Ni ja ovo ne bih bolje napisala, radenska ti je rekla kako jest, Katica je vrhradenska wrote:Katica je divan, pun podrske, razumijevanja, vise sam voljela preglede kod njega nego kod svoje doktorice![]()
Detaljan prilicno i sto je meni bilo bitno mozes ga pitati sta god te zanima.
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
Arminaa
#5851 Re: Trudnjače i porodilje online
-
bizet
#5852 Re: Trudnjače i porodilje online
@radenska, affidavit, hvala na podrsci i ohrabrenju...sve znam, pridrzavam se uputa i nadam najboljem 

ps. ne moram bukvlano nista da radim, sem da jedem, spavam i se.em (da prostite), ali dok objasnim gdje koja serpa stoji, na koji nacin ja pripremem corbu npr...huuuuu veleslalom po zivcima, rekoh ja na pocetku ovo je super vjezba za zivce, poslije ovog ako ne budem totalno zen nisam nista
ps. ne moram bukvlano nista da radim, sem da jedem, spavam i se.em (da prostite), ali dok objasnim gdje koja serpa stoji, na koji nacin ja pripremem corbu npr...huuuuu veleslalom po zivcima, rekoh ja na pocetku ovo je super vjezba za zivce, poslije ovog ako ne budem totalno zen nisam nista
-
safran
#5853 Re: Trudnjače i porodilje online
A gdje ti je pletivo? Jesam li ja tebi lijepo rekla da pleteš? To ti je prava stvar za zen. Klot-frket do augusta (ili septembra, zaboravih). Eno ti na youtube linkova koliko hoćeš.
-
radenska
#5854 Re: Trudnjače i porodilje online
pa sta ovo sad nista od naknada, hocemo li ih ikad dobiti
- kadinica
#5855 Re: Trudnjače i porodilje online
Porodiljske naknade se isplaćuju kao i dosad godinu dana.radenska wrote:pa sta ovo sad nista od naknada, hocemo li ih ikad dobiti
Ova koja je ukinuta odnosi se na jednokratnu pomoć Grada Sarajeva i isplaćivala se nakon isteka porodiljskog.
-
radenska
#5856 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma sad nista ne kontam, ja sam dobila rjesenje negdje 15. februara. Kad bi trebale i hoce li uope stizati te naknade.
-
safran
#5857 Re: Trudnjače i porodilje online
Mislim da bi te sada moglo zapasti - kad krenu dijeliti ovu koju, kako čujem, još nisu počeli dijeliti - aprilsku, valjda.radenska wrote:Ma sad nista ne kontam, ja sam dobila rjesenje negdje 15. februara. Kad bi trebale i hoce li uope stizati te naknade.
-
radenska
#5858 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma valjd ce stici nekad, a jel to ide na racun ili postar donosi.
- niko_niko_kao_ja
#5859 Re: Trudnjače i porodilje online
porodiljske kasne, tek sad bi trebala ici isplata martovskih naknada, isplata nije jos pocela, a kad ce biti Boga pitaj.
-
safran
#5860 Re: Trudnjače i porodilje online
Poštar!radenska wrote:Ma valjd ce stici nekad, a jel to ide na racun ili postar donosi.
-
bizet
#5861 Re: Trudnjače i porodilje online
ma probala sam, samo moram lezeci, bole ruke, valja ih u zraku drzati i plesti...to je trenutno vise kao sport nego zen hobisafran wrote:A gdje ti je pletivo? Jesam li ja tebi lijepo rekla da pleteš? To ti je prava stvar za zen. Klot-frket do augusta (ili septembra, zaboravih). Eno ti na youtube linkova koliko hoćeš.
-
Lounge Act
#5862 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:27, edited 1 time in total.
-
Sunculish
#5863 Re: Trudnjače i porodilje online
Lounge Act, ja sam jedna od onih koja je od petog mjeseca trudnoce pocela kupovati i pripremati stvari za bebu. Već u sedmom mjesecu pocela sam polako da pripremam torbu za bolnicu.
Hvala Bogu, iznijela trudnocu do kraja bez ikakvih problema i rodila zdravu i prelijepu bebicu.
Radi ono u cemu uživaš, jer svaka tvoja emocija je i bebina istovremeno.
I opusti se, vidjeceš biće to sve super.
Hvala Bogu, iznijela trudnocu do kraja bez ikakvih problema i rodila zdravu i prelijepu bebicu.
Radi ono u cemu uživaš, jer svaka tvoja emocija je i bebina istovremeno.
