Fudo Bosna wrote:U idealnom zdravstvemo sistemu gdje je u UKCS sve "dobro" ferceralo 20 godina dok ne dodje Sebija i dok nam Avaz i FACE tv ne "otvorise oci"...
P.S.
Ovo gorenapisano o predhodnim menadzerima je " samo ruzan san", sve je do dolaska Sebije na UKCS, bilo poput bajke ...

S mozgovima poput tvog je vrlo tesko komunicirati, Fudo... Naprosto jer imas selektivan mentalni sklop koji uzima samo sta mu odgovara, a totalno ignorise sve ostalo... Da li je ovo namjerno ili slucajno, to ti najbolje znas.
Kazes - ljudi je pljuju, a niko ne daje nikakve argumente... A samo ja sam ti ovdje ponudio kamaru ARGUMENATA, lako provjerljivih i bez ikakvih problema dokazivih. Problem je sto ti i slicni tebi ciljano i namjerno, vjerovatno iz stranacke centrale, ili naprosto jer ste zaludjeni SDA fanovi, to spinujete i zaobilazite.
Ali, nije meni mrsko, pa cu ti opet dati neke od argumenata o tome koliko tvoja ljubljena Sebi-ja-SDA laze i petlja.
1. Prije 3-4 mjeseca je bila prica da je vratila 85 miliona KM duga. Ni tada, a ni danas, nikada nije rekla kome, od cega i kako je to "vratila".
A da je ovo bila ocita laz, potvrdjuje u nedavna izjava po kojoj je "vratila" 65 miliona duga. I opet bez ikakve info o tome kome, kako i od cega. Primijetis li ikakvu razliku u ovim podacima, a koje je ona licno iznijela i ponudila javnosti? Razliku od, recimo, 20 miliona KM...? Ili ces se opet napraviti corav i blesav, i nastaviti svoje spin-based trabunjanje...?
2. Od njenog dolaska na UKCS cijela vojska doktora i drugog osoblja su napustili tu ustanovu. Neki jer su otjerani, drugi jer nisu mogli ili htjeli trpiti njene budalastine. Ti ces reci "jer nisu mogli raditi na dva mjesta", a ja ti kazem da i sada njeni doktori rade isto to, i ovo ce ti potvrditi svako ko je i sada u UKCS, ukljucujuci i "njene" sljedbenike. Dakle, nista ona tu nije popravila, nego je samo jedne, koji nisu bili njeni poslusnici, zamijenila drugima, tj. svojim poslusnicima.
3. Od njenog dolaska stanje s lijekovima i ostalim materijalom na UKCS se drasticno pogorsalo, i doslo se dotle da su pacijenti sami morali i moraju kupovati i lijekove (ukljucujuci i citostatike) i sve ostale materijale, ukljucujuci i donosenje posteljine, a onda ih je sve upucivala da traze refundaciju od ZO. Zar ovo nije maltretiranje pacijenata? Sta ce oni koji rade za minimalce i kroz to uplacuju i ZO, ili su penzioneri, pa onda nemaju da plate 1.500 KM za te npr. citostatike? Oni, po tvojoj dragoj Sebiji, mogu slobodno i krepati. Da ne pricamo o tome da se sve te pacijente u nabavku uredno salje u apoteku Dina, koja je, gle cuda, vlasnistvo njenog kolege iz UO, kao i njegove zene koja je njena dobra haverka...
A ja glavu dajem da je ona sve te citostatike i druge lijekove prikazala i u svojim knjigama, a onda od ZO povukla pare za njih, iako ih nije ni nabavila, ni platila, a ni potrosila.
4. Kazes da je stanje prije nje bilo isto. OK, slazem se da nije bilo bajno, ali, cinjenicno - nije bilo ovako grdno kao danas.
S druge strane, opet su njene stranacke kolege upravljaje tim UKC 90% poslijeratnog vremena, a ona je, zamisli cuda - bila dio tih struktura!
I danas upravo ona prica kako nije imala pojma ni o cemu, kako se morala prerusavati da bi doktore uhvatila na djelu i slicne gluposti, a potpuno presucuje, i cak negira (sto znaci - bezocno laze) da je upravo ona godinama unazad bila jedna od nadleznih za upravljanje na UKC, tj. jedan od tih menadzera i clan UO, sto znaci da je MORALA znati sta se sve tamo desava jer joj je to bio posao koji je masno naplacivala.
Na kraju, svakome iole pametnom je iz samo ove 4 stavke jasno ko je i sta je Sebi-ja-SDA, i gdje sve ovo ide... Ti slobodno nastavi s odbranom neobranjivog, i sebe ubjedjuj da si u pravu.