Sirija
-
underwater
#5876 Re: Sirija
Moskva ima ozbiljne sumnje da ce grupe stranih placenika koje se bore na strani opozicije nastaviti koristiti kemijsko oruzje...
kazo' Lavrov i jos dodo kako USA nisu prezentirale nijedan dokaz da je sirijska vlada ikad koristila pomenuto ...
http://www.presstv.ir/detail/2013/09/30 ... in-russia/
U medjuvremnu al-kaida ne gubi vrijeme
Hijacked? Dozens injured in Chicago metro train crash
jedini koji kasne su americki vozovi:
http://rt.com/usa/chicag-cta-crash-hijack-544/
kazo' Lavrov i jos dodo kako USA nisu prezentirale nijedan dokaz da je sirijska vlada ikad koristila pomenuto ...
-
Avetinho
#5877 Re: Sirija
Vjerovatno si svjestan da nastavljas tradiciju Mladih ruskih dobrovoljaca koji obilato i iskljucivo koriste "nezavisne" izvore informacija, kao sto su RT i IRNA, drzavne informativne kuce Rusije i Irana. Ne mislis da ces u njima naci ista sto se ne poklapa sa stavovima ovih diktatura?underwater wrote:Moskva ima ozbiljne sumnje da ce grupe stranih placenika koje se bore na strani opozicije nastaviti koristiti kemijsko oruzje...
-
underwater
#5878 Re: Sirija
Ti preferiras "nezavisnu" Al-Laziru ?Ja Sam Odavle wrote:Vjerovatno si svjestan da nastavljas tradiciju Mladih ruskih dobrovoljaca koji obilato i iskljucivo koriste "nezavisne" izvore informacija, kao sto su RT i IRNA, drzavne informativne kuce Rusije i Irana. Ne mislis da ces u njima naci ista sto se ne poklapa sa stavovima ovih diktatura?underwater wrote:Moskva ima ozbiljne sumnje da ce grupe stranih placenika koje se bore na strani opozicije nastaviti koristiti kemijsko oruzje...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5879 Re: Sirija
Saudi Arabia ca. 8.000 , 1.029 , 1.800
Tunisia ca. 4.000, 983 , 1.270
Iraq ca. 6.000, 971, 900
Palestine ca. 3.000, 885, 87,
Egypt 3.500, 814, 370
Libya 4.500, 802, 1.650
Chechnya* 1.700, 718, 250
Yemen 2.800, 512, 700
Pakistan 1.500, 448, 300
Afghanistan 900, 394, 150
Jordan 600, 386, 120
Turkey 3.800, 381, 55
Kuwait 900, 211 -
Somalia 350, 192, 20
Russia 250, 189, 4
Germany 110, 71 -
joj o ovome sam razmišljao neki dan
gdje su francuski muslimani u svemu ovome
nema ih ni na mapi...
također mnogo mi je kuvajćana a malo kataraca
puno bome iz tunisa
Tunisia ca. 4.000, 983 , 1.270
Iraq ca. 6.000, 971, 900
Palestine ca. 3.000, 885, 87,
Egypt 3.500, 814, 370
Libya 4.500, 802, 1.650
Chechnya* 1.700, 718, 250
Yemen 2.800, 512, 700
Pakistan 1.500, 448, 300
Afghanistan 900, 394, 150
Jordan 600, 386, 120
Turkey 3.800, 381, 55
Kuwait 900, 211 -
Somalia 350, 192, 20
Russia 250, 189, 4
Germany 110, 71 -
joj o ovome sam razmišljao neki dan
gdje su francuski muslimani u svemu ovome
nema ih ni na mapi...
također mnogo mi je kuvajćana a malo kataraca
puno bome iz tunisa
- scooby_dooby_doo
#5880 Re: Sirija
Pod cijom kontrolom su gradovi Ildib i Alepp?
