Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DonVitoNN

#58701 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

Eto vam strucnjak :( :(

Image

HADZIC ANEL :lol: :facepalm: :facepalm:

Imam dosta toga napisati...ali mi se sada neda uostalom dosta sam o ovome strucnjaku ispisao/ali
Last edited by DonVitoNN on 16/11/2014 23:45, edited 1 time in total.
zelenjava

#58702 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zelenjava »

phillie wrote:A vidjelo se i koliko je Kvrzic brz i okretan....ne daj Boze nikome....
Solidan je bio u prvom poluvremenu.
jeza u ledja

#58703 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote:Mene bi STID bilo gurat Hadzica, u bilo koju ekipu, bilo gdje.

Frajer se ne moze sastavit sam sa sobom, ne s loptom.
Stavio ga na lijevi bek, pa onda na stopera.
Na poluvremenu vadi Mujdzu i stavlja Kvrzica na njegovo mjesto. Kvrzica koji je pak poceo kao desno krilo, ali se u po frke zamjenio sa Hajrovicem na spicu. U drugom poluvremenu Medunjanin nas najistureniji igrac. Vadi Besica i stavlja Prcica, koji nije defanzivac. Naprijed ubacuje Viscu, koji je onda , valjda, nakon crvenog igrao lijevo krilo. I uopste generalno kad pogledas gdje se ko nalazi u odredjenom trenutku zapitas se kome je koja pozicija i koju uopste formaciju igramo. Na samom kraju, Spahic ulijece u solo prodor po lijevom krilu. :D
Kada imas takve virtuozne akrobacije, onda ne mozes ni ocekivati da igraci znaju sta rade.
Pjanic uzasan, Hajrovic uzasan. Lulic fulio nemoguce. Medunjanin haj jos i nekako. Besic i Cimirot :thumbup: . Sunjic je bio dobar ali je napravio dvije kardinalne greske. Prcic onako, nije imao puno pokazati u ovakvoj postavci. Visca takodje. Ma sve u svemu potpuni raspad sistema.

Inace duboko sam ubjedjen da bi svi ovi igraci izgledali mnogo bolje kad bi se to bolje poslozilo, i mislim da svi imaju mjesta na nekom sirem spisku.
palermo

#58704 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

što je meni odvratno ovo prozivanje papetoljubaca.

Vjerovatno pape čeka da mu se da otkaz i da onda pokupi pare. Zajebana je situacija, mi znamo da mnogi što tamo sjede se nisu nasekirali zbog ove utakmice. Vjerujem da je neki nisu ni gledali ovu utakmicu, nego neku drugu. Al opet, igrači su otkazali Sušiću, i kad je tako teško da i Savez može ostati imun na to. Nek se dogovori sa papetom oko neke otpremnine, tako se radi u svijetu, što ne bi moglo i kod nas
matsuda

#58705 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by matsuda »

jeza u ledja wrote:U pravu je Sibicar, to sto je rekao da ce "razmisliti" znaci da ne namjerava dati ostavku. Nju je valjda trebao pripremiti i prije nego je pocela utakmica, jer je trebao znati da mu je u slucaju poraza noga. Moguce da je njemu u interesu da dobije otkaz, a ne da sam ode.
U svakom slucaju, dzon-obraz ponasanje.

Ovako fino saceka da se malo slegne prasina i onda ce mu lakse biti disati. :-) Nadam se da ce Savez uraditi ono sto treba, mada, valja im sada naci nekog strucnjaka, malo boljeg od onog kakve smo imali u prethodnim selektorima. Iskreno, sumnjam u njihovu sposobnost da urade tako nesto.
Ne bih da se mijesam u temu, vidim da je vec odavno uzavrelo. Samo replika na ovo boldirano: trener koji da otkaz gubi sva ugovorena prava, onaj koji dobije otkaz ima pravo na punu isplatu plate sve do isteka ugovora.
AhmetShabo

#58706 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

Sad ozbiljno, nemojte vrijedjat hadzica,kvrzica i bilo kojeg igraca koji se zalaze ali mu njegove mogucnosti ne dozvoljavaju da to bude onako kako treba. Susic je kriv sto ih gura, sto ih zove. Nisu oni krivi. Hadzic kolkiko god ne znao, ne mozemo mu osporiti zelju i trud. Selektor je onaj koji selektuje. Kvrzic nije imao mjesta medju onih 23 igraca,ali odjenom ima mjesta za prvih 11 u Izraelu, a visca koji je tu bio stalno, nema.
Samo selektor nosi krivicu. a ne igraci
and

