Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:i ja budala sto ulazim ali opet volim doci i virnuti.

je li RIP? (nemojte odgovoriti). jer u pravom zivotu je trudna pa je pitanje kako bi glumila u iducim sezonama.

ko je zagondjija...
karanana

#5852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pici wrote:

je li RIP? (nemojte odgovoriti). jer u pravom zivotu je trudna pa je pitanje kako bi glumila u iducim sezonama.

ko je zagondjija...
valjda amidza, od starog joj brat.
IcedMFEarth

#5853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Jadan Thommen, ubi mu ISIL i mater i ženu u istom danu :(
omar little

#5854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ne da mi se guglati, ali jesu li kada ova dvojica ista uspjesno napisali prije got? film, seriju, nesto? kao sto prije rekoh, bez majstorovog snita, oni od sakoa prave sorc. nije kohezivno i cvrsto kao martinovo, a i dijalozi su pojeftinili.

elem, imamo svasta, a u biti ne puno. jon je izabran sa polovinom glasova, nadam se da se nece ispostaviti da je komplet polovina njih otisla sa jonom i da na zidu nema nikog k'o bi mogao pomoci samu. mislim moze, ali suplje je onda.

ohoho stannis, ohoho. :D sacemo vidjeti od cega je zapravo napravljen. :D

opet bez veze koreografija borbe. jesu oni promijenili kreativno osoblje ili sta...

ne znam da li se fundzosi mogu/trebaju zaustaviti silom ili nekim politickim spletkarenjem, ali znam da ako je spletkarenje onda su baelish & lisica tyrell najbolji par za smisliti i realizirati to.

takodjer se nadam da nisu izbrisali varysa totalno, taj lik je genijalan.

na kraju se desilo ono sto je i corav i mutav vidio od pocetka sezone mada su ostavili dosta vremenskog prostora, tri epizode, za obrte raznih vrsta.
pici

#5855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

karanana wrote:
pici wrote:

ko je zagondjija...
valjda amidza, od starog joj brat.

ufurala se u GoT izgleda al ono pravo...
Capajebo

#5856 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

:music2: :mrgreen:
Rockefeller

#5857 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

rage_guy wrote:
Rockefeller wrote:Ma zmajevi čame u mraku. Jest glupa u pm.
Pa sta ce s njima kad ih ne moze kontrolisati.
Pa nek ih pusti nek jedu ljude a ne da čame u mraku.
omar little

#5858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

sizifinho wrote:ja ne znam kako nije nekakav zdrav razum sacekati bar jedan dan poslije epizode, do veceri ako nista, pa onda komentarisati dogadjaje. Kad vidim da je neko nesto napisao, uvijek pomislim da je neko stavio osvrt, tipa dobra epizoda, wow, lose, nelose itd.. ali to je.bila ona stara garda, sad se takmice ko ce prvi gledat epizodu, a ja veca budala sto ulazim
a zasto ne bih komentirala? sta je poenta upisa tipa "wow"? i kakvo takmicenje kada gledam epizodu u terminu u kojem se emitira. :?
tebi su krivi drugi jer si otvorio temu iako nisi gledao epizodu, nece ici. :D nisi jucer dosao na forum.
rage_guy

#5859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Rockefeller wrote: Pa nek ih pusti nek jedu ljude a ne da čame u mraku.
Koga? Nevine ljude kao onu djevojčicu cije je spaljene kosti njen otac donio pred Daenerys?
Tony Soprano

#5860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tony Soprano »

Skontala je plava kurva da je djavo odnio salu. :D
Juliuscezar

#5861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ja ne ulazim na temu dok ne pogledam i mirna Bosna :D.
Meni je prosla epizoda bila bolja od ove, ali to je to sve tinja pred erupciju. Cim se pomisli da je Sansa dotakla dno, ona jos dublje propadne.
Nesto kontam Dreadfort je mislim blize Stannisu od Winterfella, ne bi bilo lose da njega osvoji :D .

Kada tyrion udara onog ika, je li se vama ucinilo da govori nesto tipa nemoj udarat :D
pink floydd

#5862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

ovi kojima je radnja prespora i dosadna su sigurno čuli za seriju prije godinu i odgledali 4 sezone u cugu, pa jos one 4 epizode ove sezone sto su procurile i sad im sve sporo ide....a ustvari je dinamika radnje potpuno ista kao i dosad. Ako ne možete stisnut i čekat ko ljudi onda...

"Internet is dark and full of spoilers!"
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5863 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

jašta radi

sporo je jer su i predlošci takvi
samo prva tri su dobra... treći je najači
swanfilter

#5864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Joj, ja ocekujem borbu tipa rimske arene, kada ih ono ubacise u nekakav svinjac, a borba stvarno losa. Onaj ulazak Joraha ... Slabo to ... Al, ona scena u celijama među zarobljenicima ... Erotika ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

izuzetno štede na mnogim stvarima
sve im je minimalističko

valjda rastu ugovori pa na to troše lovu
Rockefeller

#5866 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

rage_guy wrote:
Rockefeller wrote: Pa nek ih pusti nek jedu ljude a ne da čame u mraku.
Koga? Nevine ljude kao onu djevojčicu cije je spaljene kosti njen otac donio pred Daenerys?
Jebiga ako hoćeš osvojiti Westero moraš biti na sve spreman.
Blek Stena

#5867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Blek Stena »

