Sarajevski taksisti- dno dna
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5851 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Joj Hakiz jesi ogranicen. Sranje su i jedni i drugi, neki manje neki vise. Privatni su "dobri" jer ne rade za sebe, vec za gazdu. Sa taxo ce se morati boriti kada bude jos veca konkurencija, pa ce i njima doci u glavu, ali za 90% njih kasno. Ne zalim.
Opet ovaj dio oko voznje nije do njih, ni do sa taxe, ni do privatnog. Moja voznja, moj broj, ja odlucujem sta cu s njim.
Opet ovaj dio oko voznje nije do njih, ni do sa taxe, ni do privatnog. Moja voznja, moj broj, ja odlucujem sta cu s njim.
- sheilak
#5852 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Yeah, we know that, kinaskiKinaski wrote:Dogovorim ja sa jaranom kafu u 12, zove me on u 5 do 12 pita gdje sam. Kazem mu da dolazim za 2 minute, a dodjem pogodi kad ...sheilak wrote:Neko spomenu, ali tako brzo promrljaju broj taxija koji ti salju i spuste slusalicu.
Ili isto tako za vrijeme. Kaze, taj i taj broj za 2 min, ti ga cekas 6. Ili za 5 min, ti ga cekas 10.
Nije problem cekati 10 min, ali onda se to i kaze. Nije ugodno izaci ranije i cekati ih po noci ili kisi/hladnoci.
Ne dodjem nikad, jer nemam jarana.
But cool story, bro
- Ljakan
#5853 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bas si skrtica,umjesto da pocastis ljude sto te voze ti se jos bunis tu radi 5km,pih.
-
Hakiz
#5854 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bio u OBI-ju, zovem taksi. Prvo Sa-taksi nekoliko puta. Ne javljaju se uopšte na centrali. Onda Crveni, tamo poslije nekoliko poziva kažu da nemaju vozilo na Ilidži. Opet Sa-taksi barem 10 minuta ih zvao. I niko se na centrali ne javlja, zvao ih i na 1515 i na 660-666. Na kraju morao pješke na tramvaj. Što inače nije problem, ali da sam nosio nešto teže, onda bi bio problem.
Dno-dna.
Dno-dna.
-
Hakiz
#5855 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo jedno pitanje. Je li FUJ!!! zato što je uopšte (neki) taksista pričao o skidanju meda sa usana ili je problem to što je taksista godina kao tvoja mama?sherbett wrote:...#3
ovaj kreten se najvise ponadao.. ima godina tu negdje ko moja mama.. al on je inzistirao da mi skida med sa usana i od vjecnice do autobusnog izrazavao zaljenje ssto se nismo prije sreli i sto ja nemam vremna za pice .. jer on bi meni tako rado skidao med sa usana.. i ostale gadosti FUJ!!!
Sva sreca pa je puno vise lijepsih iskustava.. moram priznati..
To jeste, da je bio neki mlad, zgodan i lijep taksista ne bi ti smetalo? Ili i tada bi?
Jer, ako je reakcija FUJ!!! zato što te uopšte neko kome si mušterija tako maltretira, to poštujem i potpuno sam na tvojoj strani.
Ali, ako je rekacija zato što to pita neko ko nije mlad i lijep, onda nisi fer. Jer, svako ima pravo da pita, na onoj koji pitaju je da kaže NE!
- oldtajmer
#5856 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ne znam sta se desilo ali u zadnje vrijeme je veoma tesko dobiti taxi po pozivu, skoro svaki put moram bar dva puta da zovem, jer kod prvog poziva nema niko slobodan iako se ne nalazim nigdje gdje je zabaceno, a desava se i da uopste ne mogu dobiti taxi i poslije nekoliko poziva, fakat smijurija od grada
-
Hakiz
#5857 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, zvao sam barem 15 minuta i to sigurno 10-ak puta danas. Na kraju morao pješice jer se na centrali, na dva broja koja sam zvao, niko nije javio.oldtajmer wrote:ne znam sta se desilo ali u zadnje vrijeme je veoma tesko dobiti taxi po pozivu, skoro svaki put moram bar dva puta da zovem, jer kod prvog poziva nema niko slobodan iako se ne nalazim nigdje gdje je zabaceno, a desava se i da uopste ne mogu dobiti taxi i poslije nekoliko poziva, fakat smijurija od grada
- JThomas
#5858 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a šta bi falilo da si ga malo cokila 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5859 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zato je tu drugu zensku namah prepoznao.bleee_sa wrote:Eto tebi na čelu piše da si baš ti ta koja je zvala taxi pa te taxo odma prepozna
- azurna_obala
#5860 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hakiz wrote:Samo jedno pitanje. Je li FUJ!!! zato što je uopšte (neki) taksista pričao o skidanju meda sa usana ili je problem to što je taksista godina kao tvoja mama?sherbett wrote:...#3
ovaj kreten se najvise ponadao.. ima godina tu negdje ko moja mama.. al on je inzistirao da mi skida med sa usana i od vjecnice do autobusnog izrazavao zaljenje ssto se nismo prije sreli i sto ja nemam vremna za pice .. jer on bi meni tako rado skidao med sa usana.. i ostale gadosti FUJ!!!
To jeste, da je bio neki mlad, zgodan i lijep taksista ne bi ti smetalo? Ili i tada bi?
Jer, ako je reakcija FUJ!!! zato što te uopšte neko kome si mušterija tako maltretira, to poštujem i potpuno sam na tvojoj strani.
Ali, ako je rekacija zato što to pita neko ko nije mlad i lijep, onda nisi fer. Jer, svako ima pravo da pita, na onoj koji pitaju je da kaže NE!
Kakva percepcija situacije
Malo je reći FUJ
- JThomas
#5861 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
vaša percepcija je sebična, samoživa i manjkava, ne uzimate u obzir koliko bi to njemu značilo 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5862 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A koja je to ulica za koju ni taksista ne zna i sta si isla tu radit? 
- ultima_palabra
#5863 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neki dan Sa takso vrati jaranu telefon koji je ovaj prethodnu noc/jutro posijao u taksiju... bilo pola 6, nismo se sjecali ni auta ni broja ni takse... tako da ga je komotno mogao sebi uzeti.
Ima ih i normalnih.
Ima ih i normalnih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5864 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mogla si u moju ulicu zalutati sa istom namjeromsherbett wrote:Isla sam spavati_BataZiv_0809 wrote:A koja je to ulica za koju ni taksista ne zna i sta si isla tu radit?![]()
Sta te briga koja
- Edin H.
#5865 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sherbett wrote:Isla sam spavati_BataZiv_0809 wrote:A koja je to ulica za koju ni taksista ne zna i sta si isla tu radit?![]()
Sta te briga koja
Cccc, kakvo spavanje u ulici koju ne znas ni naci.
- muha_sa
#5866 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
što mene nisi zvala da te vozimsherbett wrote:Dobro, vi se ponasate kao da sam ja stanovnik Sarajeva.. pa naravno da ne znam svakj ulicu di je.. znala sam sam da je prema alifakovcu.. i znala sam u kom smjeru mora ici. Da sam htjela sama lutat ne bi taxi uzela nego tramvaj valjda
- Edin H.
#5867 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne ide tramvaj na Alifakovac.sherbett wrote:Dobro, vi se ponasate kao da sam ja stanovnik Sarajeva.. pa naravno da ne znam svakj ulicu di je.. znala sam sam da je prema alifakovcu.. i znala sam u kom smjeru mora ici. Da sam htjela sama lutat ne bi taxi uzela nego tramvaj valjda
- MOSALJOZE
- muha_sa
#5869 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ma jasherbett wrote:Sad se svi javljaju nakon sto sam istraumatiziranamuha_sa wrote:što mene nisi zvala da te vozimsherbett wrote:Dobro, vi se ponasate kao da sam ja stanovnik Sarajeva.. pa naravno da ne znam svakj ulicu di je.. znala sam sam da je prema alifakovcu.. i znala sam u kom smjeru mora ici. Da sam htjela sama lutat ne bi taxi uzela nego tramvaj valjdasad kukaj
![]()
Di ste da pitate trebal mi sta jadnoj samoj u tudjini
kako me dobi da odemo kafenisat pokraj sebilja
ima nas kolko hoŠ koji ce vama koji dolazite iz susjedstva iliti komšiluka bit pri ruci
- muha_sa
#5870 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ti si moja drugarica a bogme i neko ko mnogo voli moj gradsherbett wrote:Ne volim ja da gnjavimmuha_sa wrote: ma jakhm khm što reko Moske
![]()
kako me dobi da odemo kafenisat pokraj sebilja![]()
![]()
ima nas kolko hoŠ koji ce vama koji dolazite iz susjedstva iliti komšiluka bit pri rucibrez ikakve nadoknade
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5871 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Stvarno, kako nisi znala??sherbett wrote:Dobro, vi se ponasate kao da sam ja stanovnik Sarajeva.. pa naravno da ne znam svakj ulicu di je.. znala sam sam da je prema alifakovcu.. i znala sam u kom smjeru mora ici. Da sam htjela sama lutat ne bi taxi uzela nego tramvaj valjda
Pih
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5872 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne, mi te pitamo kako se zove ulica, a ne gdje jesherbett wrote:Dobro, vi se ponasate kao da sam ja stanovnik Sarajeva.. pa naravno da ne znam svakj ulicu di je.. znala sam sam da je prema alifakovcu.. i znala sam u kom smjeru mora ici. Da sam htjela sama lutat ne bi taxi uzela nego tramvaj valjda
- Bloo
- Globalna šefica
#5873 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Edin H. wrote:Ne ide tramvaj na Alifakovac.sherbett wrote:Dobro, vi se ponasate kao da sam ja stanovnik Sarajeva.. pa naravno da ne znam svakj ulicu di je.. znala sam sam da je prema alifakovcu.. i znala sam u kom smjeru mora ici. Da sam htjela sama lutat ne bi taxi uzela nego tramvaj valjda
-
Hakiz
#5874 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dakle,hoćeš reći da ako bi meni prišla djevojka prekomjerne težine ja bih mogao reći šta debela kravetina ima da mi prilazi?sherbett wrote:A sta ti mislis?Hakiz wrote:Samo jedno pitanje. Je li FUJ!!! zato što je uopšte (neki) taksista pričao o skidanju meda sa usana ili je problem to što je taksista godina kao tvoja mama?sherbett wrote:...#3
Nadam se da ovakvo pitanje neces postaviti svojoj kceri jednig dana kada ce ti pricati o muskom sovinizmu, i da joj neces drzati poduke o tome na kome je da pita a na kome da kaze ne
Ne, ne bih to mogao reći. Odmah bi me napali kako nemam pravo tako govoriti i vrijeđati.
I sada se postavlja pitanje. Da li je diskriminacija po godinama društveno prihvatljiva a diskriminacija po tjelesnoj masi ili ljepoti ili... nije društveno prihvatljiva.
Zato sam rekao, ako je u suštini tebi zasmetalo to što te je neko kao mušteriju "šaltao", ko god to bio, tvoju reakciju potpuno podržavam.
Ali, ako ti nije zasmetalo to što te neko "šalta", nego ti je zasmetalo to što te šalta neko ko ti je neprivlačan, to onda otvara "can of worms".
I sama si svjesna da u ovoj mojoj priči nije suština to što si ti bila glavna junakinja priče, da je bilo ko drugi napisao isti post, moja reakcija bi bila ista. Nego je tvoj post bio šlagvort. Ništa lično,
Elem, opet danas na centrali Sa-taxi, nisu se javljali na poziv. Nije bio signal zauzeća, nego signal da im zvoni i ne javljaju se.
-
Hakiz
#5875 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije ni Crveni. Kako može biti najbolji taksi koji ne pokriva cijeli grad?sherbett wrote:Crveni!Edin H. wrote:Ova tema predje u ljubav i romantiku, a ja samo zelim da saznam koji taxi je najbolji u Sarajevu.
A koji su oni samir i emir??
Svi su, u suštini, slični, Nisu isti, ali ni od jednog taksi prevoznika ne možeš očekivati potpunu uslugu. Svi imaju neke stvari bolje, a neke lošije, ali niko nema potpunu uslugu na koju se možeš pouzdati.
To ti je kao sa majstorima.
Svi moraju položiti stručni ispit (ponavanje grada, položen određen stepen kursa stranog jezika, stroga provjera poznavanja pružanja prve pomoći itd), crna kutija (montirana od kantonaog ministarstva, ne od taksi firme) u vozilima koja osim što ima podatke o načinu vožnje taksiste ima i kameru i audio snimanje u vozilu, naravno sa oznakom na vozilu da se unutrašnjost vozila audio-vizuelno snima, taksi je privatni objekat otvoren za javnost, koristi se za javnu funkciju pa nema zaštite privatnosti u njemu (u tom slučaju ne bi niko nikome mogao pričati o skidanju meda, voziti od aerodroma do centra grada preko Ilijaša i slično itd), obavezno fiskalna kasa vezana uz crnu kutiju, vozila ujednačena (ne moraju biti isti modeli, ali moraju iste klase), itd.
Na sud, crna kutija (čiji sadržaj ne može ni ministarstvo pregledati kada hoće, samo po sudskom nalogu se crna kutija otvara i pregledava sadržaj) pokaže ko je u pravu.
Taksisti, majstori i još poneki, to sve treba licencirati, arhivirati, baza podataka, ocjenjivanje od mušterija, poslije godinu ko ima loše (recimo na skali od 1-5 oni sa ocjenama 1 i 2) gubi licnecu na godinu, tri gubljenja godišnje licence zabrana obavljanja tog posla zauvijek.
Tada bi puno toga u tim oblastima bilo drugačije.