-
Avetinho
#5881 Re: Sirija
Po cemu zakljucujes? Samo sam ti skrenuo paznju da cak i budale znaju da su RT i PRESSTV sluge ruske i iranske diktature.underwater wrote:Ti preferiras "nezavisnu" Al-Laziru ?Ja Sam Odavle wrote:Vjerovatno si svjestan da nastavljas tradiciju Mladih ruskih dobrovoljaca koji obilato i iskljucivo koriste "nezavisne" izvore informacija, kao sto su RT i IRNA, drzavne informativne kuce Rusije i Irana. Ne mislis da ces u njima naci ista sto se ne poklapa sa stavovima ovih diktatura?underwater wrote:Moskva ima ozbiljne sumnje da ce grupe stranih placenika koje se bore na strani opozicije nastaviti koristiti kemijsko oruzje...
- Co0l
#5882 Re: Sirija
Al nek je on odmah Al Kaidu doveo u vezu sa udesom u Cikagu.Lazanski je medju nama 
-
underwater
#5883 Re: Sirija
Nisam to znaoJa Sam Odavle wrote: Po cemu zakljucujes? Samo sam ti skrenuo paznju da cak i budale znaju da su RT i PRESSTV sluge ruske i iranske diktature.
-
underwater
#5884 Re: Sirija
Zanimljiv clanak
Narcotics: Business of Western wars
It was only a week ago that the US government released Eric Harroun, a former soldier who had been fighting with foreign backed al-Qaeda terrorists and the CIA against the Assad government in Syria.
http://www.presstv.ir/detail/2013/09/29 ... tern-wars/
Narcotics: Business of Western wars
It was only a week ago that the US government released Eric Harroun, a former soldier who had been fighting with foreign backed al-Qaeda terrorists and the CIA against the Assad government in Syria.
http://www.presstv.ir/detail/2013/09/29 ... tern-wars/
-
Avetinho
#5885 Re: Sirija
Ma lik je ocigledno dobro informisan. Procita PRESSTV od korica do korica, pa nam onda recituje sta je naucio.Co0l wrote:Al nek je on odmah Al Kaidu doveo u vezu sa udesom u Cikagu.Lazanski je medju nama
- Co0l
#5886 Re: Sirija
PressTV je medij na nivou ratne SRNE,glasnogovornik brutalnog rezima u kome se politicki protivnici i dan-danas osudjuju na smrt,zene kamenuju a silovanje je uobicajen metod zastrasivanja neistomisljenika.Ruku na srce,ima jos takvih rezima sirom svijeta,iranski komsija KSA je jedan od takvih,a Iran nije tema ovdje ali obzirom da se PressTV cesto koristi kao izvor informacija na ovoj temi ne bi bilo zgoreg upoznati one koji to zele o kakvoj se propagandnoj masineriji radi a sto jako dobro oslikava kraci dokumentarac koji za temu ima stanje ljudskih prava u Iranu i ciji dio se odnosi upravo na spomenuti PressTV:Ja Sam Odavle wrote:Ma lik je ocigledno dobro informisan. Procita PRESSTV od korica do korica, pa nam onda recituje sta je naucio.Co0l wrote:Al nek je on odmah Al Kaidu doveo u vezu sa udesom u Cikagu.Lazanski je medju nama
- Challenger__
#5887 Re: Sirija
- nisam se bavio PressTV-om, ali jesam tzv. mainstream medijima na zapadu, ili onim što bez dileme možemo nazvati korporativnim medijima zapada;
- način na koji oni izvještavaju iz Sirije je stoprocentno dezinformisanje publike; preciznije oni ne informišu, nego kreiraju javno mnjenje na platformi političke ideologije a ne činjenica. Na primjer: procenat informacija o zločinima tzv. "rebelsa" je mizeran u odnosu na stvarno stanje, ali to ne treba da čudi. Da mainstream mediji na zapadu prenose istinu i samo istinu, administracije Bijele kuće, Downing streeta bi bile obješene na sred ulice, u po' bijela dana;
Oni sve i da žele, ne mogu biti bolji od PressTV, oni su samo mnogo perfidniji od njih.
