Ma to je igra koju kupis i pustis da "odlezi" par mjeseci na kompjuteru. A onda joj posvetis 20-tak sati dok naucis kako se igraChmoljo wrote:tačno je to. ja sam nekada davno probao tu igru. i odustao, jer joj se zaista moraš posvetiti. mnogo je aspekata tu oko kojeg se mora voditi računa.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Hrulj
#5851 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Brkooo
#5852 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ev istrazio sam malo da vidim kompleksnost (poredeci sa starim verzijama) ...
Ko je skonta, moze komotno predavat historiju od 1936-1964 na fakultetima ... al bukvalno

Ko je skonta, moze komotno predavat historiju od 1936-1964 na fakultetima ... al bukvalno
- Herr Flick
#5853 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
FM 2013 -75°% 8,75€ 
- Hrulj
#5854 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A tek kad udjes naprimjer u rat tamo oko 41-e 42-e, kada komandujes stotinama divizija, svaka divizija ima brigade pripojene sebi, a te divizije dio korpusa koji su opet dio armije, armije dio armijskih grupa a armijske grupe dio operativnog podrucja i tako daljeBrkooo wrote:Ev istrazio sam malo da vidim kompleksnost (poredeci sa starim verzijama) ...
Ko je skonta, moze komotno predavat historiju od 1936-1964 na fakultetima ... al bukvalno![]()
hahah
A svemu moras postaviti oficire, kada pravis divizije moras probrati brigade od kojih ce biti sastavljen:

Zatim napraviti bojni raspored, tj ovo:

Nakon toga naucna istrazivanja:

Pa politika:

I na kraju ratovanje, uz naravno druge aspekte kao trgovina, konvoji podmornice dogadjaji ....
- Šveđanin
- Maharadza
#5856 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
Mustang1
#5857 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prvi komentar
Daniel Lane 2 hours ago
im buying my girlfriend this game
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- scooby_dooby_doo
#5859 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi li kupio AC2 ili imas pirat ?Chmoljo wrote:
-
Mustang1
#5860 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
On ima pirat od pirata

- Šveđanin
#5861 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sjeća li se neko igre Rise Of Nations?
Imate li za preporučiti neku sličnu igru, noviju po mogućnosti...