Gledam onaj dio kad Tomen pjeni zbog zene I taman pomisllim da I u Cersei ima malo ljudskosti I da ce se stvarno zauzet za kraljicu I njenog brata samo iz ljubavi prema jedincu kad ono corak opet. Sad nek joj oderu ledja one casne seke, mamu joj hebem :D
Predvidjam 2 moguca scenarija odvajanja crkve od drzave :D 1. Planina/Frankenstajn spasava Cersei, vala mu je vakat da se pojavi dok nismo zaboravili I ko je i bio 2. mali kralj poziva, sta mu ga vec dodje, starog Lanistera u pomoc?
alibegoa

#5868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibegoa »

Blek Stena wrote:Gledam onaj dio kad Tomen pjeni zbog zene I taman pomisllim da I u Cersei ima malo ljudskosti I da ce se stvarno zauzet za kraljicu I njenog brata samo iz ljubavi prema jedincu kad ono corak opet. Sad nek joj oderu ledja one casne seke, mamu joj hebem :D
Predvidjam 2 moguca scenarija odvajanja crkve od drzave :D 1. Planina/Frankenstajn spasava Cersei, vala mu je vakat da se pojavi dok nismo zaboravili I ko je i bio 2. mali kralj poziva, sta mu ga vec dodje, starog Lanistera u pomoc?
Ja u svemu ne kontam kako mali kralj ne može da se sjeti da pošalje Kingsguard ili vojsku da pobije te fanatike i sve lijepo okonča?
omar little

#5869 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

pa ne znamo da li ce to uciniti, do sada nije imao priliku. on je dijete, potpuno drugacije od brata, i bio je pod utjecajem matere. mislio je da ne moze nista uciniti jer mu niko nije ponudio objasnjenja niti alternative, njoj je odgovaralo sve sto se zbiva.

sada ga mogu savjetovati ili stara tyrell ili baelish ili oboje. pitanje je sta oni zele. ako posalje silu onda ce ih morati sve osloboditi, ovima to ne odgovara. ako nesto izspletkare onda cersei moze platiti cijenu a tyrellovi izaci slobodni.

edit:

i nije ovdje samo do fanatika nego i obicnih ljudi. high sparrow sinoc fino kaze da ih ima vise, sasvim jasna prijetnja staroj tyrell. ako kralj posalje silu on se okrenuo protiv "svog" naroda, nema nazad iz toga.
Last edited by omar little on 25/05/2015 16:20, edited 1 time in total.
Blek Stena

#5870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Blek Stena »

alibegoa wrote:
Blek Stena wrote:Gledam onaj dio kad Tomen pjeni zbog zene I taman pomisllim da I u Cersei ima malo ljudskosti I da ce se stvarno zauzet za kraljicu I njenog brata samo iz ljubavi prema jedincu kad ono corak opet. Sad nek joj oderu ledja one casne seke, mamu joj hebem :D
Ja u svemu ne kontam kako mali kralj ne može da se sjeti da pošalje Kingsguard ili vojsku da pobije te fanatike i sve lijepo okonča?
Pa necka se ali ga kucka od mame do sada uspjesno odgovarala/isprepadala
pici

#5871 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

jestel vi gledali kad Olenna Tyrell onom Vabcu prvo trazi pa moli pa prijeti na kraju da ce Dubrovniku obustaviti zlato i zito pa joj on velli ko sije to zito i skuplja to zito, vas vlastele je malo dok je nas mnogo i ode pjevajuci...jos mu govori da bi trebao pola Dubrovnika pobit zbog incesa, razvrata, lopovluka, silovanja...opet joj ga heknu da treba od glava pocet...meni je na kraju njegov kez rekao sve...zeli da preuzme prestolje tj vladavinu...bice krvi ne do koljena nego preko glave...Cersei sada jedino amidza il onaj frankestin mogu pomoc...ja mislim obojca al neko ce zaplatit glavom na kraju i to grdno...Kako Stanis otjera onu crvenu rospiju...mrsshh, al mislim da ce pokleknut i zrtvovat kceru... :(
oskarboy

#5872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

ljudi jel vam radi torent kako treba????????? kako ste skinuli novu epizodu????
johnlock071

#5873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Pa u biti ono što je ona njemu govorila je značilo da ga iz ljubavi premu njemu trga iz kandži Tyrella.
pink floydd wrote:ovi kojima je radnja prespora i dosadna su sigurno čuli za seriju prije godinu i odgledali 4 sezone u cugu, pa jos one 4 epizode ove sezone sto su procurile i sad im sve sporo ide....a ustvari je dinamika radnje potpuno ista kao i dosad. Ako ne možete stisnut i čekat ko ljudi onda...
Ova sezona se čini nešto specijalno spora i fokusirana na nebitne stvari. I meni je drago da je Semu konačno oduzeto djevičanstvo, al u ovakvoj seriji sa ovakvim ljudima i spletkama i zmajevima i zombijima, peru nas sa nebitnim stvarima dok se glavna radnja odvija presporo... Eto Stannis od prve epizode ide na Winterfell i nije još nidokle...........
sizifinho wrote:ja ne znam kako nije nekakav zdrav razum sacekati bar jedan dan poslije epizode, do veceri ako nista, pa onda komentarisati dogadjaje. Kad vidim da je neko nesto napisao, uvijek pomislim da je neko stavio osvrt, tipa dobra epizoda, wow, lose, nelose itd.. ali to je.bila ona stara garda, sad se takmice ko ce prvi gledat epizodu, a ja veca budala sto ulazim
Jedini zdrav razum je pogledat epizodu prvo pa doći ovamo. :-)
johnlock071

#5874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

I evo za ove koji misle da će zadnje 3 epizode biti beton, nek se nada da će zadnje 2 biti beton. :D

Inače je 9. epizoda svake sezone udarna, pa ako 9. i 10. ne bude dobre fakat je loša sezona..
omar little

#5875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

sansa i dalje lomi theona, ajd makar nesto.
Post Reply