Demokratska fronta Željko Komšić
-
Spit_fire
#58526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sjajno gostovanje ljiljana kod Senada 
- BHCluster
#58527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma sta kaze?Bećirović iz Brisela: Ohrabrujuća vijest je da BiH nezaustavljivo ide ka članstvu u NATO-u
- Bosanski_kralj
-
Škobo Habu
- Styling
#58530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj ga, on ina kreditŠkobo Habu wrote: ↑17/01/2023 08:43Nisam gled'o?
Je l' mu žena još uvijek kupuje na teku u lokalnom granapu?![]()
![]()
- JohnnyS
#58531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Plaća od pet tisuća maraka nije nikakav luksuz, ona je dovoljna za neki život srednje klase, druga je stvar što je država sirotinjska pa se mogućnost da odeš na skijanje i ljetovanje smatra bogatstvom
- Styling
#58532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pri tome ćemo, jelte, ignorisati sve prenadležnosti, luksuz i troškove reprezentacige kojeisti ima na raspolaganju ( službeni auto, besplatne kafe i ručkovi, dnevnice).
-
Spit_fire
#58533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam ne gledam mu u kasiku i krevetŠkobo Habu wrote: ↑17/01/2023 08:43Nisam gled'o?
Je l' mu žena još uvijek kupuje na teku u lokalnom granapu?![]()
![]()
-
Spit_fire
#58534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U poredjenjem sa Covicem i Dodikom, Komsic je sirotinja...uostalom poznajem bruku ljudi koji imaju visu platu od 5k..
- Styling
- JohnnyS
#58536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Žena i ja toliko izađemo, ali nemamo reprezentaciju doduše. Nije to nikakav luksuz, to je bezbrižan život. Druga je stvar što je ostatak države osiromašen pa se to doima kao tajkunstvo.
Mislim da je zadnje što mu se može prigovoriti bogaćenje, možda sam ja malo subjektivan jer s prozora ureda gledam na Čovićevu kuću, to je primjer osobe koja je basnoslovno unovčila svoju političku poziciju.
-
Spit_fire
#58537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od plate u BiH trsko mozes bit bogat do levela do kojeg su odredjeni politicari ili privatnici bogati...da bi bio makar blizu na tom levelu treba ti jedno 30-40k mjesecno..ja vala ne znam da neko ima i pola te plate..JohnnyS wrote: ↑17/01/2023 10:42Žena i ja toliko izađemo, ali nemamo reprezentaciju doduše. Nije to nikakav luksuz, to je bezbrižan život. Druga je stvar što je ostatak države osiromašen pa se to doima kao tajkunstvo.
Mislim da je zadnje što mu se može prigovoriti bogaćenje, možda sam ja malo subjektivan jer s prozora ureda gledam na Čovićevu kuću, to je primjer osobe koja je basnoslovno unovčila svoju političku poziciju.
Tako da smijesno je pricati da je zeljko nekakav bogatun od plate
-
noviforumas
#58538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kod nas ljudi zapnu za plate jer je to onako bas crno na bijelo. Ti radis za 1200 KM, a neka ubleha ima pet puta vise, pa pjenis. I jesu im plate previsoke, naravno, ali vazda su prave pare bile u talovima, tenderima, privatizacijama itd.
- Styling
#58539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nisam rekla da je on nesto bogat (iako posjeduje vikendicu na Vlasicu i jos neke apartmane u drugim mjestima), ali je sramotno od predsjednika drzave da na televiziji kuka kako jedva kraj s krajem sastavlja sa 6 hiljada (a gdje su tu zenini prihodi) gradjanima koji se pate sa minimalnim platama i penzijama .JohnnyS wrote: ↑17/01/2023 10:42Žena i ja toliko izađemo, ali nemamo reprezentaciju doduše. Nije to nikakav luksuz, to je bezbrižan život. Druga je stvar što je ostatak države osiromašen pa se to doima kao tajkunstvo.
Totalna socijalna neosjetljivost s njegove strane.
- JohnnyS
- BHCluster
#58541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako podjemo od cinjenica da se odustalo od NATO-a i da je DF ugasen na proslim izborima onda se zakljucak sam po sebi namece.
-
Spit_fire
#58542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da su nam svi politicari bogati ko komsic gradjani ove drzave bi imali duplo vise paraStyling wrote: ↑17/01/2023 11:22Ja nisam rekla da je on nesto bogat (iako posjeduje vikendicu na Vlasicu i jos neke apartmane u drugim mjestima), ali je sramotno od predsjednika drzave da na televiziji kuka kako jedva kraj s krajem sastavlja sa 6 hiljada (a gdje su tu zenini prihodi) gradjanima koji se pate sa minimalnim platama i penzijama .JohnnyS wrote: ↑17/01/2023 10:42
Žena i ja toliko izađemo, ali nemamo reprezentaciju doduše. Nije to nikakav luksuz, to je bezbrižan život. Druga je stvar što je ostatak države osiromašen pa se to doima kao tajkunstvo.
- Bosanski_kralj
#58543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko Komšić član Predsjedništva, busa se u prsa kako je on taj koji (uz SDA) vuče zemlju u Nato, a svi ostali su protiv toga.
Zašto on ne ode u NATO? Konkretno pitanje, konkretan odgovor. Bez filozofije molim
- Styling
#58544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikada do sada nije ni otisao. NATO prvoborac.Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2023 13:03Željko Komšić član Predsjedništva, busa se u prsa kako je on taj koji (uz SDA) vuče zemlju u Nato, a svi ostali su protiv toga.
