Zašto bi morao iko biti kriv? Ljudi imaju vlastitu volju i ciljeve i bujrum im. Ako neko želi da brani čast naše države super, ako ne želi - njegova stvar.IlijaLadin wrote:nihoniho wrote:Pa sta ocekujes, da ja tebi objasnjavam ono sto je napisano 200 000 puta na ovom forumu !? Trazili ste- ;ledajte ! svi su krivi osim odgovornih, p;rica ispricana bezbroj puta u istoriji.IlijaLadin wrote:@nihoniho - Ne dijelim tvoje mišljenje da se to može projicirati na Safeta.
Koga smo to izgubili od potencijalnih reprezentativaca za vrijeme mandata Safetovog, na kojeg to potencijalnog reprezentativca Safet kaže da ne računa... Nemoguće je očekivati od ljudi koji su stasali negdje na Zapadu da se tek tako, zbog ljubavi ili titranja, odluče za igru u našem timu. Tu ni Safet ni drugi ne mogu puno promijeniti.
Hajrović. Nazovu ga ljudi, od kapitena do najveće zvijezde, selektor, ljudi iz Saveza. Neće čovjek. Odlučio. Ne krivim ni njega. Ide tamo gdje misli da mu je bolje. Kriv Safet što kaže da nikome neće ganjat papire? Pa rekao je nekoliko puta kako će svima pomoći da ubrza procese koji im omogućuju nastup, ukoliko izraze želju da igraju za naš tim. Ne obećava im kule i gradove. Zar to nije dovoljno?
Za takvu vrstu hipotetičke katastrofe nije odgovoran niti može biti odgovoran Safet.
I, da, ako od tima od 50tak ljudi koji čine reprezentaciju, od igrača, preko štaba i saveza do selektora - u slučaju neuspjeha kriv je selektor a za uspjehe su zaslužni igrači. To je tvoj stav, zar ne?
Nemaš meni potrebu ništa objašnjavati, hvala. Ono u čemu se ne slažemo je da ti smatraš da je selektor za sve što tek može krenuti po zlu - kriv. Čak i kad nemamo dovoljno informacija ni ja ni ti.[/quote]
Mislim da se uzalud trudis...Selektor je kriv i kada se 5 igraca povrijede u roku od 2 dana...Trebao je pozvati 29 tako kada se povrijedi 5 da ima 24 na raspolaganju. Mislim, sramota je da jedan strucnjak to ne moze predvidjeti...