Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:
Hebiga, da budemo posteni i ja ostavim dok cekam da se hamburger spremi
A kod koje skole mislis da ima mjesta?
A dobro, drugo je ostavit auto 5 min, a sasvim druga stvar je ostavljat ga po 2-3 sata svaku drugu noć.
Ima kod Vladimir Nazora onaj parking, uvijek ima slobodnog mjesta, a nije obilježeno tj rezervisano za stanare. A što je smješnije čak iza doma Armije ima njihov parking koji uvijek zjapi poluprazan.
Jimmy McNulty wrote:
A dobro, drugo je ostavit auto 5 min, a sasvim druga stvar je ostavljat ga po 2-3 sata svaku drugu noć.
Ima kod Vladimir Nazora onaj parking, uvijek ima slobodnog mjesta, a nije obilježeno tj rezervisano za stanare. A što je smješnije čak iza doma Armije ima njihov parking koji uvijek zjapi poluprazan.
A to jeste. Fkt ne kontam ljude kojima je normala ostavit auto na trotoaru par sati
A nisam znao za parking Doma armije, je li se placa? Nema drugog objasnjenja da bude poluprazan.
Kad si kod parkinga kod Nazora, to mi je uvijek zadnja uzdanica kad se ide u stari sat ili pasaz
_BataZiv_0809 wrote:
A nisam znao za parking Doma armije, je li se placa? Nema drugog objasnjenja da bude poluprazan.
Kad si kod parkinga kod Nazora, to mi je uvijek zadnja uzdanica kad se ide u stari sat ili pasaz
Ma ne plaća se, samo jbg tamo te niko neće vidjet da drajvaš, znaš nas kakvi smo, seoske malverzacije.
A taj parking, pa ne znam jesam li kad u životu tu došao a da nije bilo slobodno makar 2-3 mjesta. Btw sram te bilo, je li to voziš dok cugaš?
Jimmy McNulty wrote:
Ma ne plaća se, samo jbg tamo te niko neće vidjet da drajvaš, znaš nas kakvi smo, seoske malverzacije.
A taj parking, pa ne znam jesam li kad u životu tu došao a da nije bilo slobodno makar 2-3 mjesta. Btw sram te bilo, je li to voziš dok cugaš?
E u zadnje vrijeme je i tu puno. Jbga ova nova zgrada je zatrpala onaj parking, prije se moglo uvijek naci mjesta. Ali ostala je trafo stanica kao rezervna varijanta za wc
Pa druze, sad uzmem auto kao korektivni faktor, ono kao osigurac da necu puno pit I vrlo cesto se desi da ujutru taxijem dolazim po njega
Ja sam za to da se registracija udupla jedno 2-3 puta da ne može svakakva fukara voziti 150 m od kuće do pekare u gradu veličine Zenice. I da se sva zarađena razlika uloži u javni prevoz.
Ja sam za to da se registracija udupla jedno 2-3 puta da ne može svakakva fukara voziti 150 m od kuće do pekare u gradu veličine Zenice. I da se sva zarađena razlika uloži u javni prevoz.
Druze Eborg, registracija je vec sad poprilicno skupa, pa je mnogi i izbjegavaju. Bolje mu i jeftinije zakitit murijaka.
Tim potezom koji predlazes bi samo povecao broj neregistrovanih vozila u svakodnevnom saobracaju.
Bolje razmisliti o ideji da je prvih 20 minuta parkinga na javnim parkinzima besplatno.
Eborg wrote:Općenito se mora smanjiti broj vozila na cestama da se ne vozaju mrtvački sanduci od 700 KM. E sad kako to regulisati i postići - zaista ne znam.
Ali mi je ta navika korištenja auta za svaku sitnicu kritična.
Sad bi ti jedan moj poznanik koji zaradjuje za zivot i skoluje dvoje djece od divljeg taksiranja "mrtvackim sandukom od 700 KM" imao stosta reci.
