Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5851 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Hebiga, da budemo posteni i ja ostavim dok cekam da se hamburger spremi :roll:

A kod koje skole mislis da ima mjesta?
A dobro, drugo je ostavit auto 5 min, a sasvim druga stvar je ostavljat ga po 2-3 sata svaku drugu noć.
Ima kod Vladimir Nazora onaj parking, uvijek ima slobodnog mjesta, a nije obilježeno tj rezervisano za stanare. A što je smješnije čak iza doma Armije ima njihov parking koji uvijek zjapi poluprazan.
Eborg

#5852 Re: Zeničani

Post by Eborg »

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5853 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote: A dobro, drugo je ostavit auto 5 min, a sasvim druga stvar je ostavljat ga po 2-3 sata svaku drugu noć.
Ima kod Vladimir Nazora onaj parking, uvijek ima slobodnog mjesta, a nije obilježeno tj rezervisano za stanare. A što je smješnije čak iza doma Armije ima njihov parking koji uvijek zjapi poluprazan.
A to jeste. Fkt ne kontam ljude kojima je normala ostavit auto na trotoaru par sati :-)

A nisam znao za parking Doma armije, je li se placa? Nema drugog objasnjenja da bude poluprazan.

Kad si kod parkinga kod Nazora, to mi je uvijek zadnja uzdanica kad se ide u stari sat ili pasaz :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5854 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote: A nisam znao za parking Doma armije, je li se placa? Nema drugog objasnjenja da bude poluprazan.

Kad si kod parkinga kod Nazora, to mi je uvijek zadnja uzdanica kad se ide u stari sat ili pasaz :D
Ma ne plaća se, samo jbg tamo te niko neće vidjet da drajvaš, znaš nas kakvi smo, seoske malverzacije.
A taj parking, pa ne znam jesam li kad u životu tu došao a da nije bilo slobodno makar 2-3 mjesta. Btw sram te bilo, je li to voziš dok cugaš? :P
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5855 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote: Ma ne plaća se, samo jbg tamo te niko neće vidjet da drajvaš, znaš nas kakvi smo, seoske malverzacije.
A taj parking, pa ne znam jesam li kad u životu tu došao a da nije bilo slobodno makar 2-3 mjesta. Btw sram te bilo, je li to voziš dok cugaš? :P
E u zadnje vrijeme je i tu puno. Jbga ova nova zgrada je zatrpala onaj parking, prije se moglo uvijek naci mjesta. Ali ostala je trafo stanica kao rezervna varijanta za wc :lol:

Pa druze, sad uzmem auto kao korektivni faktor, ono kao osigurac da necu puno pit :D I vrlo cesto se desi da ujutru taxijem dolazim po njega :lol:
Eborg

#5856 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Vala moj je stav tu tvrd.

Ja sam za to da se registracija udupla jedno 2-3 puta da ne može svakakva fukara voziti 150 m od kuće do pekare u gradu veličine Zenice. :mrgreen: I da se sva zarađena razlika uloži u javni prevoz.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5857 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:Vala moj je stav tu tvrd.

Ja sam za to da se registracija udupla jedno 2-3 puta da ne može svakakva fukara voziti 150 m od kuće do pekare u gradu veličine Zenice. :mrgreen: I da se sva zarađena razlika uloži u javni prevoz.
Druze Eborg, registracija je vec sad poprilicno skupa, pa je mnogi i izbjegavaju. Bolje mu i jeftinije zakitit murijaka.

Tim potezom koji predlazes bi samo povecao broj neregistrovanih vozila u svakodnevnom saobracaju.

Bolje razmisliti o ideji da je prvih 20 minuta parkinga na javnim parkinzima besplatno.
Eborg

#5858 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Općenito se mora smanjiti broj vozila na cestama da se ne vozaju mrtvački sanduci od 700 KM. E sad kako to regulisati i postići - zaista ne znam.

Ali mi je ta navika korištenja auta za svaku sitnicu kritična.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5859 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:Općenito se mora smanjiti broj vozila na cestama da se ne vozaju mrtvački sanduci od 700 KM. E sad kako to regulisati i postići - zaista ne znam.

Ali mi je ta navika korištenja auta za svaku sitnicu kritična.
Sad bi ti jedan moj poznanik koji zaradjuje za zivot i skoluje dvoje djece od divljeg taksiranja "mrtvackim sandukom od 700 KM" imao stosta reci.

Inace sve je moguce. Par-nepar voznja, subvencije za koristenje javnog prevoza, u najgorem slucaju povecanje parking kapaciteta i njihovo pojeftinjavanje... Nacina ima gdje je drzave i sistema. Kod nas tesko.
kakavdanakneiskustvu

#5860 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

ljudi dolaze vozilom naposao u mup ili općinu a stanuju na odmutu,kod a. stanice,normalno da ce biti guzve na parkinzima i svakakvog nepropisnog parkiranja
plagijator1975

#5861 Re: Zeničani

Post by plagijator1975 »

Ljudi dali je vama hladno, ledenice umjesto radijatora :-x
Stjui

#5862 Re: Zeničani

Post by Stjui »

Jimmy McNulty wrote:Sinoć onaj drot Mario napisao kazne čitavoj ulici gore kod doma Armije, tj onima što parkiraju na trotoar :D
a ko je taj gospodin?nikako ne mogu da povežem ime sa facom,a često čujem da ne hebe živu silu :D ,što itekako poštujem.
Freamon Lester

#5863 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Stjui wrote:
Jimmy McNulty wrote:Sinoć onaj drot Mario napisao kazne čitavoj ulici gore kod doma Armije, tj onima što parkiraju na trotoar :D
a ko je taj gospodin?nikako ne mogu da povežem ime sa facom,a često čujem da ne hebe živu silu :D ,što itekako poštujem.
Crn, krupan i nema prastanja. Ako si zasluzio i pise ti, a nema ni rasprave. :D
kamen spoticanja

#5864 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Mario :thumbup:
Jos da je mrvicu pristojnijeg nastupa...pa da s osmjehom na licu puni budzet
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5865 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Mario :thumbup:
Ja sam ga zbog toga i spomenuo na ovoj temi, ali ste me uvjerili da je lik regularan.