Zašto on ne ode u NATO? Konkretno pitanje, konkretan odgovor. Bez filozofije molim
- BHCluster
#58545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije sve u selfijima medjutim slazem se s tobom. Ne treba zaboraviti ono sto je Komsic uradio za nato put sa pocetka ovog njegovog proslog mandata. I seono sto su 3kini botovi govorili u vezi NATO puta.Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2023 13:03Željko Komšić član Predsjedništva, busa se u prsa kako je on taj koji (uz SDA) vuče zemlju u Nato, a svi ostali su protiv toga.
- vee-jay
#58546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic je izjavio na Face TVu da nece podrzati Osmicu -- ali nije rekao da ce podrzati SDA.
DF je podrzao SDA.
DF je SDA.
SDFA.
DF je podrzao SDA.
DF je SDA.
SDFA.
Klub bošnjačkog naroda predložio Refika Lendu za potpredsjednika FBiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-bo ... /230117126
-
Kat
#58547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kifla nema imovine, ali zato hanuma ima 13 nekretnina. Kao da je ozenio Paris Hilton.Spit_fire wrote: ↑17/01/2023 11:32Da su nam svi politicari bogati ko komsic gradjani ove drzave bi imali duplo vise paraStyling wrote: ↑17/01/2023 11:22
Ja nisam rekla da je on nesto bogat (iako posjeduje vikendicu na Vlasicu i jos neke apartmane u drugim mjestima), ali je sramotno od predsjednika drzave da na televiziji kuka kako jedva kraj s krajem sastavlja sa 6 hiljada (a gdje su tu zenini prihodi) gradjanima koji se pate sa minimalnim platama i penzijama .
-
channel10
#58548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa oni sami odlucuju hoce li sa ovim ili onim.vee-jay wrote: ↑17/01/2023 21:07 Komsic je izjavio na Face TVu da nece podrzati Osmicu -- ali nije rekao da ce podrzati SDA.
DF je podrzao SDA.
DF je SDA.
SDFA.
Klub bošnjačkog naroda predložio Refika Lendu za potpredsjednika FBiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-bo ... /230117126
Last edited by channel10 on 17/01/2023 23:50, edited 1 time in total.
-
Novak20
#58549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma Komšić vrijedi svake pare koju zaradi. Evo dođe i do eu parlamenta.
https://www.vecernji.ba/vijesti/jednako ... je-1650070
https://www.vecernji.ba/vijesti/jednako ... je-1650070
Više Europe
U raspravi su sudjelovali i hrvatski europarlamentarci Ladislav Ilčić, Tonino Picula, Tomislav Sokol i Željana Zovko. Picula je pohvalio je zamah u politici proširenja u 2022., istaknuvši kako je to „dobar primjer prepoznavanja političkih realnosti i nužnosti“. „Moj glavni zaključak je da bi u sve izazovnijem globalnom okruženju, uključujući rat na našem kontinentu, odgovor trebao biti više Europe“, kazao je zastupnik SDP-a/S&D-a. „Vrijeme je da reformiramo našu zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku tako da više ne budu najslabija karika naše integracije“, dodao je.
Jednakost Hrvata u BiH
Zovko (HDZ/EPP) je pohvalila odluku o davanju kandidatskog statusa BiH, dodavši kako bi ona „trebala stimulirati vođe (u BiH) da ubrzaju reformne procese“ jer Hrvati i nakon izbornih promjena u listopadu prošle godine još uvijek nemaju svog legitimnog predstavnika u predsjedništvu. Napomenula je kako je trenutna situacija uzrok suzdržanog glasanja BiH u UN-u o prijedlogu osude represije iranskih vlasti nad prosvjednicima, referirajući se pritom vjerojatno na činjenicu da je veleposlanika BiH pri UN-u imenovao Željko Komšić, formalno hrvatski član predsjedništva BiH izabran glasovima brojnijih Bošnjaka. „Vrijeme je da se osiguraju principi jednakosti i nediskriminacije za sve građane i konstitutivne narode kao što stoji u ustavu zemlje. To je važno sigurnosno pitanje gospodine visoki predstavniče“, poručila je Zovko.
Njen stranački kolega Sokol poručio je kako je „stabilnost europskog susjedstva moguća jedino uz sustavnu reformu izbornog zakona BiH koja će do kraja osigurati ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda“. „Nedopustivo je da jedna sramotna figura poput Željka Komšića i dalje sjedi u predsjedništvu BiH“, dodao je. Sokol se također založio za očuvanje jednoglasnog odlučivanja u Vijeću o vanjskopolitičkim pitanjima. „Samostalna vanjska politika predstavlja temeljnu dimenziju nacionalne suverenosti i jamstvo zaštite nacionalnih interesa te ne može biti zamijenjena odlučivanjem koje se temelji na preglasavanju“, zaključio je.
Ilčić je kazao da bi Unija treba voditi računa „o sve većem utjecaju Irana na BiH“ koji se očitovao u posjedu iranskog ministra vanjskih poslova Sarajevu i u spomenutom glasanju u UN-u kojim se BiH „svakako udaljila od europskog poimanja demokracije“. Smatra i da je potrebno „više voditi računa o srpskom zveckanju oružjem na Kosovu“ te o ilegalnim migracijama. „Neki lobiji u EU-u i dalje osnažuju takozvane humanitarne nevladine organizacije koje su povezane s krijumčarima ljudi, a koje na taj način svakako otežavaju Hrvatskoj odgovorno čuvanje šengenskih granica“, poručio je zastupnik Hrvatskih suverenista i Europskih konzervativaca i reformista.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/jednako ... je-1650070 - www.vecernji.ba
- BHCluster
#58550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad te stovatelji UZP spomenu u negativnom kontekstu mora da radis nesto kako treba.