Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pakica_

#5876 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Oligarh wrote:
pakica_ wrote: e nije vise ni pakica frajer.. **rac!
Naravno da nisi! Čitam tvoje postove i vidim da sve što si radila, radila si iz srca i čistog nijeta. A kako znam (odnosno sam znao) nekoga iz ovog kruga kao što je ova indijanka prefrigana, mislim da ti je krajnje vrijeme da povučeš ručnu i da radiš samo ono što ti misliš da je potrebno.
way ahead of you, sto se veli.. kerovi ce za vijeke vijekova imati mene uzA se, ali narod vise nikad! FUJ!
York Light 100`s

#5877 Re: Problem pasa lutalica

Post by York Light 100`s »

Moj prijedlog je da Slobodna Europa u saradnji sa Dog Trust snimi novu epizodu emisije Perspektiva, sa jedne strane građani Sarajeva a sa druge strane cuke pa da se pokušaju zbližiti i da bude moguć suživot.
Voditelj te epizode Nele Karajlić "I ja sam pas lutalica"
Gabrielo

#5878 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

Cini mi se da se broj stetocina u gradu poceo smanjivati. :thumbup:
The BEN10

#5879 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

Gabrielo wrote:Cini mi se da se broj stetocina u gradu poceo smanjivati. :thumbup:
;-)
huxley

#5880 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Ovom Covjeku bistu napraviti odmah, postaviti umjesto vjecne vatre. Tako revolucionarne ideje, a tako pragmaticna rjesenja. Casto mi je sto isti zrak disem kao on, ponosan sam sto ga ovaj grad ima:

DINO KONAKOVIĆ
Nakon neuspjelih brakova, žao mi je jedino što nemam porodicu

U iscrpnom, ugodnom i otvorenom razgovoru s novim premijerom Kantona Sarajevo, Elmedinom Dinom Konakovićem, saznali smo, između ostalog, zašto još uvijek živi s majkom, u kakvim je odnosima s bivšim suprugama te da li je nakon dva razvoda izgubio vjeru u ljubav. Usto, bivši sportista nam je obećao kako će se založiti za humano zbrinjavanje pasa lutalica te ozbiljno razmotriti Gracijin prijedlog da na ulicama Sarajeva postavi hranilice za životinje
Capsicum

#5881 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

huxley wrote:Ovom Covjeku bistu napraviti odmah, postaviti umjesto vjecne vatre. Tako revolucionarne ideje, a tako pragmaticna rjesenja. Casto mi je sto isti zrak disem kao on, ponosan sam sto ga ovaj grad ima:

DINO KONAKOVIĆ

U iscrpnom, ugodnom i otvorenom razgovoru s novim premijerom Kantona Sarajevo, Elmedinom Dinom Konakovićem, saznali smo, između ostalog, zašto još uvijek živi s majkom, u kakvim je odnosima s bivšim suprugama te da li je nakon dva razvoda izgubio vjeru u ljubav. Usto, bivši sportista nam je obećao kako će se založiti za humano zbrinjavanje pasa lutalica te ozbiljno razmotriti Gracijin prijedlog da na ulicama Sarajeva postavi hranilice za životinje
Hahaha odlicno! Jos nam samo cuke fale na budzetu i to je to. :lol: :lol: :lol:
Adriatic

#5882 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

huxley wrote:Ovom Covjeku bistu napraviti odmah, postaviti umjesto vjecne vatre. Tako revolucionarne ideje, a tako pragmaticna rjesenja. Casto mi je sto isti zrak disem kao on, ponosan sam sto ga ovaj grad ima:

DINO KONAKOVIĆ

U moru idiotarija ovog kretena, ova je najveća. :run:
vješalica

#5883 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

zemljice sveta otvaraj se...čuj hranilice za životinje hahahahahahahahahahah jaooo kiflleee
Clan komisije

#5884 Re: Problem pasa lutalica

Post by Clan komisije »

Meni je drago sto je kifla napokon dosao na ovu poziciju, toliko petlja i obecava, da ce sve ovo sahraniti njegovu politicku karijeru.

Dva razvoda, pa zenu sebi ne zna izabrat, a vodi nam grad. :-) :D
razonoda

#5885 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

DINO KONAKOVIĆ

:shock:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5886 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

DINO KONAKOVIĆ

sta sumljak zna o gradu...pa nismo nacionalni park...majko moja koji IDIOTI hode poliKitom, de stavite zakon da je svako domacinstvo obavezno imat cetri kera i porez na obitelj...ako ista ima gadljivije od ovih dogmoneyovaca to su politicari
MJAU - da

#5887 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Ove hranilice nisu ništa loše, veoma fina stvar. Samo, kad grad ne bi bio pun pasa, nego imaš normalan broj lokalnih pujda, ono jedan pujdo mahali i jedno 50 mačaka. :-D
Zastozato

#5888 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

razonoda wrote:

DINO KONAKOVIĆ

:shock:
Procitajte cijeli tekst koji je izasao u Graciji i vidjecete da on ovo uopce nije rekao, vec je rekao da to nije losa ideja. To je vise rekao da bi novinarka cula ono sto bi voljela da cuje nego sto zaista misli da tako nesto sprovede, na sto je novinarka iz Gracije rekla de ce se zbog toga naci na naslovnoj strani. Ovo sto pise je napisala novinarka kao uvodni dio cijelog tekta. Jeste potvrdio da je pasa manje na ulicama posljednjih mjesec dana i to je iznio kao nesto sto je pozitivno, te da bjesne, bolesne pse treba skloniti sa ulice prije nego se ostali smjeste u azil. Mislim da je realno ocekivati da ,posto je tek dobio mandat, ne odobrava otvoreno ovo sto je njegov kolega iz stranke pokrenuo.
MJAU - da

#5889 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Cuka nema, posklanjali zaštitari po pansionima. Garantujem ti, komšinica mi potvrdila. Jbg, svak svoj izvor zarade čuva. :D
Gorštak

#5890 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gorštak »

Nešto sam propustio :zoka: , u međuvremenu je nestala samostalna tema o herojskoj organizaciji Dogs Trust :? protiv koje glas dižu samo neprosvijećeni euroskeptici. :D
Gorštak

#5891 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gorštak »

Image
nadžak

#5893 Re: Problem pasa lutalica

Post by nadžak »

Da li će išta od ovoga biti?

Bože sačuvaj. Što se nikad onim ublehama ne desi nešto ovako pa da vidim hoće li promjeniti mišljenje?
The BEN10

#5894 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

http://saff.ba/donatori-iz-njemacke-opt ... TAEzeSkU_s
Saff je u tekstu “Kako se pojedinci bogate kroz prikupljanje donacija za pse lutalice” donio niz fotografija i ostalih činjenica koje dokazuju kriminal takozvanih zaštitinika životinja, onih kojima odgovara što više pasa-lutalica na ulicama FBiH kako bi preko ovih životinja tražili novac od naivnih stranih donatora. Naivni donator bila je i Daliborka Čolić iz njemačkog grada Hagena. Sa životnim saputnikom Slobodanom Desančićem i ostalim ljubiteljima životinja iz udruženja “Vergessene Pfoten”. U projekte zaštite pasa u BiH u posljednjih sedam godina uložila je pola miliona eura. Nakon što je posjetila BiH i lično se uvjerila da taj novac koriste bh. “zaštitnici životinja” za vlastito bogaćenje, odlučila je promijeniti metodu pružanja pomoći. Ovo je dio njene ispovijesti koju je objavio DW, a u kojem objašnjava razloge za prekid saradnje sa profiterima iz naše zemlje. – Daliborka i Slobodan su najprije finansijski pomagali udruženja za zaštitu pasa lutalica u Sarajevu, ali su, nakon što su uvidjeli da neke organizacije zloupotrebljavaju pse u namjeri da ostvare sopstvenu korist, odustali od toga. U Sarajevu postoje ljudi koji će i zadnju svoju marku dati da se spase psi, ističe Daliborka, a postoje i oni koji od svega toga profitiraju. Azili su, dodaje ona, najčešće obične šupe i rupe u kojima psi gladuju, nemaju veterinarski tretman, kolju se međusobno i za te pse bi bilo bolje da ih uspavaju, rekla je Daliborka za DW.
Maharadza

#5895 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

The BEN10 wrote:http://saff.ba/donatori-iz-njemacke-opt ... TAEzeSkU_s
Saff je u tekstu “Kako se pojedinci bogate kroz prikupljanje donacija za pse lutalice” donio niz fotografija i ostalih činjenica koje dokazuju kriminal takozvanih zaštitinika životinja, onih kojima odgovara što više pasa-lutalica na ulicama FBiH kako bi preko ovih životinja tražili novac od naivnih stranih donatora. Naivni donator bila je i Daliborka Čolić iz njemačkog grada Hagena. Sa životnim saputnikom Slobodanom Desančićem i ostalim ljubiteljima životinja iz udruženja “Vergessene Pfoten”. U projekte zaštite pasa u BiH u posljednjih sedam godina uložila je pola miliona eura. Nakon što je posjetila BiH i lično se uvjerila da taj novac koriste bh. “zaštitnici životinja” za vlastito bogaćenje, odlučila je promijeniti metodu pružanja pomoći. Ovo je dio njene ispovijesti koju je objavio DW, a u kojem objašnjava razloge za prekid saradnje sa profiterima iz naše zemlje. – Daliborka i Slobodan su najprije finansijski pomagali udruženja za zaštitu pasa lutalica u Sarajevu, ali su, nakon što su uvidjeli da neke organizacije zloupotrebljavaju pse u namjeri da ostvare sopstvenu korist, odustali od toga. U Sarajevu postoje ljudi koji će i zadnju svoju marku dati da se spase psi, ističe Daliborka, a postoje i oni koji od svega toga profitiraju. Azili su, dodaje ona, najčešće obične šupe i rupe u kojima psi gladuju, nemaju veterinarski tretman, kolju se međusobno i za te pse bi bilo bolje da ih uspavaju, rekla je Daliborka za DW.
Ma šta bombaju ti isilovci, ne znaju oni šta su plemenite džukele i veliki zaštitnik istih dogs trAst?! :oops:
Naslovnica