I opusti se, vidjeceš biće to sve super.
-
Lounge Act
#5864 Re: Trudnjače i porodilje online
.
-
bizet
#5865 Re: Trudnjače i porodilje online
@LA, sve ce proci bez problema, vidjeces
briga je normalna, ali nemoj pretjerati...ne razmisljaj o ruznim slucajevima, ima ih ali ti nisi jedan od njih
danas mnogo zena prelezi trudnocu i ima nekih problema, da li stres, možda brz način života, nije ni bitno vise, to nam je danas normalno
kad čujem da je trudnica radila cijelu trudnoći i iznijela je bez teškoća dodje mi da je izljubim od radosti, toliko mi je to rijetko vidjeti u okolini, svakoj je nešto falilo, valjda takav vakat
Nego mila samo opusteno i budi nam sretna i nasmijana, nema brige bez razloga, to je danas luksuz, brinuti se bez potrebe
Uzivaj mila
briga je normalna, ali nemoj pretjerati...ne razmisljaj o ruznim slucajevima, ima ih ali ti nisi jedan od njih
danas mnogo zena prelezi trudnocu i ima nekih problema, da li stres, možda brz način života, nije ni bitno vise, to nam je danas normalno
kad čujem da je trudnica radila cijelu trudnoći i iznijela je bez teškoća dodje mi da je izljubim od radosti, toliko mi je to rijetko vidjeti u okolini, svakoj je nešto falilo, valjda takav vakat
Nego mila samo opusteno i budi nam sretna i nasmijana, nema brige bez razloga, to je danas luksuz, brinuti se bez potrebe
Uzivaj mila
-
Lounge Act
#5866 Re: Trudnjače i porodilje online
.
- beautyfool
#5867 Re: Trudnjače i porodilje online
LA ne opterecuj se bezveze tim mislilma, i ja sam gotovo citavu trudnocu prelezala i nema sta nisam citala po internetu, slusala prica, ma bas sam bila opterecena, ali neke stvari su predodredjene i ja nemam uticaja, tako da je najbolje da se pazis koliko mozes a ostalo ce sve biti uredu aBd.
Meni cim je doktorica potvrdila sa sigurnosti da je curica ja sam svratila u prvu prodavnicu i kupila presladak rozi dzempercic na kopcanje
i sve sam nakon toga pripremila za dolazak bebe, nakon poroda tesko da ces ti moci ici i nabavljati sta ti treba vec ces morati slati nekoga a ja nisam htjela da se opterecujem s tim nakon poroda, jer ti prvi dani su samo za mene i bebicu, tako da sam htjela da uzivam u tome koliko mogu 
Meni cim je doktorica potvrdila sa sigurnosti da je curica ja sam svratila u prvu prodavnicu i kupila presladak rozi dzempercic na kopcanje
-
bizet
#5868 Re: Trudnjače i porodilje online
Dobro smo, hvala na pitanju 
Danas bi trebala na kontrolu i nadam se da cemo otici, ne znam kako mi doktor radi...jedva cekam da je vidim na ultrazvuku
Malo stomak boli, garant je to normalno, vidno je porastao, a ona se veto ovih dana da mi uljepsava svaki tren
Juce mi se pokvario mob pa sam presla na iPod kojeg ne znam koristiti seem da slusam muziku, Ali evo ucim se
Samo langsam i bice sve uredu

Danas bi trebala na kontrolu i nadam se da cemo otici, ne znam kako mi doktor radi...jedva cekam da je vidim na ultrazvuku
Malo stomak boli, garant je to normalno, vidno je porastao, a ona se veto ovih dana da mi uljepsava svaki tren
Juce mi se pokvario mob pa sam presla na iPod kojeg ne znam koristiti seem da slusam muziku, Ali evo ucim se
Samo langsam i bice sve uredu
-
Lounge Act
#5869 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:27, edited 2 times in total.
-
relevantan
#5870 Re: Trudnjače i porodilje online
Kutarisala sam se i ja
Čestitke ostalim majkama
Imam problem, pojavio mi se otok u nogama.....cijelu trudnoću nisam oticala a sada mi noge naročito desna ko buhtla
nigdje zgloba....to sam primjetila u bolnici al kontam od ležanja.....jeli imala neka ovakvih problema?