Inace sve je moguce. Par-nepar voznja, subvencije za koristenje javnog prevoza, u najgorem slucaju povecanje parking kapaciteta i njihovo pojeftinjavanje... Nacina ima gdje je drzave i sistema. Kod nas tesko.
ljudi dolaze vozilom naposao u mup ili općinu a stanuju na odmutu,kod a. stanice,normalno da ce biti guzve na parkinzima i svakakvog nepropisnog parkiranja
Vjerovatno profesionalna deformacija...jbg, ne pise ti na celu da punis budzet Ali, slazem se da bi u interakciji sa "strankom" opcenito trebali imati vise takticnosti...nismo svi kokosari i narkomani
Mario, samo deri po kaznama. Ho'sh "luksuz" da ti mezimac stoji da ga gledas iz kafica, plati care!
phillie wrote:Vjerovatno profesionalna deformacija...jbg, ne pise ti na celu da punis budzet Ali, slazem se da bi u interakciji sa "strankom" opcenito trebali imati vise takticnosti...nismo svi kokosari i narkomani
Mario, samo deri po kaznama. Ho'sh "luksuz" da ti mezimac stoji da ga gledas iz kafica, plati care!
upravo...stvar je percepcije...i od iste " bolesti" boluju i nasi ljekari,salterashi,vozaci autobusa i ostale "budzetlije"
za doktore svrha bolnice su oni sami,ne pacijenti...sto u u interakciji s korisnikom dovodi do probleme...bar je sa mnom tako
a inace,ako sam kriv,deri po dzepovima druze plavi...i to sve s osmjehom na licu
Nije da ih branim, a nemam razloga, niti sam jedan od njih niti mi iko u blizoj familiji radi tu, cak stavise i mene cesto naljute svojim ponasanjem, ali nije lako bilo kome ko radi sa ovim nasim narodom.
Medjutim mnogi od njih ne pokazuju ni zelju da prvo vide s kim imaju posla, pa da zauzimaju gard. Sta mi se puta desilo da me napadnu, a tek sam izustio "dobar dan, treba mi to i to".
I @kamene, svi smo mi poreski obveznici i svi punimo budzet. Neko manje, neko vise, to je tacno.
_BataZiv_0809 wrote:Nije da ih branim, a nemam razloga, niti sam jedan od njih niti mi iko u blizoj familiji radi tu, cak stavise i mene cesto naljute svojim ponasanjem, ali nije lako bilo kome ko radi sa ovim nasim narodom.
Medjutim mnogi od njih ne pokazuju ni zelju da prvo vide s kim imaju posla, pa da zauzimaju gard. Sta mi se puta desilo da me napadnu, a tek sam izustio "dobar dan, treba mi to i to".
I @kamene, svi smo mi poreski obveznici i svi punimo budzet. Neko manje, neko vise, to je tacno.
Pa kako te nece napasti, kad trazis to i to. Odakle mu to i to?
_BataZiv_0809 wrote:Nije da ih branim, a nemam razloga, niti sam jedan od njih niti mi iko u blizoj familiji radi tu, cak stavise i mene cesto naljute svojim ponasanjem, ali nije lako bilo kome ko radi sa ovim nasim narodom.
Pa kako te nece napasti, kad trazis to i to. Odakle mu to i to?
Ja ne znam ko vas zaustavlja ali prema meni su uvijek korektni...I u RS-u i u Federaciji, za razliku od recimo prije nekih 5-6 godina, sada su bas ono, hajde da se ponovim, korektni...u Zenici, ako sam pogrijesio i platim...mada su mi x puta progledali kroz prste, sto jest, jest, mislim da je sve do nastupa i nas samih...
Moje lose iskustvo, ali bas uvijek, jeste sa policijom iz Hercegovine...nevjerovatno koliko su neljubazni i 'nadrkani', ali bas svi...
Norm wrote:Ja ne znam ko vas zaustavlja ali prema meni su uvijek korektni...I u RS-u i u Federaciji, za razliku od recimo prije nekih 5-6 godina, sada su bas ono, hajde da se ponovim, korektni...u Zenici, ako sam pogrijesio i platim...mada su mi x puta progledali kroz prste, sto jest, jest, mislim da je sve do nastupa i nas samih...
Moje lose iskustvo, ali bas uvijek, jeste sa policijom iz Hercegovine...nevjerovatno koliko su neljubazni i 'nadrkani', ali bas svi...