BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

avaks

#5851 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Sve je to tanko, mada podržavam ideju...
Jedinica kupiš pa troši kako ti odgovara, najpametnije...
Mtel je to imao prije nekoliko godina ali ukinuše, bila predobra ponuda valjda kao i BHT ono 200% hahah.
Skontali uhljebi da su se zajebali, samo navukli raje pa ukinuli hinjski a bila ubitačno najjača ponuda i za ove današnje standarde :-)
Alkos

#5852 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Jbg, za 10 KM na slagalici dobijes 200 minuta i to je super za nekoga kome trebaju minute. ovdje za 10 KM dobijes 50 minuta prema drugim mrezama, 500 MB, 250 smsova i 250 minuta unutar mreze.

Nekome ne treba samo 200 minuta, vec svega pomalo za cenera. :)
strongmen

#5853 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

furo je ovo i izimobil.prije nego je propo, ne bi li privuko korisnike
ali džaba sve, vjernci bhtelekoma su nepokolebljivi
nikako RAK (degeni budžetski paraziti) da objave broj korisnika i udio 3. i 4. kvartal prosle godine !!! da vidimo da li super ponuda eronetova slagalica polučila promjenu broja korisnika

a čisto sumnjam
strongmen

#5854 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Alkos wrote:Jbg, za 10 KM na slagalici dobijes 200 minuta i to je super za nekoga kome trebaju minute. ovdje za 10 KM dobijes 50 minuta prema drugim mrezama, 500 MB, 250 smsova i 250 minuta unutar mreze.

toliko ne nudi ni pretplata (koju onaj spominje) na bhtelekomu MojMini 15 a za 17,5 KM :lol:
Alkos

#5855 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

strongmen wrote:
Alkos wrote:Jbg, za 10 KM na slagalici dobijes 200 minuta i to je super za nekoga kome trebaju minute. ovdje za 10 KM dobijes 50 minuta prema drugim mrezama, 500 MB, 250 smsova i 250 minuta unutar mreze.

toliko ne nudi ni pretplata (koju onaj spominje) na bhtelekomu MojMini 15 a za 17,5 KM :lol:
:mrgreen:
Maharadza

#5856 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Alkos wrote:Ovo je dobro za nekoga ko ne trosi puno neta, vec mu treba nesto minuta za pozive, sms, malo interneta.

Inace nije losa ponuda, cijena poziva i poruka je sad puno niza. I ne skontah ovo za prema drugim mrezama. Jedan razgovor od 60 sek skida ti 20 jedinica, a 60 sek prema hallo akida 1 jedinicu? :-?

I da, ako se ovo aktivira, sta je sa internet opcijama?

Moram im malo prelistat web da skontam ovo :mrgreen:
Nadam se da će ubaciti 1GB za 5KM na 30 dana, to je vjerujem mjera za većinu korisnika kada je mobilni net u pitanju! :thumbup:
strongmen

#5857 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

strongmen wrote:
dakle i ovo je dosta povoljnije, jer umjesto da platiš 0,09 za uspostavu pozivu, makar pričao samo minutu, u tarifi "za cejnera", ta minuta će te doći samo pola feninga, jer je:
1 KM=200 minuta unutar haloo mreže
0,50 KM=100 minuta unutar haloo
0,05 KM=1 minuta !!!
ispravka
pola feninga je 0,005
dakle 0,005=1 minuta

a i SMS je dakle 0,005 KM !!!
Alkos

#5858 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Maharadza wrote:
Alkos wrote:Ovo je dobro za nekoga ko ne trosi puno neta, vec mu treba nesto minuta za pozive, sms, malo interneta.

Inace nije losa ponuda, cijena poziva i poruka je sad puno niza. I ne skontah ovo za prema drugim mrezama. Jedan razgovor od 60 sek skida ti 20 jedinica, a 60 sek prema hallo akida 1 jedinicu? :-?

I da, ako se ovo aktivira, sta je sa internet opcijama?