- KPNCTNJAH
#5862 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Strategije su uvijek bile samo za strebere 
- Hrulj
#5863 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nazalost nije izasla. To je bila prva igra koju sam igrao na kompjuteru (od strategija)Šveđanin wrote:Sjeća li se neko igre Rise Of Nations?
I zaljubio sam se na prvi pogled. Nazalost, igru poput nje nitko nikad nije napravio. Ne samo grafikom, nego i sistem u kojem mozes osvajati gradove, umjesto da ih rusis, imati atrition na neprijateljskoj teritoriji, razvijati narod od vremena piramida sve do svemirskog doba itd..
Mislim igra je vrh vrhova i dan danas je igram ponekad
- Šveđanin
#5864 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Takođe, najbolja strategija svih vremena.
Valjda će nekome pasti na pamet da napravi drugi dio.
- Partijaner
#5865 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Poceo opet igrati trilogiju FEAR-a. 
- Hrulj
#5866 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma napravili su oni, tj pokusali su, ali su napravili sranje sa nekim vilenjacima i duhovima i masinama i nemam vise pojma vise sa cimŠveđanin wrote:Takođe, najbolja strategija svih vremena.
uglavnom, ta firma je propala nazalost
Sumnjam da ce ikada biti nastavaka
- Šveđanin
#5867 Re: Odg: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati ban
Ima li bar išta približno slično?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Beta
- Hrulj
#5868 Re: Odg: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati ban
Ne nazalost. Mozes pokusati sa Rome II ako imas dovoljno novca i dovoljno jak kompjuter.Šveđanin wrote:Ima li bar išta približno slično?
Evo pogledaj kakva je pa komentarisi
- Hrulj
#5869 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovaj je trailer mozda bolji jer se vise vidi izbliza
- Maharadza
#5870 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisi ti onda nikada igrao Dawn Of War serijal u MP-u sa jaranima pa da vidiš šta je ludnica!KPNCTNJAH wrote:Strategije su uvijek bile samo za strebere
- KPNCTNJAH
#5871 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prvi put cujem za tu igru
Igrao sam s haverima Starcrafta kad je tek izasao, KKnD, AoE, C&C i malo kasnije Stronghold... nikad nisam bio ljubitelj se vrste igara... uvijek sam volio one igre u kojim ja sam svojim potezima rjesavam pitanje pobjednika, a ne da saljem vojsku i da gledam kako se oni fajtaju...
Igrao sam s haverima Starcrafta kad je tek izasao, KKnD, AoE, C&C i malo kasnije Stronghold... nikad nisam bio ljubitelj se vrste igara... uvijek sam volio one igre u kojim ja sam svojim potezima rjesavam pitanje pobjednika, a ne da saljem vojsku i da gledam kako se oni fajtaju...
- Maharadza
#5872 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
KPNCTNJAH wrote:Prvi put cujem za tu igru![]()
A to da se moraš malo duže pozabaviti svakom' iole kvalitetnom RTS igrom nego prosječnom pucačinom da bi istu efektivno i uspješno šutao, stoji naravno! Mislim da je upravo to i glavni razlog koji odbija većinu "casual" igrača od ovoga žanra; kompleksnost! MEne to opet privlači, jer volim mozgati dok igram, pa makar bio "sirovi" FPS u pitanju!
- KPNCTNJAH
#5873 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
O tome ti pricam, zato kazem da su to streberske igre... uglavnom igraci koji to vole su pravo slabi u svakoj igri u kojoj ti upravljas jednim likom, bilo da su u pitanju sportske igre ili pucacine
... i ne mora covjek biti pretjerano inteligentan da bi to savladao, nego samo treba vise vremena uloziti u ucenje napamet svih tih nebitnih podataka
a to sto ti saljes vojsku, opet ona sama sve odradjuje, to je vise stvar nekog tajminga, nema veze sa tvojim skilom i refleksom
ti izaberes neku jedinicu i posaljes je prema protivniku, onda ona sama odradjuje napad, ne odlucujes ti da li ce pogoditi ili promasiti cilj, u trenutku napada ti si samo posmatrac...
samo ne znam sta smatras uspjesnim sutanjem pucacina, da predjes singleplayer ili da budes dobar igrac ? Ovo drugo je malo teze postici...
samo ne znam sta smatras uspjesnim sutanjem pucacina, da predjes singleplayer ili da budes dobar igrac ? Ovo drugo je malo teze postici...
- Hrulj
#5874 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pucacine su nazalost sranje u multiplejeru, da se tako izrazim. Igrao sam ih neko vrijeme i prosto odustao jer se vise nanerviram nego sto uzivam.KPNCTNJAH wrote:O tome ti pricam, zato kazem da su to streberske igre... uglavnom igraci koji to vole su pravo slabi u svakoj igri u kojoj ti upravljas jednim likom, bilo da su u pitanju sportske igre ili pucacine... i ne mora covjek biti pretjerano inteligentan da bi to savladao, nego samo treba vise vremena uloziti u ucenje napamet svih tih nebitnih podataka
a to sto ti saljes vojsku, opet ona sama sve odradjuje, to je vise stvar nekog tajminga, nema veze sa tvojim skilom i refleksom
ti izaberes neku jedinicu i posaljes je prema protivniku, onda ona sama odradjuje napad, ne odlucujes ti da li ce pogoditi ili promasiti cilj, u trenutku napada ti si samo posmatrac...
Broj varalica je nevjerovatan.
Ovde sam makar rahat, skontam sta i kako, posebno kada igras protiv 30 ljudi HOI3-ice. Nista se ne moze usporediti sa dobro isplaniranom strategijom kojom zeznes 30 ljudi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI