Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sema911s

#5851 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sema911s »

Lucazode wrote:Toliko clanaka i videa po internetu i opet raja voze bajkove majstorima na servis. Nema nista ljepse ni bolje kad mu ti nastelujes masinicu, kocnice dotegnes i plus nesto naucis. Priznajem na pocetku sam se mucio, ali kad vidim kako ih danas "popravljaju" (barem njih 80% po servisima) reko sam ne hvala,sad ga sam radim da bukvalno kuglager iz nabe vadim pa poliram:smile:
to kralju,. :D :D
radim u prodavnici bajkova i srece pa nemamo servis,. kakvih sve pacijenata dolazi ko eto oni gospoda saraf nece da dotegnu,.neznaju,.,
evo ja se sa svojom masinicom bakcem nekih 20dana kada je u 1. brzini zakaci za zbice,. ja mog radovanja kada sam napokon napravio odma sam do lukomira odletio da isprobam,.
piatc

#5852 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by piatc »

Od preparata potrebnih za čišćenje imam samo krpu i wd-40, dok bih pokupovao sve što mi je potrebno potrošio bih više nego što bih dao stručnoj osobi da to uradi ;-)
Ionako trenutno koristim bajk za put do posla i nazad tako da mi to neće biti neki redovan trošak, već sad pa ko zna kada opet, mada od ove vaše priče o planinskim vožnjama čovjek dobije želju da se oproba u tome :D
Lucazode

#5853 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lucazode »

piatc wrote:Od preparata potrebnih za čišćenje imam samo krpu i wd-40, dok bih pokupovao sve što mi je potrebno potrošio bih više nego što bih dao stručnoj osobi da to uradi ;-)
Cini ti se druze. Set imbusa, set kljuceva i sarafciger sa nastavcima kostaju manje (na auto pijaci) nego veliki servis.
piatc

#5854 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by piatc »

Koliko otprilike košta taj servis?
Lucazode

#5855 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lucazode »

Prednja zadnja masinica stelovanje 10 KM, sigurno je tu negdje oko 10 i podesavanje kocnica. Mozda bude i balansiranje trebalo i to je 5 KM po felgi. Budi spreman oko 30 da das ako je bas rastiman.
venividivici

#5856 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by venividivici »

Lucazode wrote:Toliko clanaka i videa po internetu i opet raja voze bajkove majstorima na servis. Nema nista ljepse ni bolje kad mu ti nastelujes masinicu, kocnice dotegnes i plus nesto naucis. Priznajem na pocetku sam se mucio, ali kad vidim kako ih danas "popravljaju" (barem njih 80% po servisima) reko sam ne hvala,sad ga sam radim da bukvalno kuglager iz nabe vadim pa poliram:smile:
dobro zboriš :thumbup:

:D
estetski hirurg

#5857 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by estetski hirurg »

Ako se pika bicklim od Sarajeva prema Igmanu, pedalalo se proslog vikenda :D Ekipa mala, ali odbrana.
Okupljanje na Cvili kod pordavnice bicikala TREK, pa preko dobrinje, Krupca, pauza na Malom polju na Igmanu, caj a onda spust prema Hadzicima od nevjerovatnih 73 km po vlaznoj cesti .....
imam par fotki na profilu, mozete ih pogledati na

amelinoo

#5858 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amelinoo »

Gdje kupiti dobru pumpu a da nije plaho skupa :)?
muz66

#5859 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

Lucazode wrote:Prednja zadnja masinica stelovanje 10 KM, sigurno je tu negdje oko 10 i podesavanje kocnica. Mozda bude i balansiranje trebalo i to je 5 KM po felgi. Budi spreman oko 30 da das ako je bas rastiman.
kakvih 10 za podesavanje kocnica? :shock: ja obje nastimam za petaka. masinice isto obje za petaka. centriranje tocka 5 po komadu, doduse.
Lucazode

#5860 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lucazode »

muz66 wrote:
Lucazode wrote:Prednja zadnja masinica stelovanje 10 KM, sigurno je tu negdje oko 10 i podesavanje kocnica. Mozda bude i balansiranje trebalo i to je 5 KM po felgi. Budi spreman oko 30 da das ako je bas rastiman.
kakvih 10 za podesavanje kocnica? :shock: ja obje nastimam za petaka. masinice isto obje za petaka. centriranje tocka 5 po komadu, doduse.
Cijene formiraju oni koji imaju radnje tj.servisiraju u centru grada. A ako nemas gore navedeno onda je i tvoja cijena sasvim razumna.
muz66

#5861 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

Lucazode wrote:
muz66 wrote:
Cijene formiraju oni koji imaju radnje tj.servisiraju u centru grada. A ako nemas gore navedeno onda je i tvoja cijena sasvim razumna.
radim u jednom od servisa :D
skafiskafsnjak

