Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
FreakyStyley wrote:Mene bi STID bilo gurat Hadzica, u bilo koju ekipu, bilo gdje.
Frajer se ne moze sastavit sam sa sobom, ne s loptom.
Stavio ga na lijevi bek, pa onda na stopera.
Na poluvremenu vadi Mujdzu i stavlja Kvrzica na njegovo mjesto. Kvrzica koji je pak poceo kao desno krilo, ali se u po frke zamjenio sa Hajrovicem na spicu. U drugom poluvremenu Medunjanin nas najistureniji igrac. Vadi Besica i stavlja Prcica, koji nije defanzivac. Naprijed ubacuje Viscu, koji je onda , valjda, nakon crvenog igrao lijevo krilo. I uopste generalno kad pogledas gdje se ko nalazi u odredjenom trenutku zapitas se kome je koja pozicija i koju uopste formaciju igramo. Na samom kraju, Spahic ulijece u solo prodor po lijevom krilu.
Kada imas takve virtuozne akrobacije, onda ne mozes ni ocekivati da igraci znaju sta rade.
Pjanic uzasan, Hajrovic uzasan. Lulic fulio nemoguce. Medunjanin haj jos i nekako. Besic i Cimirot . Sunjic je bio dobar ali je napravio dvije kardinalne greske. Prcic onako, nije imao puno pokazati u ovakvoj postavci. Visca takodje. Ma sve u svemu potpuni raspad sistema.
Inace duboko sam ubjedjen da bi svi ovi igraci izgledali mnogo bolje kad bi se to bolje poslozilo, i mislim da svi imaju mjesta na nekom sirem spisku.
sunjic je bio dobar, ali je napravio dvije kardinalne greske.
Jasta nego raspad sistema. Samo, ja sam konkretno za Hadzica govorio, mozda je on kao i ostali zrtva taktickih harakirija naseg PAPETA, ali ja sam govorio o njegovom individualnom kvalitetu. Nije mi prvi put da ga gledam, samo kazem.
Znaci od kretanja u praznom prostoru, lutanja izmedju sesnaesterca i aut linije, do loseg postavljanja, loseg markiranja, losih startova na nogama, loseg i nepravovremenog uklizavanja, uzasne pas igre....Uzas.
north wrote:Begović, Pjanić i Lulić su već direktno prozvali selektora, još kad se zna da Džeko i Spahić nisu sa njim u ljubavi, prije toga i Misimović..... to je dakle 5 ubjedljivo najboljih i najskupljih naših igrača gdje ne štima na relaciji selektor-igrači...e pa kad to imaš, onda je jasno kakvo je rasulo tu u pitanju, i šta se treba dalje raditi...Ne trebaš Safete ništa razmišljati, naspavaj se večeras i sutra objelodani da se povlačiš i ostavi nam gram šanse da se ipak dočepamo EP...
Sta su Pjanic i Lulic rekli?
Ma nece lik, mislim ne jos, valjda ce sacekati Decembar da uzme jos 75k i onda ce otici da ima baksisa za Novu da se provede. A i kcerki je uzeo novi stan prije mjesec dana, u srcu Pariza, valja i to platiti.
Lik je davno izgubio konce.
Bitnije mu je bilo Lulicu odgovorit na kritike nakon Kipra (ispostavilo se sasvim opravdane i dobronamjerne) nego uraditi nesto po tom pitanju.
O neskautiranju tih istih Kiprana necu ni da pricam. Sve nas je zajebao takvim pristupom. Ljudi nas razvalili.
U dansnje vrijeme tako potcijenit jednu reprezentaciju moze samo bezobrazan covjek i amater.
north wrote:Begović, Pjanić i Lulić su već direktno prozvali selektora, još kad se zna da Džeko i Spahić nisu sa njim u ljubavi, prije toga i Misimović..... to je dakle 5 ubjedljivo najboljih i najskupljih naših igrača gdje ne štima na relaciji selektor-igrači...e pa kad to imaš, onda je jasno kakvo je rasulo tu u pitanju, i šta se treba dalje raditi...Ne trebaš Safete ništa razmišljati, naspavaj se večeras i sutra objelodani da se povlačiš i ostavi nam gram šanse da se ipak dočepamo EP...
Ma nece lik, mislim ne jos, valjda ce sacekati Decembar da uzme jos 75k i onda ce otici da ima baksisa za Novu da se provede. A i kcerki je uzeo novi stan prije mjesec dana, u srcu Pariza, valja i to platiti.
