S kime je ono Alija sjedio u prvom predsjednistvu BiH
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sakib_jebivjetric
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#58627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
S kim je morao.
- video
#58628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo su prve naznake zasto se dopustilo da krmak poslije onolike kradje ostane na vlasti.
Mislim da ce ispusiti i Drzavnu vecinu.
Istaje mu brlog sa preko 1milijarde koje prispjevaju 2023 na naplatu.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#58629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ocigledno sve se iza paravana radi; svi ce nesto dobiti, i svi ce ponesto izgubiti
Zemlja je na putu u EU i NATO...
-
breuer
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#58631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To nije nista kada ima drzavnu imovinu kao koleteral.
Dodik ne pristaje na bilo sta drzavno ako ne dobije uzvrat mnogo vise, to je vjerovatno ta buducu entitetsku imovinu, od prije dogovorena.
-
plavi_E
#58632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Deguntantno je ismijavati one koji su zabrinuti da ce Dino svojom neiskusnocu, sujetom i mrznjom prema vlastitoj bivsoj partiji napraviti glupost. Izjava Covica da dino dobro zna sta su se dogovorili, izjava Dine da je protiv smanjenja ovlasti Domova Naroda itekako daju razloga za zabrinutost. Zasto Dino ne izadje u javnost i kaze sta je dogovorio sa Covicem? Kad se vec kunu u transparentnost pregovora sa HDZ-om.
- video
#58633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#58634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uskoro ce se ovdje papagjski ponavljati kako "fudbaleri" nista ne mogu jer je SDA uradila nesto prije njih. Pa ako ne mogu nista oda se postavlja pitanje u cemu je razlika izedju njih i SDA. Zar nisu oni nastupili da sve bude bolje bez SDA.

- rocco_siffredi
#58635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je išta dobro izašlo iz ovih izbora jeste da su maske pale nekim forumašima koji su samo glumili, a ustvari Botine sa dna kace.
- Styling
#58636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar ne odlucuje parlament BiH? Zar je Dino mocan da sam o svemu odluci bez parlamenata i domova naroda? Nisam znala da ima toliku moc u rukama?plavi_E wrote: ↑09/11/2022 16:03 Deguntantno je ismijavati one koji su zabrinuti da ce Dino svojom neiskusnocu, sujetom i mrznjom prema vlastitoj bivsoj partiji napraviti glupost. Izjava Covica da dino dobro zna sta su se dogovorili, izjava Dine da je protiv smanjenja ovlasti Domova Naroda itekako daju razloga za zabrinutost. Zasto Dino ne izadje u javnost i kaze sta je dogovorio sa Covicem? Kad se vec kunu u transparentnost pregovora sa HDZ-om.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#58637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jesam glaso sam zadnji minut, zena nije bila zainteresana
dao sam dva glasa ovim loko republikancima, guverneru i sekretaru drzave, dobro su se pokazali na proslim izborima tj. umjereni su, i za Senat dao sam glas Warnocku;
Tako je to u zemlji Gruziji
- video
#58638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#58639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konakovic predvodi grupu koja ima dovoljno ruku. Zasto Konakovic ne kaze sta je dogovorio sa Covicem kad Covic otvoreno govori da Konakovic dobro zna sta su dogovorilu? Zar "fudbaleri" nisu obecali transparentnost pregovora? Kako to da Covic ima dogovor sa Konakovicem? Mozda je Covic budala i nema pojma kako stvari stoje i sa kim se treba dogovarati a sa kim ne?Styling wrote: ↑09/11/2022 16:16SpoilerShowZar ne odlucuje parlament BiH? Zar je Dino mocan da sam o svemu odluci bez parlamenata i domova naroda? Nisam znala da ima toliku moc u rukama?plavi_E wrote: ↑09/11/2022 16:03 Deguntantno je ismijavati one koji su zabrinuti da ce Dino svojom neiskusnocu, sujetom i mrznjom prema vlastitoj bivsoj partiji napraviti glupost. Izjava Covica da dino dobro zna sta su se dogovorili, izjava Dine da je protiv smanjenja ovlasti Domova Naroda itekako daju razloga za zabrinutost. Zasto Dino ne izadje u javnost i kaze sta je dogovorio sa Covicem? Kad se vec kunu u transparentnost pregovora sa HDZ-om.