- način na koji oni izvještavaju iz Sirije je stoprocentno dezinformisanje publike; preciznije oni ne informišu, nego kreiraju javno mnjenje na platformi političke ideologije a ne činjenica. Na primjer: procenat informacija o zločinima tzv. "rebelsa" je mizeran u odnosu na stvarno stanje, ali to ne treba da čudi. Da mainstream mediji na zapadu prenose istinu i samo istinu, administracije Bijele kuće, Downing streeta bi bile obješene na sred ulice, u po' bijela dana;
Oni sve i da žele, ne mogu biti bolji od PressTV, oni su samo mnogo perfidniji od njih.
-
Avetinho
#5888 Re: Sirija
A ovo od lika koji je donedavno "sirio informacije" iz advanceta koji javlja kako PRESSTV javlja da RT javlja sta SANA javlja sa ratista u Siriji.Challenger__ wrote:- nisam se bavio PressTV-om, ali jesam tzv. mainstream medijima na zapadu, ili onim što bez dileme možemo nazvati korporativnim medijima zapada;
LOL!
Pa covjece, u gornjem pasusu opisao si tacno sta Putinova RT radi Rusima. Ocigledno se nisi "bavio" dovoljno medijama u SAD, inace bi znao kolika je, u poredjenju s bilo kojom drugom zemljom, raznolikost sredstava informisanja i koliko je tamo cijenjeno pravo novinarstvo.
- Challenger__
#5889 Re: Sirija
Što se tiče BBC-a... Oni su napravili ovo što si postavio, a šta je BBC? Pa taj isti BBC je kompletnu postavu BBC na arapskom, prebacio "Al-Jazeeri" kao podršku političkom projektu tzv. "Arapskog proljeća". BBC je kredibilan prema PressTV-u, koliko i MI6 prema Assadu.
Dakle - nimalo.
Dakle - nimalo.
-
underwater
#5890 Re: Sirija
Press TV je medij koji se emitira preko jednog od (vise) Iranskih satelita koji je Iran u kozmos lansirao smostalno domacom iranskom raketom , a takve usluge (lansiranja satelita) iran je obavio za jos nekoliko zemalja (Svedska npr).Co0l wrote:PressTV je medij na nivou ratne SRNE,glasnogovornik brutalnog rezima u kome se politicki protivnici i dan-danas osudjuju na smrt,zene kamenuju a silovanje je uobicajen metod zastrasivanja neistomisljenika.Ruku na srce,ima jos takvih rezima sirom svijeta,iranski komsija KSA je jedan od takvih,a Iran nije tema ovdje ali obzirom da se PressTV cesto koristi kao izvor informacija na ovoj temi ne bi bilo zgoreg upoznati one koji to zele o kakvoj se propagandnoj masineriji radi a sto jako dobro oslikava kraci dokumentarac koji za temu ima stanje ljudskih prava u Iranu i ciji dio se odnosi upravo na spomenuti PressTV:Ja Sam Odavle wrote:Ma lik je ocigledno dobro informisan. Procita PRESSTV od korica do korica, pa nam onda recituje sta je naucio.Co0l wrote:Al nek je on odmah Al Kaidu doveo u vezu sa udesom u Cikagu.Lazanski je medju nama
Press TV je podnio nekoliko tuzbi protiv BBC jer je bez razloga i protivno svim medjunarodnim sporzumima iskljucila njihov program sa svojih frekvencija.
Dakle, ako su Iran mracnjaci kako se preko njihovih satelita mogu gledati programi BBC, a obrnuto ne moze?
Tko se boji istine?
Ako je netko na nivou srne onda si to ti koji iz neke usrane, besperspektivne nerazvijene vukojebine koja mozda proizvodi neki smrdljivi sir, a mozda ni to, brines za ljudska prava u drzavi koja cijepa atome i lansira satelite unatoc 20 godina sankcija i potpune izolacije
Nonsens.