#58707 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

p206 wrote:Evo da vam kažem odmah... Savez mu neće dati otkaz, tome se slobodno nemojte nadati. Jer bi ga onda morali plaćati, i ne bi imali love za drugog selektora.
Ako ode sam - ode, a sve izgleda da neće.
Da i ja tebi odmah kazem da to nije tako
lakilaka

#58708 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lakilaka »

jeza u ledja wrote:
FreakyStyley wrote:Mene bi STID bilo gurat Hadzica, u bilo koju ekipu, bilo gdje.

Frajer se ne moze sastavit sam sa sobom, ne s loptom.
Stavio ga na lijevi bek, pa onda na stopera.
Na poluvremenu vadi Mujdzu i stavlja Kvrzica na njegovo mjesto. Kvrzica koji je pak poceo kao desno krilo, ali se u po frke zamjenio sa Hajrovicem na spicu. U drugom poluvremenu Medunjanin nas najistureniji igrac. Vadi Besica i stavlja Prcica, koji nije defanzivac. Naprijed ubacuje Viscu, koji je onda , valjda, nakon crvenog igrao lijevo krilo. I uopste generalno kad pogledas gdje se ko nalazi u odredjenom trenutku zapitas se kome je koja pozicija i koju uopste formaciju igramo. Na samom kraju, Spahic ulijece u solo prodor po lijevom krilu. :D
Kada imas takve virtuozne akrobacije, onda ne mozes ni ocekivati da igraci znaju sta rade.
Pjanic uzasan, Hajrovic uzasan. Lulic fulio nemoguce. Medunjanin haj jos i nekako. Besic i Cimirot :thumbup: . Sunjic je bio dobar ali je napravio dvije kardinalne greske. Prcic onako, nije imao puno pokazati u ovakvoj postavci. Visca takodje. Ma sve u svemu potpuni raspad sistema.

Inace duboko sam ubjedjen da bi svi ovi igraci izgledali mnogo bolje kad bi se to bolje poslozilo, i mislim da svi imaju mjesta na nekom sirem spisku.
sunjic je bio dobar, ali je napravio dvije kardinalne greske.

:bih: :bih: :bih: :bih:
Point.

#58709 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Point. »

Ljudi moji, zasto ta prica da ga savez mora isplatiti ukoliko mu uruci otkaz? Pa Pape je sam reko u vise navrata da kad je potpisivo novi ugovor da ima klazula da mu Savez moze sutra dati okaz a da ga ne moraju isplatiti ni marke. On kaze da je za tu klazulu naknadno saznao, i da je sa novim ugovorom donji ukoliko mu daju otkaz. Zato zaboravite da ga savez mora placati i da se nema love za novog, ima se moze se, samo je pitanje koliko su ovi u Savezu pokvareni da ga ostave na kormilu uprkos svemu. Jer sad je vise nego ocigledno, Pape je izgubio i svlacionicu. A tad se ko trener mozes jebati.
The BEN10

#58710 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by The BEN10 »

Ovo je po nas dobar rasplet. Bolje i sad nego nekad kasnije. Nadam se da je ovaj poraz dovoljan da Sušić leti sa klupe. Iskreno se nadam da još uvijek imamo šanse za to treće mjesto.
Izrael će zijaniti od Belgije i u plusu su 7 poena. Mi kada ih dobijemo kući ostat će na plus 4. Tu se nadam da će im pomrsiti račune Kipar i Wales.
Wales je na plus 6, ali isto tako, kad izgube od nas bit će na plus 3. Tu isto tako računam da ih neko zezne.
No, gore od svega po meni je to što smo u Papetovom mandatu izgubili par igrača koji su vrlo lahko mogli igrati za nas - Halilović i Tanković, te Seferović...
palermo

#58711 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

AhmetShabo wrote: Samo selektor nosi krivicu. a ne igraci
Apsolutno...svaka priča oko učinka igrača je deplasirana
phillie

#58712 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

zelenjava wrote:
phillie wrote:A vidjelo se i koliko je Kvrzic brz i okretan....ne daj Boze nikome....
Solidan je bio u prvom poluvremenu.
pa za ono je Vrsajevic Carlos....

al susic je najveci krivac, on im je rekao sta i kako igraju....valjda je to u njegovoj glavi (tom paralelnom univerzumu) mnogo bolje izgledalo, mozda smo cak i pobjedili....
jeza u ledja

#58713 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

lakilaka wrote: sunjic je bio dobar, ali je napravio dvije kardinalne greske.