- Styling
#58640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne može reći dok se ne dogovori i sa ostalim koalicionim partnerima. Na šta pristanu svi to će se i dogovoriti. NIP nema ruke da sam odlučuje, znaš i sam. Tako da nema potrebe da se pjeni na Dinu kad još ništa konkretno nije dogovoreno.plavi_E wrote: ↑09/11/2022 17:20Konakovic predvodi grupu koja ima dovoljno ruku. Zasto Konakovic ne kaze sta je dogovorio sa Covicem kad Covic otvoreno govori da Konakovic dobro zna sta su dogovorilu? Zar "fudbaleri" nisu obecali transparentnost pregovora? Kako to da Covic ima dogovor sa Konakovicem? Mozda je Covic budala i nema pojma kako stvari stoje i sa kim se treba dogovarati a sa kim ne?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#58641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto bi govorio, a jos se ne zna hoce li biti u vlasti 
-
zabit_mehmedov
#58642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zaista je smijesna prica da konakovic ili bilo ko ko u parlamentu ima 2-3 ili 5 ruku moze napraviti neku izdaju, neki krupan ustupak hdz u za koji je potrebna izmjena ustava, sto podrazumijeva dvotrecinsku vecini unutar parlamenta, i dvotrecinsku vecinu unutar svakog naroda.
da bi se napravila neka izdaja mora se imati prvo kapacitet za izdaju, taman da konakovicem upravlja čović na dzojstik, i sve da mu je zivotna zelja da nesto izda, nista on ne moze izdati, smijesne su to price ljudi, smijesno je koliko se ljudi pale na tu sda KOS propagandu
sto se tice pregovora u neumu, ja koliko se sjecam odmah nakon zavrsetka istih licno je bakir izetbegovic na pres konferenciji pohvalio radoncica, konakovica i ogresevica da su zajedno s njim imali potpuno isti stav i da su nastupili kao tim. Kasnije kad je pocela izborna kampanja pocela je ta prica da je ovaj nesto kao dogovarao sto bi kao bila izdaja
da bi se napravila neka izdaja mora se imati prvo kapacitet za izdaju, taman da konakovicem upravlja čović na dzojstik, i sve da mu je zivotna zelja da nesto izda, nista on ne moze izdati, smijesne su to price ljudi, smijesno je koliko se ljudi pale na tu sda KOS propagandu
sto se tice pregovora u neumu, ja koliko se sjecam odmah nakon zavrsetka istih licno je bakir izetbegovic na pres konferenciji pohvalio radoncica, konakovica i ogresevica da su zajedno s njim imali potpuno isti stav i da su nastupili kao tim. Kasnije kad je pocela izborna kampanja pocela je ta prica da je ovaj nesto kao dogovarao sto bi kao bila izdaja
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#58643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije bio ni vlasti prosli put pa je sa Scepom otputovao u Neum da "liderise". Svi njega koriste kao alibi i pozitivan primjer spremnosti na "kompromis" u HR u Hercegovini dok on i njemu slicni koriste alibi Bakirovog popisa u Mostaru kao izgovor da podrze Schmidtovo nametanje. Circle of evil and Dritanstina.
HNS su manje vise osigurali sta su htjeli ustavnim promjenama u FBIH koje se ticu DNa, sada je dovoljno polovina u parlamentu BiH da se promjeni izborni zakon za FBIH, jer ne vjeruje valjda neko u suplju Schmidta i prijatelja da ce se baviti presudama ECHR, tako su pricali prosli put pa znamo kako je zavrsilo
U Parlamentu dovoljno 22 ruke, HDZ + GT = 17 ruku. Dritan Konakovic sa Bosnjackom URA-om = 3 ruke, dovoljno naci jos dvoje od 22 "pro-BiH" i to je to.
HNS su manje vise osigurali sta su htjeli ustavnim promjenama u FBIH koje se ticu DNa, sada je dovoljno polovina u parlamentu BiH da se promjeni izborni zakon za FBIH, jer ne vjeruje valjda neko u suplju Schmidta i prijatelja da ce se baviti presudama ECHR, tako su pricali prosli put pa znamo kako je zavrsilo
U Parlamentu dovoljno 22 ruke, HDZ + GT = 17 ruku. Dritan Konakovic sa Bosnjackom URA-om = 3 ruke, dovoljno naci jos dvoje od 22 "pro-BiH" i to je to.