- Co0l
#5891 Re: Sirija
Pa trebo bi se bar malo bavit medijem kojeg znas i sam citiratChallenger__ wrote:- nisam se bavio PressTV-om, ali jesam tzv. mainstream medijima na zapadu, ili onim što bez dileme možemo nazvati korporativnim medijima zapada;
A cuj,ja nemam iluzija ni o zapadnim medijima ali ako cemo pricati o prenosenju zlocina strane kojoj su naklonjeniji ovi koje nazivas zapadni mainstream mediji su svjetlosnim godinama udaljeni od RT-a,Irne,Press-a,o SANI da i ne govorimo,koji nikad ne spominju brojne masakre rezimskih falangi a koji se vec trecu godinu skoro svakodnevno desavaju.Ovi na zapadu barem prenesu kad se desi neki zlocin koji pocine pobunjenici i jasno kazu ko je kriv za to.
- Co0l
#5892 Re: Sirija
Daleko od toga da polazem bezuslovnu vjeru i u BBC ali BBC i PressTV jednostavno ne mogu u istu recenicu.Challenger__ wrote:Što se tiče BBC-a... Oni su napravili ovo što si postavio, a šta je BBC? Pa taj isti BBC je kompletnu postavu BBC na arapskom, prebacio "Al-Jazeeri" kao podršku političkom projektu tzv. "Arapskog proljeća". BBC je kredibilan prema PressTV-u, koliko i MI6 prema Assadu.
Dakle - nimalo.
- Challenger__
#5893 Re: Sirija
Ja nisam advokat niti jednog medija, samo znam da mainstream mediji na zapadu ne informišu javnost o događajima u Siriji nego pokušavaju da oblikuju javno mnjenje u skladu sa političkom agendom, a ne u skladu sa činjenicama na terenu.
Oni su dezinformativno smeće, a ne reper vjerodostojnog žurnalizma.
Oni su dezinformativno smeće, a ne reper vjerodostojnog žurnalizma.
- Challenger__
#5894 Re: Sirija
Do stvarne slike može se doći 1. komparacijom, 2. čitanjem između redova i 3. čitanjem alternativnih izvora, kumulativno.
- Co0l
#5895 Re: Sirija
Kakva hrpa gluposti u samo nekoliko redova teksta.underwater wrote: Press TV je medij koji se emitira preko jednog od (vise) Iranskih satelita koji je Iran u kozmos lansirao smostalno domacom iranskom raketom , a takve usluge (lansiranja satelita) iran je obavio za jos nekoliko zemalja (Svedska npr).
Press TV je podnio nekoliko tuzbi protiv BBC jer je bez razloga i protivno svim medjunarodnim sporzumima iskljucila njihov program sa svojih frekvencija.
Dakle, ako su Iran mracnjaci kako se preko njihovih satelita mogu gledati programi BBC, a obrnuto ne moze?
Tko se boji istine?
Ako je netko na nivou srne onda si to ti koji iz neke usrane, besperspektivne nerazvijene vukojebine koja mozda proizvodi neki smrdljivi sir, a mozda ni to, brines za ljudska prava u drzavi koja cijepa atome i lansira satelite unatoc 20 godina sankcija i potpune izolacije![]()
Nonsens.
Samo neko ko pojma nema o cemu govori moze povezati ljudska prava sa naucnim dostignucima a jos uz to sagovornika optuziti za nonsens.Po tvojoj logici nacisticka Njemacka je bila oaza ljudskih prava jer su u svoje doba bili mozda i vodeca zemlja na planeti po nauci i tehnologiji
Sto se tice odnosa BBC-a prema PressTV-u,to nije stvar odnosa prema istini jer PressTV se sa istinom ni u putu nije sreo i to je razlog zasto im ne daju da sire svoje lazi,BBC se tu samo ponio kao odgovoran javni emiter.
