Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hercegovac_pravi wrote:Jok eto imaju veze tvoje točke.
Ti si pravi argument insan. Nije čudo da mostarce poznaju po "jok eto ti ćeš" i "ta će on vidi mu glave". Zbog takvih smo na lošem glasu. Hajde kada se uozbiljiš pa normalno odgovoriš, javi se.
Last edited by tulio on 24/03/2011 22:14, edited 1 time in total.
mister-no wrote:
Samo da nastavim niz:
Bugojno
Grabovica
Uzdol
Kazani
Trusina
ubojstva uTravniku
bomba u Mostaru
General Santic
logor u Jablanici,..
Trebali li dalje!
Kompletnom Hrvtskom vojno-političkom vrhu iz BiH se sudi za "UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT". Jedna od tačaka tog zločinačkog projekta za koje se baš tom Hrvatskom vojno-političkom vodstvu sudi, je i preseljenje i etničko čišćenje HRVATA i njihovo naseljavanje u region zapadne HErcegovine.
Evo ti i tačke optužnice direktno iz Haškog tribunala.
Slobodno klikni na ovaj link, možeš mnogo šta naučiti.
Organi vlasti Herceg-Bosne/HVO-a su se u isto vrijeme angažovali na
naporima da se tokom cijele 1993. godine hiljade bosanskih Hrvata iz drugih
dijelova Bosne i Hercegovine, a posebno iz srednje Bosne, premjeste (ili da se
dovede do njihovog premještanja) u zapadnu Hercegovinu.
39. U sklopu i tokom tih radnji, koje su obuhvatale etnicko cišcenje na
rasprostranjenoj i sistematskoj osnovi, i u provodenju udruženog zlocinackog
poduhvata, JADRANKO PRLIC, BRUNO STOJIC, SLOBODAN
PRALJAK, MILIVOJ PETKOVIC, VALENTIN CORIC i BERISLAV
PUŠIC, zajedno s drugim celnicima i pripadnicima organa vlasti i snaga
Herceg-Bosne/HVO-a, vršili su:
Točke optužnice!!!
Nisam pravnik,ali i mala djeca znaju da u optužnici može da svašta stoji.Kada presuda bude pravomoćna sa svim ovim točkama, onda se javi.
Da "točke optužnice". Između ostalog, na osnovu čega ti kreiraš svoje "objektivno" mišljenje? Eto ja sliku političke pozadine UZP-a kao dijela zločinačkog entreprajza baziram na toj optužnici. A ti?
Nisam ni ja pravnik, ali i mala djeca znaju da se optužnice ne dižu bez dobrog dokaznog materijala. Osobito ne u jednoj renomiranoj instituciji pravde kao što je ICTY.
A kad presuda bude pravomoćna da se javim? Kome da se javim?
Dzaba ne mozes sa kurvanjskom sortom fino osim da se ponasas prema njoj kako joj dolikuje. Promijenili trista saveznika,trista prica,trista strana i takvu politiku nastavljaju do dana danasnjeg.
Ti si pravi argument insan. Nije čudo da mostarce poznaju po "jok eto ti ćeš" i "ta će on vidi mu glave". Zbog takvih smo na lošem glasu. Hajde kada se uozbiljiš pa normalno odgovoriš, javi se.
Nisam ja, Haški Tribunal je takav. Ja samo prenosim ono što oni kažu. Oni bolje znaju....ja sam samo "poštar"...
Cyrax wrote:Dzaba ne mozes sa kurvanjskom sortom fino osim da se ponasas prema njoj kako joj dolikuje. Promijenili trista saveznika,trista prica,trista strana i takvu politiku nastavljaju do dana danasnjeg.
Pa zato su i zasluzili rang ljudske bijede. Nije nista dzabe
Vecina Hrvata je glasal protiv kriminalne politike Covica i njegovog HDZ-a, a to sto je Bozo Ljubic za par milona eura ili KM izdao sve one koji su glasali za 90-ku je posebna prica.
madner wrote:Pa eto, ako bi vi mogli da dignete kakav ustanak onda bi to pomoglo da se proces ubrza
plockinic vec sprema ustanak... pegla uniformu... za gostovanje na hrt dnevniku...
