Obama i SAD (2008-2016)
- madner
#5851 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Dobar je ovaj Bush, ovaj Barack 
- jeza u ledja
#5852 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Pa taj u HP nagadja da ce pare koje se oduzimaju Pentagonu biti potrosene na XYZ. Prvo da se razumijemo nebitno je na koga, vojna industrija je jedna velika hobotnica i s koje god strane da je udare dobro je.
Te pare koje im se uzimaju su pausalne, odnosno na Pentagonu je da odredi gdje ce to skresat.
Ja ti samo govorim da sa ovim i ovakvim Kongresom Obama ne moze traziti sta hoce.
A nije mogao ni ranije, jer im je vecina u Senatu bila nedovoljna protiv fillibustera.
I ja imam prijatelja desetak u DC i rade ili za vladu ili po kojekakvim agencijama koji su u stvari lobiji. Dobar haver mi radi za chamber of commerce i lobiraju za "ekonomske interese USA u inostranstvu"
, i to nesto konkretno oko nuclear energy. Zena mu radi u uredu jednog representativea
(Dem naravno) . Kakvih sam se samo prica naslusao
. Uglavnom, gore posla ko u prici u mojoj bransi, cak vise nego ovdje kod nas (gdje ekonomija nema problema), kontam mozda da se preselim fin je grad.
Ali eto recimo to kad vidim i slusajuci prijatelje skontam koliko se toga vrti oko federal government, koliko ljudi je tu ukljuceno i koliko se novca sliva u DC, a bivajuci odgojen u TX i kad vidim sta se desava ovdje
, pocinjem i sam da razmisljam pomalo kao Ron Paul.
Nisam radio za Obaminu kampanju, ali jeste mi zena za Hillarinu.
Jebla vas ona.

Te pare koje im se uzimaju su pausalne, odnosno na Pentagonu je da odredi gdje ce to skresat.
Ja ti samo govorim da sa ovim i ovakvim Kongresom Obama ne moze traziti sta hoce.
A nije mogao ni ranije, jer im je vecina u Senatu bila nedovoljna protiv fillibustera.
I ja imam prijatelja desetak u DC i rade ili za vladu ili po kojekakvim agencijama koji su u stvari lobiji. Dobar haver mi radi za chamber of commerce i lobiraju za "ekonomske interese USA u inostranstvu"
Nisam radio za Obaminu kampanju, ali jeste mi zena za Hillarinu.
- ljubav_aha
#5853 Re: President Barack Hussein Obama!!!
isto smece,samo malo drugacija ambalazamadner wrote:Dobar je ovaj Bush, ovaj Barack
- ahuseino
#5854 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nisu isti. Jedan je smece, drugi je samo manje sposoban i slab.
- ljubav_aha
#5855 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ahuseino wrote:Nisu isti. Jedan je smece, drugi je samo manje sposoban i slab.
da,svaka dobra dusa od predjednika je uvijek slab i nesposoban
-
simpozijum delirijum
#5856 Re: President Barack Hussein Obama!!!
najbolji komentar do sada ,ljubav_aha wrote:ahuseino wrote:Nisu isti. Jedan je smece, drugi je samo manje sposoban i slab.
da,svaka dobra dusa od predjednika je uvijek slab i nesposobannije se ni trebao kandidovati za predsjenika,pa nije to posao za postene ljude
to je to , ne samo u USA vec u mnogim drzavama
USA treba jedan predsjednik tipa Nerona ili Kaligule ( da ne kazem Staljina ili Hitlera
- ljubav_aha
#5857 Re: President Barack Hussein Obama!!!
simpozijum delrijum,sad smo gotovi

- ahuseino
#5858 Re: President Barack Hussein Obama!!!
U stvari da ne bude u cijelosti da je on licno nesposoban, bolje da kazemo da nema zaledjinu.
Licno mozda i nije (toliko) nesposoban, na kraju krajeva jeste naelektrisao raju pred izbore (mada po njegovim preCjednickim deverima i ovo mi je upitno). Ima jednu veliku falinku - a to su cohones.
Ima pameti, nema raju, jaliju iza sebe. Igra za raju, ali zanemaruje taktiku
.
Sad evo vidimo sta je vaznije... Network je to, boys club.
Nemos' doch' autsajder pa nesto fol mijenjati, osim ako nisi dobro jeben igrac, najjaci u novoj raji
.