Ma i treba bit stoka sa stokom kad malo bolje skontam.

kamen spoticanja

#5866 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Ja sam ga zbog toga i spomenuo na ovoj temi, ali ste me uvjerili da je lik regularan.

Ne znam kako treba s stokom, ali sa mnom koji mu puni budzet od cega mu ide plata ne moze ko s stokom :wink:
Pa makar parkirao i na trotoar
phillie

#5867 Re: Zeničani

Post by phillie »

Vjerovatno profesionalna deformacija...jbg, ne pise ti na celu da punis budzet :D Ali, slazem se da bi u interakciji sa "strankom" opcenito trebali imati vise takticnosti...nismo svi kokosari i narkomani :D

Mario, samo deri po kaznama. Ho'sh "luksuz" da ti mezimac stoji da ga gledas iz kafica, plati care!
ExNihilo

#5868 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Ne znam kako treba s stokom, ali sa mnom koji mu puni budzet od cega mu ide plata ne moze ko s stokom :wink:
Pa makar parkirao i na trotoar
:thumbup:
kamen spoticanja

#5869 Re: Zeničani

phillie wrote:Vjerovatno profesionalna deformacija...jbg, ne pise ti na celu da punis budzet :D Ali, slazem se da bi u interakciji sa "strankom" opcenito trebali imati vise takticnosti...nismo svi kokosari i narkomani :D

Mario, samo deri po kaznama. Ho'sh "luksuz" da ti mezimac stoji da ga gledas iz kafica, plati care!
upravo...stvar je percepcije...i od iste " bolesti" boluju i nasi ljekari,salterashi,vozaci autobusa i ostale "budzetlije"
za doktore svrha bolnice su oni sami,ne pacijenti...sto u u interakciji s korisnikom dovodi do probleme...bar je sa mnom tako
a inace,ako sam kriv,deri po dzepovima druze plavi...i to sve s osmjehom na licu
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5870 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nije da ih branim, a nemam razloga, niti sam jedan od njih niti mi iko u blizoj familiji radi tu, cak stavise i mene cesto naljute svojim ponasanjem, ali nije lako bilo kome ko radi sa ovim nasim narodom.

Medjutim mnogi od njih ne pokazuju ni zelju da prvo vide s kim imaju posla, pa da zauzimaju gard. Sta mi se puta desilo da me napadnu, a tek sam izustio "dobar dan, treba mi to i to".

I @kamene, svi smo mi poreski obveznici i svi punimo budzet. Neko manje, neko vise, to je tacno.
phillie

#5871 Re: Zeničani

Post by phillie »

_BataZiv_0809 wrote:Nije da ih branim, a nemam razloga, niti sam jedan od njih niti mi iko u blizoj familiji radi tu, cak stavise i mene cesto naljute svojim ponasanjem, ali nije lako bilo kome ko radi sa ovim nasim narodom.

Medjutim mnogi od njih ne pokazuju ni zelju da prvo vide s kim imaju posla, pa da zauzimaju gard. Sta mi se puta desilo da me napadnu, a tek sam izustio "dobar dan, treba mi to i to".

I @kamene, svi smo mi poreski obveznici i svi punimo budzet. Neko manje, neko vise, to je tacno.
Pa kako te nece napasti, kad trazis to i to. Odakle mu to i to? :D :D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5872 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

phillie wrote: Pa kako te nece napasti, kad trazis to i to. Odakle mu to i to? :D :D :D
Koji bezobrazluk :lol: :run:
Freamon Lester

#5873 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

phillie wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nije da ih branim, a nemam razloga, niti sam jedan od njih niti mi iko u blizoj familiji radi tu, cak stavise i mene cesto naljute svojim ponasanjem, ali nije lako bilo kome ko radi sa ovim nasim narodom.

Pa kako te nece napasti, kad trazis to i to. Odakle mu to i to? :D :D :D
:thumbup: :lol:
Norm

#5874 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ja ne znam ko vas zaustavlja ali prema meni su uvijek korektni...I u RS-u i u Federaciji, za razliku od recimo prije nekih 5-6 godina, sada su bas ono, hajde da se ponovim, korektni...u Zenici, ako sam pogrijesio i platim...mada su mi x puta progledali kroz prste, sto jest, jest, mislim da je sve do nastupa i nas samih...
Moje lose iskustvo, ali bas uvijek, jeste sa policijom iz Hercegovine...nevjerovatno koliko su neljubazni i 'nadrkani', ali bas svi...
phillie

#5875 Re: Zeničani

Post by phillie »

Norm wrote:Ja ne znam ko vas zaustavlja ali prema meni su uvijek korektni...I u RS-u i u Federaciji, za razliku od recimo prije nekih 5-6 godina, sada su bas ono, hajde da se ponovim, korektni...u Zenici, ako sam pogrijesio i platim...mada su mi x puta progledali kroz prste, sto jest, jest, mislim da je sve do nastupa i nas samih...
Moje lose iskustvo, ali bas uvijek, jeste sa policijom iz Hercegovine...nevjerovatno koliko su neljubazni i 'nadrkani', ali bas svi...
Mario unlike this 8-)
Post Reply