The Burial drama 7,1/10
https://www.imdb.com/title/tt5648882/
DOBAR
Moderator: _BataZiv_0809

Rijetko koji film mi je u zadnje vrijeme držao tako pažnju kao ovaj. Preporuka.deyan wrote: ↑18/11/2023 23:51Ozbiljan masterpiece, hvala na preporuci.
Mozda i nesto najbolje sto sam imao priliku da gledam poslednjih godina.
Mladi Danac je majstor svog zanata.
Perfektna rezija i neverovatno dizanje tenzije i nelagodnosti kako prica odmice, za iskakanje iz koze.
Stiska te i mrvi kao malog misa.
Na kraju filma, (da ne spojlujem), ide jedan dijalog, (pitanje i odgovor) koji jasno odslikava ljudsku prirodu i daje odgovor zasto je Covid prevara, odnosno Covid PSYOP imao tako dobru prodju kod maloumne mase.
Ako imas nesto slicno, slobodno salji.
Nako. Poprilicno neuvjerljiv zaplet i kraj. Neki prosjek a mozda i ispod. 5-5,5.suad-sarajevo wrote: ↑23/11/2023 19:55Rijetko koji film mi je u zadnje vrijeme držao tako pažnju kao ovaj. Preporuka.deyan wrote: ↑18/11/2023 23:51Ozbiljan masterpiece, hvala na preporuci.
Perfektna rezija i neverovatno dizanje tenzije i nelagodnosti kako prica odmice, za iskakanje iz koze.
Na kraju filma, (da ne spojlujem), ide jedan dijalog, (pitanje i odgovor) koji jasno odslikava ljudsku prirodu i daje odgovor zasto je Covid prevara, odnosno Covid PSYOP imao tako dobru prodju kod maloumne mase.
Ako imas nesto slicno, slobodno salji.![]()
malo ima nedostataka al' film je dobar, a sto se tice dijaloga, predpostavljam da @deyan misli na pitanje glavog lika,
U isto vrijeme napet i glup,sad odgledao. 6 od mene,masterpiece za mene ni blizusuad-sarajevo wrote: ↑23/11/2023 19:55Rijetko koji film mi je u zadnje vrijeme držao tako pažnju kao ovaj. Preporuka.deyan wrote: ↑18/11/2023 23:51Ozbiljan masterpiece, hvala na preporuci.
Ako imas nesto slicno, slobodno salji.![]()
Dobar film sa odlicnom muzikomsumirprimus wrote: ↑23/11/2023 12:51
top scene, odlican za pogeldati kasno navece , na trenutke trzne ko kod prvog gledanja od sumraka do zore![]()

Nekad filmu moras dati sansu iz drugog pa i treceg puta. Mene zadnji fil koji me je iz prve dojmio je Sicario i to je bilo vaauuu sta je ovo. Gladijator me je prvi put dojmio sa prvom ratnom scenom i gladijatorskim borbama, pricu ko pricu sam povrsno dotakao. A onda iz drugog puta nemajuci sta da gledam, u gladijatoru sam vidio glumacke akrobacije pogotovo od Joaquina. Lik Commodora je bio savrsen.medvjed23 wrote: ↑28/11/2023 01:04
U jednoj sceni, topovi pucaju i đulad ide predaleko, preletjevši neprijateljske snage. Napoleon naređuje da se topovi podese tako da đulad dobaci tačno do neprijatelja. To je i napravljeno i uslijedila je učinkovita paljba, po neprijateljskim linijama.
Tako nekako funkcioniše i ovaj film. Isprva klimavo, neprecizno. A onda su nišani uštimani i stvari su krenule kako treba.
Spektakla ne fali; dovoljno je scena sa galopom konja i grmljavinom topova koji razbijaju meso i led. Humor je dobar i na mjestu, fino doziran. Ljubavna nit je lijepo provučena kroz film. Joaquin korektan posao napravio, daleko od briljantnosti sa kojom je odigrao Jokera, ali - korektno. I meni, koji sam rastao uz Dylana Doga, uvijek je zanimljivo vidjeti Ruperta Everetta; njemu je pripala uloga Arthura Wellesleya.
Sve u svemu, sasvim OK film. Ne baš odlična, ali sigurno prolazna ocjena.