:bih: :bih: :bih: :bih:
:D

Mislio sam igrao je dobro do tih gresaka. Drugi gol na kraju prvog i onda crveni na pocetku drugog.
DonVitoNN

#58714 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

novembar = 75000
decembar = 75000
januar = 75000
februar = 7500
mart = 75000
ITD........ :?

KAKVA OSTAVKA :oops:
leo karan

#58715 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leo karan »

On treba da bude svjestan da nece ni Andoru pobijediti. Igraci su mu otkazali poslusnost. On vise nema autoritet.
Ako je vrijedno tih para iz ugovora to da se blamira i tone dublje i gubi obraz nek mu bude.

Jebale ga pare.
lajkujMe

#58716 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lajkujMe »

Racunao sam pod palicom Papeta u zadnjih 8 utakmica imamo samo 2 dvije pobjede

Argentina poraz
Nigerija poraz
Iran pobjeda
Lihenstajn pobjeda
Kipar poraz
Wels nerjeseno
Belgija nerjeseno
Izrael poraz

4 poraza, 2 pobjede i 2 nerjeseno

U normalnoj zemlji Susic bi davno dobio otkaz. Jedine pobjede su protiv jadnih protivnika... Jedina svijetla tacka (ako se uopce tako moze nazvati) je remi s Belgijom.
hau jes no

#58717 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hau jes no »

Pape nista nije kriv, krivi su oni sto su mu produzili ugovor. ako ga sad tjeraju neka mu isplate sve iz ugovora. ugovori se moraju postovati osim u banana drzavama i savezima, pa ce onda dobro rasmisliti s kim potpisuju ugovore i kakve.

PAPE IZDRZI PLIZZZZZZZZZZZZZZZ!!!
AcaLukas

#58718 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AcaLukas »

shake69 wrote:Koliko je dobio masne plate do sada, da izracunam, juli, avgust, septembar, oktobar, i novembarska! Dobra je to lova, bogme, preko 350 000 KM, halalosum, Safete, ali idi ziv bio i da te moje oci nikad vise ne vide, kako ono rece Emir u "Karauli"!
Da je jos izdrzati do marta, 4 plate a jedan radni dan :izet:
north

#58719 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Begović, Pjanić i Lulić su već direktno prozvali selektora, još kad se zna da Džeko i Spahić nisu sa njim u ljubavi, prije toga i Misimović..... to je dakle 5 ubjedljivo najboljih i najskupljih naših igrača gdje ne štima na relaciji selektor-igrači...e pa kad to imaš, onda je jasno kakvo je rasulo tu u pitanju, i šta se treba dalje raditi...Ne trebaš Safete ništa razmišljati, naspavaj se večeras i sutra objelodani da se povlačiš i ostavi nam gram šanse da se ipak dočepamo EP...
sigh

#58720 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sigh »

Ovo sam davno pisao na nekom drugom forumu. Bio sam optuzivan da sam placenik, mrzitelj, nebosnjak, itd... Sad se samo naplacuje neprofesionalnost Papeta kroz ove godine rada. Da smo kojim slucajem imali boljeg selektora, bili bi sila. Sad je kasno, jbg-a ispucali smo sansu :wink:
hillbill

#58721 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hillbill »

matsuda wrote:
jeza u ledja wrote:U pravu je Sibicar, to sto je rekao da ce "razmisliti" znaci da ne namjerava dati ostavku. Nju je valjda trebao pripremiti i prije nego je pocela utakmica, jer je trebao znati da mu je u slucaju poraza noga. Moguce da je njemu u interesu da dobije otkaz, a ne da sam ode.
U svakom slucaju, dzon-obraz ponasanje.

