Sebija All about

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#5851 Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

uglavnomja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ljudski i profesionalno bi bilo da nakon ovog direktor BHRT-a, direktor programa BHT-a, urednik informativnog programa i urednik emisije podnesu ostavke.

:lol:

a dje direktorica?
Lični animoziteti i javni pritisak na KCUS zbog Sebije Izetbegović su odavno postali prevelik teret za tu ustanovu. Ona je odavno trebala shvatiti da je vrijeme za druge izazove.
Naslovnica

#5852 Re: Sebija All about

Post by Naslovnica »

It_is_a_Leclerc wrote:
uglavnomja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ljudski i profesionalno bi bilo da nakon ovog direktor BHRT-a, direktor programa BHT-a, urednik informativnog programa i urednik emisije podnesu ostavke.

:lol:

a dje direktorica?
Lični animoziteti i javni pritisak na KCUS zbog Sebije Izetbegović su odavno postali prevelik teret za tu ustanovu. Ona je odavno trebala shvatiti da je vrijeme za druge izazove.
Ministarstvo zdravstva...
Ili, još bolje, Sebiju za kantonalnog premijera!
:lol: :roll:
vjesticanametli

#5853 Re: Sebija All about

Post by vjesticanametli »

[quote="DonieBrasco"]Hocemo li mi gledati svršetak Izetbegovica kao sto je bilo sa Ceausescu.

P.S. Svim SDA clanovima, poltronima, uhljebima, dosljama na buđetu, sjetim se najmilijih. :thumbup:[/quote]

Valjda ce biti...nicija nije do zore
Usput pometlat svu politicko aktivnu gamad skupa s familikom ...sve u logore
It_is_a_Leclerc

#5854 Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Naslovnica wrote: Ministarstvo zdravstva...
Ili, još bolje, Sebiju za kantonalnog premijera!
:lol: :roll:
Više kao - trenutna ostavka, napuštanje KCUS i odlazak u neki privatni posao.
Juliuscezar

#5855 Re: Sebija All about

Post by Juliuscezar »

pici wrote:
PROBLEMI S TONOM
Direktor BHRT-a o intervjuu sa Sebijom Izetbegović: Da, ponovo smo snimali neke dijelove razgovora
e moj belmine sHo se ofirasH... reci posteno, dosla direktiva odozgo a ne svaljivat na tonca
A samo dokaz o kolikom se mediokritetu radi, jednostavno da ima bilo kakvu ambiciju bilo kakvu ideju mogao je izaći u javnost i postati jedna od najpopularnijih osoba u državi. Dobiti puno više od mrvica koje mu sada daju, samo da nije ispodprosjecan
bersK

#5856 Re: Sebija All about

Post by bersK »

Najjači su mi komentari tipa pa šta ima veze žena ništa nije pogrešno rekla, šta ste se uhvatili nekih montaža.

Počinjem najozbiljnije no ikad, da sumnjam u inteligenciju ovog zapička od naroda. Guzi ih Sebija, potruj ih sve, pomoći ću ti ako treba.
zubi

#5857 Re: Sebija All about

Post by zubi »

Bluemore wrote:
pici wrote:upravo... data situacija je...

Image
sad ne znam je li ovo ona ili mi :?:
KAKO JE SEBIJA IZETBEGOVIĆ PONOVO OBMANULA JAVNOST: Neistine o visini plate, dugovima, broju šefova i primljenih ljekara
http://zurnal.info/novost/20774/neistin ... h-ljekara-
"...Manja nego kod mojih prethodnika. Ni ranije nisam imala veliku plaću, zlatni menadžeri su bili bivši generalni direktori KCUS-a“, kazala je Izetbegovićeva u tehnički zadovoljavajućem dijelu intervjua, optuživši medije da su objavili lažne informacije o njenoj plaći.