Čestitke ostalim majkama
Imam problem, pojavio mi se otok u nogama.....cijelu trudnoću nisam oticala a sada mi noge naročito desna ko buhtla
-
bizet
#5871 Re: Trudnjače i porodilje online
@LA, hvala, sutra na kontrolu
@relevantan, čestitke i sve najbolje
...ne kažeš nam ništa o bebici
za otok neznam ništa, ali ne skodi nazvati barem svoju ambulantu i onako telefonom pitati mišljenje doktora, ili još bolje svog ginekologa, ja bi pitala čisto da ne razmišljam o tome vise
@relevantan, čestitke i sve najbolje
za otok neznam ništa, ali ne skodi nazvati barem svoju ambulantu i onako telefonom pitati mišljenje doktora, ili još bolje svog ginekologa, ja bi pitala čisto da ne razmišljam o tome vise
- max07
#5872 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni su noge oticale u trudnoci (doduse bilo je ljeto, mozda je i vrucina uticala), ali mi je otok ostao skoro pa mjesec dana poslije porodjaja. Bilo je dana kad je bilo cak i gore nego u toku trudnoce. Na kraju se otok jednostavno sam povukao preko noci.relevantan wrote:Kutarisala sam se i ja![]()
![]()
Čestitke ostalim majkama![]()
![]()
Imam problem, pojavio mi se otok u nogama.....cijelu trudnoću nisam oticala a sada mi noge naročito desna ko buhtla![]()
nigdje zgloba....to sam primjetila u bolnici al kontam od ležanja.....jeli imala neka ovakvih problema?
![]()
Ja bih na tvom mjestu ipak pitala, ako u trudnoci nisi imala otoka, ali mislim da to ne bi trebalo biti nista opasno.
Sretno sa bebicom
-
relevantan
#5873 Re: Trudnjače i porodilje online
bizet wrote:@LA, hvala, sutra na kontrolu
@relevantan, čestitke i sve najbolje...ne kažeš nam ništa o bebici
Ama pisala bih ja da imam vremena
bebica-sinčić rođen sa 3700 i 52 cm
- otherside
#5874 Re: Trudnjače i porodilje online
cestitam @relevantan, nek' vam bude zdrav, cio i debeo
salim se...nek' on dobro rucki i jos bolje pajki. onda ce i mama biti odmornija i sretnija
sa svakom bebom je muka na pocetku, poslije mi to zovemo "slatkim mukama" al' muka je muka
nijedna majka nije prosla bez barem neke male sekiracije...i to ce proci, radujte se svom djecacicu.
to za otoke ne znam ni ja, trebalo bi to pogledati svakako.
bitno je da je koza otocenog dijela iste boje kao i ostatak noge, da nema promjena u temperaturi (kad pipnes da nije hladnija ili toplija od ostatka) i da nemas nekih subjektivnih tegoba, tipa- bol, trnjenje, zarenje i sl.
obzirom da si bila na operaciji znas i sama da postoji rizik od venske tromboze ali trebala si dobiti profilaksu u bolnici (clexane ili nesto slicno). u svakom slucaju, obrati paznju i konsultuj doktora.
ljubite se i mazite, sretno!
salim se...nek' on dobro rucki i jos bolje pajki. onda ce i mama biti odmornija i sretnija
sa svakom bebom je muka na pocetku, poslije mi to zovemo "slatkim mukama" al' muka je muka
nijedna majka nije prosla bez barem neke male sekiracije...i to ce proci, radujte se svom djecacicu.
bitno je da je koza otocenog dijela iste boje kao i ostatak noge, da nema promjena u temperaturi (kad pipnes da nije hladnija ili toplija od ostatka) i da nemas nekih subjektivnih tegoba, tipa- bol, trnjenje, zarenje i sl.
obzirom da si bila na operaciji znas i sama da postoji rizik od venske tromboze ali trebala si dobiti profilaksu u bolnici (clexane ili nesto slicno). u svakom slucaju, obrati paznju i konsultuj doktora.
-
relevantan
#5875 Re: Trudnjače i porodilje online
otherside wrote:cestitam @relevantan, nek' vam bude zdrav, cio i debeo![]()
salim se...nek' on dobro rucki i jos bolje pajki. onda ce i mama biti odmornija i sretnija![]()
sa svakom bebom je muka na pocetku, poslije mi to zovemo "slatkim mukama" al' muka je muka![]()
Hvala puno na lijepim željama
Nemam nikakvih promjena, ni po boji ni po temperaturi niti mi trni niti boli....ama ništa drugo sem što je otok baš izražajan. Čini mi se da sam imala isti problem kada sam operisala žuč, al' se ne mogu sjetiti 100%