cemu, kako se morala prerusavati da bi doktore uhvatila na djelu i slicne gluposti, a potpuno presucuje, i cak negira (sto znaci - bezocno laze) da je upravo ona godinama unazad bila jedna od nadleznih za upravljanje na UKC, tj. jedan od tih menadzera i clan UO, sto znaci da je MORALA znati sta se sve tamo desava jer joj je to bio posao koji je masno naplacivala.

Na kraju, svakome iole pametnom je iz samo ove 4 stavke jasno ko je i sta je Sebi-ja-SDA, i gdje sve ovo ide... Ti slobodno nastavi s odbranom neobranjivog, i sebe ubjedjuj da si u pravu.
Last edited by Dozer on 06/11/2017 10:12, edited 5 times in total.
hadzinicasa

#5885 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

JThomas wrote:
Banksy wrote:
bhnapoleon1 wrote:Ovdje se jednostavno radi o ogromnoj mjeri glupih improvizacija,Neka mudra glava je skontala da podigne malo rejting Sebiji tako sto ce dati intervju , medjutim zbog pogresnih pitanja ili odgovora to se otkazuje iako je najavljeno i tada pocinju improvizacije. Nakon toga mudra glava posmatra sta se dogadja vidi da se se po internetu uglavnom proziva ismijava Sebija i da dodatno propada rejting pa odlucuje na sljedecu improizaciju. Objavii intervju sa prepravljenim odgovorima, medjutim tada imamo ovu Sebijinu gresku i posljednja improvizacija je ova izjava sa BHT.

Jednostavno da je istinita prica o losoj svjetlosti, to bi rekli nakon prvog otkazivanja medjutim tada jos nije bilo odluceno sta da se radi pa su ovi iz BHT mudro šutili.

Kada upadnes u živo blato i pokušaš se izvuci mahanjem nogama
U jednu ruku, to je zastrašujuće, imati takvu, koncentriranu moć u rukama samo jedne, labilne, a agresivne i osvetoljubive osobe. S druge strane, to je i urnebesno smiješno i djetinjasto, a to će u velikoj mjeri olakšati posao opoziciji bude li im ona protukandidat. Samo bace šibicu, goriće sve do Aljaske. Skoro da priželjkujem takav rasplet i nju u kampanji. Biće velikog smijeha.
e šta je to za šta je i ona nakon pregleda rekla - možda ovo ipak nisam trebala, možda je ovo previše... :mrgreen:
joj Banksy.... mislim da ti je naivno ovo (vidi pod Trump)
nema to ni stida ni srama ni samokritike, od bahatosti i moci se napuhalo, a moze mu se.
Bluemore

#5886 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Nurudin wrote:Zanimljivo kako se ova revolucionistički raspoložena raja loži na nekakvu odbranu doktora , a isti ti
svećenici u bijelim mantijama su u 95 % slučajeva članovi neke od vladajućih stranaka.
Dok im je dobro i dok mogu da rade po svome, bez da ikome odgovaraju, osim možda užoj porodici
kao onaj Gavran što sad kmeči kod Senada, a dva'es godina je bio mali bog...ili onaj doktor iz Foče
što lafo nešto odbrusiše Dodiku , raja svršava na to, a lik jasno kaže da je član snsd-a i kao "ja sam lično glasao
toliko puta za Dodika" ....Pa šta hoćeš sad , sveopću narodnu podršku?!
Tako da, zmija Sebija , samo sikći ...lijepi strah spusti svakoga na zemlju.
koga lazemo?
sebijini su ga i pustili da bude mali bog

tako da nelaje kuca zbog sebe vec zbog sela
Bluemore

#5887 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Fudo Bosna wrote:
Nurudin wrote:Zanimljivo kako se ova revolucionistički raspoložena raja loži na nekakvu odbranu doktora , a isti ti
svećenici u bijelim mantijama su u 95 % slučajeva članovi neke od vladajućih stranaka.
Dok im je dobro i dok mogu da rade po svome, bez da ikome odgovaraju, osim možda užoj porodici
kao onaj Gavran što sad kmeči kod Senada, a dva'es godina je bio mali bog...ili onaj doktor iz Foče
što lafo nešto odbrusiše Dodiku , raja svršava na to, a lik jasno kaže da je član snsd-a i kao "ja sam lično glasao

:thumbup:

Ma vise mi je "pun kufer", kmecanja neokomunista i prikrivenih SBB ovaca na ovom topicu !

Bez ikakve objektivne analize, bez iole ikakvog pokusaja da se gledaju cinjenice a " argumenti" su: kuja, kucka, kurva, vjestica i sta vec ne? Razlog, samo neciji neizivljeni kompleksi, a ne bi reakcije ove bucne manjine bile ni 50% ovakve, i ovo kmecanje, i branjenje dvijedecenijskog kriminala predhodnika, i krokodilske suze za "nevinim" doktorima, da se doticna ne preziva Izetbegovic pa se probudio balijski kompleks kod pojedinaca...