U Službi za finansije ostao je trag da je prof.dr. Sebija Izetbegović u periodu od 2009-2012. godine po osnovu zaključenih menadžerskih ugovora br. 0201-1-412 od 27.04.2009, br. 0201-1-159 od 13.02.2010, br. 0203-1-661 od 16.08.2011.godine, “zaradila” samo kao direktor Discipline za ginekologiju, akušerstvo i pedijatriju oko 200.000 KM.

Zvanično, tokom 2010. godine ukupna neto primanja Sebije Izetbegović, po osnovu menadžerskog ugovora, mjesečnih stimulacija i prekovremenih sati iznosila su 59.120,81KM. Godinu kasnije naplatila je 56.623,12KM, a 2012.godine 55.745,11 KM. Prosječna mjesečna primanja zlatne menadžerice iznosila su skoro 5000 KM."

Aferim.
Bluemore

#5858 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

bersK wrote:Najjači su mi komentari tipa pa šta ima veze žena ništa nije pogrešno rekla, šta ste se uhvatili nekih montaža.

Počinjem najozbiljnije no ikad, da sumnjam u inteligenciju ovog zapička od naroda. Guzi ih Sebija, potruj ih sve, pomoći ću ti ako treba.
ne znam je li sindrom ovce ili stranacki podojenih..
moonca

#5859 Re: Sebija All about

Post by moonca »

Prosječna mjesečna primanja zlatne menadžerice iznosila su skoro 5000 KM."
Ako je ovo njen prosjek - sasvim ok. :|
Prijateljica radila u posti - imala je blizu 2 000 KM :-) nije nikakva sefovska, menadzerska pozicija.
MOSALJOZE

#5860 Re: Sebija All about

Post by MOSALJOZE »

Sebiju kandiduj se imaš moj glas, :izet: te Zvizdić i njegova relaksacija odnosa :zzzz:
cyprus

#5861 Re: Sebija All about

Post by cyprus »

JThomas wrote:biće oni nagrađeni za poslušnost i predanost poslu :thumbup:
E jesu predani... Pa ovako traljavo ne bi ispalo ni da su pokušavali bit ofirni :mrgreen:
hujdur007

#5862 Re: Sebija All about

Post by hujdur007 »

Nisam imao strpljenja da gledam čitav intervju. Je li objavljen dio gdje je govorila o agregatnom stanju doktora?
JThomas

#5863 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ni pola potencijalnog glasa neće gospoja ovdje izgubiti. za njih je ovo savršeno odrađeno. zavodi red i jebe ne vadi :thumbup:

i ono što sam nekad govorio o potencijalnoj kampanji - da će bakir za nju morati angažovati duplo više nego za sebe samog...evo vidite već da je tako.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5864 Re: Sebija All about

Post by pici »

belminu urucit nagradu risto dzogo... cuj nevaljaju rasvjetljivac i tonac... isto tako otkazu predstavu u pozoristu glumac dodje pjan ko letva, zao nam je otkazano iz tehnickih razloga :mrgreen:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#5865 Re: Sebija All about

Post by Nurudin »

Zanimljivo kako se ova revolucionistički raspoložena raja loži na nekakvu odbranu doktora , a isti ti
svećenici u bijelim mantijama su u 95 % slučajeva članovi neke od vladajućih stranaka.
Dok im je dobro i dok mogu da rade po svome, bez da ikome odgovaraju, osim možda užoj porodici
kao onaj Gavran što sad kmeči kod Senada, a dva'es godina je bio mali bog...ili onaj doktor iz Foče
što lafo nešto odbrusiše Dodiku , raja svršava na to, a lik jasno kaže da je član snsd-a i kao "ja sam lično glasao
toliko puta za Dodika" ....Pa šta hoćeš sad , sveopću narodnu podršku?!
Tako da, zmija Sebija , samo sikći ...lijepi strah spusti svakoga na zemlju.
Roccohljup

#5866 Re: Sebija All about

Post by Roccohljup »