#5862 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

amelinoo wrote:Gdje kupiti dobru pumpu a da nije plaho skupa :)?
http://www.jabihcapriolo.com/artikli.as ... r&pdm=PUMT

ja kupio ovu od 20.90. Meni ekstra.
quarterback

#5863 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

kupi dobru pumpu a cijena ti je najmanje bitna jer nema nista vrijednije od dobre pumpe (i rezervne gume) na pola bjelasnice

imas u CCu holiday, topeak 33 km bez manometra
amelinoo

#5864 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by amelinoo »

quarterback wrote:
kupi dobru pumpu a cijena ti je najmanje bitna jer nema nista vrijednije od dobre pumpe (i rezervne gume) na pola bjelasnice

imas u CCu holiday, topeak 33 km bez manometra
danas usrana situacija ni kod mene ni kolege ne radi pumpa, sreća pa smo bili na glavnoj cesti blizu benzinske inače bi bio dernek.
muz66

#5865 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

Veceras iz avlije ukraden bajk na slike. za sve informacije slijedi nagrada. onaj kod koga ga nadjem nek moli boga da hitna bude brza, nijedna mu kost nece citava ostati. Shimano M565 tockovi (sa 24 zice i niplama koje su na nabli, a ne na obrucu), bijele RX Formula kocnice, prednja guma scott stroke 2.4, zadnja geax gato 2.3. bajk ima bijeli specialized demo volan i satorijevu extenziju za steerer. deore pogon, sram x5 mjenjaci. nedavno sam skinuo s njega rogove i ovo bijelo sigma svijetlo, jos jedan detalj.

Image
Image
ambition

#5866 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ambition »

Pasha odi danas (nedelja) na autopijacu :!: Ako ga tu ne bude onda je on negdje u dijelovima vidim da ima dobru opremu
Nego prodah ja svoju masinu sinoc 250 KM :-D Pa sad trazim neki bajsikl do 500 KM sta mi preporucujete ne mora biti novo?
Meni se pravo svidjaju ova dva:

http://www.pik.ba/artikal/5292055/canyon-mtb/
http://www.pik.ba/artikal/5393808/bicikl-focus/
AmiĐa_Idriz

#5867 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by AmiĐa_Idriz »

ambition wrote:Pasha odi danas (nedelja) na autopijacu :!: Ako ga tu ne bude onda je on negdje u dijelovima vidim da ima dobru opremu
Nego prodah ja svoju masinu sinoc 250 KM :-D Pa sad trazim neki bajsikl do 500 KM sta mi preporucujete ne mora biti novo?

pazi da bude mašina,kad te džukele zaganjaju nema stajanja :oops:
ambition

#5868 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ambition »

AmiĐa_Idriz wrote:
ambition wrote:Pasha odi danas (nedelja) na autopijacu :!: Ako ga tu ne bude onda je on negdje u dijelovima vidim da ima dobru opremu

pazi da bude mašina,kad te džukele zaganjaju nema stajanja :oops:
Desavalo mi se, ali uvijek dzukele odustanu... :mrgreen: :dance:
piatc

#5869 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by piatc »

Sat vremena odmašćivanja, sat pranja, sat podmazivanja i sat štimanja brzina i psovanja, izgleda pristojno a šalta bolje nego kad je kupljen, još samo kočnice da mu sredim i to je to, a ukupni troškovi su mi 2,90KM. Fakat je lijep osjećaj, pojma nisam imao kako funkcioniše skalamerija, sad znam tačno šta koji šaraf radi, jedva čekam da se provozam :D
bombašica

#5870 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Više se nije moglo izdurati čekajući lijepo vrijeme pa sam danas zapedalala po kiši ....trenutne emocije: :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5871 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

ja nemam živaca za ovu kišu
jedva čekam ljepše vrijeme oduži se ova zima zaboravio sam voziti bajk
quarterback

#5872 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

bombašica wrote:Više se nije moglo izdurati čekajući lijepo vrijeme pa sam danas zapedalala po kiši ....trenutne emocije: :D :D :D :D :D :D :D :D :D
vidio sam neku djevojku na ulazu u vils na strani mosta vrbanja danas oko 1 cini mi se
quarterback

#5873 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

muz66 wrote:Veceras iz avlije ukraden bajk na slike
gledaj pik narednih dana, jedan momak kojeg poznajem je tako nasao svoj, kontaktirao policiju, fingirali da on nazove tipa i ugovori kupovinu, umjesto njega normalno otisla murija i spengala bandita
bombašica

#5874 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

quarterback wrote:
bombašica wrote:Više se nije moglo izdurati čekajući lijepo vrijeme pa sam danas zapedalala po kiši ....trenutne emocije: :D :D :D :D :D :D :D :D :D
vidio sam neku djevojku na ulazu u vils na strani mosta vrbanja danas oko 1 cini mi se
Oko 13h sam prošla kroz Vils...moguće da smo se mimoišli.
quarterback

#5875 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

sivi bajk cini mi se i siva torba preko ledja...

nisam bio na bajku nego uvijek zagledam bicikliste :)
Post Reply