Ma da: trebala je, "sram je bilo" produzavati ugovore doktorima, koji su dvadeset godina sefovi klinika.
"Trebala je", ma, " sram je bilo" i dalje dozvoliti rad na 2/3 stolice, privatnu praksu, "grebo" pacijente koji nemaju love da idu privatno, a sto rad na UKCS ispasta, zbog nelojalne konkurencije/iliti takmicenja sa poslodavcem, (jer ako imas privatnu ordinaciju i bolje uslove za masnu lovu nego na radnom mjestu a sam si u istoj firmi/bolnici radis privatno isti posao i to je takmicenje sa poslodavcem), sam si sopstvenoj klinici/firmi konkurencija, a pacijenti cekaju danima na preglede, ali, ako ti dodju privatno, manje ce cekati i na Klinici i logicno da ce biti povlasteni, "sram" Sebiju da bude, treba doktorima dati da rade maksimum po 4 sata u bolnici a 8 h privatno , ko grebe buraniju/pacijente ove koji nemaju love, ma da, zdrvstvo je samo za raju koja ima love? :izet:

Ono, ( o danima cekanja u krevetu bez da te i pogledaju bez koverte smo iskusili ili sami ili clanovi nasih familija ili nasi poznanici, i trajalo je godinama, npr. konkretno bas ta ortopedija odakle moralisti najvise "kmece"), a nisu godinama na to kmecali nego one bez love i stele tetirali kao stoku i na ortopediji i na drugim odjelima UKCS, a gospodi nezadovoljnim doktorima to nije ranije nimali smetalo, ali cim im je Sebija "stala na zulj", kmeci, zali se Avazu i Face TV, placi i glumi moralistu i brigu za pacijente, " jest, aha , malo morgen" . :D

Dugovi, ma koga je jos "briga" za milione protracene, na neiskoristenu opremu na turisticke seminare, sram te Sebija. Ne smijes dirati sujetu bajnih doktora, moze gospoda biti " neraspolozena" a valja im po 15 tak dana ici na seminare, valja operisati po bliskom istoku , "grebo" klinicki... :D
a najpuniji mi je kufer esdeaovaca i na forumu i njihovih dnevnicara a i van foruma :bih:
Bluemore

#5888 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

homar wrote:
Fudo Bosna wrote:

:thumbup:

Ma vise mi je "pun kufer", kmecanja neokomunista i prikrivenih SBB ovaca na ovom topicu !

Bez ikakve objektivne analize, bez iole ikakvog pokusaja da se gledaju cinjenice a " argumenti" su: kuja, kucka, kurva, vjestica i sta vec ne? Razlog, samo neciji neizivljeni kompleksi, a ne bi reakcije ove bucne manjine bile ni 50% ovakve, i ovo kmecanje, i branjenje dvijedecenijskog kriminala predhodnika, i krokodilske suze za "nevinim" doktorima, da se doticna ne preziva Izetbegovic pa se probudio balijski kompleks kod pojedinaca...

Ma da: trebala je, "sram je bilo" produzavati ugovore doktorima, koji su dvadeset godina sefovi klinika.
"Trebala je", ma, " sram je bilo" i dalje dozvoliti rad na 2/3 stolice, privatnu praksu, "grebo" pacijente koji nemaju love da idu privatno, a sto rad na UKCS ispasta, zbog nelojalne konkurencije/iliti takmicenja sa poslodavcem, (jer ako imas privatnu ordinaciju i bolje uslove za masnu lovu nego na radnom mjestu a sam si u istoj firmi/bolnici radis privatno isti posao i to je takmicenje sa poslodavcem) sam si sopstvenoj klinici/firmi konkurencija, a pacijenti cekaju danima na preglede, ali, ako ti dodju privatno, manje ce cekati i na Klinici i logicno da ce biti povlasteni, "sram" Sebiju da bude, treba doktorima dati da rade maksimum po 4 sata u bolnici a 8 h privatno , ko grebe buraniju/pacijente ove koji nemaju love, ma da, zdrvstvo je samo za raju koja ima love? :izet:

Ono, ( o danima cekanja u krevetu bez da te i pogledaju bez kiverte smo iskusili ili sami ili clanovi nasih familija ili nasi poznanici, i trajalo je godinama, npr. konkretno bas ta ortopedija odakle moralisti najvise "kmece", a nisu godinama na to kmecali nego one bez love i stele tetirali kao stoku i gospodi nezadovoljnim hirurzima to nije smetalo, ali cim im je Sebija "stala na zulj", kmeci, zali se Avazu i Face TV, placi i glumi moralistu i brigu za pacijente, " jest, aha , malo morgen" . :D

Dugovi, ma koga je jos "briga" za milione protracene, na neiskoristenu opremu na turisticke seminare, sram te Sebija. Ne smijes dirati sujetu bajnih hirurga, moze gospoda biti neraspolozena a valja 15 tak dana ici na seminare, valja operisati po bliskom istoku , "grebo" klinicki, neka pacijenti dodju privatno i odrijese kesu... :D
GDJE TI ŽIVIŠ!
u SDA centrali.. u turskoj...
Bluemore