-
Avetinho
#5896 Re: Sirija
Sankcije i potpuna izolacija samo govore koliki su to idioti na vlasti vec evo preko 3 decenije.underwater wrote:Press TV je medij koji se emitira preko jednog od (vise) Iranskih satelita koji je Iran u kozmos lansirao smostalno domacom iranskom raketom , a takve usluge (lansiranja satelita) iran je obavio za jos nekoliko zemalja (Svedska npr).Co0l wrote:
PressTV je medij na nivou ratne SRNE,glasnogovornik brutalnog rezima u kome se politicki protivnici i dan-danas osudjuju na smrt,zene kamenuju a silovanje je uobicajen metod zastrasivanja neistomisljenika.Ruku na srce,ima jos takvih rezima sirom svijeta,iranski komsija KSA je jedan od takvih,a Iran nije tema ovdje ali obzirom da se PressTV cesto koristi kao izvor informacija na ovoj temi ne bi bilo zgoreg upoznati one koji to zele o kakvoj se propagandnoj masineriji radi a sto jako dobro oslikava kraci dokumentarac koji za temu ima stanje ljudskih prava u Iranu i ciji dio se odnosi upravo na spomenuti PressTV:
Tko se boji istine?
Ako je netko na nivou srne onda si to ti koji iz neke usrane, besperspektivne nerazvijene vukojebine koja mozda proizvodi neki smrdljivi sir, a mozda ni to, brines za ljudska prava u drzavi koja cijepa atome i lansira satelite unatoc 20 godina sankcija i potpune izolacije![]()
Nonsens.
-
Almaz
#5897 Re: Sirija
Pa postoje li danas neki mediji koji nisu pod kontrolom neke diktature ?Ja Sam Odavle wrote:underwater wrote: Vjerovatno si svjestan da nastavljas tradiciju Mladih ruskih dobrovoljaca koji obilato i iskljucivo koriste "nezavisne" izvore informacija, kao sto su RT i IRNA, drzavne informativne kuce Rusije i Irana. Ne mislis da ces u njima naci ista sto se ne poklapa sa stavovima ovih diktatura?
Najbolje se to vidi kada citamo zapadnu stampu, a na temu rata u Siriji, kako njihovi citaoci reagiraju i kakve komentare ostavljaju ispod clanaka o ratu u Siriji.
-
Almaz
#5898 Re: Sirija
Heh daJa Sam Odavle wrote:underwater wrote:Co0l wrote: Sankcije i potpuna izolacija samo govore koliki su to idioti na vlasti vec evo preko 3 decenije.
Pa pod sankcijama su zato sto odbijaju da budu robovi i sluge zapadu kao sto su to arapske diktature
-
underwater
#5899 Re: Sirija
Co0l wrote:Sto se tice odnosa BBC-a prema PressTV-u,to nije stvar odnosa prema istini jer PressTV se sa istinom ni u putu nije sreo i to je razlog zasto im ne daju da sire svoje lazi,BBC se tu samo ponio kao odgovoran javni emiter.
E tu foru o istinitosti pisanja i nezavisnosti zapadnih mediji izvoli nastavi pusiti sam...
Jednako kao sto mozes vjerovati u americku ili englesku demonkraciju i oslobadjanje od diktatora, kao i da u iranu i rusiji siluju politicke neistomisljenike
Za sve ove tvrdnje nemas niti jedan dokaz osim onog sto si procitao u tim istim medijima koje analiziras
A toliko ti je GLUPASTA tvrdnja da je ban na PRESS TV zbog toga sto IM NE DAJU DA SIRE SVOJE LAZI da prevazilazi cak i brainwashing prosjecnog glupog engleza.
Ako se malo bolje informiras, vidjeces da je to sastavni dio sankcija koje su ameriknci nametnuli iranu ZBOG NUKLEARNOG PROGRAMA i nema veze sa novinarstvom, ljudskim pravima i sl.
I gdje je onda tu NEZAVISNO novinarstvo
Ako je i to tebi ok, opet je do tebe ...
-
Avetinho
#5900 Re: Sirija
Po toj izvitoperenoj logici, Rouhani je napokon pristao biti zapadni cionisticki sluga. Eno hoce da prica sa atlantistima, e ne bi li malo popustili uzde pa da prodise.Almaz wrote:Heh daJa Sam Odavle wrote: Sankcije i potpuna izolacija samo govore koliki su to idioti na vlasti vec evo preko 3 decenije.
Pa pod sankcijama su zato sto odbijaju da budu robovi i sluge zapadu kao sto su to arapske diktature
Cionisticki izdajnik.