#5896 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Ovom prilikom bih zamolio ex-plavku (sada je u smeđoj varijanti) koja ordinira u B-Fazi ulica Nerkeza Smailagića da se goni u 3 mačke piterine, i ona i njena lajava telad.
Dijagnoza stuha vodi neku vrstu pekinezera na uzici (naravno, rasni), a svakodnevno po više puta hrani i toči vodu kerovima lutalicama po naselju, specifično ovima u Nerkeza Smailagića.
Treba nije normalna šta je napravila od tog dijela naselja, to postaje jedan veliki azil za pse. Ispod balkona ležajevi za pse, hranilice, brlozi, ama fuj šta radi.
Na stranu lajanje na svako auto, ganjanje po 100-200m, samo gledam kada će otkinuti karambolku. A ugojila ih je, svaki po 50 kila ima, ne mogu se više ni pregaziti bez totalke.
Gdje i kako anonimno da prijavim da se ovi kerovi uklone iz naselja, iz dječjeg parka, ispod balkona?!
btw, znam da ona ovo čita.
The BEN10

#5897 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

Naslovnica wrote:btw, znam da ona ovo čita.
Hahahhahahaa, kralju!
Naslovnica wrote:Ovom prilikom bih zamolio ex-plavku (sada je u smeđoj varijanti) koja ordinira u B-Fazi ulica Nerkeza Smailagića da se goni u 3 mačke piterine, i ona i njena lajava telad.
Dijagnoza stuha vodi neku vrstu pekinezera na uzici (naravno, rasni), a svakodnevno po više puta hrani i toči vodu kerovima lutalicama po naselju, specifično ovima u Nerkeza Smailagića.
Treba nije normalna šta je napravila od tog dijela naselja, to postaje jedan veliki azil za pse. Ispod balkona ležajevi za pse, hranilice, brlozi, ama fuj šta radi.
Na stranu lajanje na svako auto, ganjanje po 100-200m, samo gledam kada će otkinuti karambolku. A ugojila ih je, svaki po 50 kila ima, ne mogu se više ni pregaziti bez totalke.
Gdje i kako anonimno da prijavim da se ovi kerovi uklone iz naselja, iz dječjeg parka, ispod balkona?!
Nazoveš LOKOM brate.
Stjui

#5898 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

kod nas u čaršiji su ti "hranitelji" najaktivniji oko pola 12,12,pa onda od pola 6 do 6.znači u te lopovske sate,jer zna bagra da to što rade ne valja,pa se većinom kriju od normalnog naroda.uglavnom to izgleda onako kako je opisao g.naslovnica.drže svog kera(markiranog,naravno) na povocu,a oko sebe skupe čopor i istresaju među buhonoše kese i kese hrane(ne znam samo odakle im onoliko).
Naslovnica

#5899 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Stjui wrote:kod nas u čaršiji su ti "hranitelji" najaktivniji oko pola 12,12,pa onda od pola 6 do 6.znači u te lopovske sate,jer zna bagra da to što rade ne valja,pa se većinom kriju od normalnog naroda.uglavnom to izgleda onako kako je opisao g.naslovnica.drže svog kera(markiranog,naravno) na povocu,a oko sebe skupe čopor i istresaju među buhonoše kese i kese hrane(ne znam samo odakle im onoliko).
Ova stuha kod nas je izgleda apsolutno besposlena, viđam je nekoliko puta dnevno, ujutro, naveče, u podne, orilo, gorilo...
Fakat mi nisu jasni ti ljudi i siguran sam da za takvo njihovo ponašanje postoji medicinski izraz, neka dijagnoza.
Tvrtko II Kotromanić

#5900 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ono kad u sred dana u Jelica ulici svjedocis trganju macke od strane 4-5 slatkih cukica

glavni grad evropske zemlje u 2015-oj godini :bih:
hvala Vam "Dogs trust" "Av-Mjau" i sl. :thumbup:
Locked