Moram im malo prelistat web da skontam ovo :mrgreen:
Nadam se da će ubaciti 1GB za 5KM na 30 dana, to je vjerujem mjera za većinu korisnika kada je mobilni net u pitanju! :thumbup:
definitivno ne bi bilo lose. imali su oni nesto slicno samo 20 ili 25 dana trajalo, steta sto skinuse.
strongmen

#5859 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

10. Ukoliko korisnik prije isteka vremenskog trajanja opcije aktivira novu opciju, neiskorišteni iznos dodijeljenog paketa jedinica MIN/SMS/MB iz prethodnog perioda korištenja opcije prenosi se u sljedeći period korištenja opcije. Kao vremensko trajanje opcije primjenjuje se trajanje opcije koja je posljednja aktivirana.
11. Ukoliko korisnik prije isteka vremenskog trajanja opcije ne aktivira novu opcije, neiskorišteni iznos dodijeljenog paketa jedinica MIN/SMS/MB se poništava. Korisniku se dodatni pozivi, SMS poruke i MB naplaćuju po cijenama utvrđenim službenim haloo Cjenovnikom.
nagibSA

#5860 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

A niko ne spominje da je ovo akcija, i vazi 2 mjeseca. :D

Nema tu haloo sta da trazi pored slagalice. :-D Ispada da za 10KM, dobijas 100min, a 'vamo 80min 5KM. Obracunska je 60min na obe. Obracunska za internet na Haloo 1MB, a Eronet 10 KB (100x manja, malo li je :) ), gledal' to ko @strongmen :izet: :D

Dakle, slagalica suvereno vlada jos uvijek...
strongmen

#5861 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

pa i Slagalica je bila promotivni period i ostala
nikakav razlog nema haloo da ne uradi isto, tako da to ostaje stalna ponuda sigurno

obračunska jedinica za internet potpuno nebitna, sve je to u 5 deka

ti ne kontas prednost kombinovanja minuta/MB/sms pa stoga takva opcija i ne trebala da bude identična klasičnoj
sta bi ti da imas za cejnera 200 minuta kao i na slagalici
naravno da ne može i jare i pare
zato na haloo tog cejnera možeš kombinivat dok na slagalici imas SAMO minute
elem, sve ima prednosti i mane
pa ko šta voli i godi mu, nek izvoli
a u svakom slučaju, ponavljam, bolji od bht ultre, mtela i hej! gdje je 0,20 KM po minuti
jer je 0,10 KM u opciji "za cejnera"
Alkos

#5862 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Za 10 KM na slagalici dobiješ npr. 80 min i 500 MB. Za 10 KM na hallo dobiješ 2000 jedinica, od toga možeš 500 iskoristiti za mb, 60 minuta na druge mreze i 300 na pozive unutar mreže.

Za 20 KM na slagalici dobiješ 200 minuta i 1,5 GB neta, a na hallo za 20 km dobiješ 5000 jedinica, od toga 1500 možeš iskorstiti za net, 150 minuta prema drugim mrežama i 500 minuta unutar mreže.

Za 30 KM na slagalici dobiješ 280 minuta i 5GB interneta, a hallo za 30 KM daje 7.000 jedinica, od toga 5.000 spržiš na net, 400 na pozive unutar mreže i 80 min prema drugim.

Slično sranje, samo drugo pakovanje. Pa ko voli neka izvoli, zavisi kome sta treba i kakve ko ima navike u koristenju mobitela. :thumbup:
strongmen

#5863 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

kome trebaju samo pozivi slagalica
ko hoče i internet bolji haloo
ako neko ima dosta drugih koji su na haloo sa kojima komunicira onda itekako povoljniji haloo zbog praktično džaba komunikacije unutar mreže
a i sms po 0,005 je nenadmašiv
nisu svi online uvjek niti imaju svi internet na mobitelu i viber, whatsapp...
Sanjarko

#5864 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

strongmen wrote:
dejang93 wrote:Ok je ponuda ali ovo za pozive prema drugim mrežama da za 1min skine 20 jedinica, to je stvarno sramota!!!
20 jedinica=0,10 KM=minuta
duplo jeftinije od tvog mtela i bhtelekom ultre gdje je minuta = 0,20 KM
sramota !
Snagator je upravu. Trenutno za cenera se moze razgovarati oko 55 minuta a sada duplo vise prema drugim mrezama kako sam shvatio. Znaci duplo jeftinije. Hoce li Snagatore zadrzati one prijasnje opcije za internet ili ce ove jedinice i za to uvesti. Jos jedno pitanje. Radio reset telefona na tvornicko i izgleda to karticu zeznulo pa mi poruke na fejsu stizu kasno, SMS poruke isto nekada nece i nekada ih duplo naplate.

