i Turska torta

Moderator: anex

Ovo mi se bas svidja,aub receptIndigo-X wrote:
aouuuuuuu..kako mi je apetit sad proradioIndigo-X wrote:
ja ne svracam cesto, ponekad virnem da naucim ponestohadzinica wrote:hoce jelo i zagorit, zna se i presolit, zna biti vise nego bljutavo...moderator wrote:Hadzinice, neprilagođena, kuha se u serpi ne na forumu.
quotanje posta( pa jos pride sa po 4 fotke) samo da bi se pitalo se "recept" , koji nikad ne ugleda "svijetlo dana" ..i tako svaki put?..ma ako to nije zacatavanje, onda je podjebavanje...
ima tema >RECEPTI< pa cemo tamo recepte traziti i pisati...( kad vec ne kuhamo u serpama i ne fotografisemo napravljeno)
hvala na komplimentu...a nisam stigla prije ali sam evo post-ala na coolinarikiKona__ wrote:Irma kao i obicno sve divno izgleda, gdje je recept sa ovu tortu??Vec sam trazila na coolinarici-nisi objavila, tc tc tc..
Indigo, moze li recept ili da dodjes pa da mi ih napravis, sve to u zamjenu za onu stanguIndigo-X wrote:Hamburger pecivo na veliko zadovoljstvo moje djece.

nova_korisnica wrote:jao Leticija, kako pravis te lepinice?!?!
callmethebreeeze wrote:
pazljiviji medju vama ce primjetiti fleke od brasna pored ove case. to je moja prva pogaca od kukuruze. ispala je bolje sto sam se nadao, ali mi se ne da slikati je.
hana_montana wrote:callmethebreeeze wrote:
pazljiviji medju vama ce primjetiti fleke od brasna pored ove case. to je moja prva pogaca od kukuruze. ispala je bolje sto sam se nadao, ali mi se ne da slikati je.
jesi ti ovo sve pojeo mashala
ovo je, u stvari, dosta slicno indijskom nan-hljebu samo sto nan ide u pecnicu, a ti ovo peces u tavi, ako sam dobro skontao?leticija wrote:Lepinje se prave od tijesta kao za pitu.
Toplom vodom zamijesiti brasno, so i malcice ulja, pa tijesto pokriti i ostaviti da odmara oko pola sata.
Razvuci oklagijom u pravougaoni oblik, malo pouljiti, premazati mladim sirom tipa mascarpone, posuti sitno izrezanim
mladim lukom, malo Gomashia i zarolati. Ostalo se vidi na slici i nadam se da je jasno.
U originalnom receptu tijesto se premazuje susamovim puterom, ali ja to ovdje nemam, pa sam zato koristila Gomashio. Sir sam sama pravila.
Lepinje peci na suvoj teflon tavi (ja sam svaki put kanula par kapi ulja).
Nova-korisnice, umjesto luka mozes koristiti nesto po svom ukusu, a mozes i rukolu koja se super slaze sa tijestom i pecivima.
Nemoj je sjeckati nozem nego istrgaj rukama.
Gomashio sam sama pravila. Jako je ukusan i zahvalan za mnoge vrste jela.
Ovdje mozete pogledati proces, a ako trebaju dodatna objasnjenja, tu sam.
http://s573.photobucket.com/albums/ss177/glorija950/

ahaaaa, sad kontamleticija wrote:Jeste, slicno je nan-hljebu, samo sto je ovo peceno u tavi.
Kad se napravi zvrk, malo se pobrasni odozgo i rastanji se oklagijom da se dobije tanka lepinja
velicine tave u kojoj ce se peci.
Ako tijesto malo popuca nije vazno.
Bitno je dobro podesiti temperaturu da tijesto naglo ne izgori i peci po par minuta s obje strane.
Treba da bude resh peceno.
Mnogo je ukusnije kad se jede toplo, nego hladno.