Dešavanja u Srbiji
-
Osmi Socrates
#58651 Re: Dešavanja u Srbiji
To se da i inače primjetiti u medijima iz Srbije. Ta neka blaga krivina.
Na dva ili tri mjesta već nailazim na frazu "da, ali nas Rusi barem nisu bombardovali".
To bi se dalo i duže tumačiti, ali poruka stanovništvu je "svi su oni (stranci) isto smeće, ali nas Rusi barem nisu bombardirali".
Što je ipak neki zaokret od poruka onog klempavog idiota i šta ti ja znam kakvih još bestijalnih primjeraka iz Srbiju, bre.
I ne treba imati nikakvu iluziju da je to neki preokret baziran na moralnom sudu. Boli njih za Ukrajinu i šta Putin radi tamo. Aca Kučka Belosvetska se samo malo prepao.
Na dva ili tri mjesta već nailazim na frazu "da, ali nas Rusi barem nisu bombardovali".
To bi se dalo i duže tumačiti, ali poruka stanovništvu je "svi su oni (stranci) isto smeće, ali nas Rusi barem nisu bombardirali".
Što je ipak neki zaokret od poruka onog klempavog idiota i šta ti ja znam kakvih još bestijalnih primjeraka iz Srbiju, bre.
I ne treba imati nikakvu iluziju da je to neki preokret baziran na moralnom sudu. Boli njih za Ukrajinu i šta Putin radi tamo. Aca Kučka Belosvetska se samo malo prepao.
-
Kopp
#58652 Re: Dešavanja u Srbiji
U Beogradu uništena spomen-ploča posvećena Mileni Dravić i Draganu Nikoliću
https://www.klix.ba/magazin/kultura/u-b ... /220907008
Ovo je strasno.
https://www.klix.ba/magazin/kultura/u-b ... /220907008
Ovo je strasno.
- Gandalf
#58653 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma ja, zato čuvaju spomenike onim svojim retardiranim kraljevima i murale ratnim zločincima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#58654 Re: Dešavanja u Srbiji
POLNI I RODNI IDENTITET
Novi udžbenik iz biologije uči osnovce u Srbiji da mogu sami birati kojeg su roda

Na ćelu drzave peder a premijer lezba, djeca sta su?
Novi udžbenik iz biologije uči osnovce u Srbiji da mogu sami birati kojeg su roda

Na ćelu drzave peder a premijer lezba, djeca sta su?
-
nles
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#58656 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa svi znamo da su nebeskog 
-
DonieBrasco
- muha_sa
- Ommadawn
#58659 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne spomenu nigdje kako je vikao da će otkinuti ruku svakom ko digne muslimansku zastavu.
Knedla mi u grlu kad pročitah kako je jadan morao da osnuje SPO, pa okupi oko sebe četnike.
Fakat je to bio jeben život.
- Rothmans
- Ommadawn
#58661 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa jeste, čovjek je u pravu.DonieBrasco wrote: ↑08/09/2022 17:30 https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2210232
Evo ga opet.![]()
Dva kamiona baletanki su otišla za kosovo, neki specijalan model, mačka ne čuje kad hodaš u njima.
Albanci već dvije sedmice treniraju da šute u grupi, trojicu izbacili jer su zapalili cigare upaljačom.
Znači to je to. Tiho zauzimanje sjevera.
-
Osmi Socrates
#58662 Re: Dešavanja u Srbiji
Zli stranci provociraju akciju Srbije, da bi imali razlog da ih zgaze.
Ne bih se zakleo da Vučić nije čak i umiješan.
Ne bih se zakleo da Vučić nije čak i umiješan.
- pici
#58663 Re: Dešavanja u Srbiji
PiĆkousti se uhvatio za glOvu, amidza iz amerike daje milijardu da se svi naoruzamo a malorusima šipak, ima selam od sultana za bajraktare.
- Gandalf
#58664 Re: Dešavanja u Srbiji
Teški momenti za picou...... ovaj preCjednika, teški nego šta, braća orci mu zaginuše u Ukrajini i sada se nema na koga osloniti u pravljenju čuj mene još jednog genocida, u pravljenju mira i prosperiteta na liniji -------
Kavlovac------Kavlobag-------Vivovitica-------Ogulin
Teglu kmekmeza za gospodina sa pušačkim usnama, ups, za lidera regiona, jest baš to sam htio napisat
Kavlovac------Kavlobag-------Vivovitica-------Ogulin
Teglu kmekmeza za gospodina sa pušačkim usnama, ups, za lidera regiona, jest baš to sam htio napisat
- Bloo
- Globalna šefica
#58665 Re: Dešavanja u Srbiji
https://bs.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91uspolnost
slika opisuje nesto drugo (Međuspolne osobe, poznate i kao interseksualci, jesu osobe rođene sa bilo kojom od nekoliko varijacija karakteristika spola, uključujući hromosome, gonade, spolne hormone ili genitalije, koji prema Uredu Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava "ne odgovaraju tipskim definicijama za muško ili žensko tijelo". Iako opseg atipskih spolnih karakteristika može biti očigledan od rođenja kroz prisustvo fizički dvosmislenih genitalija, u drugim slučajevima te karakteristike mogu proći neprrmijećeno, predstavljajući kao dvosmislene unutrašnje reproduktivne organe ili atipskee hromozome koji osobi mogu ostati nepoznati cijeli život.
