Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#5851 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Sto onda nema spermica? Ne znam za tebe ali meni je veliko zadovoljstvo momenat kada oni izadju iz mene. Mozda jedina stvar za koju sam siguran da mi nece nikada dosaditi. A duga je vjecnost... Ali neka ima med umjesto vode, to je bitno
nema spermica ali ugodjaj ce biti intezivni, znaci orgazam intezivni 100 puta nego na zemlji.

sta mislis bili ti drago bilo da orgazam traje 5 minuta, ili mozda 1 sahat, ili mozda jedan dan....bili volio to?

vidis ljudi se slomise za seks gdje orgazam traje nekoliko sekundi a sta bi tek uradili za orgazam koji je intezivniji i jos traje duze :-)
shbc

#5852 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:
shbc wrote:Sto onda nema spermica? Ne znam za tebe ali meni je veliko zadovoljstvo momenat kada oni izadju iz mene. Mozda jedina stvar za koju sam siguran da mi nece nikada dosaditi. A duga je vjecnost... Ali neka ima med umjesto vode, to je bitno
nema spermica ali ugodjaj ce biti intezivni, znaci orgazam intezivni 100 puta nego na zemlji.

sta mislis bili ti drago bilo da orgazam traje 5 minuta, ili mozda 1 sahat, ili mozda jedan dan....bili volio to?

vidis ljudi se slomise za seks gdje orgazam traje nekoliko sekundi a sta bi tek uradili za orgazam koji je intezivniji i jos traje duze :-)
Ne bih vala
Bloo
Globalna šefica

#5853 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:

Imaš neki hadis da to potkrijepiš?
Bloo
Globalna šefica

#5854 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:
Usual_Suspect wrote:Smiješno je kako vjernici pričaju o kompleksnim stvarima kao što je Big Bang, Svemiru, kompleksnim geološkim fenomenima....
Slažem se. Ja navijam da se vratimo na poligamiju i druge bliske teme, ali Bloo ne da :(
Evo pričamo o dzennetskim seksovima bez spermića i egzistiranju bez hormona.
Join :mrgreen:
Podrži brata.
Smrcak15

#5855 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Usual_Suspect wrote:
Smrcak15 wrote:
Usual_Suspect wrote: Ja imam staza na ovakvim temama vise nego ti druze moj, i imao sam sjajne diskusije sa mnogo inteligentnijim vjernicima od tebe. Tebe se sjećam kad si krenuo u svoj pohod youtube klipovima i unistio svaki vid racionalne diskusije na ovakvim temama koje su brisane i kreirane nanovo milion puta, a ako hoćeš da te ja edukujem možemo organizovati sedmične termine koje ćeš naravno platiti. Imaš besplatnih izvora na netu da ne trošiš bezveze, jer tvoje pitanje 'Kako slucajni dogadjaji kreiraju kompleksne strukture?', ne zaslužuje ništa drugo nego jednu običnu pljusku za neznanje. Moj nećak koji ima 12 godina bolje poznaje tematiku od tebe.
trazim jednu argumentovanu pljusku , pa odgovori ako mozes.

samo nemoj da bi mi uveo skrecioni sistem tipa 3 kad je u pitanju bakterijska flagela, jer ces uci u nepoznate minirane terene.
Bez da zalazim u kompleksne teme statistčke analize i vjerovatnoće, koja zahtjeva zavidno poznavanje istih, jedan kratak odgovor. Ključna greška tvog razmišljanja je dodijela važnosti i proizvoljno dodijeljivanje atributa 'kompleksnosti' nekom događaju u odnosu na druge događaje. Kao kada se kockaš bacanjem novčića i misliš da je dobijanje 1000 glava zaredom jako specijalan događaj a ustvari je jednako vjerovatan kao i sve ostale kombinacije. To je prva prepreka koju ti moraš savladati, pa onda mozes dalje.
nije to isto sto se trazi od Tebe, bacanje nocica i kocke nije isto sto i kompleksnost masine, koja ima dosta komponenata da bi funkcionisala.

ja pricam o kompleksnosti nanomasinerije a ne o bacanju kocke i novcica.
ExNihilo

#5856 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Nevolja s kreacionistima je to što mehanizmi evolucije, navodno, nisu vjerovatni (e.g. "kako mogu kompleksne strukture nastati iz random mutacija"), ali istovremeno mehanizam stvaranja čarobnim štapićem (doslovno shvatanje ajeta "budi - i ono bude!") ne predstavlja problem.

I tu se lomi konzistentnost kritičkog rezona i otkriva agenda: ne radi se o tome šta je vjerovatno već šta želimo da bude istina.

Samim tim, osobi kojoj je vjerovatnije stvaranje čarobnim štapićem, u odnosu na mehanizme evolucije, detaljno opisane i demonstrirane od strane desetina hiljada naučnika kroz stotine hiljada peer reviewed naučnih publikacija, potpuno je uzaludno objašnjavati bilo šta.
Smrcak15

#5857 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
nisu nelagoda ali smatra se necistocom.

nema radjanja Preko sexa zato i nema spermica. nemaju svrhu u dzennetu.
Spermići su jedan od izvora života (ne mislim pod ovim na topli obrok) :D kakva necistoca...
Pa ako postoje seksualni odnosi u dzennetu samo sa svrhom uzitka, fascinantno je onda što će biti orgazam bez ejakulacije jer se nema šta ejakulirati.
Čitav mehanizam odnosno refleksi su izmijenjeni onda u dzennetu. Za detalje možeš kontaktirati wikipediju ili bilo koju enciklopediju...
kakva necistoca...
cuj kakva, pa kad stane nekolike minute izgleda isto ko sline ili gnoj i to tebi ne izgleda necisto.

po toj logici krv isto nije prljava jer i to je izvor zivota, pa onako krvav hodati nije necisto :-)
Pa ako postoje seksualni odnosi u dzennetu samo sa svrhom uzitka, fascinantno je onda što će biti orgazam bez ejakulacije jer se nema šta ejakulirati.
orgazam u dzennetu nije namijenjen za ejakulaciju nego za ugodan osjecaj.
Usual_Suspect

#5858 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Smrcak15 wrote:
Usual_Suspect wrote:
Smrcak15 wrote:
trazim jednu argumentovanu pljusku , pa odgovori ako mozes.

samo nemoj da bi mi uveo skrecioni sistem tipa 3 kad je u pitanju bakterijska flagela, jer ces uci u nepoznate minirane terene.
Bez da zalazim u kompleksne teme statistčke analize i vjerovatnoće, koja zahtjeva zavidno poznavanje istih, jedan kratak odgovor. Ključna greška tvog razmišljanja je dodijela važnosti i proizvoljno dodijeljivanje atributa 'kompleksnosti' nekom događaju u odnosu na druge događaje. Kao kada se kockaš bacanjem novčića i misliš da je dobijanje 1000 glava zaredom jako specijalan događaj a ustvari je jednako vjerovatan kao i sve ostale kombinacije. To je prva prepreka koju ti moraš savladati, pa onda mozes dalje.
nije to isto sto se trazi od Tebe, bacanje nocica i kocke nije isto sto i kompleksnost masine, koja ima dosta komponenata da bi funkcionisala.

ja pricam o kompleksnosti nanomasinerije a ne o bacanju kocke i novcica.
Drago mi je da si upravo potvrdio moju dijagnozu. :lol:
Dozer

#5859 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Gor123 wrote:Image

I ovo je evolucija, stvarno cudno, toliko zivota na zemlji i izvan nje i sve je nastalo tom evolucijom ''onako''
Pcela se takodjer hrani medom koji proizvede, i ne proizvodi ga za nas, ljude, pa ma koliko se vjernici nafuravali da sve na planeti postoji samo radi nas i nasih potreba.
Pcele postoje oko 80 miliona godina (brojem: 80.000.000), sto je najstarija nadjena fosilizirana pcela, a sto niposto ne znaci da nisu cak i starije od toga. I ovo je za nekih 79.750.000 godina duze od naseg postojanja.

Mi smo otkrili da je med ljekovit puno prije Kur'ana, i to par hiljada godina prije. Stari Egipcani su se kupali u njemu.
A pcela ne ostavlja zaoku radi toga da bi sacuvala ljekovitost meda za nas (koja glupost... :roll: ), nego radi toga da bi sacuvala med od kontaminacije za sebe.
Takodjer, to je jedan od odbrambenih mehanizama, jer zaoka koju pcela ostavi u zrtvi nastavlja da pumpa otrov jos 10-ak sekundi, sto povecava sanse da ce zrtva biti onesposobljena i da nece moci nastaviti napad na pcelu ili njenu kosnicu, kao i da nece moci otici po svoja pojacanja i tako otkriti ostalima lokaciju kosnice. Zrtva jedne pcele je minorna u odnosu na moguci masakr cijele kolonije.
Ovo izgleda fantasticno za jednog insekta, a? Nevjerovatno, jer zivotinje i insekti nisu inteligentni, sve je to samo instinkt, a inteligencija je rezervisana samo za nas, ljude :D

Pcela ima skoro 20.000 vrsta. Kako biste vi objasnili da je samo jedna jedina vrsta od svih njih, negdje u Africi, skontala kako da se odbrani od strsljenova, kojem njihove zaoke ne mogu nista... Inace, strsljen nakon pronalazenja kosnice ostavi svoj feromon i ode po raju, a 6-7 strsljenova je sposobno za 1-2h potamaniti kompletnu kosnicu sa preko 3.000 pcela.
A ove pcele su skontale da se odbrane tako sto strsljena koji je pronasao njihovu kosnicu napadnu odjednom u velikom broju, i da ga uopste ne ubadaju jer nema svrhe, nego navale na njega i svojim tijelima i radom krila podignu njegovu temperaturu i bukvalno ga zivog skuhaju.

Pitanje za vas - zasto je bog samo ovoj jednoj jedinoj vrsti dao tu sposobnost? Ili se, ipak, radi o evoluciji kroz vise miliona godina, pri cemu je samo ova vrsta naucila kako da se brani? :D
Smrcak15

#5860 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Imaš neki hadis da to potkrijepiš?
Zejd b. Erkam, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Tako mi Onoga u čijoj je ruci moja duša, doista će jednom od njih (stanovnika Dženneta) biti data snaga stotinu ljudi u jelu, piću i snošaju! Njihova (fiziološka) potreba bit će u vidu znoja koji će izlaziti iz njihove kože, a mirisat će poput mošusa i time će se njihovi stomaci smanjiti.”[26]

[26]prenosi Ahmed
Last edited by Smrcak15 on 24/08/2018 11:22, edited 1 time in total.
Smrcak15

#5861 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:Nevolja s kreacionistima je to što mehanizmi evolucije, navodno, nisu vjerovatni (e.g. "kako mogu kompleksne strukture nastati iz random mutacija"), ali istovremeno mehanizam stvaranja čarobnim štapićem (doslovno shvatanje ajeta "budi - i ono bude!") ne predstavlja problem.

I tu se lomi konzistentnost kritičkog rezona i otkriva agenda: ne radi se o tome šta je vjerovatno već šta želimo da bude istina.

Samim tim, osobi kojoj je vjerovatnije stvaranje čarobnim štapićem, u odnosu na mehanizme evolucije, detaljno opisane i demonstrirane od strane desetina hiljada naučnika kroz stotine hiljada peer reviewed naučnih publikacija, potpuno je uzaludno objašnjavati bilo šta.
istovremeno mehanizam stvaranja čarobnim štapićem (doslovno shvatanje ajeta "budi - i ono bude!") ne predstavlja problem.
nije isto kada Bog svojom moci kaze bude i ono nastane, znaci zacetenik je Bog Preko svoje moci.

dok slucajni dogadjaji sami od sebe p ovasem vjerovanju kreiraju kompleksne strukture i daju im funkcije.
ExNihilo

#5862 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Smrcak15 wrote:
ExNihilo wrote:Nevolja s kreacionistima je to što mehanizmi evolucije, navodno, nisu vjerovatni (e.g. "kako mogu kompleksne strukture nastati iz random mutacija"), ali istovremeno mehanizam stvaranja čarobnim štapićem (doslovno shvatanje ajeta "budi - i ono bude!") ne predstavlja problem.

istovremeno mehanizam stvaranja čarobnim štapićem (doslovno shvatanje ajeta "budi - i ono bude!") ne predstavlja problem.
nije isto kada Bog svojom moci kaze bude i ono nastane, znaci zatenik je Bog Preko svoje moci.

dok slucajni dogadjaji sami od sebe p ovasem vjerovanju kreiraju kompleksne strukture i daju im funkcije.
Znači, nema nikakvog procesa iza tog stvaranja, biće se jednostavno materijalizira? To je tvoje alternativno objašnjenje?
Dozer

#5863 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Gor123 wrote:Ovaj ovjek Dr. Zakir je pametniji od sviju nas zajedno tako da mu ne mozemo bas puno prigovoriti!!

Odgovori te na pitanja
"Odgovori ce mo" :D (Zasto je polupismenost konstanta kod vjernika na ovoj temi... :roll: ...)
Ko su "Mi"? :D
Bloo
Globalna šefica

#5864 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Zejd b. Erkam, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Tako mi Onoga u čijoj je ruci moja duša, doista će jednom od njih (stanovnika Dženneta) biti data snaga stotinu ljudi u jelu, piću i snošaju! Njihova (fiziološka) potreba bit će u vidu znoja koji će izlaziti iz njihove kože, a mirisat će poput mošusa i time će se njihovi stomaci smanjiti.”[26]

[26]Ahmed. Šejh Ibn Usejmin, rahmetullahi alejhi, rekao je: “Kaže El-Munziri u Tergibu i terhibu: ‘Prenosiocima hadisa može se dokazivati, nalaze se u Sahihu, i hadis još bilježi i Taberani sa ispravnim lancem prenosilaca, a Ibn Hibban i Hakim ga ocjenjuju vjerodostojnim’.”
Snaga u snošaju...zna se šta je snošaj (znaš li?). Snošaj nužno ne mora završiti orgazmom.
Znači sati i sati odnosa...što ne implicira sate i sate orgazma nakon toga.

Fiziološke potrebe? Po Maslowu ili ?
Da nisi mislio na fiziološke funkcije - u koje ti spada i razmnožavanje.
Smrcak15

#5865 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

[26]Ahmed. Šejh Ibn Usejmin, rahmetullahi alejhi, rekao je: “Kaže El-Munziri u Tergibu i terhibu: ‘Prenosiocima hadisa može se dokazivati, nalaze se u Sahihu, i hadis još bilježi i Taberani sa ispravnim lancem prenosilaca, a Ibn Hibban i Hakim ga ocjenjuju vjerodostojnim’.”
Snaga u snošaju...zna se šta je snošaj (znaš li?). Snošaj nužno ne mora završiti orgazmom.

pa ako neces orgazm onda nece ni biti tamo, jer stvari se u dzennetu materijalizuju preko zelja

dovoljno je da pozelis imati orgazam 10 minuta, imat ces ga, pozelis da imas 1 dana imat ces ga, prekines zadovljstvo kad hoces itd
more biti a i ne mora, zavisno sta zelis tamo :D
Da nisi mislio na fiziološke funkcije - u koje ti spada i razmnožavanje
tamo razmnozavanje nije potreba jer nema smrti

fizioloska potreba je tamo se cilja mala i velika nuzda koje nece biti tamo nego ces procesi u stomaku razradjivati hranu u stomaku i producirati mirisljav znoj.
Smrcak15

#5866 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:
Smrcak15 wrote:

nije isto kada Bog svojom moci kaze bude i ono nastane, znaci zatenik je Bog Preko svoje moci.

Znači, nema nikakvog procesa iza tog stvaranja, biće se jednostavno materijalizira? To je tvoje alternativno objašnjenje?
nikakav proces, znaci materijalizacija pokrenuta od rijeci...ali ce materijalizacija nastajati iz zelja stanovnika vjernika, nesto pozelis ono se stvori pred tobom...znaci zelje diktiraju materiju u dzennetu.
Dozer

#5867 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
shbc wrote: A bolescure iz insekata? To nista jel?
u Kuranu je rekao med je lijek za ljude...ubacivanje ostalih inseakata u ovu pricu nema smisla.
Nenadjebivo...
U Kur'anu rekao nesto sto se znalo hiljadama godina prije Kurana... Vrh, nema dalje :lol:

Necemo o, recimo, komarcima koji prenose smrtonosne bolesti, a? Dao bog komarce koji se hrane nama, i pri tome nas ubiju.
Ah...da...opet sam zaboravio...to je test, jel' tako?
I komarce je stvorio sejtan, nije bog :lol: :lol: :lol:

Ko prezivi tu boziju smrtonosnu bolest, on je heroj, ali nije zajeb'o gabo, nego sejtana, i zato ce u dennet :lol:
Last edited by Dozer on 24/08/2018 11:48, edited 2 times in total.
ExNihilo

#5868 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

"Korisne" mutacije su smiješan koncept, ali s mirišljivim govnima nemamo problema.
Bloo
Globalna šefica

#5869 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

pa ako neces orgazm onda nece ni biti tamo, jer stvari se u dzennetu materijalizuju preko zelja

dovoljno je da pozelis imati orgazam 10 minuta, imat ces ga, pozelis da imas 1 dana imat ces ga, prekines zadovljstvo kad hoces itd
more biti a i ne mora, zavisno sta zelis tamo :D
Da nisi mislio na fiziološke funkcije - u koje ti spada i razmnožavanje
tamo razmnozavanje nije potreba jer nema smrti

fizioloska potreba je tamo se cilja mala i velika nuzda koje nece biti tamo nego ces procesi u stomaku razradjivati hranu u stomaku i producirati mirisljav znoj.
Hmm

Znači neće biti seksa uopšte, već hrpa ljudi koji leže i zaželjavaju orgazme...awesome. I dobiju ih!

Nema smrti, ali ima razmnožavanja samo ne putem seksualnog odnosa, sam reče. Zamislis dijete i puf! imaš dijete.

Ovo me zbunjuje - nema menstruacije jer je neugoda. Znači jedan proces je nekako zaustavljen - nema lučenja hormona iz jajnika - ali to ne utječe na ostatak funkcionisanja organizma. Nema spermija, znači opet neki hormon blokira...
Ali zadržano je varenje hrane.
Allah is very picky kod procesa u ljudskom organizmu.
Smrcak15

#5870 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:"Korisne" mutacije su smiješan koncept, ali s mirišljivim govnima nemamo problema.
smijesan jer svi experimenti ovoga svijeta ni jedan nije dokazao kako slucajni dogadjaji stvoren kompleksne strukture sa funkcijama, dok tamo nema govana, nemoj izokretati stvari

znaci hrana po hadisu psolanika se sagrijeva u stomaku i ispari kroz kozu kao mirisljav znoj, nema tu govana ni unutra ni van covjeka
Bloo
Globalna šefica

#5871 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

@medo
@vatrogasac

Kakav je vaš stav o ovim neverending orgazmima u dzennetu?
Metaforično ili pak nešto drugo?
Smrcak15

#5872 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Hmm

Znači neće biti seksa uopšte, već hrpa ljudi koji leže i zaželjavaju orgazme...awesome. I dobiju ih!

Nema smrti, ali ima razmnožavanja samo ne putem seksualnog odnosa, sam reče. Zamislis dijete i puf! imaš dijete.

Ovo me zbunjuje - nema menstruacije jer je neugoda. Znači jedan proces je nekako zaustavljen - nema lučenja hormona iz jajnika - ali to ne utječe na ostatak funkcionisanja organizma. Nema spermija, znači opet neki hormon blokira...
a boze dragi, kaze se jasno hoce a ona opet nece, dobro neka nece onda :)
Bloo
Globalna šefica

#5873 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:

Pa što bi iko prolazio kroz proceduru snošaja (mada mirišljavi znoj! - možda i druge stvari bolje mirišu u dzennetu) kada može imati orgazam kada zaželi...umjesto da gusla i znoji se i puhce i stavlja zeni kesu na glavu.
Smrcak15

#5874 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:@medo
@vatrogasac

Kakav je vaš stav o ovim neverending orgazmima u dzennetu?
Metaforično ili pak nešto drugo?
negiranje seksa u Raju, je negiranje hadisa koji govore o tome, i plus ako ne bi bio seks u raju

moze li mi neko objasniti zasto onda Allah mami muskarce za prelijepim zenama u dzennetu sa prekrasnim ocima a bogami i grudima :D zna Allah dobro sta muskarci hoce , sta im dusa trazi...pa zato ih mami u Raj sa tim cime zude

je li to samo da bi gledali jedni druge :D to bi bila falinka neka, gledaj a ne diraj, zena sam ti , samo gledaj a ne diraj nista..pa to vise nije Raj to je Dzehennem onda :lol:
Last edited by Smrcak15 on 24/08/2018 11:42, edited 1 time in total.
Smrcak15

#5875 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:

Pa što bi iko prolazio kroz proceduru snošaja (mada mirišljavi znoj! - možda i druge stvari bolje mirišu u dzennetu) kada može imati orgazam kada zaželi...umjesto da gusla i znoji se i puhce i stavlja zeni kesu na glavu.
Pa što bi iko prolazio kroz proceduru snošaja
reci mi da se salis :D
Locked