#5889 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

To je moje zapazanje
Ono do sad su nas krali varali jedni a od sad ce drugi al bitno je da su i oni i ovi "nasi"
da i sad su dosli "njeni" sto je jos gore
supercali

#5890 Re: Sebija All about

Post by supercali »

Bluemore wrote:
To je moje zapazanje
Gledaj to sa vedrije strane ajmo na kafu
Bluemore

#5891 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

supercali wrote:
Bluemore wrote:
To je moje zapazanje
Gledaj to sa vedrije strane ajmo na kafu
kako ne gledam kafa bogata antioksidantima, a ti zanimljiv lik :thumbup:
supercali

#5892 Re: Sebija All about

Post by supercali »

Bluemore wrote: kako ne gledam kafa bogata antioksidantima, a ti zanimljiv lik :thumbup:
Bar neces na lijecenje gore ako ti sta bude odmah bare
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5893 Re: Sebija All about

Post by Truba »

Dozer wrote:
Black swan wrote:ja imam insajderske informacije da žena dobro radi
Pitanje je ko su ti insideri - njeni sljedbenici ili oni koji je ne mirisu.
Ja imam i jednih i drugih, i koliko god da je ovi "njeni" brane, ipak se na kraju sloze da je stanje gore nego prije po pitanju lijekova, materijala, itd..
Ono sto je ona, kao, uspjela malo srediti jeste taj neki red. Ali, opet se na kraju sloze da je to rezultat strahovlade, a ne dobrih radnih uslova i medjuljudskih odnosa.
A znamo da strahovlada nikad, nigdje i ni u cemu nije bila dugorocno rjesenje bilo cega, kao ni put u bilo kakav progres.
časna sestra medicinska sestra

ako ona može biti sljedbenik snahe alije izetbegovića :D onda sam ja pop dukljanin koji je prešao na islam

ostalo joj je još nekoliko godina do mirovine i uopće nema namjeru da savija kralježnicu pred sebijom i sličnima
Dozer

#5894 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

OK. Da li ti je rekla u cemu se ogleda taj "dobar rad"?
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#5895 Re: Sebija All about

Post by Nurudin »

Bluemore wrote:
koga lazemo?

Ja ne lažem ništa, samo nemam svoju stranu jer nisam debilan . Da imam neku korist od toga, možda bih se i svrstao.
Koga ti braniš?
Moja pozicija je ta da , kad već ionako nemam koristi, onda uživam u tome što u toj sveopćoj jagmi
po državnim institucijama da se što manje radi, a što više izvuče , pojavi neko koga će se plašiti.
To što je taj bič Izetbegovićka me boli k
Last edited by Nurudin on 06/11/2017 10:44, edited 1 time in total.
pici

#5896 Re: Sebija All about

Post by pici »

cuj casna sestra... a dje pop :mrgreen:
Dozer

#5897 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Nista pop...ovo je ona s paucinom :D
Bluemore

#5898 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Nurudin wrote:
Bluemore wrote:
koga lazemo?

Ja ne lažem ništa, samo nemam svoju stranu jer nisam debilan . Da imam neku korist od toga, možda bih se i svrstao.
Koga ti braniš?
Moja pozicija je ta da , kad već ionako nemam koristi, onda uživam u tome što u toj sveopćoj jagmi
po državnim institucijama da se što manje radi, a što više izvuče , pojavi neko koga će se plašiti.
To što je taj bič Izetbegovićka me boli k
:-)
jete ali hajde sada lijepo odmisli svoju misao do kraja

i to je ona dozvoljava ko ce sada da grabi
a to su njeni podanici koji strepe od nje
dakle kudikamo gore stanje nego dok su sebijini dozvoljavali ovima protiv kojih ona sada lafo uvodi red
znaci za tebe i za mene kao potencijalno pacijenta i gradjanina cisti gubitak i odron vrijednosti

(da ocigledno moze i gore) jer gospoja to radi pod krinkom a to je jos ljigavije
next level grabljenja
Last edited by Bluemore on 06/11/2017 11:09, edited 1 time in total.
pici

#5899 Re: Sebija All about

Post by pici »

Dozer wrote:Nista pop...ovo je ona s paucinom :D
labudanovi povjerljivi izvori... ce joj maknemo paucinu :mrgreen:
Banksy

#5900 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

hadzinicasa wrote:
JThomas wrote:
Banksy wrote:
joj Banksy.... mislim da ti je naivno ovo (vidi pod Trump)
nema to ni stida ni srama ni samokritike, od bahatosti i moci se napuhalo, a moze mu se.
Ne prejudiciram :D rezultate, samo pretpostavljam da će opozicija i igrati na njen kratak fitilj, a tu je zaista široko polje djelovanja :D biće smijeha, sigurno :D
Post Reply