Dodjela spola pri rođenju obično se poklapa sa anatomskim spolom djeteta i fenotip. Om. Izvješteno je da je broj porođaja na kojima je beba interspolna 0,018% ili oko 1,7%, ovisno o tome koji se uvjeti računaju kao interspolni.The number of births with ambiguous genitals is in the range of 0.02% to 0.05%. Ostala interspolna stanja uključuju atipske hromosome, spolne žlijezde ili hormone.Neke interseksualne osobe mogu biti dodijeljene i odgajane kao djevojčice ili dječaci, ali potom se identificirati s drugim spolom kasnije u životu, dok se većina nastavlja identificirati sa dodijeljenim im spolom), a naslov nešto drugo.
Međuspolnost je i medicinski fenomen - npr. hermafroditi (Riječi koje se koriste za opisivanje interspolnih osoba osporavaju se i mijenjaju se tokom vremena i mjesta. Interseksualne osobe su se ranije zvale "hermafroditi" ili "prirođeni evnusi". U 19. i 20. stoljeću neki medicinski stručnjaci osmislili su novu nomenklaturu u pokušaju da klasificiraju karakteristike koje su uočili, prvi pokušaj stvaranja taksonomskih sistema klasifikacije interspolnih stanja . Međuspolne osobe su kategorizirane ili sa "pravi hermafroditizam", "ženski pseudohermafroditizam" ili "muški pseudohermafroditizam". Ovi se termini više ne koriste, a izrazi koji uključuju riječ "hermafrodit" smatraju se obmanjujućim, stigmatizirajućim i znanstveno promišljenim u odnosu na ljude. Termin hermafrodit sada se koristi za opisivanje organizma koji može stvoriti i muške i ženske spolne ćelije.).
Ili ova veoma seksi rečenica koja triggeruje Balkance: Nedostatak 5α-reduktaze jest autosomno recesivni interseksno stanje uzrokovanimutacijom u genu SRD5A2, koji kodira enzim 5α-reduktaza tip 2. Fenotip koji ovo obično uzrokuje je pseudovaginska perineoskrotumska hipospadija, konfiguracija vanjskih genitalija dojenčeta.U određenom smislu, ova konfiguracija je otprilike na pola između fenotipskih]] ljudskih muških i ženskih genitalija, po strukturi i izgledu. To je relativno čest oblik genitalne dvosmislenosti uzrokovan podvirilizacijom genetičkih muškaraca zbog nekoliko različitih interseks stanja.
Ako će vam lakše biti da razumijete SPOL su kite i vagine, ROD su razlike na psihološkom i socijalnom nivou i rodne uloge kao društveni konstrukti.
-
Osmi Socrates
#58666 Re: Dešavanja u Srbiji
Ubi mi bloo volju da komentarišem dnevno-političke događaje.
Svejedno, post je informativan.
- Bloo
- Globalna šefica
#58667 Re: Dešavanja u Srbiji
Ubio te ovaj dio Nedostatak 5α-reduktaze jest autosomno recesivni interseksno stanje, znam...Osmi Socrates wrote: ↑09/09/2022 07:40 Ubi mi bloo volju da komentarišem dnevno-političke događaje.![]()
- pici
#58668 Re: Dešavanja u Srbiji
Mali uvid u hemijske reakcije.
-
Bossona
#58669 Re: Dešavanja u Srbiji
Pop-Rok-Izdajnik i sluga Vatikana i vaskolikih din dušmana,........
- Ommadawn
#58670 Re: Dešavanja u Srbiji
Đe sad onaj Brane Trifković da zapjeva “Kojem li se Papa Bogu moliš”?
-
Bossona
#58671 Re: Dešavanja u Srbiji
Ser(v)bi svi i svuda,.....
- Gandalf
#58672 Re: Dešavanja u Srbiji
Malo je poznato da je Richard Lavlje srce bio rodom sa područja današnjeg Kragujevca. Pravo ime mu je bilo Risto Lavlje srce, true story bro.
- skupljac_zeljeza
#58673 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovako kada snime video, a iza njih hiljadu knjiga. Realno, za nju je Pezić sveučilišni profa.
- Capajebo
#58674 Re: Dešavanja u Srbiji
Jel u ponedjeljak dan zalosti na podrucju malog Mordora?