Tuzlaci tj. organizator protesta je sve sveo na svoju avliju usput na samom pocetku prozivajuci sarajlije kako sute i kako je Tuzla jezgro promjena u F BiH. Sarajlije uradise sve ono sto i tuzlaci pa cak i vise jer su napali zgradu najvise institucije u drzavi ali se nisu zaustavili na kantonu nego sad jurisaju na F BiH a Tuzlaci se usutili kao da nikad nista nije bilo. E pa moji tuzlaci nista vi niste napravili i vlast se ne mijenja u Tuzli nego u Sarajevu a te svoje vodje mozete slobodno popisati.Iker C wrote:Mene je Tuzla najviše razočarala, oni su sve započeli a onda su se nakon ostavke Čauševića povukli kao da je on jedini problem u državi.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#5876 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Janjicar
#5877 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Samo mi je jos trebalo da mi oni kazu sta da radimStupskaBitanga wrote:Evo BakirovihVlada Republike Turske i turski narod izbliza i s tugom prate dešavanja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz turske ambasade u BiH.
- Uvažavajući pravo naše bosansko-hercegovačke braće i sestara da mirnim protestima artikulišu svoje probleme i zahtjeve i izraze nezadovoljstvo zbog neriješenih pitanja, vjerujemo da protesti trebaju ostati u zakonskim okvirima, daleko od nasilja - navodi se u saopćenju.
- Pozivamo građane Bosne i Hercegovine da ne pribjegavaju nasilju i suzdrže se od korištenja rječnika koji podstiče na nasilje kada koriste svoje pravo na slobodu izražavanja i demonstriranja - piše u saopćenju.
- Turska koja je uvijek bila uz narod Bosne i Hercegovine će, kao i do sada, nastaviti pružati svoju podršku i pomoć u nalaženju rješenja za probleme Bosne i Hercegovine - kaže se u saopćenju.
- salik79
#5878 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Koliko su se nasekirali mislim da ce, brze-bolje, jos koji milion/milijardu uloziti u SrbijuStupskaBitanga wrote:Evo BakirovihVlada Republike Turske i turski narod izbliza i s tugom prate dešavanja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz turske ambasade u BiH.
- Uvažavajući pravo naše bosansko-hercegovačke braće i sestara da mirnim protestima artikulišu svoje probleme i zahtjeve i izraze nezadovoljstvo zbog neriješenih pitanja, vjerujemo da protesti trebaju ostati u zakonskim okvirima, daleko od nasilja - navodi se u saopćenju.
- Pozivamo građane Bosne i Hercegovine da ne pribjegavaju nasilju i suzdrže se od korištenja rječnika koji podstiče na nasilje kada koriste svoje pravo na slobodu izražavanja i demonstriranja - piše u saopćenju.
- Turska koja je uvijek bila uz narod Bosne i Hercegovine će, kao i do sada, nastaviti pružati svoju podršku i pomoć u nalaženju rješenja za probleme Bosne i Hercegovine - kaže se u saopćenju.
-
daddy-kool
#5879 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mister Yes wrote: Ja od srijede upozoravam na opasnosti ali sam proglašen budžetlijom i uhljebljenim minerom. Još u srijedu sam pitao protiv koga su protesti? Protiv vlasti ili protiv sistema? Ako su protiv vlasti imaju izbori pa mijenjajte. Ako su protiv sistema to će dovesti do rata. To govorim već 7 dana ali džaba.
Previše ima buke na forumu da bi se normalno komuniciralo.
-
Objektivni navijac
#5880 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zasto bi ukidali kantonematematicar_teski wrote:KAko cete ukinuti kantone?
Dovoljno je smanjiti njihove ingerencije i administraciju,svest ih na prijeratne zajednice opstina. To se moze raditi od kantona do kantona. Tu se ni Hrvati ni Srbi,odnosno niko ko nije stanovnik odredjenog kantona ne pita,niti treba bilo cija dozvola. Ako mi u KS smanjimo administraciju i potrosnju nasega Kantona za 60-70 % , sa tim oni u HNK nemaju apsolutno nista. Oni neka hrane politicare i budzetlije u svom Kantonu ako hoce tako ali kada bi u jednom kantonu to uspjelo,imali bi domino efekat vrlo,vrlo brzo.
Na ovim protestima se cesto izlazi sa maximalistickim zahtjevima. A to je najbolji izgovor i nacin da se ne uradi nista,'jer se ,kao ne moze' . U okvirima zakonske regulative koju imamo se mogu ogromne stvari uraditi,samo treba htjeti.
