tako je bilo i za vrijeme rata..nekome rat nekme brat..evo istorija se ponavlja ali bez oruzja..ovaj put neprijatelj je majka priroda mada ja vjerujem da priroda nikad ne moze da bude neprijatelj.priroda nas uci mada nas niko ne moze nista nauciti? Ova priroda pokusava zavadjen narod u bosni da ujedini i promjeni na bolje..hocemo li sta iz ovog napokon sta nauciti ili ce mo se i dalje dijeliti ili dozvoliti da nas dijele? Naucimo vec jednom nesto !!!!!Dijelimo isti komad zemlje, pod istim nebom i istom sudbinom i jos najvaznije istu proslost koja nam treba da bude "pamet u glavu"Hell.is.here wrote:To je ono sto sam ranije govorio.amra67 wrote:Ratovi i prirodne katasrofe su nam istorija i NIKAD da nesto naucimo iz te istorije !!! Bit ce i ovo i proci ce samo ako opet ne naucimo iz ovoga onda Boga mi nismo normalan narod..Treba napraviti zakon u kojem stoji da za vrijeme ovakvih katastrofa opozove zakon tj. stavi zakon na snagu da bilo koje profiterstvo na osnovu ljudi koji su ovo sve pretrpili STROGO kaznjava jer citam negdje da se( ne znam da li je stvarno to tako?) humanitarna pomoc nasla na pijacama.Koji su to BOLESNI ljudi da tako nesto rade!
Ja sam cuo da pojedinci sa kamionima u nekim mjestima naplacuju prevoz po 20KM da ih izvuku iz vode. To sam cuo ne znam da li je istina , ali vjerovatno jest.
Sent directly from hell!
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- amra67
#5876 Re: Poplave u cijeloj BiH
Last edited by amra67 on 18/05/2014 13:58, edited 2 times in total.
-
Hell.is.here
#5878 Re: Poplave u cijeloj BiH
Uvijek bilo i uvijek ce biti. Neki ljudi profitiraju na tudjoj nesreci.amra67 wrote:tako je bilo i za vrijeme rata..nekome rat nekme brat..evo istorija se ponavlja ali bez oruzja..ovaj put neprijatelj je majka priroda mada ja vjerujem da priroda nikad ne moze da bude neprijatelj.priroda nas uci mada nas niko ne moze nista nauciti? Ova priroda pokusava zavadjen narod u bosni da ujedini i promjeni na bolje..hocemo li sta iz ovog napokon sta nauciti ili ce mo se i dalje dijeliti ili dozvoliti da nas dijele? Naucimo vec jednom nesto !!!!!Dijelimo isti komad zemlje, pod istim nebom i istom sudbinom i jos najvaznije istu proslost koja nam treba da bude "pamet u glavu"Hell.is.here wrote:To je ono sto sam ranije govorio.amra67 wrote:Ratovi i prirodne katasrofe su nam istorija i NIKAD da nesto naucimo iz te istorije !!! Bit ce i ovo i proci ce samo ako opet ne naucimo iz ovoga onda Boga mi nismo normalan narod..Treba napraviti zakon u kojem stoji da za vrijeme ovakvih katastrofa opozove zakon tj. stavi zakon na snagu da bilo koje profiterstvo na osnovu ljudi koji su ovo sve pretrpili STROGO kaznjava jer citam negdje da se( ne znam da li je stvarno to tako?) humanitarna pomoc nasla na pijacama.Koji su to BOLESNI ljudi da tako nesto rade!
Ja sam cuo da pojedinci sa kamionima u nekim mjestima naplacuju prevoz po 20KM da ih izvuku iz vode. To sam cuo ne znam da li je istina , ali vjerovatno jest.
Sent directly from hell!
I kad se sve ovo zavrsi, sve ce biti po starom
Sent directly from hell!
- Zovem se Zelena
#5879 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima posebna tema LIJEKOVI. Pogledaj tamo.free_spirit wrote:Ima li neko pri ruci spisak potrebnih lijekova?
- Casual's
#5880 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kiša i u Zenici,pocela,pa stala.. 
-
StupskaBitanga
#5881 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo u Brčkom vucilovac nimalo dobro ne izgleda
- Šunj
#5882 Re: Poplave u cijeloj BiH
Posavina, ravnica do Brckog, Bijeljine, Orasja, ....StupskaBitanga wrote:Ovo u Brčkom vucilovac nimalo dobro ne izgleda
- nOrMaLaC
#5883 Re: Poplave u cijeloj BiH

Dragi prijatelji, Do Posavine se ne moze dalje od Doboja.
- alchak.ba
#5884 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prodjes pored dzamije lijevo, vozis do kraja i onda skreni desno pored firme Fructas i samo pravo..... Doglodi, Azici itd
-
almir1977
#5885 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dvorište u Maglaju:

-
StupskaBitanga
#5886 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sve kulture ce biti uništeneŠunj wrote:Posavina, ravnica do Brckog, Bijeljine, Orasja, ....StupskaBitanga wrote:Ovo u Brčkom vucilovac nimalo dobro ne izgleda
- Fantassin
#5887 Re: Poplave u cijeloj BiH
122mm Minobacacka.wannabe_ultra wrote:kakva je to granata Bog tealmir1977 wrote:Dvorište u Maglaju:
- Nisrin
#5888 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zovem se Zelena wrote:Ima posebna tema LIJEKOVI. Pogledaj tamo.free_spirit wrote:Ima li neko pri ruci spisak potrebnih lijekova?
Ne zaboravite kupiti i cajeva, mi smo i tu kupovali!!