Imam i jos jedno pitanje. Koji telekom ima najduze trajanje kartice. Posto mi treba da sam dostupan svojima samo jer mi je ostatak komunikacije sa drugima preko interneta.

Za ono u vezi eroneta se nismo razumili Snagatore. A ja sa sam duduk sto se tice informatike. Nemoj zamjeriti ni ti ni drugi sto slabije kontam neke stvari, plus jos nerazumijem se u tehniku.
Sanjarko

#5865 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

avaks wrote:Sve je to tanko, mada podržavam ideju...
Jedinica kupiš pa troši kako ti odgovara, najpametnije...
Mtel je to imao prije nekoliko godina ali ukinuše, bila predobra ponuda valjda kao i BHT ono 200% hahah.
Skontali uhljebi da su se zajebali, samo navukli raje pa ukinuli hinjski a bila ubitačno najjača ponuda i za ove današnje standarde :-)
Ma solidna ponuda naravno ako ostane ono za internet kako je bilo sa povremenim ili stalnim duplim internetom ili x3.
zanimljiv

#5866 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zanimljiv »

Definitivno je slagalica bolja ponuda od one koju haloo nudi, obzirom da se prvu godinu dana dobije dupla količina interneta tako da za 15KM možeš dobiti 10 gigabajta što niko trenutno ne nudi. Ipak uzmite u obzir da su je pravili za mlađu populaciju koja mnogo više "surfa" i dopisuje se preko Whatsapp, Vibera, Messengera dok đuturumi više kuckaju i zovu ljude. :D
Tako da je za starije i one koji žele full ponudu možda ipak bolje haloo po meni.
Sanjarko

#5867 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ma govorio je neko fino. Kako kome stima da uzme. I upravu je. Snagator je isto upravu. Sada je duplo skoro bolja ponuda na Halu nego prije. Ali mene ono interesuje. Sta sam vec pisao. Pa ako neko hoce i ako mu smaranje nije da mi odgovori.
Sanjarko

#5868 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Dok ono prethodno u vezi bolesnika sta sam pisao, nije do mene. Pogrijesili su njegovi. Trebali su mu pretplatu uzeti. Po mom nekom misljenju. Jer nije znao nista od kodova itd.
Sanjarko

#5869 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ni ja ne znam kodove. Imam ih memorisane. Recimo Halo kodove u grupi Halo na telefonu. Ove iz drugih telekoma ne znam nikako. A nisam imao nacina kako da ih nadzem. Jer sam i ja bio hasta.
strongmen

#5870 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Vizionar 1985 wrote:
strongmen wrote:
dejang93 wrote:Ok je ponuda ali ovo za pozive prema drugim mrežama da za 1min skine 20 jedinica, to je stvarno sramota!!!
20 jedinica=0,10 KM=minuta
duplo jeftinije od tvog mtela i bhtelekom ultre gdje je minuta = 0,20 KM
sramota !
Snagator je upravu. Trenutno za cenera se moze razgovarati oko 55 minuta a sada duplo vise prema drugim mrezama kako sam shvatio. Znaci duplo jeftinije. Hoce li Snagatore zadrzati one prijasnje opcije za internet ili ce ove jedinice i za to uvesti.
možda da čitaš redom
već pitano i odgovoreno
bhtelekom-vs-eronet-vs-mtel-vs-ostali-m ... #p14546414
zanimljiv wrote:Definitivno je slagalica bolja ponuda od one koju haloo nudi, obzirom da se prvu godinu dana dobije dupla količina interneta tako da za 15KM možeš dobiti 10 gigabajta što niko trenutno ne nudi. Ipak uzmite u obzir da su je pravili za mlađu populaciju koja mnogo više "surfa" i dopisuje se preko Whatsapp, Vibera, Messengera dok đuturumi više kuckaju i zovu ljude. :D
Tako da je za starije i one koji žele full ponudu možda ipak bolje haloo po meni.
pa i na haloo je slicna kolicina interneta
za cvaju možeš imat 10 GB
skoro isto kao i na slagalici, jer uglavnom nečeš kupit samo internet za 15 KM nego i minute bar za 5 KM
a i to uduplavanje će bit samo godinu dana
štaš poslije
strongmen

#5871 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Vizionar 1985 wrote:Dok ono prethodno u vezi bolesnika sta sam pisao, nije do mene. Pogrijesili su njegovi. Trebali su mu pretplatu uzeti. Po mom nekom misljenju. Jer nije znao nista od kodova itd.
slagalicu bolan, slagalicu su mu trebali uzet
kakva pretplata i bakrači
mogo je imat 10 GB interneta i dokupljivat minute po potrebi
nagibSA

#5872 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

strongmen wrote: a i to uduplavanje će bit samo godinu dana
štaš poslije
Poslije prenijeti na drugog operatera koji bude povoljniji u tom trenutku. :D
zippoo87

#5873 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zippoo87 »

pozdrav
sta je najbolje uzeti od BH Telekoma,do 20 KM mjesecno
pozeljno barem giga neta i 100tinjak minuta razgovora,neka se nadje

ono sto znam je da mogu mini 15 ili onaj paket od 20 KM uzeti...ali neki su ovdje pisali da se to nesto moze iskombinovati,pa dobiti vise za isto para
i da...pozeljno bi bilo da dodje neki racun mjesecno,da ja ne moram to nesto stalno ganjati,ukucavati,kupovati kredit i tako to
nisam neki potrosac,do sada mi je i mini 15 bio dovoljan,ali on ima malo neta ukljucenog...sada ide ljetni period,biti cu u drugoj kuci gdje nema neta pa ulazim sa mobitela
bio sam par mjeseci na dopuni i nije to za mene a i sada sam poceo raditi pa mogu placati,nije neka para

svaki savjet je dobrodosao
takodjer ako imaju kakve akcije,popusti na vezivanje na 12 mjeseci,moglo bi i to ako je dobra akcija
Sanjarko

#5874 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

strongmen wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Snagator je upravu. Trenutno za cenera se moze razgovarati oko 55 minuta a sada duplo vise prema drugim mrezama kako sam shvatio. Znaci duplo jeftinije. Hoce li Snagatore zadrzati one prijasnje opcije za internet ili ce ove jedinice i za to uvesti.
možda da čitaš redom
već pitano i odgovoreno
bhtelekom-vs-eronet-vs-mtel-vs-ostali-m ... #p14546414
Ma znam. Kazem da si upravu. Samo ja dobro se ne izrazavam i ne shvacam bas uvijek sve. Kazem upravu si. Ja nekako shvatio duplo da daju sada prema drugim mrezama. Pogledam ovo tvoje jer imam problem sa paznjom. Poslije cu bolje da pogledam. Sada iskreno i prije nisam. Procitam pa valjda shvatim sve.

Nemojte zamjeriti jer imam tih nekih problema u kapiranju svega. Treba vremena, prakse da skapiram nesto.
strongmen

#5875 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

što bhtelekom bolan ne bio
ali ako već pitaš a oćeš više interneta onda ti je najbolje mobitel dual sim
pa jedna sim ultra a druga za internet a tu imaš od bhtelekoma data karticu sa 6 GB neta uz ugovor na 2 godine i mjesečni račun od 11,7 KM https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5063f272546.html
kad već očeš račun što je meni nevjerovatno da ideš u red na šalter bhtelekoma sa penzionerima da bi platio račun
umjesto na svakom kiosku da kupiš dopunu, rokni 50 ili 100 KM pa dopunjuj nekoliko mjeseci kako ti kiti čejf
Last edited by strongmen on 12/04/2018 20:16, edited 1 time in total.
Post Reply