Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tek od 1.11. idu novi paketi jer je pomjeren datum promotivnih brzina.
Hajd napishi jos trenutni SNR up/down
Mislim da bi mogao na 50/8 a nisam siguran za 100/10.
ing-ecc wrote:Tek od 1.11. idu novi paketi jer je pomjeren datum promotivnih brzina.
50/8 može 100%. To je samo malo upstream-a na ono što već ima, a maksimum mu 50. Mislim da može i 100/10.
ing-ecc wrote:Tek od 1.11. idu novi paketi jer je pomjeren datum promotivnih brzina.
SNR Margin (0.1 dB): Upstream 180 - Upstream 332
Mozesli mi objasniti zasto nebi moglo jer na Attainable Rate stoji maximalna brzina je na ovom modemu sto ja imam
Attainable Rate (Kbps):
Downstream: 129488
Upstream: 52598
a posto imam dodatni paket 1 na modemu su mi pustili
B0 Line Rate - Upstream (Kbps): 2560
B0 Line Rate - Downstream (Kbps): 72703
Od BHT centrale sam odaljen 150 do 200 metara najvise
Od odnosa konfigurisane/max. brzine zavisi SNR koji ima svoje propisane vrijednosti, zato sam te i pitao za SNR, sto je veca brzina SNR opada i nije dobro da je <10.
Trenutno ti je 18 i uz 100/129 bio bi taman taman
ing-ecc wrote:Od odnosa konfigurisane/max. brzine zavisi SNR koji ima svoje propisane vrijednosti, zato sam te i pitao za SNR, sto je veca brzina SNR opada i nije dobro da je <10.
Trenutno ti je 18 i uz 100/129 bio bi taman taman
made_in_sarajevo wrote:jebote ljudima pucaju 100/10 brzine, ja 900m od Malte ne mogu ni 20mbita nagurati
da imas vdsl mogao bi. zaganjaj.
sto je najgore i imam ga, a i on mi je jedva prikljucen jer nemam mogucnosti, tako vele. sad kad upalim STB imam od 13-15mbita i to je to. Ako su nesto radili onda bi bio red da napisu obavijest,reklamu u naselju, ali opet marketing i telekom
made_in_sarajevo wrote:jebote ljudima pucaju 100/10 brzine, ja 900m od Malte ne mogu ni 20mbita nagurati
da imas vdsl mogao bi. zaganjaj.
sto je najgore i imam ga, a i on mi je jedva prikljucen jer nemam mogucnosti, tako vele. sad kad upalim STB imam od 13-15mbita i to je to. Ako su nesto radili onda bi bio red da napisu obavijest,reklamu u naselju, ali opet marketing i telekom
a misa mu, onda je parica bas u k... kad nisu mogli izvuci nista vise.
Evo navodno Nova BH krece 7.10... Predpostavljam da mi ostajemo bez tog kanala, kao i bez Pink M/Nova M, ja ne znam sta ovaj Telecom misli, jel' oni misle nesto uvoditi? Telemach pokupova sve kanale, sta BH Telecomu ostaje? Automatski se ostaje be Zvezda Granda, Nikad Nije Kasno itd, nazalost to su zestoko gledane emisije, mislim da je ovo zestok udarac Telecomu.