1.Aparat i trakice za mjerenje secera,
2. stetoskop,
3.aparat za mjerenje pritiska,
4. toplomjer,
neki nazivi lijekova mozda nisu tacno napisani, jer smo prepisivali sta su ljudi zapisivali:
5. zavoji, gaza, ulosci, pelene za odrasle, pelene za djecu,
6. Omep, Panadol, Antram,
7. Ranicidin
8. Enterofuril,
9. Izoftan G 1 kg,
10. Eritromicin,
11.Nimulid,
12.Uterogestan,
13. Diff Dicc,
15. Dicorainorain,
16.Edemid 500 mg,
17.Lanitop 1 kutija,
18. Amiofilin 1 kutija,
19. Enap 2 kutije,
20. Lasiks 1 kutija,
21. Leksilium,
22. Byol 20 mg,
23. Diva cor 0,25 mg,
24. hlor za vodu,
25. tablete za dezinfekciju vode,
26. djecija hrana, prehrana za porodilje i trudnice, tute za djecu
27. kalijeva so u kesama,
28. dezinfekcijsko sredstvo za rane
29. konjska mast.
- Nisrin
#5889 Re: Poplave u cijeloj BiH
nOrMaLaC wrote:
Dragi prijatelji, Do Posavine se ne moze dalje od Doboja.
moe li se preko tuzle,stupara, srebrenika??
- alchak.ba
#5890 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima put i preko Teslica pa prema Prnjavoru.... stanari
- lijek-za-sve
#5891 Re: Poplave u cijeloj BiH
moze se do gradačca za dalje neznam
-
IlijaLadin
#5892 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zatvoren je prijelaz preko Županje.
Da li se može putem Brod - Derventa - Gradačac - Tuzla?
- Mračajski proto
#5893 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dobar ti nick.IlijaLadin wrote:Zatvoren je prijelaz preko Županje.
-
Hendrix
#5894 Re: Poplave u cijeloj BiH
Po izjavi ispade super za ekonomiju ovo...
Kontam sve mozda nije a onda se sjetim izjave oko brata mu u upravi direkcije, kako da se pobrine za drzavu ako za brata ne zna...to je taj covjek isti, idiot.
Kontam sve mozda nije a onda se sjetim izjave oko brata mu u upravi direkcije, kako da se pobrine za drzavu ako za brata ne zna...to je taj covjek isti, idiot.
- skafiskafsnjak
#5895 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo je nemoguce...da je ovo izjavi ...
MIslim, ne podrzavam njega ili nekoga drugog...al da ovo izjavi ... vala... sumnjam
MIslim, ne podrzavam njega ili nekoga drugog...al da ovo izjavi ... vala... sumnjam
-
leo karan
#5896 Re: Poplave u cijeloj BiH
Naravno, najbolje je davati direktno unesrecenim ljudima.
Ali ko ipak ne moze doci direktno do unesrecenih, onda je najbolja opcija Crveni Kriz.
Imaju mogucnost skladistenja robe u svim opcinama, imaju opcinske timove, koliko toliko imaju i vozila, imaju spiskove ljudi koji su u teskoj materijalnojs situaciji.
Oni ce biti angazovani na podjeli svega sto se prikupilo mjesecima, radit ce i kad fokus medija ne bude toliko na ovome.
Rad im je regulisan zakonom.
Imaju neki sistem.
Ako ne mozete licno pomoci nekom unesrecenom, ponavljam najbolje preko CK
Ali ko ipak ne moze doci direktno do unesrecenih, onda je najbolja opcija Crveni Kriz.
Imaju mogucnost skladistenja robe u svim opcinama, imaju opcinske timove, koliko toliko imaju i vozila, imaju spiskove ljudi koji su u teskoj materijalnojs situaciji.
Oni ce biti angazovani na podjeli svega sto se prikupilo mjesecima, radit ce i kad fokus medija ne bude toliko na ovome.
Rad im je regulisan zakonom.
Imaju neki sistem.
Ako ne mozete licno pomoci nekom unesrecenom, ponavljam najbolje preko CK
-
emmir1
#5897 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kaže Vučić na sjednici u Srbiji.
Dobit ćemo veliku pomoć od mog prijatelja Muhameda , obraća se ministru , dobit ćeš ogroman iznos novca na račun i ima dobro da raspolažeš sa njim.
A naši sa Muhamedom potpišu memorandume o razumijevanju
Dobit ćemo veliku pomoć od mog prijatelja Muhameda , obraća se ministru , dobit ćeš ogroman iznos novca na račun i ima dobro da raspolažeš sa njim.
A naši sa Muhamedom potpišu memorandume o razumijevanju
-
Fact
#5898 Re: Poplave u cijeloj BiH
almir1977 wrote:Dvorište u Maglaju:
-
biscanka2
#5899 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja slusam na radio Stuttgart vijesti pa svaki put najavi: prirodne katastrofe Beograd - pa nastavi -na balkanu velike poplave u Srbiji 20 mrtvih i doda da je i Bosna pogodjena.ZPP wrote:Gledam sad BN vijesti, uzivo javljanja iz Samca, Doboja, Bijeljine,.. prilog o poplavama u srbiji.... o poplavama u Maglaju, Olovu i drugim gradovima u FBiH ni rijeci, kao da se nista nije desilo![]()
Je li moguce da su i u ovakvim situacijama toliki fasisti
Zar nas konzul Dragan Dragic u Stuttgartu nije mogao dati (radio Stuttgartu) detaljnije informacije iz svoje zemlje.
Ili je gluh pa necuje vijesti ili tako neprofesionalno obavlja svoj posao ili ono trece.
U nesreci negledam razlike i sigurno je da i tamo treba ( narod u Srbiji ) pomoc ali treba realno prikazati stanje
kako bi se realno mogla i pomoc dodijeliti.
Last edited by biscanka2 on 18/05/2014 14:42, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#5900 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jel centar Brčkog ugrožen?