Nurudin wrote:Zanimljivo kako se ova revolucionistički raspoložena raja loži na nekakvu odbranu doktora , a isti ti
svećenici u bijelim mantijama su u 95 % slučajeva članovi neke od vladajućih stranaka.
Dok im je dobro i dok mogu da rade po svome, bez da ikome odgovaraju, osim možda užoj porodici
kao onaj Gavran što sad kmeči kod Senada, a dva'es godina je bio mali bog...ili onaj doktor iz Foče
što lafo nešto odbrusiše Dodiku , raja svršava na to, a lik jasno kaže da je član snsd-a i kao "ja sam lično glasao

Jah....a Sultanija nema ama baš nikakve veze sa strankama, i ona sve sto radi je iz čistog merhameta da pomogne narodu i državi :D :D :D
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#5867 Re: Sebija All about

Post by Nurudin »

Roccohljup wrote:
Nurudin wrote:Zanimljivo kako se ova revolucionistički raspoložena raja loži na nekakvu odbranu doktora , a isti ti

Jah....a Sultanija nema ama baš nikakve veze sa strankama, i ona sve sto radi je iz čistog merhameta da pomogne narodu i državi :D :D :D
Naravno da ima ...kad se Kurta i Murta tuku ja se izmaknem, a ne podmičem se da me zajašu .
homar

#5868 Re: Sebija All about

Post by homar »

Moj Belmine, žao mi te je kako si nisko pao. Žalim i sebe, jer nisam u mogućnosti ništa da pomognem da se ovaj ološ i sa BHT i sa KC otjera.
Za početak mogu prestati plaćati RTV taksu, to mi je jedino ostalo.
Fudo Bosna

#5869 Re: Sebija All about

Post by Fudo Bosna »

:thumbup:

Ma vise mi je "pun kufer", kmecanja neokomunista i prikrivenih SBB ovaca na ovom topicu !

Bez ikakve objektivne analize, bez iole ikakvog pokusaja da se gledaju cinjenice a " argumenti" su: kuja, kucka, kurva, vjestica i sta vec ne? Razlog, samo neciji neizivljeni kompleksi, a ne bi reakcije ove bucne manjine bile ni 50% ovakve, i ovo kmecanje, i branjenje dvijedecenijskog kriminala predhodnika, i krokodilske suze za "nevinim" doktorima, da se doticna ne preziva Izetbegovic pa se probudio balijski kompleks kod pojedinaca...

Ma da: trebala je, "sram je bilo" produzavati ugovore doktorima, koji su dvadeset godina sefovi klinika.
"Trebala je", ma, " sram je bilo" i dalje dozvoliti rad na 2/3 stolice, privatnu praksu, "grebo" pacijente koji nemaju love da idu privatno, a sto rad na UKCS ispasta, zbog nelojalne konkurencije/iliti takmicenja sa poslodavcem, (jer ako imas privatnu ordinaciju i bolje uslove za masnu lovu nego na radnom mjestu a sam si u istoj firmi/bolnici radis privatno isti posao i to je takmicenje sa poslodavcem), sam si sopstvenoj klinici/firmi konkurencija, a pacijenti cekaju danima na preglede, ali, ako ti dodju privatno, manje ce cekati i na Klinici i logicno da ce biti povlasteni, "sram" Sebiju da bude, treba doktorima dati da rade maksimum po 4 sata u bolnici a 8 h privatno , ko grebe buraniju/pacijente ove koji nemaju love, ma da, zdrvstvo je samo za raju koja ima love? :izet:

Ono, ( o danima cekanja u krevetu bez da te i pogledaju bez koverte smo iskusili ili sami ili clanovi nasih familija ili nasi poznanici, i trajalo je godinama, npr. konkretno bas ta ortopedija odakle moralisti najvise "kmece"), a nisu godinama na to kmecali nego one bez love i stele tetirali kao stoku i na ortopediji i na drugim odjelima UKCS, a gospodi nezadovoljnim doktorima to nije ranije nimali smetalo, ali cim im je Sebija "stala na zulj", kmeci, zali se Avazu i Face TV, placi i glumi moralistu i brigu za pacijente, " jest, aha , malo morgen" . :D