'Vako, osta meni da se ibretim i na Obamicu i na svoj izbor, a ovih dana boga mi i na svoju ustedjevinu
.
'Bem ga mlitava.
Licno mozda i nije (toliko) nesposoban, na kraju krajeva jeste naelektrisao raju pred izbore (mada po njegovim preCjednickim deverima i ovo mi je upitno). Ima jednu veliku falinku - a to su cohones.
Ima pameti, nema raju, jaliju iza sebe. Igra za raju, ali zanemaruje taktiku
Nemos' doch' autsajder pa nesto fol mijenjati, osim ako nisi dobro jeben igrac, najjaci u novoj raji
'Vako, osta meni da se ibretim i na Obamicu i na svoj izbor, a ovih dana boga mi i na svoju ustedjevinu
'Bem ga mlitava.
- ljubav_aha
#5859 Re: President Barack Hussein Obama!!!
a ne mene se bacalo kamenje kad sam pisala protiv obamice,i ne,nisam uopste glasala,jer mi se nije dopadao izbor,ako ovako nastavim,necu nikad ni glasatiahuseino wrote:U stvari da ne bude u cijelosti da je on licno nesposoban, bolje da kazemo da nema zaledjinu.
Ima pameti, nema raju, jaliju iza sebe. Igra za raju, ali zanemaruje taktiku.
Nemos' doch' autsajder pa nesto fol mijenjati, osim ako nisi dobro jeben igrac, najjaci u novoj raji.
'Vako, osta meni da se ibretim i na Obamicu i na svoj izbor, a ovih dana boga mi i na svoju ustedjevinu.
'Bem ga mlitava.
naravno da nije licno neposoban,a vlro dobro znamo razlog njegove pobjede na izborima , ekonomija ,nista drugo,kriza
uostalom,kako neko moze nsto toliko uopste obecavati,meni je prosto smijesno
-
simpozijum delirijum
#5860 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ma kakav je takav je , pogledajte opcije za 2012ljubav_aha wrote:a ne mene se bacalo kamenje kad sam pisala protiv obamice,i ne,nisam uopste glasala,jer mi se nije dopadao izbor,ako ovako nastavim,necu nikad ni glasatiahuseino wrote:U stvari da ne bude u cijelosti da je on licno nesposoban, bolje da kazemo da nema zaledjinu.
Ima pameti, nema raju, jaliju iza sebe. Igra za raju, ali zanemaruje taktiku.
Nemos' doch' autsajder pa nesto fol mijenjati, osim ako nisi dobro jeben igrac, najjaci u novoj raji.
'Vako, osta meni da se ibretim i na Obamicu i na svoj izbor, a ovih dana boga mi i na svoju ustedjevinu.
'Bem ga mlitava.![]()
![]()
naravno da nije licno neposoban,a vlro dobro znamo razlog njegove pobjede na izborima , ekonomija ,nista drugo,kriza
uostalom,kako neko moze nsto toliko uopste obecavati,meni je prosto smijesno
Sarah Palin ( jest' dobar MILF , ali i ludjak ) kao i Misele Buhanan ?
Tea Party ( USA extremno krscanska desnica ) i njihovi kandidati , glavne opcije Republikanaca protiv moram reci crnoga predsjednika , idu u taj fazon zesce protiv njega , rasisticki zestoko
a demokrati nemaju nikoga za kandidata koji moze parirati tim ludjacima , trenutno USA gradjani su osamuceni totalno u vezi toga
podrzati Obamu maximalno u 2012 , dobar covjek , jest' mutav i izoliran u Bijeloj Kuci , jer ga stara ekipa drzi za jaja iz doba Busha ( pravi gangsteri )
- ljubav_aha
#5861 Re: President Barack Hussein Obama!!!
da ti olaksam dususimpozijum delirijum wrote: ma kakav je takav je , pogledajte opcije za 2012![]()
Sarah Palin ( jest' dobar MILF , ali i ludjak ) kao i Misele Buhanan ?
Tea Party ( USA extremno krscanska desnica ) i njihovi kandidati , glavne opcije Republikanaca protiv moram reci crnoga predsjednika , idu u taj fazon zesce protiv njega , rasisticki zestoko
a demokrati nemaju nikoga za kandidata koji moze parirati tim ludjacima , trenutno USA gradjani su osamuceni totalno u vezi toga
podrzati Obamu maximalno u 2012 , dobar covjek , jest' mutav i izoliran u Bijeloj Kuci , jer ga stara ekipa drzi za jaja iz doba Busha ( pravi gangsteri )
http://www.davemanuel.com/2011/03/06/in ... ngthening/
- ahuseino
#5862 Re: President Barack Hussein Obama!!!
E vidite ja mislim da je on OUT na slijedecim izborima.
Mozda ima sanse neke ako uradi nesto OGROMNO za raju koja ga je izabrala. Razocarenje u krugovima gdje se ja krecem je preveliko.
Evo ga @jeza, frisko sa NY Times line, prije 2 minute:
http://www.nytimes.com/2011/08/06/busin ... &src=busln
Credit rating downgraded.
Mozda ima sanse neke ako uradi nesto OGROMNO za raju koja ga je izabrala. Razocarenje u krugovima gdje se ja krecem je preveliko.
- madner
#5863 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ja predlazem da ljepo zamolite Billa da se vrati, uz garanciju da moze guziti koliko hoceahuseino wrote:Nisu isti. Jedan je smece, drugi je samo manje sposoban i slab.
-
Bodkin
#5864 Re: President Barack Hussein Obama!!!
hahah tacnomadner wrote:Ja predlazem da ljepo zamolite Billa da se vrati, uz garanciju da moze guziti koliko hoceahuseino wrote:Nisu isti. Jedan je smece, drugi je samo manje sposoban i slab.
- ljubav_aha
#5865 Re: President Barack Hussein Obama!!!
madner wrote:Ja predlazem da ljepo zamolite Billa da se vrati, uz garanciju da moze guziti koliko hoceahuseino wrote:Nisu isti. Jedan je smece, drugi je samo manje sposoban i slab.
- jeza u ledja
#5866 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Zahvali se Republikancima.ahuseino wrote:E vidite ja mislim da je on OUT na slijedecim izborima.
Kako ti ne kontas? Oni su sa svojim rigidnim stavovima ucinili upravljanje drzavom nemogucim. Oni su toliko otisli udesno da se svaki kompromis sa njima cini podilazenjem desnici. Kada na jednoj strani imas ljude koji otvoreno rade ne na rjesavanju problema nego na ukidanju big government alltogether onda nemas puno izbora.
Sto je najsmjesnije, znaju da imaju ispred sebe paravan u vidu demokratskog predsjednika kojeg ce upravo kriviti njegovi liberali kada nesto podje po zlu. Samo ti buraz apstiniraj sljedece godine, pa ces vidjeti kako ce ti tek biti dobro kad nas zajase Bachman.
- jutarnji
#5867 Re: President Barack Hussein Obama!!!
http://www.msnbc.msn.com/id/44043847/ns ... ?gt1=43001
E jbg Huso, kad te krene bas te krene.31 US troops die as Taliban reportedly shoots down helicopter in Afghanistan
7 Afghan commandos are also killed; Chinook crash appears to be deadliest single incident in the decade-long war...
-
Kat
#5868 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Evo ga ahuseino i jez...
http://www.youtube.com/watch?v=bqsd0WNl8u0
http://www.youtube.com/watch?v=bqsd0WNl8u0
- ljubav_aha
#5869 Re: President Barack Hussein Obama!!!
a zar je Huso SVemocanjutarnji wrote:http://www.msnbc.msn.com/id/44043847/ns ... ?gt1=43001E jbg Huso, kad te krene bas te krene.31 US troops die as Taliban reportedly shoots down helicopter in Afghanistan
7 Afghan commandos are also killed; Chinook crash appears to be deadliest single incident in the decade-long war...
- Spejs
#5870 Re: President Barack Hussein Obama!!!
simpozijum delirijum wrote:indirektno se tice i Obame Huseina , odlican text Paul Craig Robertsa ( bivsi visoki duznosnik Reganove administracije koji je danas promijenio plocu i iz konzervativca skrenuo na lijevo krug !)
vrlo ugledan analiticar
u ovome clanku udara u kost , i otkrivaju se mracne tajne takozvanoga "trijumfa" predsjednika Obame u pronalasku i likvidaciji Bin Ladena
po izvjestajima svjedoka na terenu akcija hvatanja ( likvidacije ) Bin Ladena se u stvari zavrsila katasrofom
helikopter koji je pokupio komandose poslije akcije je explodirao u zraku , niko nije prezivio pad helikoptera
koje u stvari bio tamo ?
Bin Laden je vec mrtav godinama , sta je bio cilj operacije ?
Paul postavlja pitanja i o 9/11
Kinezi porucuju USA ;" napadnete li Pakistan mi ulijecemo na strani Pakistana "!
clanak da te jeza prodje![]()
evo puni text ;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e28156.htm
Danas čitam kako se strovalio helikopter pun marinaca koji su navodno ubili Bin Ladnog.
Sad u glavi vrtim onu sliku iz Bijele Kuće kada Obama i Klintonka sa zabrinutom facom prate čitavu situaciju i pucam od smijeha. I Holivud je otišao u tri lijepe
-
simpozijum delirijum
#5871 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Obama izrazio saucesce zbog poginulih komandosa SEAL , 22 pripadnika elitnoga tima 6 koji je ubio navodno Bin Ladena i uz poginulu posadu helikoptera , i prateci tim sa sedam Afganistanskih komandosa
vrlo tezak gubitak najboljih ljudi inace malobrojna jedinica sada je desetkovana ( ne zalim ih , profesionalne ubojice odgovorne za smrt i mnogih civila )
http://news.yahoo.com/obama-mourns-dead ... 57133.html
hm ! sumnjivo , po opisu ocevidaca upali su u zasjedu i Afganistanski gerilci ih razbucali sa RPG usred noci
znali su da dolaze i masakrirali ih
usutkani da ne progovore o operaciji likvidacije Bin Ladena ?
vrlo tezak gubitak najboljih ljudi inace malobrojna jedinica sada je desetkovana ( ne zalim ih , profesionalne ubojice odgovorne za smrt i mnogih civila )
http://news.yahoo.com/obama-mourns-dead ... 57133.html
hm ! sumnjivo , po opisu ocevidaca upali su u zasjedu i Afganistanski gerilci ih razbucali sa RPG usred noci
znali su da dolaze i masakrirali ih
usutkani da ne progovore o operaciji likvidacije Bin Ladena ?
- ahuseino
#5872 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Mislim... republikanci se zahvaljuju Obami, a ja ga krivim sto narod nije zastitio.jeza u ledja wrote:Zahvali se Republikancima.ahuseino wrote:E vidite ja mislim da je on OUT na slijedecim izborima.
Kako ti ne kontas? Oni su sa svojim rigidnim stavovima ucinili upravljanje drzavom nemogucim. Oni su toliko otisli udesno da se svaki kompromis sa njima cini podilazenjem desnici. Kada na jednoj strani imas ljude koji otvoreno rade ne na rjesavanju problema nego na ukidanju big government alltogether onda nemas puno izbora.
Sto je najsmjesnije, znaju da imaju ispred sebe paravan u vidu demokratskog predsjednika kojeg ce upravo kriviti njegovi liberali kada nesto podje po zlu. Samo ti buraz apstiniraj sljedece godine, pa ces vidjeti kako ce ti tek biti dobro kad nas zajase Bachman.
Nema nista na ovom dunjaluku da ja ne kontam covece
Sada ce ti finansijski izvori, vecinom republikanski nastrojeni, pricati kako je rating downgraded zbog fiskalne neodgovornosti
Ne bojim se ja ovih karikatura, bojim se Romnija i slicnih. Necu apstinirati; ali necu ni glasati proracunato po torovima vec po agendi - vjerujem "I".
-
simpozijum delirijum
#5873 Re: President Barack Hussein Obama!!!
e bas ga je krenulo ! o Obama nesretnice
Kinezi lupili sakom o stol , traze da se Amerikanci uozbilje , "dobri stari dani su prosli " nema para vise od Kineza
USA je i dalje velesila ili Kineski potrcko ?
http://www.sott.net/articles/show/23308 ... -Are-Over-
Kinezi lupili sakom o stol , traze da se Amerikanci uozbilje , "dobri stari dani su prosli " nema para vise od Kineza
- ahuseino
#5874 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Kat wrote:Evo ga ahuseino i jez...
Dobar, genijalan. Crko sam o'Smjeha.
Koji sam ja?
- madner
#5875 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Eh ovo je pogresno. Nema vise razvoja Kine preko devaluacije dolara. Ispostavili im racun pa im sad punosimpozijum delirijum wrote:e bas ga je krenulo ! o Obama nesretnice