Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
AliceInChains

#5851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

tulio wrote:
Gandalf wrote:Sada sa pozicija vlasti lagano, mirno i saburli šukat ga lagano HDZ-u
Pola godine za natezanje oko vlasti, još godina za šukanje HDZ-u, pa ova vlada možda nešto i uradi prije prijevremenih izbora. :lol:

Vec je nesta postigla. Diskreditirala je sve one Bosnjacke "lidere", koji su bili spremni na porazujuci dogovor/ucjenu sa/od strane ljudske bijede :mrgreen:

Hvala vam, HDZ-ecine :thumbup:
tulio

#5852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

hercegovac_pravi wrote:Jok eto imaju veze tvoje točke.
Ti si pravi argument insan. Nije čudo da mostarce poznaju po "jok eto ti ćeš" i "ta će on vidi mu glave". Zbog takvih smo na lošem glasu. Hajde kada se uozbiljiš pa normalno odgovoriš, javi se. ;-)
Last edited by tulio on 24/03/2011 22:14, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#5853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

mister-no wrote:
hercegovac_pravi wrote:
mister-no wrote: Samo da nastavim niz:
Bugojno
Grabovica
Uzdol
Kazani
Trusina
ubojstva uTravniku
bomba u Mostaru
General Santic
logor u Jablanici,..
Trebali li dalje!
Kompletnom Hrvtskom vojno-političkom vrhu iz BiH se sudi za "UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT". Jedna od tačaka tog zločinačkog projekta za koje se baš tom Hrvatskom vojno-političkom vodstvu sudi, je i preseljenje i etničko čišćenje HRVATA i njihovo naseljavanje u region zapadne HErcegovine.

Evo ti i tačke optužnice direktno iz Haškog tribunala.

Slobodno klikni na ovaj link, možeš mnogo šta naučiti.
Organi vlasti Herceg-Bosne/HVO-a su se u isto vrijeme angažovali na
naporima da se tokom cijele 1993. godine hiljade bosanskih Hrvata iz drugih
dijelova Bosne i Hercegovine, a posebno iz srednje Bosne, premjeste (ili da se
dovede do njihovog premještanja) u zapadnu Hercegovinu.

39. U sklopu i tokom tih radnji, koje su obuhvatale etnicko cišcenje na
rasprostranjenoj i sistematskoj osnovi, i u provodenju udruženog zlocinackog
poduhvata, JADRANKO PRLIC, BRUNO STOJIC, SLOBODAN
PRALJAK, MILIVOJ PETKOVIC, VALENTIN CORIC i BERISLAV
PUŠIC, zajedno s drugim celnicima i pripadnicima organa vlasti i snaga

Herceg-Bosne/HVO-a, vršili su:

http://www.icty.org/x/cases/prlic/ind/b ... 51116b.pdf
Eto ...
Točke optužnice!!!
Nisam pravnik,ali i mala djeca znaju da u optužnici može da svašta stoji.Kada presuda bude pravomoćna sa svim ovim točkama, onda se javi.
Da "točke optužnice". Između ostalog, na osnovu čega ti kreiraš svoje "objektivno" mišljenje? Eto ja sliku političke pozadine UZP-a kao dijela zločinačkog entreprajza baziram na toj optužnici. A ti?
Nisam ni ja pravnik, ali i mala djeca znaju da se optužnice ne dižu bez dobrog dokaznog materijala. Osobito ne u jednoj renomiranoj instituciji pravde kao što je ICTY.
A kad presuda bude pravomoćna da se javim? Kome da se javim?
Gandalf

#5854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

AliceInChains wrote:
tulio wrote:
Gandalf wrote:Sada sa pozicija vlasti lagano, mirno i saburli šukat ga lagano HDZ-u
Pola godine za natezanje oko vlasti, još godina za šukanje HDZ-u, pa ova vlada možda nešto i uradi prije prijevremenih izbora. :lol:

Vec je nesta postigla. Diskreditirala je sve one Bosnjacke "lidere", koji su bili spremni na porazujuci dogovor/ucjenu sa/od strane ljudske bijede :mrgreen:

Hvala vam, HDZ-ecine :thumbup:
Hvala i Dodiku koji ih mudro nasavjetova da se sklone sa scene :mrgreen:
AliceInChains

#5855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

tulio wrote:
Ti si pravi argument insan. Hajde kada se uozbiljiš pa normalno odgovoriš, javi se. ;-)
A ti si ozbiljan sugovornik, koji fenomenalno parira dokaze i cinjenice na intelektuHalnom nivou :mrgreen:
madner

#5856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

tulio wrote:
Pa eto, ako bi vi mogli da dignete kakav ustanak onda bi to pomoglo da se proces ubrza :D
Cyrax

#5857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cyrax »

Dzaba ne mozes sa kurvanjskom sortom fino osim da se ponasas prema njoj kako joj dolikuje. Promijenili trista saveznika,trista prica,trista strana i takvu politiku nastavljaju do dana danasnjeg.
hercegovac_pravi

#5858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

tulio wrote:
Ti si pravi argument insan. Nije čudo da mostarce poznaju po "jok eto ti ćeš" i "ta će on vidi mu glave". Zbog takvih smo na lošem glasu. Hajde kada se uozbiljiš pa normalno odgovoriš, javi se. ;-)
Nisam ja, Haški Tribunal je takav. Ja samo prenosim ono što oni kažu. Oni bolje znaju....ja sam samo "poštar"...
Alfons Kauders

#5859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Pa eto, ako bi vi mogli da dignete kakav ustanak onda bi to pomoglo da se proces ubrza :D
plockinic vec sprema ustanak... pegla uniformu... :D za gostovanje na hrt dnevniku... :D
AliceInChains

#5860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Cyrax wrote:Dzaba ne mozes sa kurvanjskom sortom fino osim da se ponasas prema njoj kako joj dolikuje. Promijenili trista saveznika,trista prica,trista strana i takvu politiku nastavljaju do dana danasnjeg.
Pa zato su i zasluzili rang ljudske bijede. :mrgreen: Nije nista dzabe :mrgreen:
Better Man

#5861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Better Man »

Vecina Hrvata je glasal protiv kriminalne politike Covica i njegovog HDZ-a, a to sto je Bozo Ljubic za par milona eura ili KM izdao sve one koji su glasali za 90-ku je posebna prica.
tulio

#5862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

Inače, zna li tko gdje će SDP nakupiti 6 delegata u Domu naroda? Hoće li babina mala uletiti?
tulio

#5863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

Better Man wrote:Vecina Hrvata je glasal protiv kriminalne politike Covica i njegovog HDZ-a
Istina. Ali isto tako je većina Bošnjaka glasovala protiv kriminalne politike SDA. :-)
Hemel

#5864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

tulio wrote:Inače, zna li tko gdje će SDP nakupiti 6 delegata u Domu naroda? Hoće li babina mala uletiti?
uletim ja njoj ako ona nece da uleti... :-) :D
luckypot

#5865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Pa eto, ako bi vi mogli da dignete kakav ustanak onda bi to pomoglo da se proces ubrza :D
plockinic vec sprema ustanak... pegla uniformu... :D za gostovanje na hrt dnevniku... :D
sumnjam..nema više šverca cigara, ni kradje humanitarne, a nema ni otimanja kola po hercegovini, rušenja mostova, kao ni otvaranja konclogora ...pošto ovih stvari nema - nema ni hrvatskog ustanka...
madner

#5866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Hemel wrote:
tulio wrote:Inače, zna li tko gdje će SDP nakupiti 6 delegata u Domu naroda? Hoće li babina mala uletiti?
uletim ja njoj ako ona nece da uleti... :-) :D
Svaka cast, ovo je ljubav prema domovini i patriotizam :D
Alfons Kauders

#5867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

luckypot wrote:
Alfons Kauders wrote:
sumnjam..nema više šverca cigara, ni kradje humanitarne, a nema ni otimanja kola po hercegovini, rušenja mostova, kao ni otvaranja konclogora ...pošto ovih stvari nema - nema ni hrvatskog ustanka...
ma naci ce neku novu zanimaciju... :D kola i dalje rade sa srbima... :D cigare malo s crnogorcima... :D samo se za mostove i konc logore se moraju snaci negdje drugo... :D
Cyrax

#5868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cyrax »

AliceInChains wrote:
Cyrax wrote:Dzaba ne mozes sa kurvanjskom sortom fino osim da se ponasas prema njoj kako joj dolikuje. Promijenili trista saveznika,trista prica,trista strana i takvu politiku nastavljaju do dana danasnjeg.
Pa zato su i zasluzili rang ljudske bijede. :mrgreen: Nije nista dzabe :mrgreen:
Koliko god ja prezirao cicine sljedbenike bar su dosljedni. Prvi i zadnji cilj bio i ostao veliki pasal...velika Srbija. Znas uvijek na cemu si a ovi bobanovci...pa to je haos. Prvo BiH pa Herceg-Bosna pa Federacija pa Herceg Bosna 2 pa Federacija pa treci entitet pa dokle vise! E nema vise, prc :bih:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#5869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pera Trta »

Joj, sad čuh ovo "Glavni stan HDZ-a", pa me neodoljivo podsjeti na Glavni Poglavnikov stan :roll:
Kao što neki dan na vijestima glasnogovornik policije iz Livna upotrijebi rieč "samokres" za pištolj...
mister-no

#5870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mister-no »

hercegovac_pravi wrote:
tulio wrote:
Nisam ja, Haški Tribunal je takav. Ja samo prenosim ono što oni kažu. Oni bolje znaju....ja sam samo "poštar"...
Hercegovac...
Ja nemam problem priznati zločine pripadnika moga naroda. I da budu pravedno osuđeni za ono što su počinili. Ali kažem pravedno. Ne ove političke fore Haškog suda. Žao mi je da nije došla svijest da ja mogu osuditi pripadnika moga naroda za počinjenje zločine.
Ali i ti moraš poći od čišćenja svoga dvorišta.
Kao i puno ovih glasnogovornika SDP-a.
hercegovac_pravi

#5871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Alfons Kauders wrote:
luckypot wrote:
Alfons Kauders wrote:
ma naci ce neku novu zanimaciju... :D kola i dalje rade sa srbima... :D cigare malo s crnogorcima... :D samo se za mostove i konc logore se moraju snaci negdje drugo... :D
Nemoj zaboraviti skank i "uzorne prosvjetare" koji brinu o "dobrobiti dječice"...aka Šutalo i compa...
Alfons Kauders

#5872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Pera Trta wrote:Joj, sad čuh ovo "Glavni stan HDZ-a", pa me neodoljivo podsjeti na Glavni Poglavnikov stan :roll:
Kao što neki dan na vijestima glasnogovornik policije iz Livna upotrijebi rieč "samokres" za pištolj...
i hsp koristi istu terminologiju... :D

i za to ih proziva hdz... :D cak i onaj brojke i slova, koji je bio s njima u koaliciji... :D
luckypot

#5873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

mister-no wrote:
hercegovac_pravi wrote:
tulio wrote:
Hercegovac...
Ja nemam problem priznati zločine pripadnika moga naroda. I da budu pravedno osuđeni za ono što su počinili. Ali kažem pravedno. Ne ove političke fore Haškog suda. Žao mi je da nije došla svijest da ja mogu osuditi pripadnika moga naroda za počinjenje zločine.
Ali i ti moraš poći od čišćenja svoga dvorišta.
Kao i puno ovih glasnogovornika SDP-a.
jest mi ovo nešto poznato :D

de mi reci gdje se na haškom sudu vodi proces demokratski izrabranim vodjama sdp-a? :D za razliku od hrvatskih hzhb vodja - koji su demokratski legitimizirani, pa sad gledaju u 240 godina zajedničkog suživota
Alfons Kauders

#5874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

hercegovac_pravi wrote: Nemoj zaboraviti skank i "uzorne prosvjetare" koji brinu o "dobrobiti dječice"...aka Šutalo i compa...
da da... skank i bijelo...

a braca iz drugog dijela herceg srpske se brinu za hors... bratski sa sandzama...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#5875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pera Trta »

Alfons Kauders wrote:
Pera Trta wrote:Joj, sad čuh ovo "Glavni stan HDZ-a", pa me neodoljivo podsjeti na Glavni Poglavnikov stan :roll:
i hsp koristi istu terminologiju... :D

i za to ih proziva hdz... :D cak i onaj brojke i slova, koji je bio s njima u koaliciji... :D
Ma nije mi za njih čudno, oni su ipak nasljednici (istoimene) Poglavnikove stranke, jel :D
Locked