Dugovi, ma koga je jos "briga" za milione protracene, na neiskoristenu opremu na turisticke seminare, sram te Sebija. Ne smijes dirati sujetu bajnih doktora, moze gospoda biti " neraspolozena" a valja im po 15 tak dana ici na seminare, valja operisati po bliskom istoku , "grebo" klinicki... :D
Last edited by Fudo Bosna on 06/11/2017 09:05, edited 2 times in total.
homar

#5870 Re: Sebija All about

Post by homar »

Fudo Bosna wrote:

Ma vise mi je "pun kufer", kmecanja neokomunista i prikrivenih SBB ovaca na ovom topicu !

Bez ikakve objektivne analize, bez iole ikakvog pokusaja da se gledaju cinjenice a " argumenti" su: kuja, kucka, kurva, vjestica i sta vec ne? Razlog, samo neciji neizivljeni kompleksi, a ne bi reakcije ove bucne manjine bile ni 50% ovakve, i ovo kmecanje, i branjenje dvijedecenijskog kriminala predhodnika, i krokodilske suze za "nevinim" doktorima, da se doticna ne preziva Izetbegovic pa se probudio balijski kompleks kod pojedinaca...

Ma da: trebala je, "sram je bilo" produzavati ugovore doktorima, koji su dvadeset godina sefovi klinika.
"Trebala je", ma, " sram je bilo" i dalje dozvoliti rad na 2/3 stolice, privatnu praksu, "grebo" pacijente koji nemaju love da idu privatno, a sto rad na UKCS ispasta, zbog nelojalne konkurencije/iliti takmicenja sa poslodavcem, (jer ako imas privatnu ordinaciju i bolje uslove za masnu lovu nego na radnom mjestu a sam si u istoj firmi/bolnici radis privatno isti posao i to je takmicenje sa poslodavcem) sam si sopstvenoj klinici/firmi konkurencija, a pacijenti cekaju danima na preglede, ali, ako ti dodju privatno, manje ce cekati i na Klinici i logicno da ce biti povlasteni, "sram" Sebiju da bude, treba doktorima dati da rade maksimum po 4 sata u bolnici a 8 h privatno , ko grebe buraniju/pacijente ove koji nemaju love, ma da, zdrvstvo je samo za raju koja ima love? :izet:

Ono, ( o danima cekanja u krevetu bez da te i pogledaju bez kiverte smo iskusili ili sami ili clanovi nasih familija ili nasi poznanici, i trajalo je godinama, npr. konkretno bas ta ortopedija odakle moralisti najvise "kmece", a nisu godinama na to kmecali nego one bez love i stele tetirali kao stoku i gospodi nezadovoljnim hirurzima to nije smetalo, ali cim im je Sebija "stala na zulj", kmeci, zali se Avazu i Face TV, placi i glumi moralistu i brigu za pacijente, " jest, aha , malo morgen" . :D

Dugovi, ma koga je jos "briga" za milione protracene, na neiskoristenu opremu na turisticke seminare, sram te Sebija. Ne smijes dirati sujetu bajnih hirurga, moze gospoda biti neraspolozena a valja 15 tak dana ici na seminare, valja operisati po bliskom istoku , "grebo" klinicki, neka pacijenti dodju privatno i odrijese kesu... :D
GDJE TI ŽIVIŠ!
Fudo Bosna

#5871 Re: Sebija All about

Post by Fudo Bosna »

homar wrote:
Fudo Bosna wrote:

"Trebala je", ma, " sram je bilo" i dalje dozvoliti rad na 2/3 stolice, privatnu praksu, "grebo" pacijente koji nemaju love da idu privatno, a sto rad na UKCS ispasta, zbog nelojalne konkurencije/iliti takmicenja sa poslodavcem, (jer ako imas privatnu ordinaciju i bolje uslove za masnu lovu nego na radnom mjestu a sam si u istoj firmi/bolnici radis privatno isti posao i to je takmicenje sa poslodavcem) sam si sopstvenoj klinici/firmi konkurencija, a pacijenti cekaju danima na preglede, ali, ako ti dodju privatno, manje ce cekati i na Klinici i logicno da ce biti povlasteni, "sram" Sebiju da bude, treba doktorima dati da rade maksimum po 4 sata u bolnici a 8 h privatno , ko grebe buraniju/pacijente ove koji nemaju love, ma da, zdrvstvo je samo za raju koja ima love? :izet:

Ono, ( o danima cekanja u krevetu bez da te i pogledaju bez koverte smo iskusili ili sami ili clanovi nasih familija ili nasi poznanici, i trajalo je godinama, npr. konkretno bas ta ortopedija odakle moralisti najvise "kmece", a nisu godinama na to kmecali nego one bez love i stele tetirali kao stoku i gospodi nezadovoljnim doktorima to nije smetalo, ali cim im je Sebija "stala na zulj", kmeci, zali se Avazu i Face TV, placi i glumi moralistu i brigu za pacijente, " jest, aha , malo morgen" . :D

Dugovi, ma koga je jos "briga" za milione protracene, na neiskoristenu opremu na turisticke seminare, sram te Sebija. Ne smijes dirati sujetu bajnih doktora, moze gospoda biti neraspolozena a valja 15 tak dana ici na seminare, valja operisati po bliskom istoku , "grebo" klinicki, neka pacijenti dodju privatno i odrijese kesu... :D
GDJE TI ŽIVIŠ!

U idealnom zdravstvemo sistemu gdje je u UKCS sve "dobro" ferceralo 20 godina dok ne dodje Sebija i dok nam Avaz i FACE tv ne "otvorise oci"... :izet:

P.S.
Ovo gorenapisano o predhodnim menadzerima je " samo ruzan san", sve je do dolaska Sebije na UKCS, bilo poput bajke ... :D
Banksy

#5872 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

bhnapoleon1 wrote:Ovdje se jednostavno radi o ogromnoj mjeri glupih improvizacija,Neka mudra glava je skontala da podigne malo rejting Sebiji tako sto ce dati intervju , medjutim zbog pogresnih pitanja ili odgovora to se otkazuje iako je najavljeno i tada pocinju improvizacije. Nakon toga mudra glava posmatra sta se dogadja vidi da se se po internetu uglavnom proziva ismijava Sebija i da dodatno propada rejting pa odlucuje na sljedecu improizaciju. Objavii intervju sa prepravljenim odgovorima, medjutim tada imamo ovu Sebijinu gresku i posljednja improvizacija je ova izjava sa BHT.

Jednostavno da je istinita prica o losoj svjetlosti, to bi rekli nakon prvog otkazivanja medjutim tada jos nije bilo odluceno sta da se radi pa su ovi iz BHT mudro šutili.

Kada upadnes u živo blato i pokušaš se izvuci mahanjem nogama
Neka mudra glava je ona sama, ne postoji niko iza. Samo ona.
U jednu ruku, to je zastrašujuće, imati takvu, koncentriranu moć u rukama samo jedne, labilne, a agresivne i osvetoljubive osobe. S druge strane, to je i urnebesno smiješno i djetinjasto, a to će u velikoj mjeri olakšati posao opoziciji bude li im ona protukandidat. Samo bace šibicu, goriće sve do Aljaske. Skoro da priželjkujem takav rasplet i nju u kampanji. Biće velikog smijeha.
supercali

#5873 Re: Sebija All about

Post by supercali »

Ona cisti kriminalne doktore a dovodi nove kriminalne doktore
To je moje zapazanje
Ono do sad su nas krali varali jedni a od sad ce drugi al bitno je da su i oni i ovi "nasi"
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5874 Re: Sebija All about

Post by pici »

to je nasH narod od vajkadan nazvo... sjasHi kurta da uzjasHi murta
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5875 Re: Sebija All about

Post by Truba »