- guber90
#5881 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tehnicki mandat, pametnom dosta.arshavin wrote:Traze smjenu vlade a pored toga imaju milion zahtjeva koje treba ispuniti.![]()
Ko ce ispuniti zahtjeve ako se smijeni vlada.
Kako nepismeni ljudi sastavljaju zahtjeve.![]()
![]()
- stihija
#5882 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Penzioneri objasnili. Čak i oni u RS razumiju šta se dešava, a kako i ne bi kad imaju najmanja primanja...
Ne kontam što se ne zatraži i ostavka Radončića, pa on svojim postupcima možda i najviše diskredituje proteste.
Što se Tuzle tiče, to će biti vjerovatno prvi kanton koji će ovih dana dobit nestranačku vladu. I juče su se mirno okupljali, pa šta hoćete? Da pale ponovo?
Ne kontam što se ne zatraži i ostavka Radončića, pa on svojim postupcima možda i najviše diskredituje proteste.
Što se Tuzle tiče, to će biti vjerovatno prvi kanton koji će ovih dana dobit nestranačku vladu. I juče su se mirno okupljali, pa šta hoćete? Da pale ponovo?
-
Iker C
#5883 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Možda i griješim ali informacije koje dobijamo iz medija govore da u Tuzli niko ne protestira. Ali sudeći po tpme kako su mediji u službi stranaka ne bi me iznenadilo da ne govore istinu.Janjicar wrote:Ne pratis razvoj situacije u Tuzli.Iker C wrote:Mene je Tuzla najviše razočarala, oni su sve započeli a onda su se nakon ostavke Čauševića povukli kao da je on jedini problem u državi.
- Mister Yes
#5884 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ulica Alipašina je blokirana, građani poručuju "Živjelo bratstvo i jedinstvo",
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#5885 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
daddy-kool wrote:Mister Yes wrote: Ja od srijede upozoravam na opasnosti ali sam proglašen budžetlijom i uhljebljenim minerom. Još u srijedu sam pitao protiv koga su protesti? Protiv vlasti ili protiv sistema? Ako su protiv vlasti imaju izbori pa mijenjajte. Ako su protiv sistema to će dovesti do rata. To govorim već 7 dana ali džaba.
Previše ima buke na forumu da bi se normalno komuniciralo.
Samo demokratksi i izborima , tako Bakir, Zlčatko i Dodik kazu
- guber90
#5886 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Provaljujes se kvalitetno, na vise nivoa.Iker C wrote:Možda i griješim ali informacije koje dobijamo iz medija govore da u Tuzli niko ne protestira. Ali sudeći po tpme kako su mediji u službi stranaka ne bi me iznenadilo da ne govore istinu.Janjicar wrote:Ne pratis razvoj situacije u Tuzli.Iker C wrote:Mene je Tuzla najviše razočarala, oni su sve započeli a onda su se nakon ostavke Čauševića povukli kao da je on jedini problem u državi.
- Reglan
#5887 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mister Yes wrote:Ulica Alipašina je blokirana, građani poručuju "Živjelo bratstvo i jedinstvo",![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#5888 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
u Tuzli će za mandatara Vlade predložiti Svetlanu Cenić
- Styling
#5889 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mister Yes wrote:Ulica Alipašina je blokirana, građani poručuju "Živjelo bratstvo i jedinstvo",![]()
![]()
Samo jos da pocnu Titine slike nosati i sve ode u vraga.
- paraf
#5890 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Samo jos da pocnu Titine slike nosati i sve ode u vraga.[/quote]
..za sada je samo u srcu..
- O'zone
- Globalni moderator
#5891 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hajde de.StupskaBitanga wrote:u Tuzli će za mandatara Vlade predložiti Svetlanu Cenić
Onda neka u Sarajevu postave Nikolu Grabovca
- mO k3
#5892 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Imali slike od Tita , nose li jugoslavenske zastave ????Mister Yes wrote:Ulica Alipašina je blokirana, građani poručuju "Živjelo bratstvo i jedinstvo",![]()
![]()
- Toffee karamela
#5893 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Cenićka će uskoro postati federalna zvijezda br.1. Zvali su je lijepo i iz DF da im pomogne u izradi ekonomske strategije i čak da im se pridruži. Ona im je poručila još ljepše da će im u ekspertnom dijelu pomoći ali da su njoj bliže druge političke opcijeStupskaBitanga wrote:u Tuzli će za mandatara Vlade predložiti Svetlanu Cenić
- Alfons Kauders
#5894 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
glupost obicnog naroda nas je i dovela do ovoga - politicari su samo posljedica, nista viseMister Yes wrote:Ja od srijede upozoravam na opasnosti ali sam proglašen budžetlijom i uhljebljenim minerom. Još u srijedu sam pitao protiv koga su protesti? Protiv vlasti ili protiv sistema? Ako su protiv vlasti imaju izbori pa mijenjajte. Ako su protiv sistema to će dovesti do rata. To govorim već 7 dana ali džaba.Bodkin wrote:
ja od pocetka to pisem.
