SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#5851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

O'zone wrote:Samo ću jednom zamoliti da prestanete!

Niti je mjesto niti je vrijeme da liječite probleme koje imate između sebe. Bolje da skupite sve uma što imate i da skontamo kako da se izvučemo iz govana u kojima smo trenutno.
Imamo institucije. Kada institucije ne rade svoj posao ima još jedan način da se izvučemo iz govana u kojima smo.

Problem je u tome što kada bih ja predložio taj način, ti bi me banovao zbog kršenja pravila foruma.

Kada institucije ne rade svoj posao i kada zbog toga dolazi zbog gubitka života, društvo, građani, ne samao da imaju pravo, nego i obavezu, da uspostave red vaninstitucionalnim metodama.

Ja sam legalista, ali kada legalni put ne daje rezultat, onda sam pristalica izreke da nužda zakon mijenja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Vratile se prije dva dana, pocela skolska godina i.... :(
dustaban

#5853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dustaban »

Logovan wrote:
frngla wrote: Mudželet je u zatvoru, kao i Maslo koji je pokupio ženu na Pofalićima kod tramvajskog stajališta. Mislim da su obojica dobili po 8 godina zatvora.
Ne vjerujem, ali ako je istina, čuj samo osam.
dustaban wrote:Dajte imena AUTO-UBICA na slobodi.
Kao i onih koji su u zatvoru.
Sve ubice popisati.
Dodatak - i zrtve!

Dakle mislim da je krajnje vrijeme da se ovaj fenomen - objesnih i nesankcionisanih auta-ubica konacno shvati ozbiljno i pocne rjesavati svim sredstvima.
Pri tome na policiju i nas korumpirani pravni sistem, koji je sav u nemilosti preplacenih advokata koji za pare oslobodjaju i serijskog ubicu... dakle na taj segment ne treba uopce racunati.
Auto-ubice, kao i sve druge ubice koji se slobodno setaju, treba za pocetak prozvati imenom i prezimenom.

Pa krenimo...
drug_profi

#5854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Rjesenja u ovom sistemu nema, jer je napravljen da budemo nejednaki.
Ko ce komesara i tuzioca prisiliti da rade u interesu gradjana? Neka komisija?
Dovoljno su zapetljali da je uvijek neko drugi krivac.
A rjesenje je jednostavno, NVZ, ali fakat bez zajebancije...
Ovdje jedino neka vrsta radikalizma moze donijeti promjene jer smo svi totalno opusteni i potpuno nesvjesni odgovornosti za ovo stanje u drustvu.
Sveli su nas na brigu oko egzistencije, unistavajuci nam firme, zatim nam spuste zivotni standard i cilizacijske norme, zatim nam pocnu ugrozavati djecu, i mi se o sebi zbavili dok oni krcme duhanjare, hidrogradnje, bosnalijeke, telekome...
a ako ko sta upita... pazi eto ga referendum, eto ga babaroga...

Ja sam davno reko ko nas JEBE! Zasluzili smo. Ja krvario jednom i necu nikad vise, jebo nam pas mater, i treba da pocrkamo ko stoka jer jesmo stoka....
Tomahawk11
Globalni moderator

#5855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Hakiz wrote:
O'zone wrote:Samo ću jednom zamoliti da prestanete!

Niti je mjesto niti je vrijeme da liječite probleme koje imate između sebe. Bolje da skupite sve uma što imate i da skontamo kako da se izvučemo iz govana u kojima smo trenutno.
Imamo institucije. Kada institucije ne rade svoj posao ima još jedan način da se izvučemo iz govana u kojima smo.

Problem je u tome što kada bih ja predložio taj način, ti bi me banovao zbog kršenja pravila foruma.

Kada institucije ne rade svoj posao i kada zbog toga dolazi zbog gubitka života, društvo, građani, ne samao da imaju pravo, nego i obavezu, da uspostave red vaninstitucionalnim metodama.

Ja sam legalista, ali kada legalni put ne daje rezultat, onda sam pristalica izreke da nužda zakon mijenja.
Cekaj, ako sam razumio, sad da ja kazem da na silu treba odgovoriti silom, da bih za to bio banovan?!
Nisam pristalica sile, dapace. Ako se covjek mora braniti, to je onda nesto drugo.
U drzavi u kojoj zakoni ne funkcionisu i ne vaze za sve, nema druge nego svoju pravdu sprovesti.
Vitezanin

#5856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Na proteste treba ponijeti slike dosadašnjih ubojica na cestama Sarajeva i njihovih žrtava s imenom i prezimenom i napisati gdje se trenutno ubojice nalaze.
studiorum_tuzlaensis

#5857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Dajte tu sliku ubice da vidimo, nemamo svi Fejsbuk.
Hakiz

#5858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

helpdesk1 wrote:
Vitezanin wrote:Dvije djevojke su ubijene sinoć. Mislim da nije ok da trolate.
Tako je, ubijene su. SVe dok se auto u Zakonu ne bude tretiralo kao i vatreno oružje , kazne za ova i ovakva ubistva će i dalje ostati preblage.
Sjećam se vijesti koja kaže da je u SAD doktor koji je naglo zakočio ispred biciklista i time uzrokovao da biciklisti nalete na njegov auto i pretrpe povrede, i pored toga što su oba biciklista preživjela, osuđen na 15 godina zbog pokušaja ubistva.

Ubije neko nekoga autom i nakon nekoliko mjeseci je vani. Da koristi pištolj, bio bi 10 godina u zatvoru.

Naši zakoni od automobila prave oružije.
1946--1987

#5859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1946--1987 »

Produkt sistema u kojem zivimo, ovakvih govana kao on je kolko hoces a glava je u torbi svaki put kad prelazis ulicu.
Pa dokle vise jebem li im najmilije...

Jbgt, zalosno je da ubica kao rastoder sjedi pored mene i ruca ono sto i ja.
Last edited by 1946--1987 on 11/10/2016 13:33, edited 1 time in total.
Naslovnica

#5860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Image
MOSALJOZE

#5861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Slušam sad na radio mix neka Svjetlana na protestima ispred vlade KS,raspitaš se malo oko dotične i shvatiš da je to JEBENA POLITIKA MRŠ.
Vitezanin

#5862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

studiorum_tuzlaensis wrote:Dajte tu sliku ubice da vidimo, nemamo svi Fejsbuk.
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

ako sam išta naučio za sve ove godine

to je činjenica da našoj policiji ne možeš pobjeći

ako žele uhvatit će te... možeš se spasiti bijegom preko grane kao onaj bivši komesar, vedranov ubica, ante jelavić, skrivat se kao dabić... ali kad tad ćeš doći na svoje
osim ako nemaš bogatu političku zaštitu što je rijetkost... kod nas neki misle ako znaju nekog ministra da imaju zaštitu
ima iznad popa pop... neće se niko mislim zalagati za ovog ubicu

samo što je pobjegao i skrivao se može dobiti maks veliku kaznu jer nije pomogao unesrećenima

samo da ne nađu nekog ko će za 100000 odležati u zatvoru za njega
Hakiz

#5864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

MOSALJOZE wrote:Slušam sad na radio mix neka Svjetlana na protestima ispred vlade KS,raspitaš se malo oko dotične i shvatiš da je to JEBENA POLITIKA MRŠ.
To da će se ovakve stvari politički koristiti, da će biti provokatora u svim protestima itd je normalno. Treba organizacijom to predvidjeti i anulirati. Ali moraš očekivati da će se to desiti.
BlueBlood

#5865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BlueBlood »

Image
Bodkin

#5866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Pitar sa Kariba wrote: U redu je, ide sjednica....

Image
:| jel to jedna od ubijenih ili obje?
Obje :(
Sjeb teski :( uvijek kad ovako nesto procitam prodje mi na sekundu kroz glavu kako ne daj Boze da je neko poznat i ovako saznas...
Mutivoda

#5867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mutivoda »

dustaban wrote:
Dodatak - i zrtve!

Dakle mislim da je krajnje vrijeme da se ovaj fenomen - objesnih i nesankcionisanih auta-ubica konacno shvati ozbiljno i pocne rjesavati svim sredstvima.
Pri tome na policiju i nas korumpirani pravni sistem, koji je sav u nemilosti preplacenih advokata koji za pare oslobodjaju i serijskog ubicu... dakle na taj segment ne treba uopce racunati.
Auto-ubice, kao i sve druge ubice koji se slobodno setaju, treba za pocetak prozvati imenom i prezimenom.

Pa krenimo...
http://ba.n1info.com/a116923/Vijesti/Vi ... icama.html
sinuhe

#5868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sinuhe »

Ima tu svega dok se ovakva ubistva desavaju jednom godisnje u centru Sarajeva. Da li je rijec o nekoj subkulturi, specificnom ambijentu... Neko se vec trebao zabaviti ovakvim stvarima. Kako vidim najgori ubijaju najbolje.
dustaban

#5869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dustaban »

Tomahawk11 wrote: Cekaj, ako sam razumio, sad da ja kazem da na silu treba odgovoriti silom, da bih za to bio banovan?!
Nisam pristalica sile, dapace. Ako se covjek mora braniti, to je onda nesto drugo.
U drzavi u kojoj zakoni ne funkcionisu i ne vaze za sve, nema druge nego svoju pravdu sprovesti.
Mada smo svi trenutno uznemireni sinosnjim dvostrukim ubistvom (ja bih ubicu sad zadavio rukama) mislim da je moja ideja krajnje civilizovana i prihvatljiva - OBJAVIMO IMENA

drumskih ubica i njihovih zrtava.

Ja recimo nisam znao da je sin vlasnika ovog Metropolisa jedan od tih ubica. Moja noga vise nece uci tamo.
Imena i slike ubica, hajmo...
BlueBlood

#5870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BlueBlood »

Sjećaš li se Denisa Mrnjavca...
Sjećaš li se Amara Mistrica...
Sjećaš li se Have Dovadzije...
Sjećaš li se Edite Malkoc...
Sjećaš li se Selme A....

Znas li da ovo nisu nesreće, znaš li da su ovo UBISTVA?
commendatore

#5871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by commendatore »

Naslovnica wrote:Image

kakva gnjusna škenja jebote.... tacno je gamad ološ i deformisan fizicki genetski i intelektualni otpad zasjeo na vlast i funkcije odlucivanja mamu li vam jbm....
agent_zero

#5872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

MOSALJOZE wrote:Slušam sad na radio mix neka Svjetlana na protestima ispred vlade KS,raspitaš se malo oko dotične i shvatiš da je to JEBENA POLITIKA MRŠ.
I to je sve pametno što si mogao primjetiti i doći ovdje da napišeš i to na ovakvoj temi?
Gandra_1

#5873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gandra_1 »

Mutivoda wrote:
dustaban wrote:
Dodatak - i zrtve!

Pa krenimo...
http://ba.n1info.com/a116923/Vijesti/Vi ... icama.html
Fali ovdje jos nesreca:
Na Skenderiji je poginuo onaj strani drzavljanin
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120526118

Sin Metropolisa:

Podsjećamo, Nedžad Rašidagić je sin vlasnika pomenutog ugostiteljskog objekta, a on je početkom novembra 2006. godine upravljajući automobilom marke Mercedes sletio s kolovoza i na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića, te povrijedio Kasima Džubru, Abdulaha Skaku i Nermina Mušiklića. Uzrok nesreće je bila neprilagođena brzina, a Rašidagić je bio slobode lišen tek nekoliko dana. Hašim Kadić nije imao priliku da bude jedan od gostiju na otvaranju novog „Metropolisa“ u SCC-u, gdje bi ga, kao što je i ostale goste, dočekao nasmijani Rašidagić.

Sin Zmaja:

sin vlasnika ćevabdžinice „Zmaj“, nedavno sretno započeo školovanje van BiH. Podsjećamo, Aljović je 24. juna 2012. godine, upravljajući Mercedesom E320, na Obali Kulina bana udario u Citroen C3, koji je vozila Ajla Hadžismailović. Od siline udara Citroen je završio na trotoaru pored Narodnog pozorišta, a vozačica je sa teškim i po život opasnim povredama prevezena u KCUS. Njemu je, za razliku od Rastodera, određen jednomjesečni pritvor, koji je prekinut jer više „nije postojala opasnost da utiče na svjedoke“.
Alfons Kauders

#5874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

"Na sjednici će biti prisutan i komesar i tužiteljica, jer su nam potrebne informacije iz svih institucija koje se tiču sigurnost građana Kantona Sarajevo. Na raskrsnice u KS-u smo namjeravali postaviti 24 nova radara, ali to još uvijek nije realizirano, jer su nam zbog žalbe drugih kompanija dva puta odbijeni projekti", navodi premijer KS i dodaje da se na ovaj način može smanjiti broj saobraćajnih nesreća u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Ovom debilu nije jasno da 24 nova radara nece rijesiti nista, jer gle cuda, TRKACE I KRIMINALCE BOLI KURAC ZA RADARIMA!!!

Radari se postavljaju da se uzimaju pare, a ne da se poboljsa sigurnost saobracaja. Koja je korist od 100 jebenih radara ako ce to znaciti da ce 99% vozaca voziti kao sto vec vozi, a onih 1% sto divljaju ce svakako nastaviti po starom - jer ih boli kurac.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Neka, dok se skonta sta i kako, mozda se nadje kakav zrtveni jarac za babinog sina....cuj mozda nije on, jasta, sigurno stari sesticu posudjuje okolo kako mu cejf :-)
Post Reply