Ovako fino saceka da se malo slegne prasina i onda ce mu lakse biti disati. :-) Nadam se da ce Savez uraditi ono sto treba, mada, valja im sada naci nekog strucnjaka, malo boljeg od onog kakve smo imali u prethodnim selektorima. Iskreno, sumnjam u njihovu sposobnost da urade tako nesto.
Ne bih da se mijesam u temu, vidim da je vec odavno uzavrelo. Samo replika na ovo boldirano: trener koji da otkaz gubi sva ugovorena prava, onaj koji dobije otkaz ima pravo na punu isplatu plate sve do isteka ugovora.
begic je .cini mi se. izjavo da ima klauzula u ugovoru...nema isplate
phillie

#58722 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Al eto ja se tjesim da je i ovo bolje nego da smo nerijeseno izvukli. tada bi i dalje prosipao svoju demagogiju, savez i novinari bi i dalje klimali glavom, a navijaci bi bili na kraju zivaca do proljeca. Ovako je nadam se sve puklo i da ce savez imati muda i para nek isplate selektora i nek ga posalju u 3pm nek trenira gvos tim svoje pariske mahale....
DonVitoNN

#58723 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

DonVitoNN wrote:novembar = 75000
decembar = 75000
januar = 75000
februar = 7500
mart = 75000
ITD........ :?

KAKVA OSTAVKA :oops:
Evo ga....

Bio sam jedna od najpopularnijih osoba u BiH kada sam odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo, sada sam vjerovatno najomraženiji, pa da vidim kako i to izgleda”, rekao je Sušić, dodavši:

“Moju odluku o ostavci ćete saznati uskoro. I kad sam produžavao ugovor, ostavio sam sebi par dana da razmislim, isto tako ću uraditi i sada”.

“Šanse za plasman i dalje postoje. Trebamo napraviti čudo, ali, treba i to pokušati”, ističe Pape.
:oops: :zzzz: :facepalm: :facepalm:

Safeta je trebalo otjerati prije svjetskog prvenstva, odmah nakon dvije utakmice protiv Slovačke, jer se tada i konačno vidjelo da je potpuno trenerski analfabet i da apsolutno nema pojma šta radi.. :oops:
Last edited by DonVitoNN on 16/11/2014 23:57, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#58724 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by O'zone »

Horhevaldano wrote:
O'zone wrote:Image

:mrgreen:
O'zone kad se sjetim tekme protiv Nigerije i ove izjave puc'o bi si u nogu majke mi..
Od te tekme i izostavljanja Kolasinca po lijevoj strani selektor je za mene bila nekako vise imaginarna rijec..
Ma ista stvar. Ja od tekme sa Nigerijom nemam apsolutno nikakvo mišljenje o njemu. Utakmice i ako gledam gledam et onako da kažem da sam gledao, rezultatima se ne nadam i nopćenito mi uopšte ne pada teško kad zijanimo.

Žao mi je vrhunske generacije igrača koji igraju i ne igraju u reprezentaciji. Te momke da ima ko posložit i dati im pravu uputu oni bi uzvratili fenomenalnim partijama u to sam siguran ali eto imamo proklestvo da nam savez ne želi/ne može/ne zna dovesti stručno lice na mjesto državnog selektora mada je to njima prvenstveno u interesu jer pobjede donose lovu a to su vidjeli sad poslije Brazila kad su zagrabili samo malecki djelić kolača.
todd_smith

#58725 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

north wrote:Begović, Pjanić i Lulić su već direktno prozvali selektora, još kad se zna da Džeko i Spahić nisu sa njim u ljubavi, prije toga i Misimović..... to je dakle 5 ubjedljivo najboljih i najskupljih naših igrača gdje ne štima na relaciji selektor-igrači...e pa kad to imaš, onda je jasno kakvo je rasulo tu u pitanju, i šta se treba dalje raditi...Ne trebaš Safete ništa razmišljati, naspavaj se večeras i sutra objelodani da se povlačiš i ostavi nam gram šanse da se ipak dočepamo EP...
Sta su Pjanic i Lulic rekli?

Ma nece lik, mislim ne jos, valjda ce sacekati Decembar da uzme jos 75k i onda ce otici da ima baksisa za Novu da se provede. A i kcerki je uzeo novi stan prije mjesec dana, u srcu Pariza, valja i to platiti.

Lik je davno izgubio konce.
Locked