tako jedni misle da ce sutra biti svicarska ako se ukinu kantoni, drugi misle da ce biti svicarska ako dobiju entitet, a treci svicu vide u nezavisnosti... to je jednostavno poziv na rat, nista vise, nista manje...
ali sporo su reagovali, trebala su im 3-4 dana da se sve prebaci u oprobanu matricu i na nacionalnu pricu... ko zna, sljedeci put kad ljudi spale pola grada, mozda ce im trebati cak sedam dana da padnu na istu foru
-
kemalba
#5895 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ova nedjela prema stavu Tužilaštva BiH okvalifikovana kao krivično djelo terorizmacostacurta wrote:rahmanjin wrote:Citam Niksicevo obracanje, i ovo je bas primjer licemjrerja nase politike. Dosta stvari u ovom pismu stoji, ali... po ovom pismu Niksic zna i za "Alhos" i za "Oko". I dok su sa SBB-om htjeli da prave koaliciju onda niko to nije spominjao, e sad kad su se razisli e onda i Alhos i Oko... sve treba procesuirati, ali ovo je samo pokazalo da oni svi zanju svoje aferime ali sute kao zaliveni.![]()
I ja čitam isto ali mi ovo zapade za oko:
Prema Nikšiću mi smo:ova nedjela prema stavu Tužilaštva BiH okvalifikovana kao krivično djelo terorizma izvršeno napadom na te institucije (Predsjedništvo BiH, Ustavni sud BiH i Arhiv BiH) S toga, ili radite svoj posao ili dajte ostavku", navodi Nikšić u ovom saopćenju.
-pljačkaši,
-narkomani,
-huligani,
-vandali,
i sad najnovije TERORISTI!
Što rekao jedan od komentara ispod vijesti "Znači dobro nam je samo nas Fahro nafuro"
Dokle misliš Nikšiću?!
Nije prema NIkšiću već prema Tužilaštvu BiH. A i inače se svuda u svijetu ovakav napad na državne institucije smatra aktom terorizma.
-
daddy-kool
#5896 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A kako drugačije?Slo Burner wrote: Samo demokratksi i izborima , tako Bakir, Zlčatko i Dodik kazu
[
- Mister Yes
#5898 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jao jao. Koje ćeš ingerencije smanjiti Kantonu Sarajevo? Policiju? Zdravstvo? Obrazovanje?Objektivni navijac wrote:Dovoljno je smanjiti njihove ingerencije i administraciju,svest ih na prijeratne zajednice opstina. To se moze raditi od kantona do kantona. Tu se ni Hrvati ni Srbi,odnosno niko ko nije stanovnik odredjenog kantona ne pita,niti treba bilo cija dozvola. Ako mi u KS smanjimo administraciju i potrosnju nasega Kantona za 60-70 % , sa tim oni u HNK nemaju apsolutno nista.
Ljudi, nemojte maštati ako se ne razumijete u sistem.
- Michio Kaku
#5899 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
u cijelom svijetu od kalifornije do koreje protesti vec 6 godina i sad se naši skeptičari pitaju kako protesti kod nas, mora da je to protiv bih, državni udar, bla, bla...
protesti su protiv sistema, da, ali ne protiv dejtona idoti, nego kapitalizma...
ako se neka organizovana ljevica ne nametne na međunarodnoj sceni, potonućemo u fašizam vrlo brzo i to važi za cijelu evropu.
protesti su protiv sistema, da, ali ne protiv dejtona idoti, nego kapitalizma...
ako se neka organizovana ljevica ne nametne na međunarodnoj sceni, potonućemo u fašizam vrlo brzo i to važi za cijelu evropu.
- Janjicar
#5900 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Eh od ovih 26% polovica ih je uzjahala ovu temuKemal Malovčić wrote: