Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- chumorita
#5851 Re: Šta trenutno čitate?
Procitala sam Avanture nevaljale djevojcice, a sada citam Lovac na zmajeve 
- chumorita
#5852 Re: Šta trenutno čitate?
Opet ja
nesto brzo citam u posljednje vrijeme. Nakon Lovca na zmajeve pocela sam citati

- sadmire
#5853 Re: Šta trenutno čitate?
tako je to sa dobrim knjigama. One dvije prve su i meni super, a zlatanovu biografiju jos nisam citao!? Kako ti se cini?chumorita wrote:Opet janesto brzo citam u posljednje vrijeme. Nakon Lovca na zmajeve pocela sam citati
- chumorita
#5854 Re: Šta trenutno čitate?
sadmire wrote:tako je to sa dobrim knjigama. One dvije prve su i meni super, a zlatanovu biografiju jos nisam citao!? Kako ti se cini?chumorita wrote:Opet janesto brzo citam u posljednje vrijeme. Nakon Lovca na zmajeve pocela sam citati
Tek sam procitala par poglavlja, cini mi se prilicno interesantna, javim utiske kad je procitam do kraja.
- Štulić_ka
#5855 Re: Šta trenutno čitate?
rizi-bizi wrote:trenutno citam Ples zmajeva - 2. dio : Pjesma leda i vatre a ujedno proklinjem svakoga ko napise nesto duze od trilogije!![]()
![]()
![]()
btw: jeli neko citao nesto od "konzumskih"knjiga? kakve su?
http://www.konzum.hr/Aktualno/SvjetskiHitNaslovi.aspx
Ja pročitala i prvi,ai drugi dio Plesa zmajeva....Jedva kraju privela, baš smori lik.
-
persiflaza
#5856 Re: Šta trenutno čitate?
Po treći put Stepskog Vuka, i ne mogu se prestati "ibretiti" koji je Hesse genije, što je najgore uvijek se pronađem, i uvijek nešto novo zapazim..
- Digla_da_kreci
#5857 Re: Šta trenutno čitate?
O da!persiflaza wrote:Po treći put Stepskog Vuka, i ne mogu se prestati "ibretiti" koji je Hesse genije, što je najgore uvijek se pronađem, i uvijek nešto novo zapazim..
Kod mene

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5858 Re: Šta trenutno čitate?
joj ja sam to 2 puta procitao
i sad se ničeg ne sjećam
nekako mi je zastarjela... ali je pradjed vrlog novog svijeta i 1984 i svega poslije...
i sad se ničeg ne sjećam
nekako mi je zastarjela... ali je pradjed vrlog novog svijeta i 1984 i svega poslije...
- Štulić_ka
- zalutala
#5860 Re: Šta trenutno čitate?
Po ko zna koji put evo opet ova
Clarissa Pinkola Estes-Žene koje trče s vukovima.
Predivna knjiga za ženu ali i za one muškarce koji bi htjeli da nauče malo više o ženi
kao i samom sebi.
Clarissa Pinkola Estes-Žene koje trče s vukovima.
Predivna knjiga za ženu ali i za one muškarce koji bi htjeli da nauče malo više o ženi
kao i samom sebi.
- sadmire
#5861 Re: Šta trenutno čitate?
Vladimir Bartol-Alamut
-
luna09
#5862 Re: Šta trenutno čitate?
Da li neko zna gdje bih mogla nabaviti knjigu "Umijeće utrkivanja po kiši-Garth Stein"??
-
quarterback
#5864 Re: Šta trenutno čitate?
zovem se crvena, orhan pamuk (mada mi je po malo konfuzan)
-
Beavis
#5865 Re: Šta trenutno čitate?
Meni nije bio konfuzan vec mi je bi dosadan sa ovom knjigom.quarterback wrote:zovem se crvena, orhan pamuk (mada mi je po malo konfuzan)
Zavrsavam Liza Marklund - Bombas a sutra pocinjem Amin Maluf - Krstaski ratovi u ocima Arapa.
- mondo bizarro
#5866 Re: Šta trenutno čitate?
dž.d.selindžer - freni i zui
g.g.markes - riba je crvena
g.g.markes - riba je crvena
- quentin
#5867 Re: Šta trenutno čitate?
Pamuk me bio načisto smorio s tom knjigom. Zamorni previše stilizovani jezik, beskrajna reciklaža orijentalnih priča...quarterback wrote:zovem se crvena, orhan pamuk (mada mi je po malo konfuzan)
-
NoaLada
#5868 Re: Šta trenutno čitate?
Izvinite ljudi na offtopicu, ali hitno je potrebna pomoć. Naime, moj razred planira kupiti razrednici neku dobru knjigu kao zahvalnicu za brigu o nama (maturanti), podršku, bla bla. Imate li neku dobru knjigu za preporučiti? Inače, voli čitati Miljenka Jergovića (već smo joj kupili Volga, Volga jednom prilikom, tako da ne bismo opet tog autora), Mešu Selimovića, Ivu Andrića, Dostojevskog... Profesorica je predmeta Bosanski jezik i književnost, tako da knjige tipa Autobiografija Zlatana Ibrahimovića, ne dolaze u obzir. Hvala još jednom 
Da ne bi bio skroooooz offtopic, trenutno čitam Ljubav 14 od Federika Moće.
- chumorita
#5869 Re: Šta trenutno čitate?
Ima jedna knjiga nesto kao kozni povez - najbolja djela Mese Selimovica (Znam da je Tvrđava,Dervis i smrt i jos tri njegova djela), ja htjela sebi kupiti na sajmu ali je bila 50KM meni preskupo. Ako nadjem sliku postavimNoaLada wrote:Izvinite ljudi na offtopicu, ali hitno je potrebna pomoć. Naime, moj razred planira kupiti razrednici neku dobru knjigu kao zahvalnicu za brigu o nama (maturanti), podršku, bla bla. Imate li neku dobru knjigu za preporučiti? Inače, voli čitati Miljenka Jergovića (već smo joj kupili Volga, Volga jednom prilikom, tako da ne bismo opet tog autora), Mešu Selimovića, Ivu Andrića, Dostojevskog... Profesorica je predmeta Bosanski jezik i književnost, tako da knjige tipa Autobiografija Zlatana Ibrahimovića, ne dolaze u obzir. Hvala još jednom
-
quarterback
#5870 Re: Šta trenutno čitate?
pokusavam citati zovem se crvena
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5871 Re: Šta trenutno čitate?
baš sam ovo htio reći... ili kakva sabrana djela od andrića... tematska...sarajevske priče nprchumorita wrote:Ima jedna knjiga nesto kao kozni povez - najbolja djela Mese Selimovica (Znam da je Tvrđava,Dervis i smrt i jos tri njegova djela), ja htjela sebi kupiti na sajmu ali je bila 50KM meni preskupo. Ako nadjem sliku postavimNoaLada wrote:Izvinite ljudi na offtopicu, ali hitno je potrebna pomoć. Naime, moj razred planira kupiti razrednici neku dobru knjigu kao zahvalnicu za brigu o nama (maturanti), podršku, bla bla. Imate li neku dobru knjigu za preporučiti? Inače, voli čitati Miljenka Jergovića (već smo joj kupili Volga, Volga jednom prilikom, tako da ne bismo opet tog autora), Mešu Selimovića, Ivu Andrića, Dostojevskog... Profesorica je predmeta Bosanski jezik i književnost, tako da knjige tipa Autobiografija Zlatana Ibrahimovića, ne dolaze u obzir. Hvala još jednom
- wewa
#5872 Re: Šta trenutno čitate?
i meni se posebna izdanja cine dobrom idejom - ja sam prije 10tak godina na sajmu tako ubola poslijeratno dvojezicno izdanje Kamenog spavaca s luksuznom obradom, cuvam je k'o oci u glavi 
-
NoaLada
#5873 Re: Šta trenutno čitate?
Probat ću to potražiti u knjižarama. Sajam je iza nas, nažalost, a ne znam kad je planiran Ljetni salon ili sajam što bude ispred Ekonomskog fakulteta ili BBI centra. Hvala vam puno na idejama!
- Damir0406
#5874 Re: Šta trenutno čitate?
Jedna od boljih koje sam citaoBeavis wrote:Meni nije bio konfuzan vec mi je bi dosadan sa ovom knjigom.quarterback wrote:zovem se crvena, orhan pamuk (mada mi je po malo konfuzan)
Zavrsavam Liza Marklund - Bombas a sutra pocinjem Amin Maluf - Krstaski ratovi u ocima Arapa.
- index_box
#5875 Re: Šta trenutno čitate?
Privodim kraju Aleksandrijski kvartet
Nakon toga nastavljam sabrana djela Isaka Basevisa Singera.
Nakon toga nastavljam sabrana djela Isaka Basevisa Singera.