Lik je davno izgubio konce.
Ne sad, nakon Kipra...Lulić direktno, Pjanić doduše više indirektno u smislu pozicije koju igra...ali elem nejse, Sušićeva računica je ako se sam povuče da će narednih godinu hladiti muda jer ko će ga uzeti sad nakon ovakvog debakla, ovako bi on radije da vjeruje u čudo i još stoja milja kermi mlatnuti...isplati se rizikovati s njegove tačke gledišta ....veće šanse su da savez reaguje, nego on..ali vidjećemo...sve bi se valjda trebalo znati u slijedećoj sedmici
Da mu se Savez zahvalio poslije SP, ili čak i poslije Kipra, bilo bi sasvim dovoljno vremena za srediti sve. A sada, kad plasman na EP izgleda miljama daleko, koji će nas trener sa nekim renomeom uopće htjeti preuzeti?
jeza u ledja wrote:U pravu je Sibicar, to sto je rekao da ce "razmisliti" znaci da ne namjerava dati ostavku. Nju je valjda trebao pripremiti i prije nego je pocela utakmica, jer je trebao znati da mu je u slucaju poraza noga. Moguce da je njemu u interesu da dobije otkaz, a ne da sam ode.
U svakom slucaju, dzon-obraz ponasanje.
Ovako fino saceka da se malo slegne prasina i onda ce mu lakse biti disati. Nadam se da ce Savez uraditi ono sto treba, mada, valja im sada naci nekog strucnjaka, malo boljeg od onog kakve smo imali u prethodnim selektorima. Iskreno, sumnjam u njihovu sposobnost da urade tako nesto.
Ne bih da se mijesam u temu, vidim da je vec odavno uzavrelo. Samo replika na ovo boldirano: trener koji da otkaz gubi sva ugovorena prava, onaj koji dobije otkaz ima pravo na punu isplatu plate sve do isteka ugovora.
begic je .cini mi se. izjavo da ima klauzula u ugovoru...nema isplate
Cisto prosipanje suplje. Zasto onda postoji ugovor? Jedini nacin da mu se ponisti ugovor, a da mu se ne isplati niti marka jeste da Papke napravi napr. tezi disciplinski prekrsaj. Nazalost, masakr reprezentacije nije takav. Jedina caka moze biti u tome da doticni prima platu mjesec po mjesec dok ne nadje sljedeci angazman ili dok ugovor ne istekne, sto se ne razlikuje puno od sadasnje situacije - samo sto u tom slucaju ne bi jos dodatno ubijao BH fudbal.
Moj licni stav: sve i da ima platu milion maraka mjesecno i da ima ugovor na deset godina, Savez je od svog osnivanja profuckao toliko para da bi tjeranje Papketa i pod tim uslovom bila najbolja investicija u BH fudbal.
Seadovo kopile zbog kojeg je Ervin Zukanovic otjeran iz reprezentacije. Jos kad se sjetim da je zbog kopileta izmisljen intervju Ivice Osima gdje Osim tvrdi da je Hadzic buducnost reprezentacije
Muskarac From Odakle wrote:Ovo je nasa realnost bolje ne moze.Nije do papeta.
Jest. Do Papeta je i samo do njega.
Nije jel trazimo krivce uvijek u nekom.Sto nisu igraci ako je do njega izrazili svoje nezadovoljstvo javno?Mislis da ovako igraju u znak protesta?Nece njemu nista naskodit nego sebi i nama.
Zar je teško shvatiti da je Hadzić DEFANZIVNI VEZNI IGRAČ,koji je utakmicu počeo na LIJEVOM BEKU,zatim prebačen na DESNOG BEKA,i onda prebačen na ŠTOPERA.
SkyLimit wrote:Da mu se Savez zahvalio poslije SP, ili čak i poslije Kipra, bilo bi sasvim dovoljno vremena za srediti sve. A sada, kad plasman na EP izgleda miljama daleko, koji će nas trener sa nekim renomeom uopće htjeti preuzeti?
ja bih bio prezadovoljan da se da barbarezu sansa do kraja kvalifikacija pa onda vidjeti sta dalje
MOSALJOZE wrote:Zar je teško shvatiti da je Hadzić DEFANZIVNI VEZNI IGRAČ,koji je utakmicu počeo na LIJEVOM BEKU,zatim prebačen na DESNOG BEKA,i onda prebačen na ŠTOPERA.