sumnjam..nema više šverca cigara, ni kradje humanitarne, a nema ni otimanja kola po hercegovini, rušenja mostova, kao ni otvaranja konclogora ...pošto ovih stvari nema - nema ni hrvatskog ustanka...
madner wrote:Pa eto, ako bi vi mogli da dignete kakav ustanak onda bi to pomoglo da se proces ubrza
plockinic vec sprema ustanak... pegla uniformu... za gostovanje na hrt dnevniku...
sumnjam..nema više šverca cigara, ni kradje humanitarne, a nema ni otimanja kola po hercegovini, rušenja mostova, kao ni otvaranja konclogora ...pošto ovih stvari nema - nema ni hrvatskog ustanka...
ma naci ce neku novu zanimaciju... kola i dalje rade sa srbima... cigare malo s crnogorcima... samo se za mostove i konc logore se moraju snaci negdje drugo...
Cyrax wrote:Dzaba ne mozes sa kurvanjskom sortom fino osim da se ponasas prema njoj kako joj dolikuje. Promijenili trista saveznika,trista prica,trista strana i takvu politiku nastavljaju do dana danasnjeg.
Pa zato su i zasluzili rang ljudske bijede. Nije nista dzabe
Koliko god ja prezirao cicine sljedbenike bar su dosljedni. Prvi i zadnji cilj bio i ostao veliki pasal...velika Srbija. Znas uvijek na cemu si a ovi bobanovci...pa to je haos. Prvo BiH pa Herceg-Bosna pa Federacija pa Herceg Bosna 2 pa Federacija pa treci entitet pa dokle vise! E nema vise, prc
Joj, sad čuh ovo "Glavni stan HDZ-a", pa me neodoljivo podsjeti na Glavni Poglavnikov stan
Kao što neki dan na vijestima glasnogovornik policije iz Livna upotrijebi rieč "samokres" za pištolj...
Nisam ja, Haški Tribunal je takav. Ja samo prenosim ono što oni kažu. Oni bolje znaju....ja sam samo "poštar"...
Hercegovac...
Ja nemam problem priznati zločine pripadnika moga naroda. I da budu pravedno osuđeni za ono što su počinili. Ali kažem pravedno. Ne ove političke fore Haškog suda. Žao mi je da nije došla svijest da ja mogu osuditi pripadnika moga naroda za počinjenje zločine.
Ali i ti moraš poći od čišćenja svoga dvorišta.
Kao i puno ovih glasnogovornika SDP-a.
Alfons Kauders wrote:
ma naci ce neku novu zanimaciju... kola i dalje rade sa srbima... cigare malo s crnogorcima... samo se za mostove i konc logore se moraju snaci negdje drugo...
Nemoj zaboraviti skank i "uzorne prosvjetare" koji brinu o "dobrobiti dječice"...aka Šutalo i compa...
Pera Trta wrote:Joj, sad čuh ovo "Glavni stan HDZ-a", pa me neodoljivo podsjeti na Glavni Poglavnikov stan
Kao što neki dan na vijestima glasnogovornik policije iz Livna upotrijebi rieč "samokres" za pištolj...
i hsp koristi istu terminologiju...
i za to ih proziva hdz... cak i onaj brojke i slova, koji je bio s njima u koaliciji...
tulio wrote:
Hercegovac...
Ja nemam problem priznati zločine pripadnika moga naroda. I da budu pravedno osuđeni za ono što su počinili. Ali kažem pravedno. Ne ove političke fore Haškog suda. Žao mi je da nije došla svijest da ja mogu osuditi pripadnika moga naroda za počinjenje zločine.
Ali i ti moraš poći od čišćenja svoga dvorišta.
Kao i puno ovih glasnogovornika SDP-a.
jest mi ovo nešto poznato
de mi reci gdje se na haškom sudu vodi proces demokratski izrabranim vodjama sdp-a? za razliku od hrvatskih hzhb vodja - koji su demokratski legitimizirani, pa sad gledaju u 240 godina zajedničkog suživota
Pera Trta wrote:Joj, sad čuh ovo "Glavni stan HDZ-a", pa me neodoljivo podsjeti na Glavni Poglavnikov stan
i hsp koristi istu terminologiju...
i za to ih proziva hdz... cak i onaj brojke i slova, koji je bio s njima u koaliciji...
Ma nije mi za njih čudno, oni su ipak nasljednici (istoimene) Poglavnikove stranke, jel