-
A_A_AKCIJA
#58644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Aha,Str0nz wrote: ↑09/11/2022 18:06 Nije bio ni vlasti prosli put pa je sa Scepom otputovao u Neum da "liderise". Svi njega koriste kao alibi i pozitivan primjer spremnosti na "kompromis" u HR u Hercegovini dok on i njemu slicni koriste alibi Bakirovog popisa u Mostaru kao izgovor da podrze Schmidtovo nametanje. Circle of evil and Dritanstina.
U Parlamentu dovoljno 22 ruke, HDZ + GT = 17 ruku. Dritan Konakovic sa Bosnjackom URA-om = 3 ruke, dovoljno naci jos dvoje od 22 Bosnjaka i to je to.
Čekaj, samo malo.
Pa onda nije bitno jel Osmorka u vlasti ili nije, kad mogu zajebati ovako lahko. Šta tu SDA i DF mogu uraditi, makar bili na vlasti? Ništa. Ruke u parlamentu su ruke, bili ili ne u Vladi.
E drago mi je da smo došli zajedno do zaključka da nema veze što će Osmorka oformiti vlast sa HDZ-om, jer je nebitno za glasanja u Parlamentu i DN.
Haj nek smo se i mi nekada složili
Dakle, samo naprijed Osmorka! Ako hoćete, zajebaćete bili ili ne na vlasti, tj u Vladi. Makar ćete SDA iskopčati sa budžeta, pa će biti neke koristi od svega
Last edited by A_A_AKCIJA on 09/11/2022 18:38, edited 1 time in total.
-
plavi_E
#58645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ocigledno se ide na to da Konakovic bude premijer Federacija iako n ne predstavlja najjacu srtranku medju "fudbalerima" da bi nsa te pozicije imao dovoljno moci i novca da ucijeni ili kupi glasove u drzavnom parlamentu. To ne znaci da ce on u tome uspijeti. A sa druge strane mozda je Konakovic sa Covicem stvarno dogovorio brisanje etnickih prefiksa.
-
sajber87
#58646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Konakovicu treba dati sansu kao i trojki na nivou federacije i drzave, do sada su pokazali u sarajevu da se moze puno bolje a rezultat je taj koji treba da nas opredjeljuje. Mislim da su ameri odabrali konakovica i da mu daju sansu , a oni kao nasi najveci saveznici i majstori igre kad zele ako kazu da je on taj onda mu vjerujem, hladne glave kad razmislim do sada je odigrao odlicno sto ce po meni pokazati i konacan rezultat. Bosna ce profitirati na kraju to je moje misljenje a to mora da bude jedini reper.
-
A_A_AKCIJA
#58647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hahahahahahaha, jeste očajniplavi_E wrote: ↑09/11/2022 18:26 Ocigledno se ide na to da Konakovic bude premijer Federacija iako n ne predstavlja najjacu srtranku medju "fudbalerima" da bi nsa te pozicije imao dovoljno moci i novca da ucijeni ili kupi glasove u drzavnom parlamentu. To ne znaci da ce on u tome uspijeti. A sa druge strane mozda je Konakovic sa Covicem stvarno dogovorio brisanje etnickih prefiksa.
Čekaj, jel to HDZ sam ne zna kupiti te ruke?
Samo Konaković zna broj računa?
Pin na kartici neće da kaže nikome dok ne bude premijer
HDZ kokuzi pa me mogu sami?
SDA će ih nekako u tome spriječiti ako Fadil ostane? E ovo je najsmješnije, hahahahahahah.
Oo, majko kako ste samo pukli i grohnuli
Sačuvajte malo obraza. Još ima nade da će Bakir po starom običaju reći, Čova, Mile, šta god traži Osmorka, ja tražim manje. Ne trebaju mi ministarstva,
jebo NATO i EU, samoo mi Sebiju ostavite na poslu
-
plavi_E
#58648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta je Konakovic odigrao do sada odlicno?
-
A_A_AKCIJA
-
plavi_E
#58650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HDZ je kupio Konakovica. To se vidi iz njegovih izjava o smanjenju ovlasti DN i covicevih izjava da imaju dogovor oko drzavnog IZ. Zasto ga je kupio ostaje da se vidi. Ko zeli da vidi vidjet ce a ko ne nece. Jasno je da HDZ nema garancije da ce Konakovic uspijeti uraditi to zbog cega su ga kupili. Ali vrijedi pokusati. Da li ce Konakovic braniti HDZ-ov prijedlog oko IZ ce se brzo saznati u javnosti.