Ma frajer jednostavno ne zna. Nebitno sta igra. Mozda je gori na lijevom beku nego na zadnjem veznom, ne kazem, ali ne znam kako se on uspijeva profesionalno bavit fudbalom. Ozbiljno.
Mislim da je svima najpametnije da se prestanu baviti Papketom. Nema smisla o ovom covjeku pricati. Ja mu zelim da do kraja zivota sanja napadace BiH i da mu uvijek koji god da su gdje god da su izlaze na nos.
Stvarno je vrijeme, a cemu je vrijeme tomu je i vakat, da ovaj covjek odstupi jednostavno, sam od sebe. Valjda nece sebi dozvoliti jos da ga javnost proziva. Neka barem pusti nekom kompetetnijem da dovede u red ono sto se da do kraja ovih izgubljenih kvalifikacija. Nasrecu, vecina glavnih igraca ce igrati i u narednim, al treba zasukati rukave i scoutovati do besvjesti.
Papke wannabe Pep Guardiola - ODLAZI !
...kretencina neotesana...
trebao je otici nakon Mundijala, ostao bi upamcen kao veliki gospodin i covjek koji nas je prvi put odveo na neko veliko takmicenje....ali pohlepa, poboljšani ugovor, lova od sponzora su mu pomutili rasuđivanje, izvagao je opcije, kockao se sa novim mandatom (kojeg su mu majmuni iz Saveza ponudili na osnovu starih zasluga), krenuo u nove kvalifikacije i pokazao sav svoj trenerski netelenat a s druge strane potvrdio onu tezu da smo na SP otišli uprkos njegovom neznanju , to jest bitnim golovima Hajrovića i Vedada koji su mu spasili guzove - i sad ce otici kao najomrženiji selektor od svih dosad, covjek koji je uspio u expresnom roku sjebati najbolju/najtalentovaniju genaraciju BiH svih vremena...a svojim licemjernim izjavama,stavovima i nepotizmom se dodadno ukopao u ocima javnosti....uspio je u svega 4 kola ugasiti sve šanse za plasman u jednoj poprilicno dobroj grupi po nas.
Last edited by LSD on 17/11/2014 00:10, edited 1 time in total.
Muskarac From Odakle wrote:Ovo je nasa realnost bolje ne moze.Nije do papeta.
Jest. Do Papeta je i samo do njega.
Nije jel trazimo krivce uvijek u nekom.Sto nisu igraci ako je do njega izrazili svoje nezadovoljstvo javno?Mislis da ovako igraju u znak protesta?Nece njemu nista naskodit nego sebi i nama.
Ovo je ocito rezultat neprofesionalnosti Papeta. Ne pricam o jednoj utakmici. Ovo je sve posljedica onoga sto je on propustio uraditi unazad dvije, tri godine. Ko to ne vidi, jednostavno je neznalica.
SkyLimit wrote:Da mu se Savez zahvalio poslije SP, ili čak i poslije Kipra, bilo bi sasvim dovoljno vremena za srediti sve. A sada, kad plasman na EP izgleda miljama daleko, koji će nas trener sa nekim renomeom uopće htjeti preuzeti?
Savezu se nije trazio novi selektor poslije Brazila zato sto su se svi razletili po godisnjim odmorima od mjesec dana odmah nakon povratka.
Islo se linijom manjeg otpora, ko ce sad pregovarat i trazit novog, dobar Susic...
MOSALJOZE wrote:Zar je teško shvatiti da je Hadzić DEFANZIVNI VEZNI IGRAČ,koji je utakmicu počeo na LIJEVOM BEKU,zatim prebačen na DESNOG BEKA,i onda prebačen na ŠTOPERA.
Da, kao i Vrsajevic i Sven moze igrati bilo gdje, samo da upise minutazu. Sjetimo se da je Safvet otpisao Zukanvovica sto mu Chievo igra liniju s tri igraca, rekao nam Safwet da mu ne pase takticki
Pa 18 bodova je jos u igri. Ako mi dobijemo tih pet utakmica, eto nas na 17. Nek Izrael, Belgija, i Vels medjusobno sve remiziraju (sto, nije to nerealno) te nek Andora dobije u gostima Belgiju i Izrael, mislim da bi mi mogli i do prvog mjesta.